Translate

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Τάντρα δεν είναι κάποιες περίεργες σεξιστικές διαδικασίες

Ερώτηση: Τι είναι η Τάντρα ακριβώς; 

Απάντηση απο τον Sadhguru: Δυστυχώς, στις δυτικές χώρες,  η Τάντρα παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υποτίθεται ότι σημαίνει ανεμπόδιστο σεξ. Έχει τόσο άσχημα παρερμηνευθεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα βιβλία της Τάντρα έχουν γραφτεί από ανθρώπους που απλά θέλουν να πουλήσουν τα βιβλία. Δεν είναι Ταντρικά πάντως.

Η λέξη «Τάντρα» κυριολεκτικά σημαίνει μια τεχνική ή μια τεχνολογία. Αυτή είναι μια εσωτερική τεχνολογία. Αυτή είναι μια υποκειμενική μέθοδος και όχι  αντικειμενική μέθοδος. Αλλά στη σημερινή αντίληψη της κοινωνίας, η λέξη "τάντρα" αναφέρεται σε πολύ ανορθόδοξες ή κοινωνικά απαράδεκτες μεθόδους. Είναι που ορισμένες πτυχές  χρησιμοποιούνται με έναν ορισμένο τρόπο. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από τη γιόγκα. Είναι ένα σκέλος της γιόγκα που ονομάζεται Τάντρα γιόγκα.

Οι άνθρωποι που σκέφτονται με τον τρόπο «Έχω σεξουαλικές ανάγκες γι’ αυτό θα ακολουθήσω το ταντρικό μονοπάτι,» σκέπτονται ανόητα.

Ο ανθρώπινος μηχανισμός είναι μια σύνθεση του φυσικού σώματος  (που είναι η συσσώρευση των τροφίμων που καταναλώνονται), το νοητικό σώμα  (το λογισμικό και τη μνήμη τα μέρη που κάνουν τα άτομα να λειτουργούν με συγκεκριμένους τρόπους),  και το ενεργειακό σώμα  (το θεμελιώδες, πάνω από αυτά τα  δύο που  στεγάζονται). Ότι είναι πέρα από αυτό δεν είναι φυσικό.
Η καταναγκαστική και την κυκλική φύση του σώματος και του μυαλού έχει καταστήσει τον εαυτό τους  εμπόδιο για υψηλότερες  δυνατότητες. Η τάντρα μας πάει παραπέρα, έτσι ώστε η ορμητικότητα του σώματος και του μυαλού, δεν θα μας κρατήσει παγιδευμένους στους περιορισμούς μας. Είναι για να μάθουν να χρησιμοποιούν το σώμα, όχι σαν τον εαυτό τους, αλλά σαν ένα σκαλοπάτι που οδηγεί αυτό το ον στην υψηλότερη δυνατή διάσταση.

Τάντρα Γιόγκα: Άνεμος από την κορυφή του κεφαλιού
Τάντρα δεν είναι η αχαλίνωτη σεξουαλικότητα, όπως εκτιμάται από πολλούς. Η σεξουαλικότητα είναι ένα βασικό ένστικτο που ενσταλάχτηκε στο σώμα μας για να εξασφαλίσει τα είδη και να διαιωνίσει τον εαυτό του. Αυτή είναι μια βασική προϋπόθεση. Ταυτόχρονα, πρέπει κανείς να γνωρίζει τους περιορισμούς πέραν των οποίων δεν θα μας φέρει. Είναι μόνο για την αναγνώριση των περιορισμών και την λαχτάρα να αγγίξει κανείς την είσοδο σε  άλλες διαστάσεις, όταν η γιόγκα και η Τάντρα γίνουν κατανοητές.

