Translate

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ταντρικά μυστικά: "Κρατώντας την Ταντρική Φλόγα αναμμένη"

1ος κύκλος Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2015

Tην Τέταρτη 14 Οκτωβρίου  και ώρα 20:00-22:30, στον ¨ΑΓΑΠΗΣ ΧΩΡΟΣ¨, αρχίζει ο πρώτος κύκλος ταντρικών σεμιναρίων που θα ολοκληρωθεί σε 10 συναντήσεις και ονομάζεται ¨Ταντρικά μυστικά¨

Αν επιλέξετε να βαδίσετε μαζί μας, μόνοι ή με τον σύντροφο σας στο Ταντρικό μονοπάτι θα έχετε την ευκαιρία με την βοήθεια των Κινητικών Διαλογισμών, του Χορού, των Διαλογιστικών ασκήσεων των Αναπνευστικών Τεχνικών, των Ενεργειακών Μασάζ, της σεξουαλικής γιόγκα και των Ταντρικών ¨Παιχνιδιών¨, Συνδέοντας την Αγάπη με την Σεξουαλικότητα, να μάθετε να Απολαμβάνετε τον Εαυτό σας και να δημιουργείται τις συνθήκες για να έχετε Επιτυχημένες Ερωτικές Σχέσεις.


Η Τάντρα λέει: Ο τελικός στόχος είναι η ενότητα!
Η Ταντρική ένωση είναι μια διαδικασία συγχώνευσης, ένα βαθύ άφημα με εμπιστοσύνη, όπου τα σώματα και οι ψυχές ενώνονται, αγκαλιάζονται, χορεύουν, τραγουδούν, χαϊδεύονται και απολαμβάνουν μέσα από μια όμορφη συμφωνία.
Μόνο μέσα από τον έρωτα και το ¨άφημα¨ μπορεί να αποκτήσει κάποιος την εμπειρία της βαθιάς ένωσης. Ο άνδρας και η γυναίκα μέσα από αυτήν την ένωση γίνονται Ένα. Γίνονται Αγάπη.

Η Tάντρα έχει σαν σκοπό να μεταμορφώσει αυτήν την Αγάπη σε Διαλογισμό, σε Φώτιση, σε μια Μυστικιστική Κορύφωση. (Ιερή Σεξουαλικότητα)
Έχει τη δυνατότητα να ανυψώσει τη σχέση του ζευγαριού, αφού οι πρακτικές της  μπορούν με τρόπο ευχάριστο και μοναδικό να προσφέρουν Υπερβατικές Εμπειρίες Απόλυτης Ένωσης και Μοναδικής Διέγερσης. 


Κάποια ¨μυστικά¨ που θα μάθουμε από την  Ταντρική Πρακτική είναι:

v    Ταντρικές αναπνοές
Με τις αναπνευστικές τεχνικές οι σύντροφοι χαλαρώνουν πρώτα το σώμα και το νου τους και μετά στρέφουν την προσοχή τους στην αναπνοή του συντρόφου τους. Κάποιες από τις αναπνοές που μπορούν να εφαρμόσουν είναι:
  • «αρμονική αναπνοή» όπου εισπνέουν και εκπνέουν ταυτόχρονα
  • «αμοιβαία αναπνοή» όπου όταν ο ένας εισπνέει, ο άλλος εκπνέει. 
  • «Γιν-Γιανγκ αναπνοή» όπου αναπνέουν μέσα από το πρώτο και το τέταρτο ενεργειακό τους κέντρο
  • «κυκλική αναπνοή» όπου ο ένας αναπνέει τον άλλον
  • «μικροκοσμική τροχιά» όπου ο ένας αναπνέει εναλλάξ τον εαυτό του και τον σύντροφο του 

Είναι σημαντικό το ζευγάρι να μάθει να αναπνέει αργά και να εκπνέει πάντα βγάζοντας ήχο. Όσο μεγαλύτερη ένταση έχει η φωνή κατά την εκπνοή, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια, βαθύτητα και δονητικότητα θα έχει ο οργασμός.


v    Σεξουαλική γιόγκα σε ζευγάρια
Ένα ¨παιχνίδι¨ για δύο.
Η καθημερινότητα, το άγχος και το στρες λειτουργούν αρνητικά στην σεξουαλική μας επιθυμία αλλά και στη διάθεση μας γενικώς. Βαδίζοντας στο μονοπάτι της Τάντρα γιόγκα με τρόπο παιχνιδιάρικο θα έχουμε σαν στόχο όχι μόνο τη βελτίωση της επικοινωνίας αλλά και την αύξηση της ενέργειας και της ζωτικότητας μας.
Κάνοντας κάποιες από τις στάσεις-asana της γιόγκα θα ηρεμήσουμε το μυαλό και θα αναζωογονήσουμε το σώμα με τέτοιο τρόπο ώστε να ¨μαλακώσουμε¨ την περιοχή της πυέλου. Έτσι βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος και προκαλούμε αύξηση της Libido


v    Διαλογισμός
Το μυαλό μέσα στην καθημερινότητα είναι πολυάσχολο. Τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, είναι  γεμάτο σκέψεις και δεν απολαμβάνει. 
H σκέψη είναι ο χειρότερος εχθρός της ελεύθερης ροής της σεξουαλικής ενέργειας. Την μπλοκάρει, την καταπιέζει, την εξαφανίζει και εμποδίζει την πραγματική ένωση μεταξύ των συντρόφων. 
Με την βοήθεια των διαλογισμών (ομαδικοί, ατομικοί, σε ζευγάρια, με κίνηση ή χωρίς) θα οδηγηθούμε στο να αδειάσουμε το μυαλό και να συντονίσουμε μεταξύ τους κάποια μέρη του σώματος που αλληλοσυγκρούονται ώστε να φέρουμε σε αρμονία το Σώμα και το Νου. 
Να οδηγηθούμε μέσα από τη Σιωπή στην Ειρήνη και την Απόλαυση μετασχηματίζοντας τις συνηθισμένες καθημερινές μας στιγμές σε Ιερές (Καθημερινή Έκσταση)


