Translate

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Αν κυνηγάς τον οργασμό γίνεται δύσκολος επειδή τον ψάχνεις

Μοιάζω να είμαι κολλημένη στις σχέσεις μου με τους άνδρες. Υπάρχει πάντα τόση πολλή ένταση και τσακωμοί, και δεν έχω σχεδόν ποτέ οργασμό. Δεν ξέρω τι να κάνω γι’ αυτό.

Κάνετε ένα πράγμα — δίνετε πολλή προσοχή στον οργασμό, αυτό δεν χρειάζεται καθόλου. Απλά ξεχάστε την ιδέα του ορ­γασμού για τρεις μήνες. Αφήστε την αγάπη να είναι πιο παιχνιδιάρικη, αντί να έχει κάποιο σκοπό. Όταν σκέφτεστε τον οργασμό γίνεται σκοπός, είναι κάτι που μοιάζει περισσότερο με δουλειά και έτσι ο οργασμός γίνεται δύσκολος.

Αυτό είναι το δίλημμα: αν κυνηγάτε τον οργασμό γίνεται δύσκολος επειδή τον ψάχνετε, τον λαχταράτε, και δεν είστε ολοκληρωτικά βυ­θισμένη στην πράξη. Το μυαλό σας κοιτάζει προς τον οργασμό: σκέφτεστε αν αυτή τη φορά θα τα καταφέρετε ή όχι, και αυτός ο φόβος παραλύει το κέντρο του σεξ.
Το κέντρο του σεξ μπορεί να ανοίξει πραγματικά, μόνο όταν δεν υπάρχει φόβος, όταν δεν υπάρχει προσμονή για κάποιο αποτέλεσμα, όταν το άτομο δεν σκέφτεται κανένα μέλλον, όταν η δραστηριότητα δεν είναι προσανατολισμένη προς την επίτευξη ενός σκοπού, όταν κάποιος απλά παίζει. Είναι όμορφο να παίζεις με το σώμα κάποιου και κάποιος να παίζει με το δικό σου σώμα. 
Μονάχα δύο σώματα που χορεύουν, αγκαλιάζονται, χαϊδεύονται είναι μια όμορφη συμφωνία, δεν είναι ανάγκη να σκέφτεστε τον οργασμό. Και μετά θα συμβεί! Αυτή είναι η ομορφιά του - τότε θα συμβεί. Αλλά το αν θα συμβεί ή όχι είναι άσχετο. Απλά ξεχάστε το.

Για τρεις μήνες ξεχάστε τον οργασμό. Θα γίνει πολλές φορές αλλά ακόμη κι αν γίνει, μην νιώθετε ότι τον έχετε, ότι τον πετύχατε αυτή τη φορά. Μην σκεφτείτε πριν, μην σκεφτείτε μετά- είναι άσχετος. Και μετά από τρεις μήνες ελάτε να μου δώσετε αναφορά. Τα πράγματα θα τακτοποιηθούν. 

Η ιδέα του οργασμού εί­ναι εκείνη που δημιουργεί το όλο πρόβλημα: όταν δεν συμβαίνει, νιώθετε απογοητευμένοι, νιώθετε να μην αγαπάτε νιώ­θετε να μην σας αγαπούν, νιώθετε ότι δεν μπορείτε να βρείτε ένα σωστό σύντροφο. Μετά θυμώνετε και όλη σας η ενέργεια αρχίζει να γίνεται βίαιη και επιθετική. Είναι η ίδια ενέργεια: αν γίνει οργασμός, χαλαρώνει, αν δεν γίνει οργασμός, γίνεται ένταση.

Στην ένταση, ο θυμός λειτουργεί σχεδόν σαν οργασμός. Είναι αντιοργασμός. Είναι ο αντίθετος πόλος: είναι οργασμός μίσους. Καθώς ο συνηθισμένος οργασμός είναι ένας οργασμός αγάπης, ο θυμός είναι ένας οργασμός μίσους. Το άτομο μπορεί να νιώσει τέτοια οργή ώστε μπορεί να νιώσει μεγάλη απελευ­θέρωση· προέρχεται από τη βία. Έτσι η βία και το σεξ σχετί­ζονται πολύ βαθιά. Αν οι άνθρωποι είναι πραγματικά σεξουα­λικοί είναι λιγότεροι βίαιοι. Αν δεν είναι σεξουαλικοί είναι βίαιοι.

Γι’ αυτό το σεξ δεν επιτρέπεται ποτέ στον στρατό, για να κρατάει τους ανθρώπους βίαιους. Αν έχουν τις φιλενάδες τους δεν θα είναι τόσο βίαιοι. Πρέπει να παραμείνουν οργισμένοι, σε θυμό, με την ενέργειά τους να βράζει, και χωρίς να έχουν τρόπο να την εκφράσουν με έναν ανθρώπινο τρόπο. Γίνονται απάνθρωποι. Και όλα τα όπλα -το σπαθί, το μαχαίρι, η σφαί­ρα- δεν είναι τίποτε άλλο παρά σεξουαλικά όργανα, που προ­σπαθούν να μπουν στο σώμα του άλλου. 

Για τρεις μήνες απλά απολαύστε την αγάπη. Ο οργασμός θα τακτοποιηθεί από μόνος του και τα πράγματα θα αλλάξουν.



Osho
"Το σεξ μετράει"