Translate

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Ταντρικός Οργασμός: η ηδονή της "κοιλάδας"

Υπάρχουν δύο τύποι κορύφωσης, δύο τύποι οργασμού. Ένας τύπος είναι ο γνώριμος. Φτάνεις στην κορύφωση της έξαψης, οπότε δεν μπορείς να πας παραπέρα. Τέλος!  Η Τάντρα είναι επικεντρωμένη σε έναν άλλο τύπο οργασμού. 
Αν ονομάσουμε τον πρώτο τύπο οργασμό κορύφωσης, μπορείτε να ονομάσετε τον ταντρικό οργασμό, οργασμό κοιλάδας. Σ’ αυτόν δεν μπαίνετε στην κορύφωση της έξαψης, αλλά στη βαθύτερη δυνατή κοιλάδα χαλάρωσης. H έξαψη πρέπει στην αρχή να χρησιμοποιηθεί και στους δύο οργασμούς. Γι’ αυτό λέω πως στην αρχή και οι δυο είναι ίδιοι, αλλά στο τέλος είναι ολοκληρωτικά διαφορετικοί.


Για τον πρώτο, η διέγερση πρέπει να είναι έντονη, όλο και περισσότερο έντονη. Πρέπει να τη βοηθήσεις να αυξηθεί για την κορύφωση. Στον δεύτερο, η διέγερση είναι απλά το ξεκίνημα. Και όταν ο άντρας έχει εισέλθει, τότε οι εραστές μπορούν να χαλαρώσουν. Καμία κίνηση δεν είναι αναγκαία. πορούν να χαλαρώσουν σε μια στάση ερωτική.

Όταν το ζευγάρι νιώσει πως η στύση χάνεται, μόνο τότε απαιτείται λίγη κίνηση και διέγερση. Κι έπειτα, χαλάρωση ξανά. Μπορείς να επιμηκύνεις αυτό το βαθύ αγκάλιασμα για ώρες, χωρίς εκσπερμάτωση. Και τότε και οι δυο μπορούν να πέσουν μαζί σε βαθύ ύπνο. ΑΥΤΟ είναι ο οργασμός της κοιλάδας. Και οι δυο είναι χαλαροί και συναντιούνται ως δύο χαλαρές οντότητες.
Ο συνηθισμένος σεξουαλικός οργασμός μοιάζει με συμπεριφορά τρελού. Ο ταντρικός οργασμός είναι ένας βαθύς χαλαρωτικός διαλογισμός. Μπορείς να απολαμβάνεις όσο θέλεις, επειδή δεν χάνεται ενέργεια. Αντίθετα, η ενέργεια κερδίζεται. Με τη συνάντηση του αντίθετου πόλου, η ενέργεια ανανεώνεται. Η ταντρική ερωτική πράξη μπορεί να διαρκέσει όσο θέλεις. Η συνηθισμένη σεξουαλική πράξη δεν μπορεί, επειδή χάνεις ενέργεια και το σώμα σου θα πρέπει να περιμένεις να την ανακτήσεις. Κι όταν την ξανακερδίσεις, θα τη χάσεις πάλι.


Όταν λέω "σεξουαλική πράξη" μοιάζει σαν να χρειάζεται να προσπαθήσεις. Δεν χρειάζεται! Aπλά άρχισε να παίζεις με τον αγαπημένο σου ή την ερωμένη σου. Συνέχισε να παίζεις. Νιώστε ο ένας τον άλλον. Να είστε ευαίσθητοι ο ένας με τον άλλον, σαν τα μικρά παιδιά που παίζουν. υνεχίστε να παίζετε και μη σκέφτεστε το σεξ. Μπορεί να συμβεί, μπορεί να μη συμβεί. Αν συμβεί μέσα από το παιχνίδι, θα σε οδηγήσει πιο εύκολα στην κοιλάδα. Αν το σκέφτεσαι, τότε ήδη προηγείσαι του εαυτού σου:
Παίζεις με την ερωμένη σου, αλλά ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ τη σεξουαλική πράξη. Τότε το παιχνίδι είναι ψεύτικο. Εσύ δεν είσαι εδώ και ο νους βρίσκεται στο μέλλον. Και αυτός ο νους πάντοτε θα πηγαίνει στο μέλλον. Απλά παίζε και ξέχνα τη σεξουαλική πράξη, θα συμβεί. Αφησέ το να συμβεί. Έτσι θα είναι εύκολο να χαλαρώσεις και όταν συμβεί απλά χαλαρώστε. Να είσαστε μαζί. Να μένει ο καθένας μαζί με τον άλλον και να νιώθετε ευτυχία.


