Translate

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Επιθυμία, Ενοχές και Σεξουαλικότητα

Μια μέρα με επισκέφτηκε μία νεαρή κοπέλα, ήταν ό­μορφη, συμπαθητική, και οι τρόποι της έδειχναν ότι ήταν πολύ καλά καλλιεργημένη. Να όμως που μου αποκαλύπτει ότι ήταν πολύ δυστυχισμένη γιατί ενοχλούνταν από μία ει­κόνα πού παρουσιαζόταν μπροστά της... σε o,τι έβλεπε... στα λουλούδια, στα φρούτα, στα αντικείμενα, ακόμα και στο ταβάνι, εμφανίζονταν αντρικά όργανα. Και καθώς ή­ταν πίστη, καθολική, αισθανόταν πραγματικά ένοχη και βουτηγμένη στην αμαρτία.


Όταν την άκουσα, άρχισα να γελώ. Με κοίταξε λίγο έκπληκτη, και της είπα: 
«Ακούστε με, δεν υπάρχει τίποτε το σοβαρό και το κακό σ’ αυτά πού μου λέτε. Αυτό είναι φυσικό, είναι κανονικό, είναι πράγ­ματα πού συμβαίνουν σ' όλο τον κόσμο λίγο πολύ, βέβαια, αλλά δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε. 
Η φύση ασχολείται για τη διαιώνιση του είδους και αυτή δημιουργεί αυτές τις παρουσιάσεις για να μην εξαφανιστεί το ανθρώπινο γέ­νος. 
Και για τους άντρες είναι το ίδιο πράγμα. Μη νομίζε­τε ότι οι άντρες δεν βλέπουν ποτέ τέτοια πράγματα παν­τού! Πρέπει όμως να ξέρετε πώς να αντιδράσετε, πώς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εικόνες, αν όχι κοιτάξτε σε τι κατάσταση βρίσκεστε. Και πόσοι χριστιανοί, σαν εσάς, είναι έτοιμοι να αυτοκτονήσουν! 
Να λοιπόν τι πρέπει να κάνετε: 'Όταν σας συμ­βαίνει να βλέπετε αυτή την εικόνα πάνω σ' ένα φρούτο ή σε ένα αντικείμενο, αντί να λυπάστε, κοιτάξτε ήρεμα... Ό­χι όμως πολλή ώρα, γιατί ορισμένες επιθυμίες μπορεί να ξυπνήσουν και, για να παρηγορηθείτε, καταφεύγετε σε χειρονομίες και ούτω καθεξής... 
Λοιπόν, για να μην ξανασυμβεί αυτό, γίνετε λίγο φιλόσοφος, δηλαδή αρχίστε να σκέφτεστε την κοσμική Νοημοσύνη πού προεδρεύει στο σχη­ματισμό αυτών των οργάνων. Και θα σκεφτείτε, θα διαλο­γιστείτε, και θα θαυμάσετε τη Νοημοσύνη πού ασχολήθηκε να δημιουργεί τέτοια πράγματα και θα ξεχάσετε όλα τα άλλα. 'Ενώ, αν αποχαυνώνεστε, δεν θα τελειώσετε ποτέ. 
Πάρτε αυτή την εικόνα σαν μία αφετηρία ικανή να σας προωθήσει μέχρι την πηγή. Αν δεν έχετε αυτή την αφε­τηρία πώς θα φτάσετε στον προορισμό σας επάνω; Ενώ έτσι, είναι σπουδαία, γιατί έχετε αφετηρίες, έ­χετε προωθήσεις. Όμως μη σταματάτε πολλή ώρα σ’ αυ­τές τις εικόνες αν όχι θα μπερδευτείτε σ’ αυτές και θα χαθείτε. Πρέπει μόνο να τις χρησιμοποιείτε».


Δυστυχώς oι άνθρωποι δεν ξέρουν να προχωρήσουν για να σκεφτούν και να θαυμάσουν, δεν ξέρουν ότι αυτός ο θαυμασμός ακριβώς θα τους σώσει. 
Λέτε: «Μα τι μου συμβαίνει; Αυτό είναι απαίσιο. είναι σιχαμερό, είναι διαβο­λικό», κι αυτό είναι που σας κάνει να χάνεστε. 
Αντικατα­στήστε αυτές τις παλιές αντιλήψεις και μη λέτε πια: «Αυ­τό είναι απαίσιο. είναι σιχαμερό...», αλλά να λέτε: «Τι ομορφιά, Τι μεγαλείο! Τι νοημοσύνη! Πώς ή φύση μπόρεσε να σχηματίσει ένα τέτοιο πράγμα;» 
Τότε θαυμάζετε και δεν έχετε πια καμιά όρεξη ν' αυτοκτονήσετε. Κατορθώνε­τε να εκλεπτύνετε αυτή τη δύναμη και δεν επιθυμείτε να κατεβείτε πιο χαμηλά.

Αν ο Κύριος έκανε έτσι τα πράγματα, θα πει πώς εί­χε τους λόγους Του. Γιατί να θέλετε να τα παραμορφώνε­τε όλα και να διορθώνετε τις δημιουργίες Του; 
Κάνετε κρι­τική στο σχέδια του Κυρίου γιατί έχετε την απαίτηση να μπορείτε να κάνετε κάτι το καλύτερο, κι αυτό είναι σοβα­ρό, αυτό τιμωρείται. 
Πρέπει να θαυμάζετε όλα όσα ο Θεός δημιούργησε, γιατί ήξερε γιατί τα δημιούργησε.


Αϊβανχωβ