Translate

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Γνωρίζοντας τη σεξουαλικότητά σου, μια μέρα θα σκοντάψεις πάνω στην πνευματικότητά σου.

Αν μπορέσεις να φέρεις λίγο φως ευφυΐας στη σεξουαλικότητα σου, αυτό το φως θα τη μεταμορφώσει. Δεν θα είναι πια σεξουαλικότητα, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό, τόσο διαφορετικό, που δεν έχεις λέξη γι’ αυτό. Στην Ανατολή έχουμε μια λέξη γι' αυτό: Τάντρα. 
Όταν το σεξ είναι συνδυασμένο με ευφυΐα, τότε, δημιουργείται μια εντελώς καινούργια ενέργεια. Εκείνη η ενέργεια ονομάζεται Τάντρα. 


Πολλά βιβλία έχουν γραφτεί για την Τάντρα κι όλα μιλάνε για τεχνική. Η αληθινή όμως Τάντρα δεν έχει καθόλου να κάνει με τεχνική. Η αληθινή Τάντρα δεν μπορεί να γραφτεί. Την αληθινή Τάντρα πρέπει να τη ρουφήξεις, να την απορροφήσεις σα σφουγάρι.


Αν είσαι προσανατολισμένος στην τεχνική, θα χάσεις το μυστήριο της Τάντρα. Η Τάντρα πρέπει να είναι απουσία πράξης. Δεν μπορεί να είναι τεχνική. Μπορείς να μάθεις τεχνικές. Μπορείς να μάθεις μια συγκεκριμένη τεχνική αναπνοής ώστε η συνουσία να μπορεί να γίνεται μακρύτερη. Αν αναπνέεις πολύ-πολύ αργά, αν αναπνέεις χωρίς καθόλου βιασύνη, τότε η συνουσία θα γίνει μακρύτερη. Εσύ όμως θα ελέγχεις. Δεν θα είναι αχαλίνωτη και δεν θα είναι αθώα. Και δεν θα είναι ούτε διαλογισμός, θα είναι νους.

Η αληθινή Τάντρα δεν είναι τεχνική, αλλά αγάπη. Δεν είναι τεχνική, αλλά προσευχή. Δεν είναι προσανατολισμένη στο κεφάλι, αλλά χαλάρωση μέσα στην καρδιά. Μπορείς να παραμείνεις για ώρες σε μια ταντρική συνουσία. Το θέμα είναι να συντονιστείς τόσο ολοκληρωτικά με το ένστικτό σου, που να πας τόσο πέρα από το νου, που γίνεσαι ένα με τη θεμελιώδη φύση. Αυτό τον ορισμό δίνει η Τάντρα στη σεξουαλικότητα: Επιστροφή στην απόλυτη αθωότητα, στην απόλυτη ενότητα. Η Τάντρα σου προσφέρει μια θετική διάσταση υψηλότερης χαλάρωσης.


Όταν οι δυο σύντροφοι λιώνουν ο  ένας μέσα στον άλλον, δίνουν ο ένας στον άλλο ζωτική ενέργεια. Γίνονται κύκλος και η ενέργεια τους αρχίζει να κινείται κυκλικά. Δίνουν ζωή ο ένας στον άλλο, ανανεώνουν τη ζωή. Καθόλου ενέργεια δεν χάνεται. Αντίθετα, κερδίζεται περισσότερη ενέργεια, επειδή μέσα από την επαφή με το αντίθετο φύλο, ξυπνάει το κάθε σου κύτταρο. Και, αν μέσα σ' αυτή τη διέγερση, μπορείτε να γίνετε ένα, χωρίς να την οδηγείτε σε κορύφωση, αν μπορείτε να παραμείνετε στο ξεκίνημα, χωρίς να υπερθερμαίνεστε, απλά παραμένοντας θερμοί, τότε αυτές οι δυο "ζέστες" θα συναντηθούν και θα μπορέσετε να επιμηκύνετε την πράξη για πολύ χρόνο. Χωρίς την εκσπερμάτωση, χωρίς το χάσιμο της ενέργειας, η πράξη γίνεται διαλογισμός. Και μέσα απ’ αυτό ολοκληρώνεστε.


Η Τάντρα δεν διδάσκει τη σεξουαλικότητα. 

