Translate

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Κάνεις Sex με μαχητική στάση στο βάθος γι' αυτό δεν έχεις μάθει πολλά μυστικά.

Είσαι ένα παιχνίδι της σεξουαλικής ενέργειας και τίποτα άλλο. Κι αν δεν κατανοήσεις αυτή την ενέργεια και δεν την υπερβείς, ποτέ δε θα γίνεις τίποτα περισσότερο. Αυτή ακριβώς τη στιγμή, δεν είσαι τίποτα άλλο από σεξουαλική ενέργεια. Μπορείς να είσαι κάτι περισσότερο, αλλά αν δεν την καταλάβεις και δεν την υπερβείς, δε θα γίνεις κάτι περισσότερο. Η δυνατότητα είναι μόνο σε μορφή σπερματική.
Γι’ αυτό, η Τάντρα ενδιαφέρεται για το σεξ, την αγάπη, τη φυσική ζωή. Αλλά ο τρόπος να τη γνωρίσεις δεν είναι η σύγκρουση. Η Τάντρα λέει ότι τίποτα δεν μπορείς να γνωρίσεις αν είσαι σε μαχητική διάθεση, δεν είσαι τότε δεκτικός. Επειδή μάχεσαι, τα μυστικά θα σου κρύβονται. 
Δεν είσαι ανοιχτός να τα δεχτείς. Κι όταν παλεύεις είσαι πάντοτε απέξω. Αν πολεμάς το σεξ, εσύ είσαι πάντοτε απέξω. Αν παραδοθείς στο σεξ, φτάνεις στον πιο εσώτερο πυρήνα του, είσαι μυημένος. Κι αν παραδίνεσαι, κολλά πράγματα γίνονται γνωστά.Έχεις κάνει σεξ, αλλά πάντα με μια μαχητική στάση στο βάθος. Γι’ αυτό δεν έχεις μάθει πολλά μυστικά. Για παράδειγμα, δεν έχεις γνωρίσει τις ζωοδότρες δυνάμεις του σεξ - δεν τις γνώρισες, γιατί δεν μπορείς να τις γνωρίσεις. Γι’ αυτό χρειάζεται να είσαι μυημένος.
Αν πραγματικά επιπλέεις μαζί με τη σεξουαλική ενέργεια, εντελώς παραδομένος, αργά ή γρήγορα θα φτάσεις στο σημείο που θα ξέρεις ότι το σεξ δε γεννάει μόνο καινούριες ζωές: το σεξ μπορεί να σου δώσει περισσότερη ζωή. Το σεξ μπορεί να γίνει για τους εραστές ζωοδότρα δύναμη, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να παραδοθείς. Και μόλις παραδοθείς, πολλές διαστάσεις αλλάζουν.

Για παράδειγμα, η Τάντρα γνωρίζει, το Ταό γνωρίζει, ότι αν εκσπερματώνεις στη σεξουαλική πράξη, τότε δεν μπορεί να είναι ζωοδότρα για σένα. Δεν είναι ανάγκη να εκσπερματώνεις, μπορείς να ξεχάσεις εντελώς την εκσπερμάτωση. Και η Τάντρα και το Ταό λένε ότι η εκσπερμάτωση υπάρχει επειδή πολεμάς, αλλιώς δεν υπάρχει ανάγκη.
Ο εραστής και η αγαπημένη μπορούν να βρεθούν σε βαθιά σεξουαλική περίπτυξη, χαλαρώνοντας ο ένας μέσα στον άλλον χωρίς βιασύνη για εκσπερμάτωση, χωρίς βιασύνη να κλείσουν την υπόθεση. Μπορούν απλώς να χαλαρώσουν ο ένας μέσα στον άλλον. Κι αν η χαλάρωση είναι ολική, θα νιώσουν κι οι δύο περισσότερη ζωή. Θα εμπλουτιστούν και οι δυο.

