Translate

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Η γυ­ναίκα πρέπει να μάθει ότι οργασμός κι εκσπερμάτωση δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Το Ταό δεν είναι μόνο για τους άντρες
Κατά ένα ελαφρώς μικρότερο βαθμό χρειάζεται να κατανοήσουν το Ταό κι οι γυναίκες. Για παράδειγμα, αν η γυναίκα δε γνωρίζει το Ταό μπορεί να πληγωθεί ή να πειραχθεί όταν ο σύντροφός της δεν εκσπερματώνει. Μπορεί να νομίζει πως ο σύντροφός της δεν είναι ευχαριστημένος μαζί της. Πως έχει αποτύχει να τον ικανοποιήσει. 
Πρέπει να μάθει επίσης η γυ­ναίκα ότι οργασμός κι εκσπερμάτωση δεν είναι ένα και το αυ­τό πράγμα. Αυτό είναι βασικό στο ερωτικό Ταό, αλλά κι ένα πρωταρχικό σημείο που έχει αναγνωρισθεί κι απ’ τον Kinsey, στο βιβλίο του «Η Σεξουαλική συμπεριφορά του αντρός».

«Ο οργασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την έκχυση του σπέρματος... Συμβαίνει επίσης σε μερικούς ώριμους άντρες που εκ προθέσεως συσφίγγουνε τους γεννητικούς μυϊκούς ιστούς τους (πέντε περιπτώσεις) επιδιώκοντας την αντισυλληπτική τεχνική που ονομά­ζεται ανασταλτική συνουσία. Αυτοί οι άντρες δεν έχουν καθόλου δυ­σκολίες να νιώσουν τον πραγματικό οργασμό, παρ’ όλο που δεν εκσπερματώνουν.
Αυτό το πρόβλημα περιπλέκεται στην εξέλιξή του, επειδή με­ρικές γυναίκες αισθάνονται ότι μέρος της ικανοποίησής τους προέρχεται απ’ το συναίσθημα να νιώσουν το εκσπερματικό υγρό μέσα τους. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό σε σύγκριση μ’ αυτό που μπορεί να προσφέρει το ερωτικό Ταό. Ποια γυναίκα δε θα προτιμούσε έναν άντρα που μπορεί να κάνει έρωτα όλη τη νύχτα - και παρ’ όλα αυτά να εκσπερματώσει στο τέλος της συνεύρεσης - απ’ έναν άντρα που αποτελειώνει το πρώτο οργασμό και μετά γέρνει να κοιμηθεί; 

Και για τις γυναίκες που έχουν δυσκολίες ν’ ανεχθούν διάφορους τύπους τεχνητών αντισυλληπτικών, το Ταό μπορεί να έχει μια πρόσθετη γοητεία. Γιατί όταν ένας άντρας είναι πραγματικά γνώστης του Ταό, εκσπερματώνει μέσα σε μερικές εβδομάδες μόνο μια φορά και τα αντισυλληπτικά χάνουν την έννοιά τους. Δε θα πηγαίναμε πολύ μακριά αν υποστηρίζαμε ότι εφ’ όσον το ερωτικό Ταό γίνει πιο πλατιά γνωστό, όλα τα βλαβερά τεχνητά αντισυλληπτικά θα είναι απαρχαιωμένα στον περισσότερο κόσμο. Το Ταό δε μπορεί να κάνει όλα αυτά που δίδαξαν οι μελετητές του έβδομου αιώνα, αλλά μπορεί να δώσει τουλάχιστον την αρμονία των Γιν- Γιανγκ. Αυτό πάλι μπορεί να προσφέρει ηρεμία μυαλού, ζέση για τη ζωή και καθυστέρηση στα γεράματα.

Η σημασία του κατάλληλου συντρόφου
Όπως εξηγήσαμε νωρίτερα, μία αδιάφορη και μη συνεργάσιμη γυναίκα μπορεί να δυσκολέψει τα πράγματα, ακόμη και σ’ έναν έμπειρο άντρα. Για παράδειγμα, ο άντρας που εφαρμόζει το Ταό για πολλά χρόνια θα εξακολουθεί να έχει προβλήματα, αν η γυναίκα του είναι δογματική και τον φρενάρει. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να εφαρμόζουν το Ταό κι οι δυο τους. Η γυναίκα θα πρέπει τουλάχιστο να κατανοήσει έννοιες σαν «τρυφερή είσοδος», «εκσπερματικός έλεγχος» κ.λ.π. 

