Translate

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Αγάπα δίχως χτες και δίχως αύριο.

Αγάπα χωρίς αρχή και τέλος. 
Αγάπα σαν να είσαι στη μέση. Εκεί που δεν θυμάσαι πως ακριβώς έχεις ξεκινήσει και δεν απασχολεί το νου σου αν ποτέ θα τελειώσει.

Αγάπα χωρίς προσμονή, χωρίς έλεγχο, χωρίς συγκρίσεις. Αγάπα σαν να ήταν το πιο φυσιολογικό πράγμα που ξέρεις να κάνεις, γιατί αυτό είναι, άλλο αν το έχεις λησμονήσει.

Αγάπα με το ρυθμό της αναπνοής σου, με το χτύπο της καρδιάς σου, με τον παλμό των σφυγμών σου. Αγάπα με την νοημοσύνη των κυττάρων σου, γιατί εκεί κρύβεται το μυστικό των αιώνων που ενώνει όλα τα σύμπαντα.

Αγάπα με το κόκκινο της φωτιάς, αλλά και με το μπλε των ωκεανών ώστε η αγάπη σου να έχει ισορροπία. Αγάπα με την ένταση του ήλιου, αλλά και με το κρυστάλλινο του χιονιού ώστε η αγάπη σου να έχει καθαρότητα.

Αγάπα με το βλέμμα του γερο-σοφού που διακρίνει τα ανόητα αυτού του κόσμου. Αγάπα με το χαμόγελο του μωρού που αναγνωρίζει το θεϊκό πίσω από όλα.

Αγάπα δίχως χτες και δίχως αύριο. Αγάπα την αναγέννηση της κάθε στιγμής επειδή αυτή αποδέχεται την αγάπη σου και αυτή την τροφοδοτεί και την αυξάνει.

Αγάπα με το χτες σου. Από αυτό προέρχεσαι, από αυτό έχεις δημιουργηθεί, και αυτό σε έχει κάνει σήμερα ότι υπέροχο είσαι. Αγάπα με το αύριο σου. Εκεί κρύβεται η έμπνευση η οποία κινητοποιεί το δυναμικό σου.

Αγάπα δίχως γνώση, δίχως σκέψη, δίχως προγραμματισμό. Αγάπα ότι έχεις, όπου το έχεις όπως το έχεις, γιατί τι άλλο θα ήταν καλύτερο για την ανάπτυξή σου αυτή τη στιγμή;

Αγάπα λες και είναι το μοναδικό, σημαντικό, αναγκαίο, πολύτιμο, αναντικατάστατο και απλόχερα δοσμένο εφόδιο που έχεις στη ζωή σου. Γιατί έτσι είναι.

Αγάπα και αν δεν έχεις πτυχία, θα αποκτήσεις μόρφωση. Αγάπα και αν αισθάνεσαι μικρός, θα γίνεις γίγαντας. Αγάπα ώστε τα υψηλά αποκτήματα της ζωής σου, να είναι η ζωή με βάθος. 

Αγάπα, και από εργατικό μυρμήγκι που ψάχνει τα ψίχουλα ετούτου του κόσμου, θα γίνεις το μυροφόρο άνθος που προσελκύει στη γύρη του όλα τα σμήνη των μελισσών.

Αγάπα!!!

Δημήτρης Νομικός