Translate

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Αν προσανατολίζεσαι στις ερωτικές τεχνικές, θα χάσεις το μυστήριο της Τάντρα

Αν μπορέσεις να φέρεις λίγο φως ευφυΐας στη σεξουαλικότητα σου, αυτό το φως θα τη μεταμορφώσει. Δεν θα είναι πια σεξουαλικότητα, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό, τόσο διαφορετικό, που δεν έχεις λέξη γι’ αυτό. Στην Ανατολή έχουμε μια λέξη γι' αυτό: Τάντρα.

Όταν το σεξ είναι συνδυασμένο με ευφυΐα, τότε, δημιουργείται μια εντελώς καινούργια ενέργεια. Εκείνη η ενέργεια ονομάζεται Τάντρα. Αν είσαι προσανατολισμένος στην τεχνική, θα χάσεις το μυστήριο της Τάντρας. Η Τάντρα πρέπει να είναι απουσία πράξης. Δεν μπορεί να είναι τεχνική.


Μπορείς να μάθεις τεχνικές. Μπορείς να μάθεις μια συγκεκριμένη τεχνική αναπνοής ώστε η συνουσία να μπορεί να γίνεται μακρύτερη. Αν αναπνέεις πολύ-πολύ αργά, αν αναπνέεις χωρίς καθόλου βιασύνη, τότε η συνουσία θα γίνει μακρύτερη. Εσύ όμως ελέγχεις. Δεν θα είναι αχαλίνωτη και δεν θα είναι αθώα. Και δεν θα είναι ούτε διαλογισμός, θα είναι νους.

Η αληθινή Τάντρα δεν είναι τεχνική, αλλά αγάπη. Δεν είναι τεχνική, αλλά προσευχή. Δεν είναι προσανατολισμένη στο κεφάλι, αλλά χαλάρωση μέσα στην καρδιά.

Μπορείς να παραμείνεις για ώρες σε μια ταντρική συνουσία. Το θέμα είναι να συντονιστείς τόσο ολοκληρωτικά με το ένστικτό σου, που να πας τόσο πέρα από το νου, που γίνεσαι ένα με τη θεμελιώδη φύση. Αυτό τον ορισμό δίνει η Τάντρα στη σεξουαλικότητα: Επιστροφή στην απόλυτη αθωότητα, στην απόλυτη ενότητα

Η Τάντρα σου προσφέρει μια θετική διάσταση υψηλότερης χαλάρωσης. Όταν οι δυο σύντροφοι λιώνουν ο ένας μέσα στον άλλον, δίνουν ο ένας στον άλλο ζωτική ενέργεια. Γίνονται κύκλος και η ενέργειά τους αρχίζει να κινείται κυκλικά. Δίνουν ζωή ο ένας στον άλλο, ανανεώνουν τη ζωή. Καθόλου ενέργεια δεν χάνεται. Αντίθετα, κερδίζεται περισσότερη ενέργεια, επειδή μέσα από την επαφή με το αντίθετο φύλο, ξυπνάει το κάθε σου κύτταρο. 
Και, αν μέσα σ’ αυτή τη διέγερση, μπορείτε να γίνετε ένα, χωρίς να την οδηγείτε σε κορύφωση, αν μπορείτε να παραμείνετε στο ξεκίνημα, χωρίς να υπερθερμαίνεστε, απλά παραμένοντας θερμοί, τότε αυτές οι δυο "ζέστες" θα συναντηθούν και θα μπορέσετε να επιμηκύνετε την πράξη για πολύ χρόνο. Χωρίς την εκσπερμάτωση, χωρίς το χάσιμο της ενέργειας, η πράξη γίνεται διαλογισμός. Και μέσα απ' αυτό ολοκληρώνεστε.

Υπάρχουν δύο τύποι κορύφωσης, δύο τύποι οργασμού.

Ο ένας τύπος είναι ο γνώριμος. Φτάνεις στην κορύφωση της έξαψης, οπότε δεν μπορείς να πας παραπέρα. Τέλος! 

