Translate

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Η συνομιλία με τα τσάκρα

Το μήνυμα των τσάκρα
Γνωρίζατε πως τα τσάκρα σας μπορούν να σας μιλήσουν;
Ο πιο άμεσος τρόπος για να κατανοήσετε τα τσάκρα σας είναι να ακούσετε τα μηνύματά τους. Μπορείτε να συντονίσετε τη διαισθητική, δεκτική νοημοσύνη σας με καθένα από αυτά τα κέντρα. Τα τσάκρα σας είναι αγγελιοφόροι και σας μεταφέρουν τις πιο ουσιαστικές αλήθειες κρύβουν καλά το σώμα και ο νους σας. Είναι ποιητές. Μπορούν συμμετάσχουν ενεργητικά στη θεραπεία σας.

Αν αφήσεις τα τσάκρα σου να σου μιλήσουν μπορεί ν’ ακούσεις υπέροχα πράγματα όπως στα παρακάτω παραδείγματα

Μερικές φωνές από τα τσάκρα
Τζόαν: Είμαι ο λαιμός σου. Θέλω να μου δώσεις περισσότερο χώρο για να μιλήσω ελεύθερα. Θέλω να είμαι ελεύθερο, με αναστέλλεις. Άσε με να πω αυτό που αισθάνομαι, άσε με να νιώσω αυτό που λέω... 
Καλώ το Πνεύμα που βρίσκεται στο σώμα. Είμαι ο άμβωνας της ψυχής. Είμαι ο ρυθμιστής της δόνησης.

Τζακ: Είμαι ο λαιμός. Πρέπει να τα κρατάω όλα μαζί. Πρέπει να φροντίζω ώστε όλα να είναι συντονισμένα και καθετί να γίνεται σωστά. Είμαι σφιγμένος. Θέλω να ελευθερωθώ. Εδώ κάθεται ο καλλιτέχνης. Έχω επιλογή. Μπορώ να εκφραστώ, να φωνάξω, να είμαι, να είμαι εγώ! (Μακρά σιωπή.) Τώρα μένω ακίνητος. Νιώθω την ενέργεια να βουίζει στο λαιμό μου: κύματα ηλεκτρικού ρεύματος διαπερνούν τη σπονδυλική μου στήλη, λαμπερά χρώματα ρέουν, συγχωνεύονται... 
Η ενέργεια είναι τόσο λεπτή, τόσο φωτεινή... Η ηχώ είναι τόσο όμορφη εδώ μέσα... Τώρα έχω χώρο... Νιώθω ελεύθερος.

Πίτερ: Είμαι η κοιλιά: νιώθω να εγκυμονώ την απεραντοσύνη. Ευχαριστώ τις ρίζες μου για την τροφή που μου προσφέρουν. Είμαι ο προμηθευτής. Στην κοιλιά μου αποθηκεύω εμπειρίες. Στην κοιλιά μου συντηρώ οράματα.

Σάρα: Είμαι μεγάλη, στρογγυλή, πλήρης, είμαι η μήτρα. Όλα περνούν από μένα. Έχω δύναμη. Κρύβω πολλά. Είμαι πηγή ελπίδας και απόγνωσης. Μια πηγή χωρίς πυθμένα. Είμαι η μητέρα. Η μητέρα γνωρίζει τη συμπόνια γιατί έχει ζήσει με δάκρυα στην κοιλιά της.
 
Παρόμοια θέματα έρχονται αυθόρμητα από κάθε τσάκρα: στην κοιλιά, το θέμα είναι η απεραντοσύνη, στο λαιμό η ελευθερία της δημιουργίας. Ποιητικοί μονόλογοι αναδύονται. Μια νέα φωνή. Μια δυναμική και σοφή επίκληση για δράση.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Συνομιλία με τα Τσάκρα για να συνδεθείτε με καθένα από τα ενεργειακά κέντρα σας, να λάβετε εσωτερική καθοδήγηση και να ζήσετε κάθε στιγμή της ζωής σας με αυξημένη συνείδηση.

Η συνομιλία με τα τσάκρα
Η άσκηση αυτή είναι απλή. Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν φτιάχνετε τίποτα από το μυαλό σας δανείζετε τη φωνή σας στα αισθήματα που νιώθετε να αναδύονται στα κέντρα δύναμης του σώματός μας. Η πρόσβαση στα βαθύτερα στρώματα του ασυνείδητου σας εξαρτάται από την ικανότητά σας να χαλαρώσετε βαθιά και να αφήσετε την εσωτερική φωνή να αναδυθεί μόνη της.

