Translate

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Μεταμορφώνοντας την απλή ερωτική επαφή σε Συμπαντική Οργασμική Εμπειρία

Η συνάντηση του άντρα και της γυναίκας είναι μια μυστικιστική ένωση… 
Είναι η συνάντηση δυο θεών και θα πρέπει να γίνεται με όλο τον σεβασμό και την ιερότητα που ταιριάζει σε αυτήν την ιερή στιγμή. Χρειάζεται και οι δυο να την αισθάνονται σαν μια τελετουργική διαδικασία ένωσης-μύησης που θα τους αποκαλύψει το Κοσμικό Μυστήριο. 

Στην ταντρική πρακτική γενικά δεν χρειάζεται να υπάρχει "στόχος ολοκλήρωσης" και η πρόθεση του ζευγαριού να είναι η πραγματοποίηση της αλήθειας του σώματος ώστε να μπορέσουν να λάβουν την υπέρτατη ευδαιμονία αφού γίνουν ένα με την Συμπαντική Νοημοσύνη.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται το ζευγάρι πριν την επαφή να απομακρύνει κάθε άσκοπη και περιττή σκέψη που αφορά την καθημερινότητα, να χάσει δηλαδή τη συναίσθηση του εξωτερικού κόσμου και να αφεθεί σε ένα ερωτικό αγκάλιασμα όπου τα σώματα θα γίνουν ένα, οι δυο "κόσμοι" (άντρας-γυναίκα) θα γίνουν Ένα. 


Αναπνοή yin-yang
Πρώτο στάδιο
Αν οι σύντροφοι δεν είναι εκπαιδευμένοι στην Τάντρα είναι καλό να επιμείνουν στο πρώτο αυτό στάδιο αρκετές φορές πριν περάσουν στο επόμενο για να μπορέσουν όχι μόνο να βρουν τον κοινό εσωτερικό τους ρυθμό αλλά και να εξασκηθούν ώστε να μπουν διαλογιστικά σε αυτήν την ταντρική τεχνική.

Το ζευγάρι κάθεται πάνω σε ένα χαλί ή στρώμα, με τα πόδια του σταυρωμένα σε στάση λωτού (οκλαδόν), ο ένας απέναντι από τον άλλον, ενώνουν τις παλάμες και κάνουν τα εξής: Όταν εισπνέει ο ένας ο άλλος εκπνέει ταυτόχρονα. Έχοντας πάντα ενωμένες τις παλάμες, αυτός που εισπνέει τραβά τα χέρια του προς τους ώμους του και ταυτόχρονα αυτός που εκπνέει σπρώχνει απαλά τις παλάμες του άλλου. Η κίνηση γίνεται απαλά και είναι συνεχής και κυκλική.

Σταδιακά σε όλο αυτό αρχίζει να συμμετέχει όλο το σώμα. Καθώς τα χέρια σπρώχνουν απαλά μπροστά, κινείται προς τα μπρος και όλο το σώμα και καθώς τα χέρια τραβάνε προς τους ώμους, τραβιέται και όλο το σώμα προς τα πίσω. Σε αυτήν την κίνηση αρχίζει να συμμετέχει και η λεκάνη. Ένα σημείο πολύ δύσκολο για αρκετούς, αφού οι περισσότεροι την έχουν κλειδώσει, την έχουν ακινητοποιήσει και έχουν μεταφέρει την ενέργειά της στο μυαλό τους.
Το πιο σημαντικό σημείο αυτής της πρακτικής είναι η αναπνοή που γίνεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Η γυναίκα "φαντάζεται" ότι εισπνέει από το πρώτο της τσάκρα (sex) και εκπνέει από την καρδιά. Ενώ αντίθετα ο άντρας "φαντάζεται" ότι εισπνέει από την καρδιά και εκπνέει από το πρώτο του ενεργειακό κέντρο (sex). 


