Translate

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Μην κάνετε έρωτα ούτε από συνήθεια ούτε από "καθήκον" αλλά μόνο όταν έχετε μεγάλη επιθυμία

Μερικές φορές κάνετε έρωτα επειδή το θέλει η γυναίκα. Μερικές φορές κάνετε έρωτα επειδή έχει γίνει ρουτίνα, συ­νήθεια. Μερικές φορές κάνετε έρωτα επειδή αν δεν κάνετε η γυναίκα θα νομίζει ότι δεν την αγαπάτε, κι έτσι έχει γίνει κα­θήκον. Μερικές φορές κάνετε έρωτα - χωρίς να ξέρετε γιατί. Ίσως γιατί δεν είχατε τίποτε άλλο να κάνετε... 

Να κάνετε έρωτα μόνο όταν υπάρ­χει τρομερή επιθυμία και πάθος, διαφορετικά απλά πείτε: «Με συγχωρείς, δεν υπάρχει επιθυμία, οπότε τι νόημα έχει;» 
Δεν είναι καλό να προσποιείστε. Και αν σταματήσετε να προ­σποιείστε, θα βρείτε ότι το βάθος της ερωτικής σας πράξης έχει αυξηθεί πολύ. 


Μετά υπάρχει άλλο ένα πρόβλημα: οι άν­θρωποι κάνουν έρωτα πάρα πολύ. Το έχουν κάνει σχεδόν ρουτίνα. Οι αυθεντίες της ιατρικής έχουν δώσει την ιδέα ότι το σεξ είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σας. Αν δεν κάνετε έρωτα κάθε μέρα κάτι θα πάει στραβά. Τώρα λένε ότι υπάρ­χει κίνδυνος ακόμη και εμφράγματος αν δεν κάνετε έρωτα αρκετά. Κι έτσι κάνουν κάθε είδους δηλώσεις.
Οι άνθρωποι έχουν ζήσει πολλά χρόνια χωρίς να κάνουν έρω­τα. Ο έρωτας δεν είναι και τόσο μεγάλη αναγκαιότητα. Είναι μια πολυτέλεια, και πρέπει να χρησιμοποιείται ως πολυτέλεια. Θα πρέπει να είναι κάτι σπάνιο, μια γιορτή. Δεν πρέπει να γίνεται ρουτίνα- δεν πρέπει να είναι καθημερινό φαγητό. Θα πρέπει να το διατηρείτε για κάποιες σπάνιες περιπτώσεις όταν θα ρέετε πραγματικά, όταν θα υπάρχει ένας διαφορετικός χώρος. Θα πρέ­πει να το κρατάει κανείς ως δώρο για σπάνιες περιπτώσεις, διαφορετικά η ζωή γίνεται πολύ βαρετή. Όπως ακριβώς τρώτε κάθε μέρα και πίνετε το τσάι σας και κάνετε το μπάνιο σας, κάνετε και έρωτα. Έτσι το βρίσκετε βαρετό - όλα είναι ίδια.

Αφήστε τον έρωτα να είναι κάτι ξεχωριστό. Και περιμέ­νετε τις σωστές στιγμές. Οι άνθρωποι σχεδόν πάντα επιλέ­γουν τη λάθος στιγμή. Έχω παρατηρήσει ότι όποτε τσακώ­νεται το ζευγάρι, αφού τσακώνεται κάνουν έρωτα. Πρώτα θυμώνουν και μετά τσακώνονται μεταξύ τους, μετά αρχίζουν να νιώθουν ένοχοι γι’ αυτό που κάνουν ο ένας στον άλλον. Μετά αρχίζουν να μισούν τους εαυτούς τους επειδή δεν συμπεριφέρθηκαν σωστά. Και για να διορθώσουν την κατάστα­ση κάνουν έρωτα. Αυτό είναι σχεδόν ρουτίνα: τα ζευγάρια μαλώνουν και μετά κάνουν έρωτα. Δεν μπορείτε να βρείτε πιο λάθος κατάσταση στην οποία να κάνετε έρωτα. Πώς μπο­ρεί να είναι ικανοποιητικό;

Περιμένετε τις σωστές στιγμές. Υπάρχουν μερικά διαστήματα- έρχονται- κανείς δεν μπορεί να τα διαχειριστεί, μερικές φορές είναι εκεί. Είναι απλά θεϊκά δώρα. Μια μέρα ξαφνικά νιώθετε να ρέετε. Δεν έχετε βάρος, νιώθετε σαν να πετάτε. Μια μέρα νιώθετε ότι είστε τόσο ανοιχτός, ώστε θα θέλατε να δώ­σετε όλα όσα μπορείτε στη γυναίκα σας' αυτή είναι η σωστή στιγμή. Διαλογιστείτε, χορέψτε, τραγουδήστε, και αφήστε την αγάπη να συμβεί ανάμεσα στον χορό, στο τραγούδι, τον δια­λογισμό, την προσευχή. Μετά θα έχει μια διαφορετική ποιό­τητα - την ποιότητα του ιερού.

Η αγάπη μπορεί να έχει την ποιότητα του διαβόλου - έτσι είναι στον κόσμο, κατά 99%. Η αγάπη μπορεί να έχει μια θεϊκή ποιότητα, και αν δεν κάνετε την αγάπη σας θεϊκή, δεν θα σας προσφέρει καμία ικανοποίηση. Μπορεί η ερωτική πρά­ξη σας να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη σε διάρκεια. Τίποτε δεν θα βοηθήσει. Όταν η αγάπη γίνεται ιερή, σας κάνει απλά τόσο ικανοποιημένο, σας κάνει να νιώθετε τόσο τρομερά άνετα.

Έτσι για ένα μήνα απλά να πηγαίνετε πολύ χαλαρά. Και διαλογιστείτε πάνω σε όσα σας είπα.


Osho
"Το σεξ μετράει"