Το Ταό λέει ότι μπορεί να ζήσει χίλια χρόνια ο άνθρωπος που δε βιάζεται στο σεξ, που είναι βαθιά χαλαρωμένος. Αν η γυναίκα και ο άντρας είναι βαθιά χαλαρωμένοι ο ένας με τον άλλον, συναντώντας απλώς ο ένας τον άλλον, απορροφημένοι ο ένας στον άλλον, χωρίς βιασύνη, χωρίς ένταση, συμβαίνουν πολλά πράγματα, συμβαίνουν αλχημικά πράγματα - γιατί οι ζωικοί χυμοί και των δυο συναντιόνται, ο ηλεκτρισμός και των δυο, η βιοενέργεια και των δυο συναντιόνται. Και ακριβώς με τη συνάντηση αυτή (επειδή είναι «αντίθετοι πόλοι», ο ένας είναι αρνητικός, ο άλλος είναι θετικός), ακριβώς επειδή συναντώνται βαθιά, αναζωογονούν ο ένας τον άλλο, ζωντανεύουν ο ένας τον άλλο, γίνονται πιο ζωντανοί.
Είναι δυνατό να ζήσουν πολύ καιρό και να ζήσουν χωρίς ποτέ να γερνούν. Αλλά το γνωρίζεις αυτό μόνο όταν δεν έχεις πολεμική διάθεση. Και φαίνεται παράδοξο. Εκείνοι που πολεμούν το σεξ εκσπερματώνουν γρηγορότερα, γιατί ο νους που βρίσκεται σε ένταση βιάζεται να απαλλαγεί από την ένταση αυτή.


Οι νεότερες έρευνες λένε πολλά πράγματα, πολλά γεγονότα που προκαλούν έκπληξη. Ο Μάστερς και η Τζόνσον ήταν οι πρώτοι που έκαναν επιστημονική έρευνα σχετικά με το τι συμβαίνει στη βαθιά συνουσία. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εβδομήντα πέντε τοις εκατό των ανδρών εκσπερματώνουν πρόωρα - το εβδομήντα πέντε τοις εκατό των ανδρών! Πριν υπάρξει η βαθιά συνουσία, έχουν ήδη εκσπερματώσει και η πράξη τελειώνει. Και το ενενήντα τοις εκατό των γυναικών δεν φτάνουν ποτέ στον οργασμό. Δεν φτάνουν ποτέ την κορύφωση, τη βαθιά ικανοποιητική κορύφωση — το ενενήντα τοις εκατό των γυναικών!
 

Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες είναι τόσο θυμωμένες, εκνευρισμένες κι έτσι θα παραμείνουν. Κανένας διαλογισμός δεν μπορεί να τις βοηθήσει εύκολα και καμιά φιλοσοφία, καμιά θρησκεία, καμιά ηθική δε θα τις κάνει να αισθανθούν «άνετα με τον άντρα με τον οποίο ζουν. Και μετά η απογοήτευσή τους, ο θυμός τους... διότι και η σύγχρονη επιστήμη και η αρχαία Τάντρα λένε ότι αν η γυναίκα δεν ικανοποιηθεί βαθιά, οργασμικά, θ’ αποτελεί πρόβλημα μέσα στην οικογένεια. Εκείνο που της λείπει θα προκαλεί εκνευρισμούς και θα έχει πάντοτε πολεμική διάθεση.


