Translate

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

7 μυστικά για να παραμείνει μια σχέση "ζωντανή" στο χρόνο

Αν θέλει ένας  άντρας και μια γυναίκα η κοινή τους ζωή να γίνει μια όμορφη αρμονία τότε θα πρέπει να γνωρίζουν εκείνα τα μυστικά που κρατούν τη σχέση ζωντανή σε βάθος χρόνου. Αυτά είναι:

Επιθυμία

Οι δυο μορφές έλξης είναι η αγάπη και ο παράφορος έρωτας. Για να λειτουργήσει όμως μια σχέση μακροχρόνια εκτός από την πόλωση (έρωτα) και την αγάπη χρειάζεται να υπάρχει και η επιθυμία να διατηρηθεί αυτή η σχέση. Να έχουμε την αφοσίωση στην επιθυμία μας και στον εαυτό μας ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε αυτή τη σχέση.
Υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ υπάρχει αγάπη λείπουν άλλα συστατικά για να διατηρηθεί η σχέση. Χρειάζεται να δούμε και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας αν αυτή η σχέση μας προάγει. Αν μας πάει μπροστά ή μας κρατά καθηλωμένους και βαλτωμένους. Αν συμβαίνει αυτό τότε είναι καλύτερο και για τους δυο συντρόφους η σχέση να τελειώνει ακόμα κι αν το μυαλό μας αντιστέκεται. Το Μυαλό δεν αγαπά τις αλλαγές. Το φοβίζουν γιατί ουσιαστικά το μυαλό φοβάται το άγνωστο. Προτιμά τα γνωστά μονοπάτια ακόμα κι αν αυτά φέρνουν θλίψη και ανία. Όμως κάτι που είναι στάσιμο δεν είναι εμπειρία ζωής. Δεν υπάρχει σχέση που κρατάει για πάντα. Έτσι κι αλλιώς μια σχέση τελειώνει με τον θάνατο. Χρειάζεται να βλέπουμε συχνά είτε είμαστε μέσα σε σχέση είτε μόνοι μας, τον εαυτό μας και την καρδιά μας. Το τι μας συμβαίνει. Τι νιώθουμε. Τι θέλουμε. Τι φοβόμαστε. Πόσο αφηνόμαστε στον άλλον. Πάντα με ειλικρίνεια να αντικρίζουμε τον εαυτό μας και τα θέλω μας. 

Αποτυχημένη σχέση δεν υπάρχει. Απλά μια σχέση τελειώνει αφού μας έχει δώσει όλα τα δώρα της, που είναι εφόδια για τα καινούρια μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά στον καθένα μας.
Κάθε μέρα χρειάζεται να ρωτάμε τον εαυτό μας: Διαλέγω αυτόν τον άντρα; Διαλέγω αυτή τη γυναίκα; Αν η απάντηση είναι ναι τότε παίζουμε το παιχνίδι της σχέσης διεκδικώντας τον σύντροφο μας και φροντίζοντας να κρατάμε ζωντανή την πόλωση μεταξύ μας. Αν οι δυο σύντροφοι έχουν ίδια κατεύθυνση και παρόμοιο σχέδιο ζωής τότε η σχέση διατηρείτε στο χρόνο ευκολότερα. 


Κοινή Κατεύθυνση
Αν ο άντρας δεν βρει τον στόχο του τότε οφείλει να τον διεκδικεί σε όλη τη πορεία της ζωής του. Η επιλογή της συντρόφου γίνεται με το πόσο κατάλληλη είναι στο να τον βοηθήσει να τον εκπληρώσει. 
Με τον ίδιο τρόπο η γυναίκα χρειάζεται να ξέρει και εκείνη τι θέλει. Αν έχει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση για επιτύχει τους στόχους της ή αυτό που την ενδιαφέρει είναι η απλά η κοινή πορεία ώστε να βρει την ολοκλήρωση μέσα στην αγάπη και να μπορεί να παραδοθεί σ’ αυτήν. 
Όταν κοιτά έναν άντρα μπορεί να δει μέσα από το πώς κινείται, το πώς μιλάει ποιο είναι αυτό που εκείνος θέλει, ποιο είναι το πλοίο που παίρνει και αν ταιριάζει με την δική της κατεύθυνση ή επιθυμία, μπορεί να διαλέξει να ανέβει πάνω σ’ αυτό το πλοίο. Αν ανεβαίνοντας σ’ αυτό το πλοίο, συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή, ότι ο άντρας παρεκκλίνει από την πορεία του, τότε οφείλει να τον ταρακουνήσει και χωρίς να δεχτεί συμβιβασμούς, να του θυμίσει το που θέλει να πάει και τι θέλει να κερδίσει. Ένα θηλυκό πρόσωπο για να επιθυμήσει ένα αρσενικό χρειάζεται εκείνο να έχει στόχο ζωής και παρουσία. Το δε αρσενικό χρειάζεται την ενέργεια που παίρνει μέσα από τη λάμψη και την αγάπη της γυναίκας.