Σκοπός
Να δεχτείτε καθαρά μηνύματα από τα τσάκρα σας.
Να θεραπευτείτε απελευθερώνοντας την εγκλωβισμένη ενέργεια και να γίνετε πιο δημιουργικοί στην καθημερινή σας ζωή.

Προετοιμασία
Η άσκηση αυτή χρειάζεται γύρω στα είκοσι λεπτά. Κάθε φορά θα συνδέεστε μόνο με ένα τσάκρα, ένα σε κάθε «κάθισμα».
Σιγουρευτείτε πως θα είστε ήσυχα και πως δεν θα σας διακόψει ούτε θα σας ενοχλήσει κανείς. Αποσυνδέστε το τηλέφωνο και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Αν χρησιμοποιείτε κασετόφωνο, προετοιμάστε το και θέστε το σε λειτουργία προτού ξεκινήσετε.
Αν θα είστε με κάποιον άλλον/η, κάντε το εναλλάξ: ο ένας είναι ομιλητής ή ομιλήτρια και ο άλλος μάρτυρας.

Εφαρμογή
 Ξεκινήστε με το Χαιρετισμό της Καρδιάς, Κατευθύνετε το Χαιρετισμό στο τσάκρα με το οποίο θέλετε να συνδεθείτε.
 

Καθίστε ή ξαπλώστε άνετα. Χαλαρώστε κάθε ένταση στο λαιμό, στο κεφάλι, στους ώμους και στη σπονδυλική στήλη.
Δώστε πέντε λεπτά για χαλάρωση. Κλείστε τα μάτια, χαλαρώστε το πρόσωπο, παρακολουθήστε και ακολουθήστε την αναπνοή (το μόνο που χρειάζεται είναι να αναπνέετε ελεύθερα από τη μύτη). Αφήστε την ανάσα σας βαθιά και απαλή, μην την πιέζετε. Με κάθε εισπνοή, νιώστε την ενέργεια της ζωής (πράνα) να μπαίνει μέσα και να αναζωογονεί το σώμα σας. Με κάθε εκπνοή, αφήστε τις εντάσεις να φύγουν. Κάθε σκέψη που έρχεται, αφήστε την να έρθει και να πε­ράσει, όπως βλέπετε να περνούν τα σύννεφα στον ουρανό. Επιστρέψτε στην αναπνοή σας. Χαλαρώστε.
Τώρα, εστιαστείτε στην περιοχή του τσάκρα με το οποίο θέλετε να συνδεθείτε. Ακουμπήστε απαλά τα χέρια σας σ’ αυτή την περιοχή (για παράδειγμα, αν θέλετε να συνδεθείτε με το τέταρτο τσάκρα, ακουμπήστε τα χέρια σας στην καρδιά σας). Αναπνεύστε σ’ αυτή την περιοχή του σώματος, συγκεντρώνοντας την προσοχή σας εκεί. Οραματιστείτε τα όργανα που βρίσκονται σ’ αυτή την περιοχή, ή απλά προφέρετε τα ονόματά τους. Φανταστείτε να μιλάτε σε ένα παιδί, το πνεύμα του σώματός σας ευγενικά, απαλά, σαν ένα νανούρισμα, ψιθυριστά. Συνεχίστε για μερικά λεπτά, ώσπου να νιώσετε ότι έχετε γίνει αποδεκτοί. 

Πείτε, μέσα σας:
«Το όνομα του τσάκρα» π.χ. Καρδιά τώρα συνδέομαι μαζί σου. Σου δίνω τη φωνή μου. Σε καλωσορίζω. Άσε με να σε δεχτώ. Μίλα με τη φωνή μου».
Τώρα δανείστε τη φωνή σας σ’ αυτό το ενεργειακό κέντρο και ακούστε τι έχει να πει. Μιλήστε στο πρώτο πρόσωπο. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι έχετε άμεση πρόσβαση στο τσάκρα. Για παράδειγμα, «είμαι η καρδιά σου... Αυτή τη στιγμή νιώθω περιορισμένη», και ούτω καθεξής. 
Αν πείτε: «Η καρδιά μου αισθάνεται...», είναι πολύ πιθανό ο νους να ελέγχει τη διαδικασία και να μην είστε σε θέση να ακούσετε πραγματικά την αληθινή βαθύτερη φωνή που βγάζει το τσάκρα σας.
 