Κι αν θέλουμε αυτήν την αναπνοή να την εντάξουμε στην προηγούμενη πρακτική θα το κάνουμε με τον εξής τρόπο: Καθώς ο άντρας εκπνέει από το κέντρο του sex και αφήνει το σώμα του να κινηθεί μπροστά ταυτόχρονα εισπνέει η γυναίκα από το πρώτο της τσάκρα την αναπνοή του Σίβα (ο άντρας) τραβώντας όλο το σώμα της προς τα πίσω. Και καθώς εκπνέει η Σάχτι (η γυναίκα) από το τσάκρα της καρδιάς, ο άντρας εισπνέει από το δικό του καρδιακό κέντρο την αναπνοή της καρδιάς της συντρόφου του. Η αναπνοή  με αυτόν τον τρόπο γίνεται κυκλικά και η ενέργεια κινείται επίσης κυκλικά ανάμεσα στα δυο σώματα ενώνοντας το κέντρο του sex με το κέντρο της καρδιάς του κάθε συντρόφου (κυκλική αναπνοή yin-yang)

Δεύτερο στάδιο
Ο Σίβα (ο άντρας) συνεχίζει να κάθεται με τα πόδια του σταυρωμένα (σε στάση λωτού) και η Σάχτι (η γυναίκα) κάθεται επάνω του, με τέτοιο τρόπο, ώστε οι γάμπες της να τυλίγουν τη μέση του. Συνεχίζουν να κάνουν την κυκλική αναπνοή yin-yang επιτρέποντας στα σώματα να κινηθούν ήρεμα, απαλά αφημένα στον κοινό εσωτερικό τους ρυθμό. 
Το ζευγάρι εδώ αφήνεται στη ροή επιτρέποντας στη φύση και την ερωτική ενέργεια να δράσει χωρίς τη μεσολάβηση του Εγώ, χωρίς επιθυμία, χωρίς αναλυτική συνείδηση. Δεν υπάρχει στόχος, υπάρχει απλά η αγάπη που ρέει από τον έναν στον άλλον αβίαστα…

Τρίτο στάδιο
Γίνεται ακριβώς όπως το δεύτερο αλλά χωρίς ρούχα και με διείσδυση. Με αυτό τον τρόπο καθίσματος το Λίνγκαμ του (αντρικό μόριο) εισχωρεί μέσα στο Γιόνι (αιδοίο) εύκολα  και με αυτό τον τρόπο ενώνονται ερωτικά. Οι κινήσεις είναι ήρεμες, απαλές και το μεγαλύτερος μέρος αφιερώνεται στο αγκάλιασμα των δυο σωμάτων με κυρίαρχη τη διείσδυση του αντρικού οργάνου μέσα στο γυναικείο όργανο και τίποτε άλλο. Η ερωτική αυτή πράξη κρατάει πολύ χρόνο και χωρίς στόχο. Θυμηθείτε: Η φύση και η ερωτική ενέργεια δρουν χωρίς τη μεσολάβηση του Εγώ, χωρίς επιθυμία, χωρίς αναλυτική συνείδηση. Δεν υπάρχει στόχος, υπάρχει απλά η αγάπη που ρέει από τον έναν στον άλλον αβίαστα…

Έξαλλου η Αγάπη δεν επιθυμεί τίποτα, δεν ζητάει τίποτα και δεν απαιτεί τίποτα. Κατά τη διάρκεια αυτής της Ιερής Ερωτικής Πράξης είναι αναγκαίο να μην υπάρχει ζωτική επιθυμία. Όσο συνεχίζεται το ερωτικό αγκάλιασμα και το αρσενικό και τo θηλυκό όργανο βρίσκεται το ένα μέσα στο άλλο, με τον παρατεταμένο έρωτα και χωρίς την έκκριση ερωτικών υγρών, ξυπνά το Φίδι της Φωτιάς (κουνταλινι) και απελευθερώνονται τεράστια ποσά ενέργειας σε όλο το σώμα αλλά και στον Νου των δυο εραστών. Αρχίζουν οι δυο κοσμικοί εραστές να βιώνουν θαυμάσια πράγματα καθώς σταματάει ο χρόνος, διευρύνεται η αντίληψη και νιώθουν να γίνονται ένα με την Απεραντοσύνη του Σύμπαντος.


Namaste 
Ματθίλδη Νέαρχου