Έτσι, αν η σύζυγός σου έχει πάντοτε πολεμική διάθεση, εξέτασε ξανά το όλο θέμα. Δε φταίει απλώς η γυναίκα, μπορεί να είσαι εσύ η αιτία. Κι επειδή οι γυναίκες δε φτάνουν στον οργασμό, γίνονται πολέμιες του σεξ. Δεν έχουν την προθυμία να συμμετέχουν εύκολα στο σεξ. Πρέπει να τις δωροδοκήσεις δεν είναι έτοιμες να προχωρήσουν στο σεξ. Και πώς να είναι έτοιμες αφού ποτέ δεν αποκτούν βαθύ συναίσθημα ευδαιμονίας από αυτό! Εκείνο που μάλλον αισθάνονται μετά απ’ αυτό είναι ότι ο άντρας τις χρησιμοποιεί, ότι τις έχουν χρησιμοποιήσει. Αισθάνονται σαν πράγμα που πρώτα το χρησιμοποιείς κι έπειτα το αφήνεις.
Ο άντρας είναι ικανοποιημένος γιατί έχει εκσπερματώσει. Μετά απομακρύνεται και αποκοιμιέται και η σύζυγος κλαίει. Την έχουν απλώς χρησιμοποιήσει και η εμπειρία δεν υπήρξε για 'κείνην καθόλου ικανοποιητική. Μπορεί ν’ ανακούφισε το σύζυγο ή τον εραστή ή το φίλο της, αλλά για την ίδια δεν υπήρξε καθόλου ικανοποιητική.


Το ενενήντα τοις εκατό των γυναικών δεν ξέρουν καν τι σημαίνει οργασμός» γιατί δεν τον γνώρισαν ποτέ». Δεν έφτασαν ποτέ στην κορύφωση το» ευδαίμονος σπασμού του σώματος» όπου δονείται κάθε ιστός και ζωντανεύει κάθε κύτταρο. Δεν έφτασαν εκεί ποτέ κι αυτό οφείλεται στην εναντίωση στο σεξ εκ μέρους της κοινωνίας. Υπάρχει ο νους που το πολεμά. έτσι η γυναίκα είναι τόσο καταπιεσμένη, ώστε έχει γίνει ψυχρή. Κι ο άντρας εξακολουθεί να κάνει την πράξη σαν να πρόκειται για αμάρτημα.
 

Η εικόνα του θεού μέσα στο νου των ανθρώπων είναι ακριβώς σαν την εικόνα κάποιου που καιροφυλακτεί και που σε παρακολουθεί πάντα. Αυτή η στάση προκαλεί άγχος. Κι όταν υπάρχει άγχος σύντομα φτάνει κι η εκσπερμάτωση. Όταν δεν υπάρχει άγχος μπορείς να αναβάλεις επί ώρες την εκσπερμάτωση, ακόμα κι επί μέρες. Και δεν υπάρχει ανάγκη! 

Αν η αγάπη είναι βαθιά και τα δύο σώματα μπορούν αναζωογονούν το ένα το άλλο τότε η εκσπερμάτωση μπορεί να παύσει εντελώς. Επί χρόνια μπορεί να συναντιόνται δυο εραστές χωρίς εκσπερμάτωση, χωρίς σπατάλη ενέργειας. Μπορούν απλώς να χαλαρώνουν μαζί. Τα δύο τους σώματα συναντιόνται και χαλαρώνουν εισέρχονται και χαλαρώνουν. 

Κι αργά ή γρήγορα, το σεξ δεν είναι πια διέγερση. Αυτή τη στιγμή είναι διέγερση. Τότε δε θα είναι διέγερ­ση πια, θα είναι χαλάρωση, βαθιά παράδοση. Όμως αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν πρώτα έχεις μέσα σου παραδοθεί στη ζωική ενέργεια - τη ζωική δύναμη. Μόνο τότε μπορείς να παραδοθείς στον εραστή ή στην αγαπημένη σου.

Η Τάντρα λέει ποτέ μην κάνεις έρωτα όσο είσαι σε διέγερση. Φαίνεται πολύ παράλογο, επειδή θέλεις να κάνεις έρωτα όταν είσαι σε διέγερση, και οι δυο σύντροφοι διεγείρουν ο ένας τον άλλον, ώστε να μπορούν να κάνουν έρωτα. Όμως η Τάντρα λέει ότι κατά τη διέγερση κάνεις σπατάλη ενέργειας. Κάνε έρωτα όταν είσαι ήρεμος, γαλήνιος, σε κατάσταση διαλογισμού. Πρώτα διαλογίσου, έπειτα κάνε έρωτα. Και στον έρωτα επίσης, μην προχωρείς πέρα από το όριο. Τι εννοώ, «μην προχωρείς πέρα από το όριο». Μη διεγερθείς και μη γίνεις βίαιος- έτσι ώστε η ενέργεια σου να μη διασκορπιστεί.