Οι άνθρωποι που σκέφτονται με τον εξής τρόπο «Έχω σεξουαλικές ανάγκες γι 'αυτό θα ακολουθήσω το ταντρικό μονοπάτι,» λένε ανοησίες. Στο Τάντρα, δεν είναι ότι κάποιος χρησιμοποιεί μόνο την αυξανόμενη  σεξουαλικότητα. Χρησιμοποιούν κάθε πτυχή που αυξάνεται. Δυστυχώς, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που έλκονται από μια τέτοια διαδρομή από λάθος λόγους. Πηγαίνουν επειδή θέλουν πνευματική επικύρωση για τη σεξουαλικότητά τους.

Γιατί θέλετε να λέτε βλακείες  στον εαυτό σας για την πνευματικότητα; Χειριστείτε τη βιολογία σας, σαν βιολογία, δεν χρειάζεται να  δώσετε άλλα ονόματα.

Οι σεξουαλικές ανάγκες μπορούν να εκπληρωθούν με τη διαμόρφωση σχέσεων για το σκοπό αυτό, είτε εντός είτε εκτός της πτυχής. Χρησιμοποιώντας την πνευματική διαδικασία για την εκπλήρωση σεξουαλικού καταναγκασμού είναι κατακριτέα και ανεύθυνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα επίπεδα απώλειας, επειδή η ταντρική διαδικασία δεν χρησιμοποιείται μόνο για την πνευματική ανάπτυξη του ατόμου, αλλά και να δημιουργήσει ένα δυναμικό χώρο για να στηρίξει άλλες δυνατότητες που φέρνουν την ευημερία σε πολλούς.
Σε αντίθεση με τη σεξουαλικότητα, η οποία τείνει να βρει απελευθέρωση στο χαμηλότερο επίπεδο της ενέργειας του συστήματος, η τάντρα είναι για την οικοδόμηση της ενέργειας μας στο τσάκρας του στέμματος από την ανώτατη διάσταση του ενεργειακού συστήματος

Η απλή αρχή της Τάντρα γιόγκα είναι: ότι μπορεί να σας ρίξει κάτω μπορεί επίσης να σας ορθώσει  επάνω. Οι τρόποι με τους οποίους ένας άνθρωπος βυθίζεται συνήθως στη ζωή του είναι μέσω των τροφίμων, αλκοολούχων ποτών και  σεξουαλικότητας. Η Τάντρα γιόγκα χρησιμοποιεί τα ίδια τρία οχήματα για να σας εξυψώσει. Σε αντίθεση με τη σεξουαλικότητα, η οποία τείνει να βρει την απελευθέρωση της στο χαμηλότερο επίπεδο της ενέργειας του συστήματος, η Τάντρα είναι για την οικοδόμηση των ενεργειών  μας στο τσάκρας του στέμματος από την ανώτατη διάσταση του ενεργειακού συστήματος, ώστε οι ενέργειες να χυθούν από την κορυφή. 
Από τα  διάφορα ενεργειακά κέντρα που αναφέρονται  στο σώμα η  πρώτη τριάδα θεωρείται η υψηλότερη. Αν έχετε αναπτύξει σωστά αυτά, κάθε βασικό ένστικτο, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής διαδικασίας, τα συναισθήματα, η διανόηση και η επιβίωση πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη του ενεργειακού συστήματος. Η πρόθεση είναι να αναπτύξετε όλα τια ένστικτα για τα οποία ένα κύριο ποσό της ενέργειας  κατευθύνεται  στο σώμα. Αν κάποιος συμμετέχει σε μια πραγματική σεξουαλική πράξη, η σωστή ανάπτυξη  και ο σκοπός του θα χαθούν.
Αλλά όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να χρησιμοποιούν ορισμένες ουσίες, πρέπει να είναι σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, αλλιώς γίνεται εθισμός. Σε αυτό χρειάζεται ακραία πειθαρχία, ένα είδος πειθαρχίας που δεν είναι δυνατή για τους περισσότερους ανθρώπους να το επιτύχουν ακόμη. Όταν οι άνθρωποι ακολουθούν αυτό τον δρόμο,  το 99%  καταλήγει εθισμένο.

