Translate

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Συστατικά για επιτυχημένες σχέσεις

Υπάρχει άραγε κάποια μυστική συνταγή που μπορεί να κάνει μια σχέση να κρατήσει σε βάθος χρόνου ή απλά χρειάζεται να ξέρουμε ποια είναι η διαφορετικότητα μεταξύ του άντρα και της γυναίκας και να τη χρησιμοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να προάγουμε μια απλή σχέση σε κάτι ξεχωριστό και μοναδικό;

Συνήθως όταν διαλέγουμε ένα σύντροφο στην αρχή υπάρχει χημεία, μια σύνδεση που προέρχεται από το πρώτο τσάκρα. Όμως είναι καλό να αναρωτηθούμε αν υπάρχει σύνδεση και από την κοιλιά μας. Γιατί αν πραγματικά υπάρχει σύνδεση και από την κοιλιά τότε αυτό που ερωτικά θα συμβαίνει θα μας τρέφει, θα μας προάγει σαν ανθρώπους, δεν θα μας αδειάζει και δεν θα μας κρατάει πίσω.


Αν υπάρχει αυτή η σύνδεση τότε ο Έρωτας θα είναι μια βαθιά οικειότητα που θα έχουν οι δυο καρδιές... που θα είναι τόσο βαθιά, ώστε θα χορεύουν και οι δυο μέσα στην ίδια αρμονία. Οι καρδιές θα είναι δύο, η αρμονία όμως θα είναι μία, η μουσική θα είναι μία, ο χορός θα είναι ένας. 


Οι διαφορές του άντρα και της γυναίκας σύμφωνα με τον γενετήσιο προγραμματισμό τους
Το αρσενικό στοιχείο έχει σαν στόχο την κατάκτηση της αγάπης ενώ το θηλυκό την παράδοση στην αγάπη. Και τα δυο στοιχεία ταυτόχρονα υπηρετούν την αγάπη.   
Η γυναίκα είναι προγραμματισμένη  με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει στη σχέση την ενέργεια και την έμπνευση. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μπορεί να γίνει η γεννήτρια ενέργειας για τη σχέση και να την απογειώσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι η "προσοχή" του άντρα. Χρειάζεται να νιώθει την παρουσία του στη σχέση κάθε στιγμή. Να νιώθει ότι τη "βλέπει". Τότε αποκτά περισσότερη λάμψη και τροφοδοτεί τη σχέση τους με περισσότερη ενέργεια γιατί είναι προγραμματισμένη να βρίσκει την ολοκλήρωση μέσα από την αγάπη. 
Η γυναίκα χρειάζεται αγάπη και προσοχή. Αν τα έχει αυτά τότε γίνεται τα καύσιμα για το πλοίο του άντρα. 

Ο άντρας αντίθετα χρειάζεται την απομόνωση ακόμα κι όταν είναι μαζί με την σύντροφο του γιατί αυτός είναι ο τρόπος του για να γεμίσει ενέργεια και να μπορέσει να βρει το ποιος είναι, που πάει, τι θέλει, ποιος είναι ο στόχος του. Κι αυτό μπορεί να το βρει μόνο στη μοναξιά του. Όταν δεν βρει αυτό που θέλει για τον εαυτό του, όταν δεν βρει τον στόχο του, τότε νιώθει ξένος με τον εαυτό του και δεν μπορεί να είναι το στήριγμα σε μια σχέση. Αν όμως βρει τον στόχο του τότε οφείλει σε όλη τη ζωή του να τον διεκδικεί και η επιλογή της συντρόφου να γίνεται με το πόσο κατάλληλη είναι στο να τον βοηθήσει να τον εκπληρώσει. 

Ο άντρας προσφέρει το στήριγμα σε μια σχέση και η γυναίκα την ενέργεια.


