Translate

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ταντρικές διαλογιστικές αναπνοές για ζευγάρια

Συνήθως ο άντρας και η γυναίκα όταν βρίσκονται μαζί είτε καυγαδίζουν είτε κάνουν έρωτα.         Και στις δυο αυτές περιπτώσεις η σύνδεση μεταξύ τους γίνεται με το σώμα, τη βιολογία και τις ορμόνες. Ποτέ δεν κάθονται σιωπηλά μαζί επί μια ώρα ώστε να αισθανθεί ο ένας την συνειδητότητα του άλλου. Να συνδεθεί ο ένας με τον βαθύτερο πυρήνα του άλλου, ώστε οι ψυχές να μην μένουν χωρισμένες.
Αν θέλεις μια βαθύτερη σχέση με τον άνθρωπο σου πρέπει να βάλεις τον διαλογισμό στη ζωή σου. Ο Osho έλεγε ότι ο έρωτας μόνος του δεν είναι αρκετός. Ο έρωτας μόνος του είναι τυφλός. Ο διαλογισμός είναι αυτός που του δίνει μάτια. Και από τη στιγμή που ο έρωτας μεταξύ σας είναι και τα δυο, έρωτας και διαλογισμός, τότε δεν έχετε μια συνηθισμένη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας αλλά γίνεστε συνταξιδιώτες στο μονοπάτι για την ανακάλυψη των μυστηρίων της ζωής.

Ταντρική Αγκαλιά 
Είναι καλό να ξέρετε πως γίνεται η Ταντρική Αγκαλιά. Η γυναίκα κάθεται πάνω στον άντρα με τέτοιο τρόπο ώστε τα πόδια της να αγκαλιάζουν τη λεκάνη του και το στήθος τους και η κοιλιά τους να είναι σε επαφή. Ταυτόχρονα στηρίζουν απαλά με το αριστερό τους χέρι την πλάτη (στο μέρος που είναι πίσω από την καρδιά) και με το δεξί, χαμηλά, τη λεκάνη.

1. διαλογιστική αναπνοή γιν και γιανγκ
Κάθεστε οκλαδόν (πόδια σταυρωτά) απέναντι ο ένας στον άλλον και κάνετε χαιρετισμό namaste. Κοιτάζεστε στα μάτια για λίγα λεπτά ώστε να νιώσετε οτι έρχεστε σε σύνδεση μεταξύ σας. Να νιώσετε οτι μέσα απο τα μάτια σας αγγίζονται οι ψυχές σας. Φέρνετε τα χέρια σε θέση προσευχής στο στήθος, και υποκλίνεστε ο ένας στον άλλον λέγοντας namaste!
                                                                                                      Namaste σημαίνει ο θεός μέσα μου συναντά το θεό μέσα σου.
Συνεχίζετε να κοιτάζεστε στα μάτια σιωπηλά, με πολύ σεβασμό ο ένας για την παρουσία του άλλου. Απλώνει ο ένας  από τους δύο σύντροφους, τα χέρια του με τις παλάμες να βλέπουν στον ουρανό και ο άλλος τις σκεπάζει απαλά.  
Αρχίζετε να αναπνέετε με τον εξής τρόπο:
Φαντάζεται ο άντρας ότι εισπνέει από το κέντρο της καρδιάς του και εκπνέει από το πρώτο του κέντρο, το κέντρο του sex (στη βάση της λεκάνης). Ταυτόχρονα η γυναίκα φαντάζεται ότι εκπνέει από το κέντρο της καρδιάς και εισπνέει από το κέντρο του sex (την ώρα που εκπνέει η γυναίκα εισπνέει ο άντρας).
Τα χέρια αρχίζουν να κινούνται σε μια κυκλική κίνηση. Την ώρα που ο ένας σύντροφος εισπνέει τα χέρια κινούνται προς αυτόν και την ώρα που εκπνέει απομακρύνονται από αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συντονιστείτε εύκολα μεταξύ σας, να φύγετε από τις σκέψεις και να αφεθείτε στην αίσθηση. 
 
Όταν αποκτήσετε οικειότητα με αυτήν την αναπνοή μπορείτε να την κάνετε μπαίνοντας σε ταντρική αγκαλιά.

2. Η μικροκοσμική αναπνοή
 
Αυτή η αναπνοή γίνεται σε δυο στάδια. Στο πρώτο ο καθένας από τους δυο συντρόφους αναπνέει μόνος του και στο δεύτερο αναπνέουν και οι δυο μαζί σε μια απαλή ταντρική αγκαλιά.
Οδηγίες: Κάθεστε οκλαδόν, ο ένας
απέναντι στον άλλον και κάνετε χαιρετισμό namaste... 
Πρώτο μέρος: Κυκλική αναπνοή
Αναπνέεις από τη μύτη και νιώθεις ότι η αναπνοή σου κυλά αβίαστα σε όλο σου το σώμα. Σταδιακά κατευθύνεις την εισπνοή σου στην μπροστινή πλευρά του σώματος σου, έχοντας φορά από τη μύτη προς τη βάση της λεκάνης (περίνεο), και την εκπνοή στην πίσω πλευρά του σώματος έχοντας κατεύθυνση από τη λεκάνη προς το κεφάλι. Έτσι δημιουργείται ένας κύκλος αναπνοής στο σώμα σου.
Κλείνεις με την γλώσσα σου τον ουρανίσκο ώστε η αναπνοή να γίνεται μέσα σε ένα κλειστό κύκλωμα και συνεχίζεις να αναπνέεις κοιτάζοντας τον σύντροφο σου στα μάτια. Σταδιακά όταν ο αέρας της αναπνοής περνάει από το περίνεο τότε, κάνεις ένα μικρό σφίξιμο σε αυτή τη περιοχή που διαρκεί τόσο όσο ένα πεταχτό φιλάκι...
 
Δεύτερο μέρος: Αναπνοή μικροκοσμικής τροχιάς
Μπαίνετε σε ταντρική αγκαλιά. Στην αρχή αναπνέει ο καθένας στον εαυτό του κάνοντας την κυκλική αναπνοή. Στη συνέχεια η αναπνοή γίνεται στο σώμα του άλλου.
Αναπνέει ο ένας τον άλλον. Εισπνέει ο ένας στο μπροστινό μέρος του συντρόφου του κατεβάζοντας τον αέρα προς τα γεννητικά του όργανα και εκπνέει στην πίσω πλευρά του σώματος του καθώς ο αέρας της αναπνοής κινείται με ανοδική πορεία.
Αφού αναπνεύσει ο ένας τον άλλον για αρκετά λεπτά επιστρέφει ο καθένας στον εαυτό τους κάνοντας πάλι την κυκλική αναπνοή. 
Η άσκηση ολοκληρώνεται με τον χαιρετισμό namaste.