Translate

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ: «το φιλί της πεταλούδας»

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΘΥΜΟΣ - ΦΟΒΟΣ - ΠΟΝΟΣ και η ΘΕΡΑΠΕΙΑ τους


Οκτωβρίου: 
"Μετασχηματίζοντας τον θυμό μας"

Νοεμβρίου:
 "Όταν ο Φόβος γίνεται Αγάπη, Ελευθερία" 

9 Δεκεμβρίου: 
"Πόνος, Φίλος ή Εχθρός;"

18:00 - 22:30
.
Αλκαμένους 175
10446 Αθήνα


Έχεις τη Δύναμη και το Δικαίωμα να Αλλάξεις τη Ζωή σου και να αποκτήσεις περισσότερη Αγάπη και Ελευθερία. Δεν υπάρχει κανένας και τίποτα που να μπορεί να σε περιορίσει παρά μόνο ο κατασκευασμένος εαυτός σου. 
Ίσως τώρα να είναι η κατάλληλη στιγμή να πεις STOP σε οτιδήποτε σε κρατά εγκλωβισμένο/η και να αναρωτηθείς;
«Αυτή τη Zωή θέλω να Zω;»
«Αυτή τη Ζωή Αξίζω να Ζω;»

Το εργαστήρι βασίζεται πάνω στο βιβλίο της Δέσποινας Παλαμάρη «το φιλί της πεταλούδας» και αφορά τον μετασχηματισμό των αρνητικών συναισθημάτων, όπως συνηθίζουμε να λέμε το θυμό, το φόβο και τον πόνο, αλλά και την μεταμόρφωση των αρνητικών εμπειριών που είχαμε μέχρι τώρα στη ζωή μας ώστε να αποκτήσουμε εσωτερική ισορροπία και να μπορέσουμε να βαδίσουμε στο μονοπάτι της ζωής μας γεμάτοι Αγάπη, Κατανόηση και Δημιουργικότητα. Σε αυτό το εργαστήρι θα συνειδητοποιήσουμε:

- Με ποια μορφή υπάρχει ο θυμός και ο φόβος στη ζωή μας
- Ποιες πληγές έχουν δημιουργηθεί μέσα μας εξαιτίας τους και με ποιο τρόπο αυτές φέρνουν πόνο στην καθημερινότητα μας 
- Πως μπορούμε να μεταμορφώσουμε το δηλητήριο τους σε ένα αλχημικό ελιξίριο ΖΩΗΣ δίνοντας στον εαυτό μας όλη αυτή τη φροντίδα και την αγάπη που χρειάζεται να έχει.


Χρειάζεται να ξέρουμε ότι η πολυπόθητη αλλαγή έρχεται μέσα από το σώμα και η Ηχοθεραπεία (Ενεργητικοί Διαλογισμοί, Κινητική Έκφραση, Θεατρικά και Συστημικά Παιχνίδια, Ταξίδια Φαντασίας, Διαλογιστικές Αναπνευστικές Ασκήσεις), ο Ήχος από τις ηχογαβάθες και τα γκογκ θα μας οδηγήσουν να νιώσουμε και να "ακούσουμε" το σώμα μας, να δούμε τις πληγές μας και να συνειδητοποιήσουμε με ποιο τρόπο μπλοκάρουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και δυσκολεύουμε την καθημερινότητά μας. 

Το ηχομασάζ που θα δεχτούμε σε κάθε μας συνάντηση, σε αυτό το βιωματικό εργαστήρι, θα μας διευκολύνει να αφομοιώσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις συνειδητοποιήσεις και θα μας οδηγήσει ευκολότερα να βαδίσουμε στο μονοπάτι της μεταμόρφωσης. 