Η πόλωση ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό
Ο άντρας και η γυναίκα είναι ο ένας το μισό του άλλου, έχουν αντίθετες πολικότητες και για αυτό το λόγο έλκονται. Όσο πιο μακριά βρίσκονται ο ένας από τον άλλον. τόσο πιο μεγάλη είναι η έλξη μεταξύ τους. Όσο πιο πολύ διαφέρουν τόσο μεγαλύτερη είναι η χάρη, η ομορφιά και η έλξη. Αυτή η διαφορετικότητα όμως μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.
Αν ο καθένας μέσα στην ερωτική σχέση δεν είναι συνειδητός πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα, βάσανα και έγνοιες. Αν όμως οι δυο σύντροφοι έχουν επίγνωση ότι είναι μια συνάντηση αντιθέτων και ότι δεν χρειάζεται να κάνουν τη σχέση τους πεδίο μάχης τότε θα έχουν σπουδαία ευκαιρία για να καταλάβουν την εντελώς αντίθετη οπτική και να την απορροφήσουν.
Όλη η έλξη μεταξύ τους εξαρτάται από το πώς μπορούν να κρατήσουν την αντίθετη πολικότητα ανάμεσα τους. Να καταφέρουν να διατηρήσουν την πόλωση μεταξύ τους. Για να γίνει αυτό χρειάζεται όταν ο ένας από τους δυο συντρόφους εκφράζεται με την  αρσενική ενέργεια ο άλλος να εκφράζεται εκείνη τη στιγμή με την θηλυκή. Δηλαδή να βρίσκονται τις περισσότερες φορές στα άκρα, στους πόλους αυτής της ενέργειας. 
Δυο "αρσενικά" ή δυο "θηλυκά" δεν μπορούν να συνυπάρχουν ταυτόχρονα σε μια σχέση και να κρατήσουν ζωντανή τη σεξουαλική έλξη σε βάθος χρόνου. Χρειάζεται να έχουν και οι δυο σύντροφοι την ικανότητα να μεταφέρονται από τον ένα πόλο της ενέργειας στον άλλον βιώνοντας όλο το φάσμα της. Να εκδηλώνουν όποτε χρειάζεται την αρσενική ή την θηλυκή ενέργεια που έτσι ή αλλιώς υπάρχουν μέσα στον καθένα μας


Μικρά μυστικά που κρατάνε μια σχέση ζωντανή σε βάθος χρόνου
Αν θέλει ένας  άντρας και μια γυναίκα η κοινή τους ζωή να γίνει μια όμορφη αρμονία τότε θα πρέπει να γνωρίζουν εκείνα τα μικρά μυστικά που κρατούν τη σχέση ζωντανή σε βάθος χρόνου. Αυτά είναι:

Επιθυμία
Οι δυο μορφές έλξης είναι η αγάπη και ο παράφορος έρωτας. Για να λειτουργήσει όμως μια σχέση μακροχρόνια εκτός από την πόλωση (έρωτα) και την αγάπη χρειάζεται να υπάρχει και η επιθυμία να διατηρηθεί αυτή η σχέση. Να έχουμε την αφοσίωση στην επιθυμία μας και στον εαυτό μας ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε αυτή τη σχέση.
Υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ υπάρχει αγάπη λείπουν άλλα συστατικά για να διατηρηθεί η σχέση. Χρειάζεται να δούμε και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας αν αυτή η σχέση μας προάγει. Αν μας πάει μπροστά ή μας κρατά καθηλωμένους και βαλτωμένους. Αν συμβαίνει αυτό τότε είναι καλύτερο και για τους δυο συντρόφους η σχέση να τελειώνει ακόμα κι αν το μυαλό μας αντιστέκεται. 
Το Μυαλό δεν αγαπά τις αλλαγές. Το φοβίζουν γιατί ουσιαστικά το μυαλό φοβάται το άγνωστο. Προτιμά τα γνωστά μονοπάτια ακόμα κι αν αυτά φέρνουν θλίψη και ανία. Όμως κάτι που είναι στάσιμο δεν είναι εμπειρία ζωής. Δεν υπάρχει σχέση που κρατάει για πάντα. Έτσι κι αλλιώς μια σχέση τελειώνει με τον θάνατο. Χρειάζεται να βλέπουμε συχνά είτε είμαστε μέσα σε σχέση είτε μόνοι μας, τον εαυτό μας και την καρδιά μας. Το τι μας συμβαίνει. Τι νιώθουμε. Τι θέλουμε. Τι φοβόμαστε. Πόσο αφηνόμαστε στον άλλον. Πάντα με ειλικρίνεια να αντικρίζουμε τον εαυτό μας και τα θέλω μας.

