Translate

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Τι είναι το ταντρικό σεξ;

΄΄Η Τάντρα είναι η φυσική οδός προς το Θεό, η συνηθισμένη οδός προς το Θεό. Σκοπός είναι να γίνουμε τόσο πολύ ενστικτώδεις, τόσο δίχως νου, που να συγχωνευθούμε με την υπέρτατη φύση – να εξαφανιστεί η γυναίκα και να μετατραπεί σε είσοδο προς το υπέρτατο στοιχείο, να εξαφανιστεί ο άντρας και να μετατραπεί σε είσοδο προς το υπέρτατο στοιχείο.

΄΄Αυτός είναι ο ταντρικός ορισμός της σεξουαλικότητάς μας: η επιστροφή στην απόλυτη αθωότητα, την απόλυτη κατάσταση του ενός. Ο μεγαλύτερος σεξουαλικός ενθουσιασμός από όλους δεν είναι η αναζήτηση του ενθουσιασμού, αλλά η σιωπηλή αναμονή – εντελώς χαλαρός, εντελώς δίχως νου. Είσαι συνειδητός, συνειδητός μόνο του γεγονότος ότι είσαι συνειδητός. Αποτελείς συνειδητότητα. Είσαι ικανοποιημένος, αλλά δεν υπάρχει εκεί κάποιο περιεχόμενο. Και τότε υπάρχει μεγάλη ομορφιά, μεγάλη ευλογία.


Τι είναι το ταντρικό σεξ; Είναι σεξ που αποτελεί διαλογισμό βασισμένο σε ορισμένες τεχνικές;΄

΄΄Αν έχεις υπερβολικό προσανατολισμό σε τεχνικές, θα χάσεις το μυστήριο της Τάντρα. Θα πρόκειται για ψευτο-Τάντρα που έχει ως βάση της τις τεχνικές, διότι αν υπάρχουν τεχνικές, θα υπάρχει εκεί το εγώ και θα ελέγχει. Τότε εσύ θα είσαι που την κάνεις – και το ότι θα την κάνεις εσύ είναι ακριβώς το πρόβλημα, παρεμβαίνει έτσι αυτός που πράττει.

Η Τάντρα χρειάζεται να είναι μια μη-δράση, δεν γίνεται να είναι πράγμα τεχνικό. Μπορείς να μάθεις διάφορες τεχνικές – μπορείς να μάθεις μια ορισμένη αναπνοή, ώστε η συνουσία να κρατήσει περισσότερο. Αν αναπνέεις πάρα πολύ αργά, αν αναπνέεις χωρίς καμιά βιασύνη, τότε η συνουσία θα κρατήσει περισσότερο, αλλά θα ελέγχεις εσύ. Δεν θα είναι κάτι το ασυγκράτητο και δεν θα είναι αθώο και δεν θα είναι ούτε και διαλογισμός. Θα είναι ο νους – πώς γίνεται να πρόκειται για διαλογισμό; Ο νους θα ελέγχει. Δεν μπορείς καν να αναπνέεις γρήγορα, πρέπει να κρατάς αργή την αναπνοή σου – αν είναι αργή η αναπνοή, τότε η εκσπερμάτωση θα πάρει περισσότερο χρόνο, διότι για να συμβεί η εκσπερμάτωση, η αναπνοή πρέπει να είναι γρήγορη και χαοτική. Πρόκειται τώρα για μια τεχνική, όχι όμως για Τάντρα.


΄΄Η Τάντρα δεν αποτελεί τεχνική αλλά προσευχή. Δεν έχει προσανατολισμό προς το νου αλλά αποτελεί χαλάρωση μέσα στην καρδιά. Παρακαλώ να το θυμάσαι. Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για την Τάντρα, όλα μιλούν για τεχνική, αλλά η πραγματική Τάντρα δεν έχει καμιά σχέση με τεχνικές. Για την πραγματική Τάντρα δεν μπορείς να γράψεις, από την πραγματική Τάντρα χρειάζεται να εμποτιστείς. Πώς θα εμποτιστείς από την πραγματική Τάντρα; Θα χρειαστεί να μεταμορφώσεις την όλη προσέγγισή σου.


΄΄Προσευχήσου μαζί με τη γυναίκα σου, τραγούδησε μαζί με τη γυναίκα σου, παίξε μαζί με τη γυναίκα σου, χόρεψε μαζί με τη γυναίκα σου, χωρίς καμιά ιδέα περί σεξ. Μη σκέφτεσαι συνεχώς, “Πότε θα πάμε στο κρεβάτι;” Ξέχασέ το. Κάνε κάτι άλλο και χάσου μέσα του. Και κάποια μέρα θα προβάλει ο έρωτας μέσα από το χάσιμο εκείνο, θα δεις ξαφνικά ότι κάνεις έρωτα αλλά δεν το κάνεις εσύ. Συμβαίνει, σας έχει κυριεύσει. Τότε θα έχετε την πρώτη σας εμπειρία από Τάντρα – θα είσαστε κυριευμένοι από κάτι μεγαλύτερο από σας.

Χορεύατε ή τραγουδούσατε μαζί ή ψέλνατε μαζί ή προσευχόσαστε μαζί ή διαλογιζόσαστε μαζί και ξαφνικά βλέπετε ότι έχετε μπει και οι δυο σε έναν άλλο χώρο. Και δεν ξέρετε πότε αρχίσατε να κάνετε έρωτα, δεν το θυμόσαστε επίσης. Τότε σας έχει κυριεύσει η ενέργεια της Τάντρα και τότε για πρώτη φορά θα γνωρίσετε μια μη τεχνική εμπειρία.΄΄


Osho 
This Very Body the Buddha 
Τόμος 1
Ομιλία #8