v    Ενεργειακά Μασάζ
Τα Ενεργειακά μασάζ φέρνουν σε επαφή τις ψυχές των συντρόφων και τους συνδέουν με τις θετικές ενέργειες της Γης (θηλυκό στοιχείο, Ενέργεια) και του Ουρανού (αρσενικό στοιχείο, Πνεύμα).
Επίσης λειτουργούν θεραπευτικά καθώς: 
  • Εναρμονίζουν τα πέντε στοιχεία στο φυσικό και στο αιθερικό μας σώμα όπως το Ενεργειακό μασάζ των 5 στοιχείων, (γη, νερό, φωτιά, αέρας και αιθέρας). 
  • Καθαρίζουν και ενεργοποιούν τα ενεργειακά μας κέντρα όπως το μασάζ των τσάκρα. 
  • Διοχετεύουν προς τα έξω καταπιεσμένα συναισθήματα όπως του φόβου και του πόνου και αποκαθιστούν τη ζωτική ενέργεια όπως το μασάζ Γιν –Γιανγκ. 
  • Διεγείρουν τις αισθήσεις και οδηγούν στην Απόλαυση όπως το μασάζ των αισθήσεων. 
Η Τάντρα λέει: Αν δεν μπορέσεις να απολαύσεις τον εαυτό σου, δεν θα μπορέσεις να βοηθήσεις κανένα να απολαύσει. Αν δεν είσαι πραγματικά ικανοποιημένος με τον εαυτό σου, δεν μπορείς να υπηρετείς και να προσφέρεις στους άλλους. Δεν μπορείς να τους βοηθήσεις να πετύχουν την δική τους ικανοποίηση.


Συντονίστρια: Παλαμάρη Δέσποινα 

Περιορισμένος ο αριθμός των συμμετοχών 
Όσοι ενδιαφέρεστε είναι καλό να κλείσετε εγκαίρως τη θέση συμμετοχής σας 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  6932755511  &  697 321 6895

Τόπος συναντήσεων:
"ΑΓΑΠΗΣ ΧΩΡΟΣ"
Ναυάρχου Σαχτούρη 9,  Παράδεισος Αμαρουσίου  Αθήνα





2ος κύκλος 
Από τον Ιανουάριο του 2016

Ταντρική Αλχημεία: 
Άντρας-Γυναίκα  «ο χορός των ενεργειών»

Συνήθως η εξωτερική πραγματικότητα είναι ένα καθρέφτισμα του εσωτερικού μας κόσμου και οι σύντροφοι μας καθρεφτίζουν την εσωτερική εικόνα που έχουμε στην ψυχή μας για το αντίθετο φύλο. Αν καταφέρουμε να κατανοήσουμε τον άντρα και τη γυναίκα μέσα μας και μπορέσουμε να αναπτύξουμε όλες τις ποιότητές μας τότε θα μπορέσουμε όχι μόνο να έρθουμε πιο κοντά στον σύντροφό μας αλλά και να ¨χτίσουμε¨ αρμονικές σχέσεις με τους γύρω μας. 

Σε αυτό το σεμινάριο που Θα ολοκληρωθεί σε 6 συναντήσεις, βαδίζοντας ακόμα μια φορά στο Ταντρικό μονοπάτι, όχι μόνο θα συναντήσουμε τις αρχετυπικές μορφές του άντρα και της γυναίκας μέσα μας αλλά θα κατανοήσουμε και τον τρόπο που συμπεριφέρονται και αντιδρούν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε την μεταξύ τους σχέση σε αρμονία. 

θα έρθουμε σε επαφή με εκείνες τις ποιότητες που ονομάζουμε αρσενικές αλλά που όλοι έχουμε μέσα μας όπως το να είμαστε δημιουργικοί, περιπετειώδης, τολμηροί, αποφασιστικοί, το να παίρνουμε πρωτοβουλίες, αλλά και τις γυναικείες ποιότητές μας όπως το να είμαστε δεκτικοί, υπομονετικοί, διαισθητικοί, τρυφεροί με ενσυναίσθηση και κατανόηση για τις καταστάσεις και τους άλλους ανθρώπους. 
Θα μάθουμε δηλαδή πώς να εκφράζουμε αυθόρμητα την αρσενική (ενεργητική) και τη θηλυκή (δεκτική) πλευρά της φύσης μας και μέσα από αυτό να ¨παίξουμε¨, να διασκεδάσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Ενεργειακά μασάζ, διαλογιστικές αναπνευστικές τεχνικές, ταντρικά παιχνίδια, ήχοι από γκογκ και ηχογαβάθες θα συμβάλουν όχι μόνο στο να κατανοήσουμε αλλά και στο να αφομοιώσουμε την αλλαγή...


Συντονίστρια: Παλαμάρη Δέσποινα 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  6932755511  &  697 321 6895



Τόπος συναντήσεων: "ΑΓΑΠΗΣ ΧΩΡΟΣ"
Ναυάρχου Σαχτούρη 9, Παράδεισος Αμαρουσίου
Αθήνα