Αποτυχημένη σχέση δεν υπάρχει. Απλά μια σχέση τελειώνει αφού μας έχει δώσει όλα τα δώρα της, που είναι εφόδια για τα καινούρια μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά στον καθένα μας.
Κάθε μέρα χρειάζεται να ρωτάμε τον εαυτό μας: Διαλέγω αυτόν τον άντρα; Διαλέγω αυτή τη γυναίκα; Αν η απάντηση είναι ναι τότε παίζουμε το παιχνίδι της σχέσης διεκδικώντας τον σύντροφο μας και φροντίζοντας να κρατάμε ζωντανή την πόλωση μεταξύ μας. Αν οι δυο σύντροφοι έχουν ίδια κατεύθυνση και παρόμοιο σχέδιο ζωής τότε η σχέση διατηρείτε στο χρόνο ευκολότερα. 


Κοινή Κατεύθυνση
Όπως είπαμε προηγουμένως αν ο άντρας βρει τον στόχο του τότε οφείλει να τον διεκδικεί σε όλη τη πορεία της ζωής του. Η επιλογή της συντρόφου γίνεται με το πόσο κατάλληλη είναι στο να τον βοηθήσει να τον εκπληρώσει. 
Με τον ίδιο τρόπο η γυναίκα χρειάζεται να ξέρει και εκείνη τι θέλει. Αν έχει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση για επιτύχει τους στόχους της ή αυτό που την ενδιαφέρει είναι η απλά η κοινή πορεία ώστε να βρει την ολοκλήρωση μέσα στην αγάπη και να μπορεί να παραδοθεί σ’ αυτήν. 
Όταν κοιτά έναν άντρα μπορεί να δει μέσα από το πώς κινείται, το πώς μιλάει ποιο είναι αυτό που εκείνος θέλει, ποιο είναι το πλοίο που παίρνει και αν ταιριάζει με την δική της κατεύθυνση ή επιθυμία, μπορεί να διαλέξει να ανέβει πάνω σ’ αυτό το πλοίο. Αν ανεβαίνοντας σ’ αυτό το πλοίο, συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή, ότι ο άντρας παρεκκλίνει από την πορεία του, τότε οφείλει να τον ταρακουνήσει και χωρίς να δεχτεί συμβιβασμούς, να του θυμίσει το που θέλει να πάει και τι θέλει να κερδίσει. 
Ένα θηλυκό πρόσωπο για να επιθυμήσει ένα αρσενικό χρειάζεται εκείνο να έχει στόχο ζωής και παρουσία. Το δε αρσενικό χρειάζεται την ενέργεια που παίρνει μέσα από τη λάμψη και την αγάπη της γυναίκας.


Ευελιξία
Η γυναίκα είναι "Ενέργεια" γι΄αυτό το λόγο και μπορεί να κινηθεί εύκολα από τη μια ενέργεια στην άλλη. Ο άντρας για να μπορέσει κι αυτός να κινηθεί μέσα στις ενέργειες ζητά από τη γυναίκα να του τις καθρεφτίσει και να παίρνει μέσα στη σχέση τους όλους τους ρόλους. Να τις εκπληρώνει όλες. Να είναι γατούλα, σεξουαλική, ταυτόχρονα μαμά, άγρια γκόμενα, παιδούλα, διαλογίστρια κ.α. Οπότε είναι απαραίτητο η γυναίκα να μπορεί να περνά από τον ένα ρόλο στον άλλον για να κρατά τη σχέση συνέχεια ζωντανή. Αν αναλάβει μόνο έναν ρόλο, για παράδειγμα αυτόν της μαμάς, τότε το πάθος στον έρωτα θα εξαφανιστεί, η σεξουαλική έλξη θα τελειώσει και η σχέση θα τελματώσει γιατί ο άντρας θα έχει γίνει το παιδί σε αυτή τη σχέση. 