Όλη σχεδόν η αρχαία ταοϊκή λογοτεχνία υπογραμμίζει τη σημασία της απόκτησης του κατάλληλου συντρόφου. Στον έρωτα, όπως στο χορό ή τ’ αθλήματα και τα παιχνίδια, κανείς δε μπορεί να δώσει τον καλλίτερο του εαυτό μ’ ένα σύντροφο που δεν είναι συνεργάσιμος. Αυτό, πάντως, δε σημαίνει ότι θα μπορεί κα­νείς να είναι σε θέση να πετυχαίνει την τέλεια αρμονία κάθε φορά που κάνει έρωτα, ακόμη και με τον ιδεώδη σύντροφο. Το αποτέλεσμα στο σύνολό του μετράει. 

Το βαθύ ερωτικό φι­λί μπορεί να οδηγήσει στην εναρμόνιση των Γιν-Γιανγκ, δεν οδηγούν όμως όλα τα ερωτικά φιλιά στον οργασμό. Πάντως, μερικές συνευρέσεις θα έπρεπε να οδηγούν στην τέλεια αρμο­νία των Γιν-Γιανγκ. 
Μια ολοκληρωμένη ερωτική εναρμόνιση, συμβατικά, σημαίνει οργασμούς παντός τύπου για τη γυναίκα - κλειτοριδικούς, κολπικούς, ανάμικτους και πολλαπλούς. Οι συζητήσεις για τους διάφορους τύπους οργασμών της γυναί­κας είναι άσχετες, εφ’ όσον εφαρμόζει κανείς το ερωτικό Ταό. Όταν μπορείς ν’ απολαύσεις χίλιες διεισδύσεις την ημέρα, το επιχείρημα αυτό χάνει την ουσία του. Το θέμα του οργασμού μπαίνει σφαιρικά κάτω απ’ άλλη σκοπιά όταν ο άντρας κάνει έρωτα με μια γυναίκα πολλές φορές την ημέρα, αντί μία φορά την εβδομάδα.

Υπάρχουν φυσικά κι άνθρωποι που δεν έχουν όρεξη να κάνουν έρωτα τόσο τακτικά. Ίσως, επειδή δε δοκίμασαν ποτέ τέτοιου είδους έρωτα. Όσο καιρό τηρεί ο άντρας τις συμβου­λές αυτού του βιβλίου για τον εκσπερματικό έλεγχο, δε θα τον νιώσει σαν πίεση, αλλά σαν ηδονή. Κι όταν η σύντροφός του, έχει νιώσει έστω και μια φορά την ηδονή του έρωτα έτσι όπως την περιγράψαμε, τότε πολύ σπάνια θα αισθανθεί πλήξη ή κούραση κάνοντας έρωτα. Ούτε πάλι σημαίνει πως πρέπει να ξοδεύει κανείς όλη του τη μέρα στο κρεβάτι. 

Ο αντρικός οργασμός κατά το Ταό
Όπως αναφέραμε νωρίτερα, η θεωρία του ταοϊσμού υποστηρίζει ότι η εκσπερμάτωση είναι μια ηδονή ενός δευτερολέπτου μόνο, κάτι σαν αστραπή ή ξέσπασμα υπερφορτισμένης ενέργειας. Αν ο άντρας κάνει έρωτα τακτικά, θα εναρμονισθεί η ερωτική ενέργεια κι η ανάγκη του για εκσπερμάτωση θα μειωθεί κατά πολύ. Η ουσία του έρωτα είναι κάτι που ρέει, είναι κάτι το συνεχόμενο και το αδιάκοπο κι όχι κάτι το στιγμιαίο κι εκρηκτικό. 

Η ερωτική συνεύρεση θα έπρεπε να είναι σαν ένας καλός δείπνος. Κάθε μερίδα, που από μόνη της θα είναι εύγευστη, να προλειαίνει το έδαφος για την επόμενη μερίδα μέχρι που στο τέλος του γεύματος να μείνει ο καθένας απόλυτα ικανοποιημένος κι επίσης, αυτή η ικανοποίηση να είναι το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας κι όχι απλώς ενός τμήματός της. Έτσι θα έπρεπε να είναι και με τον έρωτα. Σύμφωνα με τους αρχαίους ταοϊστές και τους σύγχρο­νους γιατρούς είναι καλλίτερα να τρώει κανείς λιγότερες πο­σότητες φαγητού συχνότερα και σε τακτά διαστήματα παρά ένα τεράστιο γεύμα τη φορά. Αυτή η αντίληψη πρέπει να κα­τανοηθεί σ’ όλο το βάθος της κι απ’ τον άντρα κι απ’ τη γυναί­κα, αν επιθυμούν να μάθουν το Ταό γρήγορα και τέλεια.



Olang Chang


Το ερωτικό Ταό