Παραμείνετε συντονισμένοι για πέντε με εφτά ακόμα λεπτά. Μπορεί να υπάρξουν μεγάλα διαλείμματα. Μιλάτε από μια θέση που βρίσκεται πολύ βαθιά μέσα σας. Μην εμποδίζετε τα διαλείμματα. Χαλαρώστε και δεχτείτε αυτό που υπάρχει. Όταν η άσκηση ολοκληρωθεί, θα το καταλάβετε. Στη συνέχεια, πάρτε μια βαθιά εισπνοή και εκπνοή και ευχαριστήστε το τσάκρα σας για τα μηνύματα που λάβατε.
Κλείστε με το Χαιρετισμό της Καρδιάς.


 
Υποδείξεις
Μπορείτε να κάνετε την άσκηση μιλώντας δυνατά και να μαγνητοφωνήσετε την ομιλία σας. Μπορείτε, επίσης, να έχετε μαζί σας κάποιον φίλο που θα κρατάει σημειώσεις.
Αν νιώθετε άγχος ή ένταση, κάντε ένα περίπατο ή μερικά τεντώματα και αναπνοές.
Μπορείτε να ξεκινήσετε με το τσάκρα που νιώθετε πως έχει μεγαλύτερη ανάγκη από θεραπευτική βοήθεια ή να σχεδιάσετε την άσκηση και για τα εφτά τσάκρα. Συνιστώ να ξεκινήσετε από το σεξουαλικό κέντρο, τη βάση σας, και να κινηθείτε ανοδικά, ασκούμενοι σε ένα τσάκρα καθημερινά.
Μην υποκύψετε στον πειρασμό να αναλύσετε όσα συμβούν. Για να μπορέσετε να επιτρέψετε στη φωνή της διαίσθησής σας να μιλήσει, πηγαίνετε πιο βαθιά, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές, περιμένετε, ταξιδέψτε με το νου σας στην περιοχή του σώματος που κυβερνά το συγκεκριμένο τσάκρα, και επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα.
Όταν τελειώσετε, σηκωθείτε, περπατήστε στο χώρο και κάντε ένα διάλειμμα προτού δείτε εσείς ή ο φίλος σας, τις σημειώσεις της ομιλίας σας. Προσπαθήστε να βρείτε το νόημα, το βασικό μήνυμα που σας δίνει το τσάκρα σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το μήνυμα για να σχηματίσετε μια επιβεβαιωτική εκφώνηση και υπενθυμίζετε το καθημερινά στον εαυτό σας.

 
Κατά την άσκηση του Διαλογισμού της Συνομιλίας με τα Τσάκρα μπορεί να αναδυθούν συγκεκριμένοι πόνοι και φόβοι. Είναι η φωνή της ενέργειας που καταπνίγατε. Επιτρέποντας της να εκφραστεί, θα νιώσετε ανακούφιση, ζωντάνια και ένα νέο χώρο μέσα σας. Οι σκιές αυτές δεν είναι εχθροί σας. Οι εσωτερικοί μας δαίμονες αποκαλύπτονται ως πανίσχυρα συναισθήματα: λύπη, οργή ή παλιές αναμνήσεις ή πληγές που παρουσιάζονται για να τις αντιμετωπίσουμε, να τις θεραπεύσουμε και να τις μεταμορφώσουμε. Όταν έρθουν, καλωσορίστε τες. Γιατί οι δαίμονες είναι άγγελοι σε εξορία. Αν τους καλέσετε να επιστρέφουν και τους αγκαλιάσετε, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι και ισχυρότεροι σύμμαχοι. Μπορούν να σας ανοίξουν την πόρτα προς τη σοφία, αρκεί να τους αποδεχτείτε ως κομμάτια του εαυτού σας και να τους προστατεύσετε. Γιατί μπορεί να έχουν μαζί τους το μήνυμα που θα σας αποκαλύψει την αλήθεια για τη δική σας κρυμμένη ή απωθημένη δύναμη που με αυτόν τον τρόπο θα ξαναγίνει δική σας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο της Margot Anand 
 «Η τέχνη της καθημερινής έκστασης»