Translate

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Το ότι γεννάτε παιδιά δεν σημαίνει ότι ξέρετε τι είναι το σεξ

Δεν ξέρετε τι είναι το σεξ. Ξεφορτωθείτε όλες τις ανοησίες που σας έχουν πει για το σεξ. Πειραματιστείτε ξανά από την αρχή, αθώα. Προχωρήστε σε αυτό με διαλογισμό - είναι μια προσευχή. Είναι ένα από τα πιο ιερά πράγματα, το πιο ιερό από όλα, επειδή μέσω του σεξ έρχεται η ζωή, και μέσω του σεξ μπορείτε να διεισδύσετε στην πηγή της ζωής.

Αν μπείτε βαθιά μέσα στο σεξ θα βρείτε τη θεϊκότητα. Θα βρείτε τα χέρια του Θεού κάπου βαθιά στον κόσμο της σεξουαλικής εμπειρίας.

Το σεξ πρέπει να είναι διαλογισμός και πρέπει να μάθετε την τέχνη του. Τραγουδήστε, χορέψτε, γιορτάστε. Το σεξ δεν πρέπει να είναι μια βιαστική υπόθεση, δεν πρέπει να γίνεται στα γρήγορα. Απολαύστε το. Θα πρέπει να είναι ένα μεγάλο τελετουργικό. Έτσι προέκυψαν τα τελετουργικά της Τάντρα. Προετοιμαστείτε γι’ αυτό. Να γίνετε πιο ευαίσθητοι, ανοιχτοί, σιωπηλοί. Όταν κάνετε έρωτα μπαίνετε στο ναό. Μπείτε μόνο όταν θέλετε να προσευχηθείτε, διαφορετικά μην μπείτε.

Μην μπείτε με λαγνεία, μπείτε με προσευχή - έτσι θα μά­θετε το μυστικό του σεξ. Μην μπείτε για να εκμεταλλευτείτε τον άλλον, μπείτε για να μοιραστείτε με τον άλλο. Μην μπείτε λες και το σεξ είναι ένα είδος ανακούφισης - αυτή είναι η κα­τώτερη μορφή του σεξ. Η υψηλότερη μορφή δεν είναι ανα­κούφιση αλλά έκσταση. Η ανακούφιση είναι αρνητική.

Ναι, το σεξ σάς ξαλαφρώνει από ένα είδος ενέργειας, όμως αν απλά ξαλαφρώνει, τότε έχετε χάσει το θετικό κομμάτι. Το θετικό κομμάτι είναι όταν η ενέργεια σας τρέφει, όχι μόνο σας ξαλαφρώνει αλλά σας θρέφει, δημιουργεί κάτι υψηλότερο μέ­σα σας. Όταν το σεξ χρησιμοποιείται μόνο ως ανακούφιση, σαν ένα φτέρνισμα, αυτή είναι η κατώτερη μορφή του.

Η υψηλότερη μορφή είναι τρομερά δημιουργική: η ενέρ­γεια δεν βγαίνει έξω από το είναι σας, αλλά επανακυκλοφορεί σε πιο υψηλά επίπεδα. Η ενέργεια απογειώνεται, αρχίζει να υψώνεται πάνω από τη βαρύτητα. Αρχίζει να διεισδύει στα πιο υψηλά σας τσάκρα. Δεν είναι μόνο μια απελευθέρωση, αλλά μια τρομερά εκστατική πτήση. Και μόνο τότε θα ξέρετε, ότι την πιο βαθιά στιγμή του οργασμού, ο εγωισμός και ο χρόνος εξαφανίζονται. 
Όταν θα το ξέρετε αυτό, δεν θα χρειάζεστε πια το σεξ. Το σεξ έχει αποκαλύψει τα μυστικά του, σας έχει δώσει το κλειδί, το χρυσό κλειδί.

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρυσό κλειδί χωρίς να εισέλθετε σε καμία σεξουαλική δραστηριότητα. Τώρα μπορείτε να καθίσετε σιωπηλοί σε ζάζεν, βιπασάνα. Τώρα μπορείτε να καθίσετε σιωπηλοί, εγκαταλείποντας τον εαυτό σας και ξεχνώντας τον χρόνο. Και θα φτάσετε στα ίδια ύψη και θα μένετε σε αυτά τα ύψη για όλο και περισσότερο χρόνο.

OSHO
Το σεξ μετράει



Το Ζάζεν είναι η μορφή του διαλογισμού 
που βρίσκεται στην καρδιά της πρα­κτικής 
του Ζεν Βουδισμού