Η Τάντρα είναι επικεντρωμένη σε έναν άλλο τύπο οργασμού. Αν ονομάσουμε τον πρώτο τύπο οργασμό κορύφωσης, κοιλάδα χαλάρωσης. Η έξαψη πρέπει στην αρχή να χρησιμοποιηθεί και στους δύο οργασμούς. Γι’ αυτό λέω πως στην αρχή και οι δυο είναι ίδιοι, αλλά στο τέλος είναι ολοκληρωτικά διαφορετικοί.

Για τον πρώτο, η διέγερση πρέπει να είναι έντονη, όλο και περισσότερο έντονη. Πρέπει να τη βοηθήσεις να αυξηθεί για την κορύφωση. Στον δεύτερο, η διέγερση είναι απλά το ξεκίνημα. Και όταν ο άντρας έχει εισέλθει, τότε οι εραστές μπορούν να χαλαρώσουν. Καμία κίνηση δεν είναι αναγκαία. Μπορούν να χαλαρώσουν σε μια στάση ερωτική.
Όταν το ζευγάρι νιώσει πως η στύση χάνεται, μόνο τότε απαιτείται λίγη κίνηση και διέγερση. Κι έπειτα, χαλάρωση ξανά. Μπορείς να επιμηκύνεις αυτό το βαθύ αγκάλια­σμα για ώρες, χωρίς εκσπερμάτωση. Και τότε και οι δυο μπορούν να πέσουν μαζί σε βαθύ ύπνο. Μπορείτε να ονομάσετε τον ταντρικό οργασμό, οργασμό κοιλάδας. Σ' αυτόν δεν μπαίνετε στην κορύφωση της έξαψης, αλλά στη βαθύτερη δυνατή κοιλάδα χαλάρωσης.

Αυτό —ΑΥΤΟ— είναι ο οργασμός της κοιλάδας.

Και οι δυο είναι χαλαροί και συναντιούνται ως δύο χαλαρές οντότητες. Ο συνηθισμένος σεξουαλικός οργασμός μοιάζει με συμπεριφορά τρελού. Ο ταντρικός οργασμός είναι ένας βαθύς χαλαρωτικός διαλογισμός. Μπορείς να απολαμβάνεις όσο θέλεις, επειδή δεν χάνεται ενέργεια. Αντίθετα, η ενέργεια κερδίζεται. Με τη συνάντηση του αντίθετου πόλου, η ενέργεια ανανεώνεται. Η ταντρική ερωτική πράξη μπορεί να διαρκέσει όσο θέλεις. Η συνηθισμένη σεξουαλική πράξη δεν μπορεί, επειδή χάνεις ενέργεια και το σώμα σου θα πρέπει να περιμένεις να την ανακτήσεις. Κι όταν την ξανακερδίσεις, θα τη χάσεις πάλι. 

Όταν λέω "σεξουαλική πράξη" μοιάζει σαν να χρειάζεται να προσπαθήσεις. Δεν χρειάζεται! Απλά άρχισε να παίζεις με τον αγαπημένο σου ή την ερωμένη σου. Συνέχισε να παίζεις. Νιώστε ο ένας τον άλλον. Να είστε ευαίσθητοι ο ένας με τον άλλον, σαν τα μικρά παιδιά που παίζουν. Συνεχίστε να παίζετε και μη σκέφτεστε το σεξ. Μπορεί να συμβεί, μπορεί να μη συμβεί. Αν συμβεί μέσα από το παιχνίδι, θα σε οδηγήσει πιο εύκολα στην κοιλάδα.

Αν το σκέφτεσαι, τότε ήδη προηγείσαι του εαυτού σου: Παίζεις με την ερωμένη σου, αλλά ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ τη σεξουαλική πράξη. Τότε το παιχνίδι είναι ψεύτικο. Εσύ δεν είσαι εδώ και ο νους βρίσκεται στο μέλλον. Και αυτός ο νους πάντοτε θα πηγαίνει στο μέλλον. Απλά παίζε και ξέχνα τη σεξουαλική πράξη. Θα συμβεί. Αφησέ το να συμβεί. Έτσι θα είναι εύκολο να χαλαρώσεις και όταν συμβεί απλά χαλαρώστε.
Να είσαστε μαζί.
Να μένει ο καθένας μαζί με τον άλλον και να νιώθετε ευτυχία.

Osho
"Sex"