Translate

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Απολαμβάνοντας την Αγάπη

Συνήθως στην καθημερινότητα μας δεν συμμετέχουν ολοκληρωτικά οι αισθήσεις μας και με αυτόν τον τρόπο γίνονται όλο και λιγότερο ευαίσθητες. Με την ελαττωμένη τους ευαισθησία δεν είμαστε σε θέση να νιώθουμε ούτε το σώμα μας ούτε τα συναισθήματά μας. Τότε σταματάμε να είμαστε ευαίσθητοι, συγκεντρωνόμαστε στο κεφάλι και αντί να αισθανόμαστε απλά σκεφτόμαστε.

Η Τάντρα λέει: Είναι όμορφο να είσαι ευαίσθητος. Είναι πολύ όμορφο να αισθάνεσαι, να γεύεσαι να μυρίζεις, να ακούς, να "βλέπεις" και να αγγίζεις όχι μόνο τον σύντροφο σου αλλά και τον εαυτό σου. 
Γιατί αν δεν μπορέσεις να απολαύσεις τον εαυτό σου, δεν θα μπορέσεις να βοηθήσεις κανένα να απολαύσει. Και όσο πιο ευαίσθητος είσαι, τόσο περισσότερο αισθάνεσαι, τόσο πιο ζωντανός γίνεσαι. Επιτρέπεις περισσότερη ζωή να μπει στο εσωτερικό σου Είναι…

Osho: ''Καθώς δέχεσαι τα χάδια όμορφε πρίγκιπα, όμορφη πριγκίπισσα, μπες στο χάιδεμα, στην πράξη της αγάπης. Καθώς δέχεσαι τη αγάπη, τα χάδια, μπες στην πράξη της αγάπης σαν σε αιώνια ζωή" 
Γέμισε αγάπη. Όταν αγκαλιάζεις γίνε εσύ το αγκάλιασμα. Γίνε το φιλί. Ξέχασε τον εαυτό σου τόσο ολοκληρωτικά που να μπορείς να πεις: Δεν υπάρχω πια. Υπάρχει η Αγάπη. Δεν χτυπάει η καρδιά. Χτυπάει μόνο η Αγάπη. 

Χαϊδεύοντας τον σύντροφο σου γέμισε αγάπη και γίνε το χάδι. Όταν φιλάς μην είσαι εκείνος που φιλά ή που φιλιέται αλλά το ίδιο το φιλί. Ξέχασε εντελώς το εγώ. Διέλυσε το μέσα στη πράξη. Γίνε αγάπη και άλλαξε ξαφνικά την ίδια σου την διάσταση. Βγες έξω από τον χρόνο και αντίκρισε την αιωνιότητα''.                

Όταν τρως ή πίνεις γίνε η γεύση της τροφής ή του ποτού και νιώσε πλήρης. Μπορούμε να τρώμε διάφορα πράγματα χωρίς να τα γευόμαστε πραγματικά επιτρέποντας έτσι στις αισθήσεις μας να γίνουν όλο και λιγότερο ευαίσθητες. Με την ελαττωμένη τους ευαισθησία δεν θα είμαστε σε θέση να νιώθουμε το σώμα μας. Δεν θα είμαστε σε θέση να νιώθουμε τα συναισθήματά μας. 
Τότε θα είμαστε απλώς συγκεντρωμένοι στο κεφάλι. Είναι πολύ όμορφο να γευόμαστε και είναι ακόμα πιο όμορφο να είμαστε ευαίσθητοι. Και όσο πιο ευαίσθητοι είμαστε τόσο πιο ζωντανοί γινόμαστε γιατί επιτρέπουμε περισσότερη ζωή να μπει στο εσωτερικό μας Είναι.


Διαλογιστική άσκηση 1
Κάποια στιγμή όταν πίνεις νερό κλείσε τα μάτια, πιες αργά, γεύσου το, νιώσε τη δροσιά του. Νιώσε τη να μεταφέρεται σε σένα από το νερό, να γίνεται μέρος του σώματος σου. Να αγγίζει το στόμα σου, τη γλώσσα σου και να μεταφέρεται σε όλο σου το σώμα. Άφησε τους κυματισμούς της δροσιάς να απλωθούν παντού. Με αυτόν τον τρόπο η ευαισθησία σου θα αναπτυχθεί και εσύ θα νιώθεις πιο ζωντανός, πιο γεμάτος... 

Διαλογιστική άσκηση 2 
Κάποια στιγμή κάνε ακόμα μια παύση μέσα στη μέρα σου. Σταμάτα να τρέχεις με ταχύτητα και επέτρεψε στον εαυτό σου να κοιτάξει ένα λουλούδι. Επέτρεψε στο λουλούδι να σε κοιτάξει και αυτό. Νιώσε το άρωμα του να σε πλημμυρίζει, να γίνεται το άρωμα σου...
Επέτρεψε στην αίσθηση της μυρωδιάς να ζωντανέψει περισσότερο και ταξιδέψε...
Αν το κάνεις για λίγα λεπτά τότε θα έχεις τελείως διαφορετική ενέργεια για να συνεχίσεις την ημέρα σου...

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αναπτυχθεί μόνο η ευαισθησία σου αλλά θα μάθεις να απολαμβάνεις τη στιγμή, θα μάθεις να απολαμβάνεις την Αγάπη και έτσι θα νιώθεις πιο ζωντανός, πιο γεμάτος.


Όταν απολαμβάνουμε την αγάπη τότε μπαίνουμε στην σεξουαλική πράξη σαν να είναι προσευχή, σαν να είναι διαλογισμός, σαν να πλησιάζουμε τον ναό του Θεϊκού. Έτσι θα νιώσουμε την ιερότητα της. Όταν απολαμβάνουμε την αγάπη το παρελθόν και το μέλλον παύει να υπάρχει. Κινούμαστε στην διάσταση του παρόντος, κινούμαστε στο τώρα.
  
Η Τάντρα λέει: Δέξου αυτό που είσαι και κινήσου με κάθε ενέργεια έχοντας βαθιά ευαισθησία, κατανόηση και αγάπη. Κινήσου μαζί του. Τότε κάθε επιθυμία γίνεται όχημα για να πας πέρα από αυτή. Κάθε ενέργεια γίνεται βοηθός και τότε το ίδιο το σώμα είναι ένας ναός, ένας ιερός τόπος…

namaste
despoina palamari