Translate

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ταντρική Αγκαλιά: "Αγκαλιάζοντας" το μυστικό της Ιερής Ένωσης

Ο OSHO έλεγε ότι αν θέλεις μια βαθύτερη σχέση με τον άνθρωπο σου πρέπει να μάθεις να είσαι περισσότερο διαλογιστικός γιατί ο έρωτας από μόνος του δεν είναι αρκετός. Συνήθως είναι τυφλός. Ο διαλογισμός είναι που του δίνει μάτια. 
Από τη στιγμή που ο έρωτας σου θα γίνει και τα δυο, έρωτας και διαλογισμός, τότε δεν θα έχεις τη συνηθισμένη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας αλλά μια βαθιά φιλία που θα σας οδηγήσει στο μονοπάτι για την ανακάλυψη των μυστηρίων της ζωής.

Ο άντρας και η γυναίκα σε μια διαλογιστική ερωτική σχέση μπορούν να φτάσουν σε οποιοδήποτε στόχο όποτε το θελήσουν. Επειδή ο στόχος δεν είναι έξω από αυτούς. 
Να θυμάσαι όμως: Ο στόχος δεν βρίσκεται έξω από εσένα, αλλά είναι το εσωτερικότερο τμήμα της ύπαρξης σου. Και μπορείς να τον βρεις μόνο όταν είσαι ολόκληρος.  Χωρίς τον άλλον, τον άντρα ή τη γυναίκα, δεν μπορείς να είσαι ολόκληρος γιατί ο καθένας σας αποτελεί το μισό ενός όλου. 

Κάπως έτσι συμβαίνει με τον έρωτα και τον διαλογισμό. Με τον διαλογισμό, ο έρωτας σου παίρνει καινούρια χρώματα, φτιάχνει καινούρια μουσική, τραγουδά καινούρια τραγούδια, χορεύει καινούριους χορούς επειδή σού χαρίζει την ενόραση να καταλάβεις και να κατανοήσεις το πολικό σου αντίθετο. 
Σου δίνει την ποιότητα της σιωπής, της επίγνωσης, του υπομονετικού ακούσματος, της ενσυναίσθησης ούτως ώστε να μπορείς να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του συντρόφου σου και να τον νιώσεις βαθιά.


Έρωτας και διαλογισμός… 
Αυτό είναι το μυστικό της ιερής ένωσης. Και ένας απλός τρόπος για να το βιώσεις αυτό με τον σύντροφο σου είναι η Ταντρική Αγκαλιά. Αυτή η βαθιά αγκαλιά όπου τα δυο σώματα ενώνονται και γίνονται ένα. Τα βλέμματα ενώνονται και γίνονται ένα… 
Και όσο περισσότερο βυθίζονται οι δυο σύντροφοι, ο ένας στο βλέμμα του άλλου, τόσο περισσότερο έρχονται σε επαφή με την Ψυχή του άλλου. Αντικρίζουν την ιερότητα μέσα του και επιτρέπουν ταυτόχρονα να αναδυθεί στην επιφάνεια η δική τους ιερότητα… 
Σταματούν να είναι δυο άνθρωποι αγκαλιασμένοι και γίνονται δυο θεοί… γεμίζουν θεϊκότητα…   


Η θέση της Ταντρικής Αγκαλιάς είναι απλή. 
.
Η γυναίκα κάθεται πάνω στον άντρα με τέτοιο τρόπο ώστε τα πόδια της να αγκαλιάζουν τη λεκάνη του έχοντας σε πλήρη επαφή το στήθος και την κοιλιά τους. Ταυτόχρονα στηρίζουν απαλά με το αριστερό τους χέρι την πλάτη (στο μέρος που είναι πίσω από την καρδιά) και με το δεξί, λίγο χαμηλότερα από τη μέση, στην περιοχή της λεκάνης (στο ιερό οστό). Με αυτόν τον τρόπο ενώνουν το καρδιακό και το ιερό ενεργειακό τους κέντρο.

Μεσημβρινοί ενέργειας στο σώμα ξεκινούν από τη βάση της λεκάνης. Καθώς ακουμπούν και ενώνονται οι λεκάνες του ζευγαριού στην ταντρική αγκαλιά ένα καινούργιο σύστημα ισορροπίας της αρσενικής (yang) και της θηλυκής (yin) ενέργειας γεννιέται. Το yang αγκαλιάζει το yin και το yin αγκαλιάζει το yang, ενώ ταυτόχρονα το ένα αναπαύεται μέσα στο άλλο.

Όμως η ένωση δεν άφορα μόνο τα σώματα αλλά και τα βλέμματα. Κοιτάζονται στα μάτια και συγκεκριμένα ο καθένας κοιτάζει το αριστερό μάτι του συντρόφου του.  
Το μάτι της ψυχής του… 
Επιτρέπουν με αυτόν τον τρόπο στην ενέργεια να κυλήσει κυκλικά ενισχύοντας την ένωσή τους. Έχοντας ανοίξει την ύπαρξη του ο ένας στον άλλον… έχοντας ανοικτές τις πύλες της ενέργειας μέσα τους μπορούν να νιώσουν το qi να κυλάει μέσα τους σχηματίζoντας τον κοσμικό τροχό.

Και όταν έρθει η στιγμή τα χείλη τους να ακουμπήσουν το ένα το άλλο, εκεί που οι μεσημβρινοί τελειώνουν στο σώμα, το yang ξεχύνεται στο yin και το yin στο yang… οι γλώσσες ενώνονται συμπληρώνοντας την ύπαρξη του yang μέσα στο yin.
Την ύπαρξη του ενός μέσα στον άλλον.
Ο χρόνος εξαφανίζεται και τα υλικά όρια γκρεμίζονται καθώς το σώμα τους, το  μυαλό τους και η κάρδια τους γίνονται ένα… φεύγοντας από το εγώ… ξεπερνώντας ακόμα και το είμαι, απλώνονται σαν ένα μέσα στην κοσμική απεραντοσύνη, για να χαθούν στην μήτρα του σύμπαντος και να γυρίσουν πάλι στο παρόν τους αναγεννημένοι και έτοιμοι να συντελέσουν με την κοσμική συν-δημιουργία καινούργια ζωή…

namaste
despoina palamari