Θα υπάρχει και ένα Δωρεάν σεμινάριο την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου: «Ο κύκλος της Αγάπης»

Συντονίστρια Δέσποινα Παλαμάρη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973-216895

Τόπος συνάντησης
Σχολή Χορού Μαίρης Βανδώρου  

Αλκαμένους 175
(Απέναντι από «το σπίτι του ηθοποιού» και κοντά στο μετρό Αττική)


ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙ


ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Μπορείς να φανταστείς ότι τα συναισθήματα είναι μια σφαίρα, στον πυρήνα της οποίας υπάρχει η αγάπη. Στα εξωτερικά στρώματα της σφαίρας θα συναντήσουμε τον θυμό. Προχωρώντας προς το κέντρο θα βρούμε πρώτα τον φόβο και μετά τον πόνο. Χρειάζεται να περάσουμε μέσα από όλα αυτά τα στρώματα για να έρθουμε στο κέντρο μας. 

Για να μπορέσουμε να βιώσουμε ολοκληρωτικά την αγάπη χρειάζεται να μπορούμε να βιώνουμε τα συναισθήματα της επιβίωσης που είναι ο θυμός, ο φόβος και ο πόνος.
Αν αντιμετωπίσουμε τον θυμό, τον φόβο και τον πόνο, αλλάζει όλη η ενέργεια και ανοίγει ο δρόμος για να φτάσουμε στην πηγή μας που είναι φτιαγμένη από αγνή, καθαρή αγάπη.

Οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε πολλή ενέργεια για να αποφύγουμε τον θυμό, τον φόβο και τον πόνο και να διατηρήσουμε τα προβλήματα στη ζωή μας. 
Αν την ίδια ενέργεια την κατευθύνουμε ώστε να δούμε, να νιώσουμε και να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας, τότε θα βρεθούμε στο μονοπάτι της ελευθερίας. 

Αν κρατήσουμε την καρδιά μας ανοικτή, τότε θα έχουμε μια θετική στάση ζωής. Τότε θα βρισκόμαστε στο στάδιο της ανάπτυξης και θα είμαστε ανοικτοί στις εμπειρίες. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή είναι δική μας. 

Είναι επιλογή του καθενός μας αν θα αφήσει την αγάπη να τον πλημμυρίσει. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται κάθε ένας από εμάς να είναι συνειδητός. Να γνωρίζει ποιος είναι, πού θέλει να οδηγηθεί και τι θέλει να βιώσει.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

7 Οκτωβρίου: "Μετασχηματίζοντας τον θυμό μας"
"Μετουσιώνοντας τον θυμό μας" 2015
ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ οι δυο πόλοι της ίδιας ενέργειας. Ο θυμός είναι στην ουσία ενεργητική θλίψη και η θλίψη είναι παθητικός θυμός…
Κινητικοί δυναμικοί διαλογισμοί, ασκήσεις έκφρασης και βιοενεργειακές ασκήσεις θα απελευθερώσουν το σώμα μας από την τοξικότητα του θυμού και θα το ενεργοποιήσουν. 
Διαλογιστικές ασκήσεις από την Ηχοθεραπεία θα μας μάθουν τον τρόπο να παραμένουμε στο κέντρο μας σε δύσκολες καταστάσεις και να μπορούμε να μετουσιώνουμε την ανεξέλεγκτη ενέργεια του θυμού σε ενέργεια δημιουργίας και συμπόνιας


4 Νοεμβρίου: "Όταν ο Φόβος γίνεται Αγάπη, Ελευθερία"
"Εγώ και οι Φόβοι μου" 2015
Σε αυτή τη συνάντηση θα προσεγγίσουμε τους φόβους μας με τέτοιο τρόπο ώστε να "ρίξουμε" φως στα σκοτάδια μας και πλησιάζοντας τον φοβικό εαυτό μας να του δώσουμε όχι μόνο τη "γνώση" αλλά και την κατανόηση και την αγάπη που χρειάζεται
Περπατώντας πάνω στο "νήμα της ζωής" μας θα συναντήσουμε εκείνα τα φοβικά γεγονότα που μας στιγμάτισαν και με την βοήθεια των ήχων (γκογκ και τις ηχογαβάθες) που θα μας συνοδεύσουν σε αυτό το εσωτερικό ταξίδι και των διαλογιστικών μεταμορφωτικών ασκήσεων, θα απελευθερώσουμε όλη την φοβική ενέργεια από μέσα μας και  θα τη μετασχηματίσουμε σε ενέργεια Αγάπης και Ελευθερίας 