Υπάρχουν δύο μέρη στη σεξουαλική πράξη: η αρχή και το τέλος. Παραμείνετε στην αρχή. Το αρχικό μέρος είναι περισσότερο χαλαρό, ζεστό. Μη βιάζεστε όμως να κινηθείτε προς το τέλος. Ξεχάστε το τέλος ολοκληρωτικά. 

Πώς να παραμείνεις στην αρχή; 
Πολλά πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς. 
Πρώτο, μην πάρεις τη σεξουαλική πράξη σαν ένα μέσο, για να πας κάπου. Είναι μέσο από μόνη της. Δεν  υπάρχει στόχος, δεν είναι μέσον. 
Δεύτερο, μη σκέφτεσαι για το μέλλον. Παράμεινε στο παρόν. Κι αν δεν μπορείς να παραμείνεις στο παρόν, στο αρχικό μέρος της σεξουαλικής πράξης, τότε δεν μπορείς να μείνεις ΠΟΤΕ στο παρόν, επειδή η ίδια η φύση της πράξης είναι τέτοια, που σε επαναφέρει στο παρόν. Παράμεινε στο παρόν. Παράμεινε στη στιγμή, χωρίς να πηγαίνεις κάπου και λιώσε.

Στη διάρκεια της πράξης, κλείσε τα μάτια σου. Νιώσε το σώμα τού άλλου, νιώσε την ενέργειά του να κυλάει προς το μέρος σου και λιώσε μέσα της. Θα έρθει. Συνέχισε να χαλαρώνεις, να χαλαρώνεις, να χαλαρώνεις...
Κι αν δεν υπάρχει εκσπερμάτωση, μη νιώσεις πως έγινε κάποιο λάθος. Τίποτα δεν έγινε λάθος! Και μη νιώθεις πως έχασες κάτι. δεν έχεις χάσει. Επειδή η κοιλάδα έρχεται, νιώθεις πως χάνεις κάτι, αυτό όμως είναι απλά μια παλιά συνήθεια.
Μέσα σε λίγο καιρό, τρεις εβδομάδες με ένα μήνα, η κοιλάδα θα αρχίσει να εμφανίζεται. Και όταν εμφανίζεται η κοιλάδα, εσύ θα ξεχάσεις τις κορυφώσεις σου. Καμιά κορύφωση δεν είναι αντάξιά της. Πρέπει όμως να περιμένεις, χωρίς να το πιέζεις, χωρίς να το ελέγχεις. Απλά χαλάρωσε.


Όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο αγκάλιασμα, σε τόσο βαθιά κοινωνία με την αγαπημένη σου ή τον εραστή σου, με τις αισθήσεις σου να τρέμουν σαν φύλλα δέντρου, μπες σ’ αυτό το τρεμούλιασμα.


Ενώ κάνετε έρωτα, αφήστε τα σώματά σας να κινηθούν πολύ, επειδή αν αφεθούν τα σώματα σε τέτοια κίνηση, το σεξ απλώνεται σ’ ολόκληρο το σώμα. Όταν το σεξ περιορίζεται στο κέντρο του, μπορείς να το ελέγξεις. Ο νους έχει τον έλεγχο. Όταν όμως απλώνεται σ' ολόκληρο το σώμα σου, δεν μπορείς να  το ελέγξεις. Μπορεί ν’ αρχίσεις να τρεμουλιάζεις, μπορεί ν’ αρχίσεις να ουρλιάζεις και δεν θα μπορέσεις να ελέγξεις το σώμα σου.

Δυνατός άνεμος φυσάει και το δέντρο ταρακουνιέται. Ακόμη και οι ρίζες ταρακουνιούνται, κάθε φύλλο τρέμει. Να είσαι ακριβώς σαν το δέντρο. Δυνατός άνεμος φυσάει και το σεξ ΕΙΝΑΙ δυνατός άνεμος, μια φοβερή ενέργεια που φυσάει και σε διαπερνάει. Ταρακουνήσου! Τρέμε! Άσε το κάθε κύτταρο του σώματός σου να χορέψει. Και η αγαπημένη σου επίσης χορεύει, κάθε κύτταρό της πάλλετε.
Μόνο τότε μπορούν να συναντηθούν οι δύο και τότε αυτή η συνάντηση δεν είναι διανοητική. Είναι η συνάντηση των δυο  βιοενεργειών σας. Μπες σ' αυτό το τρεμούλιασμα κι ενώ τρεμουλιάζεις μη μένεις επιφυλακτικός, μη μένεις θεατής, επειδή το μυαλό είναι ο θεατής. Μη μένεις επιφυλακτικός! Να είσαι το τρεμούλιασμα, γίνε το τρεμούλιασμα. Ξέχνα το κάθε τι και γίνε το τρεμούλιασμα.


