Translate

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Είμαι ζωντανός σημαίνει ότι μπορώ να αισθάνομαι το κάθετι ολογυρά μου

Αν είστε αρκετά αισθαντικοί -και αυτό θέλω να είστε- θα ξαφνιαστείτε όταν διαπιστώσετε ότι σφίγγοντας τα χέρια διαφόρων ατόμων βρίσκετε διαφορές στην ενέργεια. Η ποιότητα, η δύναμη, η ένταση, η γεύση, το άρωμα -όλα είναι μοναδικά σε κάθε άτομο. Όταν όμως σφίγγετε τα χέρια σας με έναν ψυχρό τρόπο, ή αγκαλιάζετε ένα σώμα σαν να είστε δύο σκελετοί που συναντιούνται σε ένα νεκροταφείο, τότε δεν υπάρχει διαφορά.

Η ζωή σάς δίνει μοναδικότητα· ο θάνατος καταστρέφει τη μοναδικότητά σας. Δύο νεκρά σώματα είναι ακριβώς το ίδιο, απλά νεκρά, όμως δύο ζωντανά σώματα δεν είναι ποτέ ακριβώς τα ίδια. Η ύπαρξη δεν πιστεύει στα αντίγραφα με καρ­μπόν. Η ύπαρξη πιστεύει στα πρωτότυπα- δημιουργεί μόνο πρωτότυπα.


Αν είστε αισθαντικοί θα εκπλαγείτε από το πόσα πολλά πλούτη έχετε και δεν τα γνωρίζετε. Ακόμη και ένα όμορφο φό­ρεμα που αγγίζει το σώμα σας θα σας δώσει ένα συναίσθημα ευμάρειας. Το ύφασμα δεν είναι ζωντανό, εσείς όμως είστε ζωντανοί και αισθαντικοί. Οι αισθήσεις σας λειτουργούν στο απο­κορύφωμά τους. Το έχετε δει; Φορώντας μερικά ρούχα, νιώ­θετε βρόμικος, παρ’ όλο που τα ρούχα μπορεί να είναι καθαρά. Φορώντας τα ρούχα τους με τον τρόπο που οι επιχειρηματίες φοράνε τα γκρίζα κοστούμια τους στην αγορά, δεν νιώθουν τί­ποτε για τα ρούχα τους. Δεν μπορούν να νιώσουν τους ανθρώ­πους, πώς μπορούν να νιώσουν τα ρούχα;

Σας λέω όμως ότι αν είστε αρκετά αισθαντικοί, θα νιώθετε ακόμη και τα καθημερινά πράγματα - τα ρούχα, ένα κρύο ποτό, ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι ή καφέ, τη μυρωδιά του καφέ, το άρω­μα του τσαγιού που βράζει στο κατσαρόλι, το άρωμα που δη­μιουργεί- και όλα αυτά θα σας κάνουν πιο πλούσιο, όλο και πιο ζωντανό. Δεν υπάρχει όριο σε αυτό. 

Πόσο ζωντανοί μπο­ρείτε να είστε, και πόσο πλούσιοι μπορείτε να είστε; Δεν υπάρ­χουν όρια σε αυτό. Όλα εξαρτώνται από το πόσα προγράμματα είστε αρκετά γενναίοι για να εγκαταλείψετε.

Χριστιανοί, Ινδουιστές, Μωαμεθανοί - τα θρησκευτικά τους δόγματα μπορεί να είναι διαφορετικά, αυτό δεν έχει ση­μασία. Αυτό είναι απλά ένα προφορικό παιχνίδι, ασκήσεις λο­γικής, όμως η βάση είναι η ίδια: να σας κάνουν όσο το δυνατόν πιο νεκρό. Δεν θα σας πουν αυτό, «Σε κάνουμε νεκρό». Όχι, θα χρησιμοποιήσουν όμορφες λέξεις: απάρνηση -απάρνηση του εγκόσμιου, του χυδαίου.
Και είναι παράξενο που δεν μπορέσατε να καταλάβετε ένα πράγμα. Από τη μία σας λένε να απαρνηθείτε τον κόσμο, την απόλαυσή του, τη ζεστασιά του, την αγάπη του, τα πλούτη του, έτσι ώστε να αποκτήσετε χίλιες φορές περισσότερα πλούτη, ζεστασιά, αγάπη, χαρά, στον παράδεισο. Από την άλλη λένε: «Μην είστε άπληστοι!»