Ευελιξία
Ο άντρας ζητά από τη γυναίκα να έχει όλους τους ρόλους. Να εκπληρώνει όλες τις ενέργειες. Να είναι γατούλα, σεξουαλική, ταυτόχρονα μαμά, άγρια γκόμενα, παιδούλα, διαλογίστρια κ.α. Όποτε είναι απαραίτητο η γυναίκα να μπορεί να περνά από τον ένα ρόλο στον άλλον για να κρατά τη σχέση συνέχεια ζωντανή. Αν αναλάβει μόνο έναν ρόλο για παράδειγμα αυτόν της μαμάς τότε το πάθος στον έρωτα θα εξαφανιστεί, η σεξουαλική έλξη θα τελειώσει και η σχέση θα τελματώσει γιατί ο άντρας έχει γίνει το παιδί σε αυτή τη σχέση. 
Η γυναίκα οφείλει να παρασύρει τον άντρα στο κρεβάτι και να τον ξελογιάζει. Από την άλλη αν ένας άντρας νιώθει ότι η σύντροφος του τον βλέπει σαν μπαμπά τότε είναι καλό να της ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι ο πατέρας της  και ότι δεν μπορεί  να την αντιμετωπίζει με πατρικό τρόπο 


Ενσυναίσθηση
Είναι σημαντικό να καταλαβαίνει ο ένας το που βρίσκεται ο άλλος και το πώς νιώθει ώστε να μπορεί να πηγαίνει στον αντίθετο πόλο από αυτόν πόλο άλλα και να κατανοεί τις επιθυμίες του, τα βαθύτερα θέλω του οποιαδήποτε στιγμή.
Για να διευκολυνθεί η σχέση είναι καλό μεταξύ τους να γίνεται διάλογος κι όχι συζήτηση και να φροντίζουν ακόμα και τότε να βρίσκονται σε αντίθετους πόλους. Η συζήτηση συνοδεύεται από αναλύσεις και επιχειρήματα και δίνει την ευκαιρία στα εγώ να συναντιούνται. Αντίθετα με τον διάλογο έρχονται σε επαφή δυο άνθρωποι που μοιράζονται τα συναισθήματα τους, συναισθάνονται ο ένας τον άλλον και επιτρέπουν να αγγιχτούν οι καρδιές τους ώστε αργά ή γρήγορα, να αρχίσει ο ένας να ρέει με την ενέργεια του άλλου.


Ποικιλία και Ποιότητα
Στην σεξουαλική πράξη η γυναίκα φέρνει την ποικιλία και την ενέργεια. Ο άντρας φέρνει το βάθος και την ποιότητα. Όσο πιο παρών είναι ο άντρας κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης τόσο περισσότερο την πάει σε βάθος. Τόσο περισσότερο φεύγει η δυαδικότητα και έρχεται η ενότητα. Το λιώσιμο του ενός μέσα στον άλλον.
Ένας εγωιστής σύντροφος στο σεξ ακόμα κι όταν αγγίζει την γυναίκα ουσιαστικά δεν δίνει γιατί την αγγίζει μόνο για να πάρει ικανοποίηση. Να πάρει ερεθισμό. Λειτουργεί μόνο για να ικανοποιηθεί ο ίδιος. Όταν κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης δίνουμε στον σύντροφο μας δεν δίνουμε μόνο σ’ αυτόν αλλά προσφέρουμε στον ίδιο τον έρωτα.


Αυτογνωσία

Είναι πολύ σημαντικό το πώς βλέπει ο καθένας τον εαυτό του και τι ποσοστά ικανότητας και ανοίγματος του δίνει. Αν ο ένας δίνει στον εαυτό του 90% και παρέχει στην σχέση το 90% δεν μπορεί να συνυπάρξει με κάποιον που δίνει στον εαυτό του 55%. Χρειάζεται να υπάρχει παρόμοιος συντονισμός για να κυλίσει η σχέση. 
Αν ο ένας από τους συντρόφους πιστεύει ολόψυχα σε ένα ιδανικό, μια ιδέα, μια φιλοσοφία και ο άλλος είναι εκ διαμέτρου αντίθετος τότε αυτοί οι δυο δεν μπορούν να συνυπάρξουν σαν σύντροφοι μιας σχέσης για πολύ.
Κάποιες φορές τυχαίνει να ξέρουν δυο άνθρωποι ότι η σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει στο χρόνο γιατί δεν μπορούν να συμπορευτούν σαν σύντροφοι. Παρόλα αυτά όμως συνειδητά μπορούν να επιλέξουν να βιώσουν την εμπειρία γιατί ίσως κάποιο μάθημα ζωής πάρουν μέσα από αυτό