Αν δεις δυο ανθρώπους που κάνουν έρωτα θα νομίσεις ότι παλεύουν. Τα μικρά παιδιά, αν καμιά φορά δουν τον πατέρα και τη μητέρα τους, νομίζουν ότι ο πατέρας είναι έτοιμος να σκοτώσει τη μητέρα. Φαίνεται βίαιο, μοιάζει σαν μάχη. Δεν είναι όμορφο' φαίνεται άσχημο.
Πρέπει να γίνει μουσικότερο, αρμονικότερο. Οι δύο σύντροφοι πρέπει να είναι σαν να χορεύουν, όχι σαν να παλεύουν - σαν να τραγουδούν μια αρμονική μελωδία, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία θα διαλυθούν και οι δύο και θα γίνουν ένα. Κι έπειτα χαλαρώνουν. Αυτό σημαίνει Τάντρα. 


Αν μπεις σ’ αυτή τη χαλάρωση, την παράδοση, η φύση θα σου αποκαλύψει τα μυστικά της. Τότε αρχίζεις να έχεις επίγνωση του τι συμβαίνει. Και με την επίγνωση του τι συμβαίνει πολλά μυστικά έρχονται στο νου σου.
Πρώτα, το σεξ γίνεται ζωοδότης. Όπως είναι τώρα, είναι δωρητής θανάτου. Πεθαίνεις απλώς μέσω του σεξ, σπαταλώντας τον εαυτό σου, χειροτερεύοντας.
Δεύτερο το σεξ γίνεται ο πιο βαθύς φυσικός διαλογισμός. Οι σκέψεις σου παύουν εντελώς. Όταν είσαι απόλυτα χαλαρωμένος μ’ έναν εραστή οι σκέψεις σου παύουν, ο νους απουσιάζει. Μόνο η καρδιά σου χτυπάει ο νους δεν είναι εκεί. Το σεξ μετατρέπεται σε φυσικό διαλογισμό. Κι αν η αγάπη δεν μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις στο διαλογισμό, τίποτα δε θα σε βοηθήσει γιατί όλα τα άλλα είναι περιττά, επιφανειακά. Αν η αγάπη δεν μπορεί να βοηθήσει, δε θα βοηθήσει τίποτα!
 

Η αγάπη έχει το δικό της διαλογισμό. Αλλά αν δε γνωρίζεις την αγάπη και γνωρίζεις μόνο το σεξ, γνωρίζεις τη δυστυχία της σπατάλης της ενέργειας. Και αυτό σε κάνει να νιώθεις κατάθλιψη. Έτσι το σεξ δεν είναι για σένα τίποτα άλλο από φτέρνισμα. Νιώθεις διέγερση κι έπειτα φτερνίζεσαι και νιώθεις χαλάρωση. Κάτι που σε ενοχλούσε στη μύτη το απέβαλες. Έτσι αποβάλλεις και κάτι που σε ενοχλεί στο κέντρο του σεξ.
Η Τάντρα λέει ότι το σεξ είναι πολύ βαθύ, επειδή είναι ζωή. Μη μείνεις μόνο στο σεξ. Μη στρέψεις το ενδιαφέρον σου στην Τάντρα για λάθος λόγους και τότε δε θα νιώσεις ότι η Τάντρα είναι επικίνδυνη. Για σένα τότε η Τάντρα θα είναι μεταμόρφωση ζωής.Osho
Τάντρα, Πνευματικότητα και Σεξ