Ενσυναίσθηση
Είναι σημαντικό να καταλαβαίνει ο ένας το που βρίσκεται ο άλλος και το πώς νιώθει ώστε να μπορεί όχι μόνο να πηγαίνει στον αντίθετο από αυτόν πόλο (πόλωση) αλλά και να κατανοεί τις επιθυμίες του, τα βαθύτερα θέλω του οποιαδήποτε στιγμή.
Για να διευκολυνθεί η σχέση είναι καλό μεταξύ των συντρόφων να γίνεται διάλογος κι όχι συζήτηση και να φροντίζουν ακόμα και τότε να βρίσκονται σε αντίθετους πόλους. Η συζήτηση συνοδεύεται από αναλύσεις και επιχειρήματα και δίνει την ευκαιρία στα εγώ να συναντιούνται. Αντίθετα με τον διάλογο έρχονται σε επαφή δυο άνθρωποι που μοιράζονται τα συναισθήματα τους, συναισθάνονται ο ένας τον άλλον και επιτρέπουν να αγγιχτούν οι καρδιές τους ώστε αργά ή γρήγορα, να αρχίσει ο ένας να ρέει με την ενέργεια του άλλου.


Ποικιλία και Ποιότητα
Στην σεξουαλική πράξη η γυναίκα φέρνει την ποικιλία και την ενέργεια. Ο άντρας φέρνει το βάθος και την ποιότητα. Όσο πιο παρών είναι ο άντρας κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης τόσο περισσότερο την πάει σε βάθος. Τόσο περισσότερο φεύγει η δυαδικότητα και έρχεται η ενότητα. Το λιώσιμο του ενός μέσα στον άλλον.
Ένας εγωιστής σύντροφος στο σεξ ακόμα κι όταν αγγίζει την γυναίκα ουσιαστικά δεν δίνει γιατί την αγγίζει μόνο για να πάρει ικανοποίηση. Να πάρει ερεθισμό. Λειτουργεί μόνο για να ικανοποιηθεί ο ίδιος. Όταν κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης δίνουμε στον σύντροφο μας δεν δίνουμε μόνο σ’ αυτόν αλλά προσφέρουμε στον ίδιο τον έρωτα.

Χρειάζεται να ξέρουμε ότι όταν η σεξουαλική ενέργεια στρέφεται προς τα κάτω υπηρετεί τη βιολογία και όταν στρέφεται προς τα πάνω υπηρετεί την πνευματικότητα. Όμως και στις δυο περιπτώσεις η ενέργεια είναι ίδια. Εξαρτάται από τον καθένα μας που θα την κατευθύνει και το πώς θα τη χρησιμοποιήσεις. Αν καταδικάζουμε το σεξ ή στεκόμαστε  ενοχικά μέσα σ’ αυτό ή το χρησιμοποιούμε για να τονώσουμε το εγώ μας τότε είναι αδύνατο να μεταμορφώσουμε την ενέργεια του. Τότε δημιουργούμε μέσα μας χωρίς να το καταλάβουμε εχθρότητα και διαχωρισμό. Αν το αποδεχόμαστε απλά και μόνο η αποδοχή είναι η κινητήριος δύναμη που θα το κατευθύνει προς τα επάνω.