Διαλογισμός
Συνήθως ο άντρας και η γυναίκα όταν βρίσκονται μαζί είτε καυγαδίζουν είτε κάνουν έρωτα. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις η σύνδεση μεταξύ τους γίνεται με το σώμα, τη βιολογία και τις ορμόνες. Ποτέ δεν κάθονται σιωπηλά μαζί επί μια ώρα ώστε να αισθανθεί ο ένας την συνειδητότητα του άλλου. Να συνδεθεί ο ένας με τον βαθύτερο πυρήνα του άλλου, ώστε οι ψυχές να μην μένουν χωρισμένες.
Αν θέλεις μια βαθύτερη σχέση με τον άνθρωπο σου πρέπει να βάλεις τον διαλογισμό στη ζωή σου. Ο Osho έλεγε ότι ο έρωτας μόνος του δεν είναι αρκετός. Ο έρωτας μόνος του είναι τυφλός. Ο διαλογισμός είναι αυτός που του δίνει μάτια. Και από τη στιγμή που ο έρωτας μεταξύ σας είναι και τα δυο, έρωτας και διαλογισμός, τότε δεν έχετε μια συνηθισμένη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας αλλά γίνεστε συνταξιδιώτες στο μονοπάτι για την ανακάλυψη των μυστηρίων της ζωής.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε την διαλογιστική αναπνοή γιν-γιανγκ που είναι μια αναπνοή σύνδεσης και χαλάρωσης  


Διαλογιστική αναπνοή γιν και γιανγκ
Κάθεστε οκλαδόν (πόδια σταυρωτά) απέναντι ο ένας στον άλλον και κάνετε χαιρετισμό namaste. Κοιτάζεστε στα μάτια για λίγα λεπτά ώστε να νιώσετε οτι έρχεστε σε σύνδεση μεταξύ σας. Να νιώσετε οτι μέσα απο τα μάτια σας αγγίζονται οι ψυχές σας. Φέρνετε τα χέρια σε θέση προσευχής στο στήθος, και υποκλίνεστε ο ένας στον άλλον λέγοντας namaste! 
         
Namaste σημαίνει ο θεός μέσα μου συναντά το θεό μέσα σου.

Συνεχίζετε να κοιτάζεστε στα μάτια σιωπηλά, με πολύ σεβασμό ο ένας για την παρουσία του άλλου. Απλώνει ο ένας  από τους δύο σύντροφους, τα χέρια του με τις παλάμες να βλέπουν στον ουρανό και ο άλλος τις σκεπάζει απαλά.  
Αρχίζετε να αναπνέετε με τον εξής τρόπο: Φαντάζεται ο άντρας ότι εισπνέει από το κέντρο της καρδιάς του και εκπνέει από το πρώτο του κέντρο, το κέντρο του sex (στη βάση της λεκάνης). Ταυτόχρονα η γυναίκα φαντάζεται ότι εκπνέει από το κέντρο της καρδιάς και εισπνέει από το κέντρο του sex (την ώρα που εκπνέει η γυναίκα εισπνέει ο άντρας). 
Τα χέρια αρχίζουν να κινούνται σε μια κυκλική κίνηση. Την ώρα που ο ένας σύντροφος εισπνέει τα χέρια κινούνται προς αυτόν και την ώρα που εκπνέει απομακρύνονται από αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συντονιστείτε εύκολα μεταξύ σας, να φύγετε από τις σκέψεις και να αφεθείτε στην αίσθηση.  
Όταν αποκτήσετε οικειότητα με αυτήν την αναπνοή μπορείτε να την κάνετε μπαίνοντας σε ταντρική αγκαλιά.

Ταντρική Αγκαλιά  
Είναι καλό να ξέρετε πως γίνεται η Ταντρική Αγκαλιά. 
Η γυναίκα κάθεται πάνω στον άντρα με τέτοιο τρόπο ώστε τα πόδια της να αγκαλιάζουν τη λεκάνη του και το στήθος τους και η κοιλιά τους να είναι σε επαφή. Ταυτόχρονα στηρίζουν απαλά με το αριστερό τους χέρι την πλάτη (στο μέρος που είναι πίσω από την καρδιά) και με το δεξί, χαμηλά, τη λεκάνη. Περισσότερα για διαλογισμούς σε ζευγάρια μπορείτε να 
βρείτε στο:

http://tantra-yoga-events.blogspot.gr/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%B6%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1
namaste
despoina palamari