9 Δεκεμβρίου: Πόνος: Φίλος ή Εχθρός;
Σώμα, αυτος ο γνωστός άγνωστος 2016
Πονάμε γιατί ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε κάτι. Μόνο όταν αφήσουμε να φύγει το παλιό (συνήθειες, εξαρτήσεις, τρόπο σκέψης, συμπεριφορά, αρνητικότητα) μόνον τότε δημιουργούμε χώρο για να γεννηθεί το καινούριο.  Δεν μπορεί όμως να συμβεί αυτό αν δεν ξέρουμε πως να ακούμε το σώμα μας και να καταλαβαίνουμε τη γλώσσα του.
Σε αυτή την συνάντηση θα μάθουμε να έχουμε καλή επικοινωνία με το σώμα μας, ακούγοντας το και κατανοώντας το τι του συμβαίνει και, με ασκήσεις Αυτοθεραπείας, θα του δώσουμε την ευκαιρία να απελευθερωθεί από ότι το εγκλωβίζει.


Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου: Δωρεάν σεμινάριο 
«Ο κύκλος της Αγάπης»
Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, έτσι και φέτος θα γιορτάσουμε μαζί την ΑΓΑΠΗ με ένα σεμινάριο Donation (ο κάθε συμμετέχων δίνει το ποσό που επιθυμεί) όπου αρχικά θα ανοίξουμε την καρδιά μας με έναν υπέροχο διαλογισμό του OSHO το HEART MEDITATION και μετά θα στροβιλιστούμε με τους ρυθμούς σούφικων διαλογιστικών μουσικών μέσα στην ενέργεια της Αγάπης



Περισσότερες πληροφορίες στα:
Πόνος: Φίλος ή Εχθρός;

Χρειάζομαι αγάπη κι όχι πόνο



Σύντομο Βιογραφικό

H Δέσποινα Παλαμάρη είναι Ηχοθεραπεύτρια (Ηχομασάζ & Συμβουλευτική μέσω του ήχου). 
Απόφοιτος του ινστιτούτου Νεο-κρανιοϊερής Θεραπείας.
Ενεργειακή θεραπεύτρια (master teacher Oshui Reiki & Karuna Reiki)

Συντονίζει Βιωματικά Σεμινάρια Αυτογνωσίας και Ταντρικά Σεμινάρια για την βελτίωση των σχέσεων. 
Διδάσκει Θεραπευτική Γιόγκα, τεχνικές χαλάρωσης και διαφορετικά είδη διαλογισμού (μέσω της αναπνοής, της κίνησης, των θεραπευτικών οραματισμών, των ήχων, της σιωπής)

Η αγάπη της για τον Άνθρωπο την οδήγησε να γράψει "Το Φιλί της Πεταλούδας", ένα εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης που μπορεί να βοηθήσει όποιον θέλει να περπατήσει στο μονοπάτι της μεταμόρφωσης.

Ότι και να λες εσύ... 
εγώ το ξέρω “είμαστε πεταλούδες”
γεννηθήκαμε με το χάρισμα της μεταμόρφωσης.
Απλά κάποιοι δεν μπαίνουν ποτέ μέσα στα κουκούλια τους 
άλλοι αποκοιμούνται μέσα σε αυτά
άλλοι όταν βγαίνουν δεν το πιστεύουν 
και δεν κουνάνε ποτέ τα φτερά τους
και άλλοι απολαμβάνουν το δώρο της αλλαγής την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
namaste
despoina palamari




foto by anna erodiou