Αυτογνωσία

Είναι πολύ σημαντικό το πώς βλέπει ο καθένας τον εαυτό του και τι ποσοστά ικανότητας και ανοίγματος του δίνει. Αν ο ένας δίνει στον εαυτό του 90% και παρέχει στην σχέση το 90% δεν μπορεί να συνυπάρξει με κάποιον που δίνει στον εαυτό του 55% και παρέχει ανάλογα στην σχέση. Χρειάζεται να υπάρχει παρόμοιος συντονισμός για να κυλίσει η σχέση. Αν για παράδειγμα ο ένας από τους συντρόφους πιστεύει ολόψυχα σε ένα ιδανικό, μια ιδέα, μια φιλοσοφία και ο άλλος είναι εκ διαμέτρου αντίθετος τότε αυτοί οι δυο δεν μπορούν να συνυπάρξουν σαν σύντροφοι μιας σχέσης για πολύ.

Κάποιες φορές τυχαίνει να ξέρουν δυο άνθρωποι ότι η σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει στο χρόνο γιατί δεν μπορούν να συμπορευτούν σαν σύντροφοι. Παρόλα αυτά όμως συνειδητά μπορούν να επιλέξουν να βιώσουν την εμπειρία γιατί ίσως κάποιο μάθημα ζωής πάρουν μέσα από αυτό


Διαλογισμός
Συνήθως ο άντρας και η γυναίκα όταν βρίσκονται μαζί είτε καυγαδίζουν είτε κάνουν έρωτα. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις η σύνδεση μεταξύ τους γίνεται με το σώμα, τη βιολογία και τις ορμόνες. Ποτέ δεν κάθονται σιωπηλά μαζί επί μια ώρα ώστε να αισθανθεί ο ένας την συνειδητότητα του άλλου. Να συνδεθεί ο ένας με τον βαθύτερο πυρήνα του άλλου, ώστε οι ψυχές να μην μένουν χωρισμένες.
Αν θέλεις μια βαθύτερη σχέση με τον άνθρωπο σου πρέπει να βάλεις τον διαλογισμό στη ζωή σου. Ο Osho έλεγε ότι ο έρωτας μόνος του δεν είναι αρκετός. Ο έρωτας μόνος του είναι τυφλός. Ο διαλογισμός είναι αυτός που του δίνει μάτια. Και από τη στιγμή που ο έρωτας μεταξύ σας είναι και τα δυο, έρωτας και διαλογισμός, τότε δεν έχετε μια συνηθισμένη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας αλλά γίνεστε συνταξιδιώτες στο μονοπάτι για την ανακάλυψη των μυστηρίων της ζωής.


Ευδαιμονία 
Osho: "Μέσα από μια ερωτική επαφή συνήθως αναζητάμε απόλαυση. Την απόλαυση όμως πρέπει να την αρπάξεις από τον άλλον. Γίνεσαι με αυτόν τον τρόπο είτε ζητιάνος είτε κλέφτης. Η ευδαιμονία είναι που σε κάνει Κύριο.
Όσο περισσότερο μοιράζεσαι τα εσωτερικά σου πλούτη τόσο περισσότερο έχεις. Όσο περισσότερο δίνεις τόσο περισσότερο έχεις. Αν αρχίσεις να συσσωρεύεις θα τα χάσεις. Όποιος φτάνει στην εσωτερική του ευδαιμονία δεν μπορεί να συσσωρεύσει. Η συσσώρευση τη σκοτώνει μόνο με το να τη μοιράζεσαι παραμένει ζωντανή.
Είναι καλό να θυμόμαστε ότι η απόλαυση είναι στιγμιαία, ανήκει στο χρόνο. Η ευδαιμονία είναι μόνιμη και είναι πέρα από το χρόνο. Η απόλαυση έχει αρχή και τέλος. Η ευδαιμονία παραμένει για πάντα. 
Η απόλαυση έρχεται και φεύγει. Η ευδαιμονία δεν έρχεται ποτέ και δεν φεύγει ποτέ. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει περιστασιακά. Βρίσκεται ήδη στον βαθύτερο πυρήνα του είναι σου. Είναι η ίδια σου η συνειδητότητα"
namaste
despoina palamari