Translate

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Δεν φτάνει μόνο η αγάπη για να διατηρηθεί μια σχέση.

Οι δυο μορφές έλξης είναι η αγάπη και ο παράφορος έρωτας. Για να λειτουργήσει όμως μια σχέση μακροχρόνια εκτός από την πόλωση (έρωτα) και την αγάπη χρειάζεται να υπάρχει και η επιθυμία να διατηρηθεί αυτή η σχέση. Να έχουμε την αφοσίωση στην επιθυμία μας και στον εαυτό μας ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε αυτή τη σχέση.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ υπάρχει αγάπη λείπουν άλλα συστατικά για να διατηρηθεί η σχέση. Χρειάζεται να δούμε και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας αν αυτή η σχέση μας προάγει. Αν μας πάει μπροστά ή μας κρατά καθηλωμένους και βαλτωμένους. Αν συμβαίνει αυτό τότε είναι καλύτερο και για τους δυο συντρόφους η σχέση να τελειώνει ακόμα κι αν το μυαλό μας αντιστέκεται. 


Το Μυαλό δεν αγαπά τις αλλαγές. Το φοβίζουν γιατί ουσιαστικά το μυαλό φοβάται το άγνωστο. Προτιμά τα γνωστά μονοπάτια ακόμα κι αν αυτά φέρνουν θλίψη και ανία. Όμως κάτι που είναι στάσιμο δεν είναι εμπειρία ζωής. Δεν υπάρχει σχέση που κρατάει για πάντα. Έτσι κι αλλιώς μια σχέση τελειώνει με τον θάνατο. 
Χρειάζεται να βλέπουμε συχνά είτε είμαστε μέσα σε σχέση είτε μόνοι μας, τον εαυτό μας και την καρδιά μας. Το τι μας συμβαίνει. Τι νιώθουμε. Τι θέλουμε. Τι φοβόμαστε. Πόσο αφηνόμαστε στον άλλον. Πάντα με ειλικρίνεια να αντικρίζουμε τον εαυτό μας και τα θέλω μας.

Αποτυχημένη σχέση δεν υπάρχει. Απλά μια σχέση τελειώνει αφού μας έχει δώσει όλα τα δώρα της, που είναι εφόδια για τα καινούρια μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά στον καθένα μας.

Κάθε μέρα χρειάζεται να ρωτάμε τον εαυτό μας: Διαλέγω αυτόν τον άντρα; Διαλέγω αυτή τη γυναίκα; 
Αν η απάντηση είναι ναι τότε παίζουμε το παιχνίδι της σχέσης διεκδικώντας τον σύντροφο μας και φροντίζοντας να κρατάμε ζωντανή την ταντρική φωτιά μεταξύ μας.
Αν η απάντηση είναι όχι τότε χρειάζεται να αποχωρήσουμε από τη σχέση γιατί χωρίς να μας είναι ίσως συνειδητό ήδη έχουμε αποχωρήσει και δεν το ξέρουμε. Η παρουσία μας δεν είναι πραγματική παρουσία. Γι΄αυτό, σεβόμενοι τον σύντροφό μας αλλά και τον εαυτό μας, είναι καλύτερα να ξεβολευτούμε και να δώσουμε ένα τέλος στον τρόπο που σχετιζόμασταν μέχρι τώρα, ανοίγοντας έτσι το πεδίο για να βρει ο καθένας αυτό που πραγματικά χρειάζεται. 

namaste
despoina palamari