Αριστερά και δεξιά τάντρα γιόγκα
Ωστόσο, αυτό είναι γνωστό  Περιλαμβάνει διάφορες τελετουργίες. Υπάρχει επίσης το δεξιό μονοπάτι το οποίο είναι πολύ εκλεπτυσμένο. Αυτά τα δύο είναι τελείως διαφορετικής φύσης. Ο δρόμος δεξιά είναι πιο εσωτερικός και ενεργειακά-σοφός, είναι όλα για σένα. Αυτό δεν συνεπάγεται κανένα τελετουργικό. Είναι αυτό Τάντρα; Κατά κάποιο τρόπο είναι, αλλά η λέξη γιόγκα περιλαμβάνει όλα αυτά μαζί.  Όταν λέμε γιόγκα δεν  αποκλείουμε  κάθε δυνατότητα  τα πάντα είναι εκεί σε αυτό. Είναι απλά αυτό που μερικοί διεστραμμένοι άνθρωποι είδαν σε έναν ορισμένο τύπο της διαδικασίας που είναι καθαρά το αριστερό μονοπάτι της Τάντρα όπου υπάρχει κάποια χρήση του σώματος. Πήραν μόνο εκείνο το μέρος, το  μεγέθυναν και έγραψαν βιβλία γι 'αυτό με όλα τα είδη του περίεργου σεξ.  Αυτό δεν είναι Τάντρα.

Τάντρα σημαίνει ότι θα είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις τις ενέργειές σου για να κάνεις τα πράγματα να συμβούν. Εάν μπορείτε να  κάνετε ξυράφι μυαλό σας για να ξεφύγετε από  όλα, αυτό είναι επίσης ένα είδος Τάντρα. Αν κάνετε τις ενέργειές σας να δουλεύουν από  την καρδιά σας και να είναι εντελώς αγάπη και μπορείτε να ξεσπάσετε  σε μια τεράστια αγάπη που να  κατακλύζει τον  καθένα, αυτό είναι επίσης Τάντρα. Αν κάνετε το φυσικό σώμα σας πάρα πολύ ισχυρό για να το κάνει απίστευτα κατορθώματα, αυτό είναι επίσης Τάντρα. Ή αν μπορείτε να κάνετε τις ενέργειές σας να κάνουν  πράγματα μόνες τους, χωρίς να απασχολείται το σώμα, το μυαλό και το συναίσθημα, αυτό είναι επίσης Τάντρα.

Τάντρα δεν είναι κάποιες περίεργες ανοησίες. Είναι μια ορισμένη ικανότητα. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει καμία πιθανότητα.

Το ερώτημα είναι "Πόσο εκλεπτυσμένη είναι η Τάντρα σας;" 

Αν θέλετε να κάνετε τις ενέργειές σας αποτελεσματικές, έχετε να κάνετε 10.000 τελετές ή μπορεί απλά να καθόμαστε εδώ και να το κάνουμε. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Χαμηλή τεχνολογία ή υψηλή τεχνολογία  είναι η ερώτηση, αλλά χωρίς Τάντρα, δεν υπάρχει πνευματική διαδικασία.

Τάντρα είναι η αναβάθμιση της τεχνολογίας σας. Δεν χρειάζεται να φυσάτε και να ξεφυσάτε για να μπείτε σε μια οργασμική κατάσταση. Αν κάθεστε με τα μάτια σας κλειστά, μπορεί να γεμίζει με οργασμούς κάθε κύτταρο του σώματός σας. Όσοι δεν μπόρεσαν να επιτύχουν μια οργασμική κατάσταση ύπαρξης θα συνδέσουν μια εκστατική κατάσταση με τη σεξουαλικότητα, επειδή αυτό είναι ίσως το υψηλότερο επίπεδο της εμπειρίας που έχουν γνωρίσει.
  

Μετάφραση: Zaxos Skafidas