Δεν μπορώ να καταλάβω τί ανοησίες σας διδάσκουν. 
Κι εσείς ακούτε, μαθαίνετε, προγραμματίζεστε από τις ανοησίες τους, σε τέτοιον βαθμό ώστε δεν μπορείτε να δείτε μια απλή αντίφαση: σας διδάσκουν να είστε άπληστοι! Απαρνηθείτε εδώ, έτσι ώστε μετά τον θάνατο να αποκτήσετε χίλιες φορές περισσότερα. Όλες οι θρησκείες σας, σάς δί­νουν εκπαίδευση για την κόλαση. Να υποφέρετε, να βασανί­ζετε τον εαυτό σας, να νηστεύετε, να τηρείτε την αγαμία, να μην καπνίζετε, να μην πίνετε, να μην έχετε γεύση καθώς τρώτε. Ο Ινδουισμός το καθιστά μία από τις πρώτες θεμελιώδεις αρχές: την έλλειψη γεύσης. Πώς μπορούν λοιπόν αυτοί οι άν­θρωποι να σας διδάξουν την αισθαντικότητα; Η γεύση είναι μια αίσθηση.

Δεν μπορείτε να γευτείτε το φαγητό όπως το γεύομαι εγώ. Μπορώ να το πω επειδή κάποτε ήμουν κι εγώ μια καμήλα σαν εσάς, κι έτσι ξέρω και τα δύο είδη γεύσης. Όταν βλέπω ένα ηλιοβασίλεμα μπορεί να στέκεστε δίπλα μου, αλλά δεν μπο­ρείτε να το δείτε- τα μάτια σας έχουν χάσει την ευαισθησία τους.
Για να καταλάβετε την κλασική μουσική της Ανατολής θα χρειαστείτε πολύ αισθαντικά αυτιά, πολύ εκπαιδευμένα, πειθαρχημένα· η μουσική είναι τόσο λεπτεπίλεπτη. Το ίδιο ισχύει και για τις πέντε αισθήσεις σας.

Οι πέντε αισθήσεις είναι ο αποδεκτός αριθμός αισθήσεων σε όλον τον κόσμο, παρ’ όλο που τώρα πρέπει να τον αλλάξουμε επειδή υπάρχει και μια έκτη αίσθηση κρυμμένη στα αυτιά σας. Όμως οι παλιές συνήθειες δύσκολα κόβονται. Και αυτή η έκτη αίσθηση είναι πολύ πιο σημαντική από κάθε άλλη· γι’ αυτό έχει παραμείνει κρυμμένη στα αυτιά σας, έτσι ώστε να μην την διαταράξει τίποτε. Αυτή είναι η αίσθηση της ισορροπίας.
Όταν πίνετε πάρα πολύ, αυτή η αίσθηση επηρεάζεται- δεν μπορείτε να περπατήσετε σε ευθεία γραμμή, παραπαίετε. Πά­νω από όλα, μην παραπαίετε! Όταν χτυπάτε στο κεφάλι, και βλέπετε όλον τον κόσμο να γυρίζει γύρω σας, και πέφτετε, αυ­τή η αίσθηση ισορροπίας έχει πληγεί. Αν λειτουργούν και οι έξι αισθήσεις σας, έτοιμες να δε­χτούν,θα έχετε μια πλούσια ζωή.

Όταν λέω ότι είμαι γκουρού των πλουσίων, δεν εννοώ ότι ο Ροκφέλερ, ο Φορντ, ο Μόργκαν, και οι Κένεντι είναι μαθητές μου. Όταν λέω ότι είμαι γκουρού των πλουσίων, μιλάω για τα πραγματικά πλούτη. Τα δολάρια είναι μια ανοησία! Τί πλούτη έχουν; Τα πλούτη έρχονται μέσα από τις αισθήσεις σας.
Να είστε όλο και πιο αισθαντικοί. Να φροντίζετε το σώμα, εκείνο σας φροντίζει. Δεν μπορείτε να του το ξεπληρώσετε, δεν υπάρχει τρόπος. Κάνει τόσα πολλά για εσάς, τί έχετε κάνει εσείς γι’ αυτό; 

OSHO
"Το Sex μετράει"