Απλώς λέει πως το σεξ μπορεί να είναι μια πηγή μακαριότητας. Και όταν έχεις γνωρίσει αυτή τη μακαριότητα, μπορείς να προχωρήσεις παραπέρα, επειδή τώρα είσαι γειωμένος στην πραγματικότητα. Κανένας δεν πρόκειται να παραμείνει στο σεξ για πάντα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σεξ σαν αφετηρία.
Αυτό σημαίνει η Τάντρα: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σεξ σαν αφετηρία. Και όταν κατανοήσεις την έκσταση του σεξ, μπορείς να κατανοήσεις όλα όσα οι μύστες λένε από παλιά για το μεγαλύτερο οργασμό, τον συμπαντικό οργασμό.
 
Στο σεξ, υπάρχουν τρία θεμελιώδη στοιχεία, που μπορούν να σε οδηγήσουν σε μια στιγμή μακαριότητας. Το πρώτο είναι η απουσία χρόνου. Ξεπερνάς το χρόνο ολοκληρωτικά. Δεν υπάρχει χρόνος. Ξεχνάς εντελώς το χρόνο. Στην πραγματικότητα, δεν σταματάει ο χρόνος, αλλά σταματάει για σένα. Εσύ δεν είσαι μέσα σ’ αυτόν.
Το δεύτερο είναι ότι στο σεξ, για πρώτη φορά, χάνεις το εγώ σου. Γίνεσαι χωρίς εγώ. Δεν υπάρχεις εσύ και ο άλλος, αλλά εσύ και ο αγαπημένος σου είστε και οι δυο χαμένοι μέσα σε κάτι άλλο.
Και το τρίτο είναι ότι στο σεξ είσαι φυσιολογικός για πρώτη φορά, γιατί είσαι μέρος τής φύσης, κομμάτι από τα δέντρα, κομμάτι από τα ζώα, κομμάτι από τα άστρα! Είσαι βυθισμένος σε κάτι μεγαλύτερο: Στον Κόσμο, στο Ταό, στο Σύμπαν. Δεν μπορείς ούτε καν να κολυμπήσεις μέσα σ' αυτό.  Δεν υπάρχεις, απλώς επιπλέεις. Σε παίρνει το ποτάμι. Αυτά τα τρία πράγματα σε οδηγούν στην έκσταση.


Όταν γνωρίσεις και όταν νιώσεις αυτά τα στοιχεία, μπορείς να δημιουργήσεις αυτά τα στοιχεία, χωρίς να χρειάζεσαι το σεξ. Ουσιαστικά, όλος ο διαλογισμός είναι η εμπειρία του σεξ χωρίς το σεξ. Πρέπει όμως να περάσεις μέσα από το σεξ, να γίνει κομμάτι τής εμπειρίας σου, να μην παραμείνει στο επίπεδο των αφηρημένων ιδεών, των σκέψεων.
Η σεξουαλική σου ενέργεια είναι τροφή για το σαμάντι σου. Ο λωτός του σαμάντι θα ανθίσει από το βούρκο του σεξ. Ποτέ μην το καταπιέζεις! Ποτέ να μην είσαι εναντίον του. Μάλιστα, να μπαίνεις βαθύτερα σ’ αυτό, με μεγάλη καθαρότητα, με μεγάλη αγάπη. Να μπαίνεις σαν εξερευνητής.


Ψάχνε όλες τις άκρες και τις γωνιές της σεξουαλικότητας σου και θα εκπλαγείς και θα εμπλουτιστείς και θα ευεργετηθείς. Γνωρίζοντας τη σεξουαλικότητά σου, μια μέρα θα σκοντάψεις πάνω στην πνευματικότητά σου. Τότε θα απελευθερωθείς.
Το μέλλον θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό όραμα για το σεξ. θα είναι απόλαυση, χαρά, φιλία, παιχνίδι κι όχι μια σοβαρή υπόθεση, όπως υπήρξε στο παρελθόν. Το σεξ είναι μόνο το ξεκίνημα, δεν είναι το τέρμα. Αν όμως χάσεις το ξεκίνημα, θα χάσεις και το τέρμα.

Από το βιβλίο του Osho
 "SEX"