Δεν είναι το σώμα σου που τρεμουλιάζει. ΕΣΥ είσαι, ολόκληρη η ύπαρξή σου. Γίνεσαι το ίδιο το τρεμούλιασμα. Τότε δεν υπάρχουν δύο σώματα, δύο μυαλά. Στην αρχή, υπάρχουν δύο ενέργειες, που τρεμουλιάζουν και στο τέλος μόνο ένας κύκλος. Μπες μέσα στη σεξουαλική πράξη. Μπες ολοκληρωτικά. Μην αφήνεις τίποτα απέξω. Καθόλου μην αφήνεσαι στη σκέψη.
Μόνο τότε αντιλαμβάνεσαι πως έχεις γίνει ένα με τον άλλον. Κι έπειτα, αυτή η αίσθηση της ενότητας μπορεί να αποσυνδεθεί από τη σύντροφο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ολόκληρο το σύμπαν. Μπορείς να κάνεις έρωτα με τα δέντρα, με το φεγγάρι, με το κάθε τι. Όταν μάθεις πώς να δημιουργείς αυτόν τον κύκλο, μπορεί να δημιουργηθεί με το κάθε τι, ακόμη και με το τίποτε.
Μπορείς να δημιουργείς αυτόν τον κύκλο μέσα σου, επειδή ο άντρας είναι και άντρας και γυναίκα και η γυναίκα είναι και γυναίκα και άντρας. Είσαι και τα δύο γιατί δημιουργήθηκες από τα δύο. Δημιουργήθηκες και από άντρα και από γυναίκα, έτσι το μισό σου παραμένει το αντίθετό σου. Μπορείς να ξεχάσεις εντελώς τα πάντα και ο κύκλος μπορεί να δημιουργηθεί μέσα σου. Και μόνον όταν δημιουργηθεί αυτός ο κύκλος, φτάνεις στην αληθινή αγαμία.
 
Όταν αυτός ο κύκλος δημιουργηθεί μέσα σου, έχεις απελευθερωθεί. Όταν επιστρέφεις μετά από μια ταντρική πράξη, έχεις ανέβει, δεν έχεις πέσει. Νιώθεις γεμάτος ενέργεια, πιο σφριγηλός, πιο ζωντανός, ακτινοβόλος. Κι εκείνη η έκσταση θα διαρκέσει για ώρες, ακόμη και για μέρες. Εξαρτάται από το πόσο βαθιά είχες προχωρήσει. Μετά από μια ταντρική σεξουαλική εμπειρία, για μέρες θα αισθάνεσαι χαλαρός, άνετος, σαν στο σπίτι σου, καθόλου βίαιος, καθόλου θυμωμένος, καθόλου στενοχωρημένος.

Η Τάντρα λέει πως αν κινείσαι διαλογιστικά το σεξ θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά, θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά! Όλη η ενέργεια απορροφάται σε υψηλότερα κέντρα. Και το σώμα σου έχει πολλά κέντρα. Το σεξ είναι το χαμηλότερο κέντρο και ο άντρας υφίσταται στο χαμηλότερο κέντρο. Όσο πιο πολλή ενέργεια κινείται υψηλότερα, τόσο πιο πολύ αρχίζουν ν' ανθίζουν τα υψηλότερα κέντρα.
Όταν η ίδια ενέργεια έρχεται στην καρδιά, γίνεται αγάπη. Όταν η ίδια ενέργεια φτάνει ακόμη υψηλότερα, νέες διαστάσεις και νέες εμπειρίες αρχίζουν ν’ ανθίζουν. Και τότε η ίδια ενέργεια θα φτάσει στην υψηλότερη κορυφή τού σώματός σου, σ’ αυτό που η Τάντρα ονομάζει "σαχασράρ" στο υψηλότερο κέντρο, στην κορυφή τού κεφαλιού. 


Το σεξ είναι το χαμηλότερο ενεργειακό κέντρο και το "σαχασράρ" είναι το υψηλότερο. Και η ενέργεια κινείται ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο. Όταν απελευθερωθεί από το κέντρο του σεξ, μπορεί να γίνεις αιτία για να γεννηθεί κάποιος. Όταν η ίδια ενέργεια απελευθερώνεται από το "σαχασράρ", από το κεφάλι προς το Σύμπαν, προσφέρεις στον εαυτό σου μια καινούργια γέννηση. Είναι κι αυτό μια γέννηση, αν και όχι βιολογική. Πρόκειται για μια πνευματική γέννηση. Ξαναγεννιέσαι.

OSHO
"SEX"