Translate

Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Βρίσκοντας τον ιδανικό σύντροφο

Διαλογιστική άσκηση

Για να έλξουμε λοιπόν τον κατάλληλο σύντροφο, όπως λένε οι Prout και Simpson, χρειάζεται να βάλουμε στον εγκέφαλό μας εικόνες οι οποίες αντιστοιχούν σε αυτό που θέλουμε να έλξουμε. Και για να μας προετοιμάσουν, μας δίνουν μια τεχνική βαθιάς χαλάρωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας συντονιζόμαστε με τη συχνότητα του ιδανικού μας Άλλου. 
Ο τρόπος είναι απλός, αλλά στοχεύει ακριβώς εκεί που ξεκινούν όλα: στο ασυνείδητό μας. Εκεί, με τη βοήθεια αυτού του διαλογισμού, θα αντικαταστήσουμε τις αρνητικές πεποιθήσεις («δεν αξίζω», «δεν θα βρω ποτέ τον άνθρωπό μου») που μας κάνουν να έλκουμε αταίριαστους με εμάς συντρόφους, με αυτό που πραγματικά αξίζουμε. 
Έτοιμοι; Πάμε!


1. Κάθισε αναπαυτικά, ηρέμησε και κλείσε τα μάτια σου.

2. Πάρε βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσεις.

3. Φαντάσου ότι βρίσκεσαι στον κήπο της ψυχής σου. Είναι πλούσιος και νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Έχει λιακάδα, νιώθεις τη ζέστη του ήλιου πάνω σου και μυρίζεις τα λουλούδια. Είσαι ξυπόλητη και πατάς πάνω στο μαλακό γρασίδι.

4. Γύρω από τον κήπο υπάρχουν πανύψηλα καταπράσινα δέντρα, που συμβολίζουν διάφορες εκδοχές της ζωής σου και την ανάλογη σοφία που έχεις πάρει από καθεμία. Κάθεσαι κάτω από το αγαπημένο σου δέντρο και περιστοιχίζεσαι από πανέμορφα ροζ, κίτρινα, και γαλάζια άνθη. Νιώθεις γαλήνη. Αυτός ο ιερός τόπος είναι ο κήπος της ψυχής σου, ο πιο αληθινός κήπος της καρδιάς σου.

5. Όσο κάθεσαι παραδομένη και απόλυτα ασφαλής, βλέπεις μια φιγούρα στο βάθος. Σηκώνεσαι και την πλησιάζεις. Ξέρεις ποιος είναι και ανυπομονείς να τον συναντήσεις ξανά.

6. Όσο πλησιάζεις βλέπεις ότι λάμπει από χαρά που σε ξαναβλέπει. Το βλέμμα σας συναντιέται και αγκαλιάζεστε ζεστά. «Εσύ είσαι», λέτε και οι δύο, όσο γίνεστε ένα. Νιώθεις αγάπη και χαρά, νιώθεις σαν να επέστρεψες στο σπίτι.

7. Η αδελφή ψυχή σου σε πιάνει από το χέρι και σε οδηγεί στο δέντρο που καθόσουν πριν. «Αυτό είναι και το δικό μου αγαπημένο δέντρο», σου λέει. «Σε περίμενα. Τον γνωρίζω καλά τον κήπο της ψυχής σου».

8. Ο σύντροφός σου απλώνει το χέρι του και αγγίζει στον κορμό του δέντρου μια μεγάλη, ασημί πόρτα που δεν είχες προσέξει προηγουμένως ότι βρισκόταν εκεί. Πάνω της βλέπεις σκαλισμένα αρχαία σύμβολα. Αναγνωρίζεις την υπογραφή και των δυο σας και αρχίζεις να θυμάσαι ότι βρίσκεστε στην αρχή ενός ταξιδιού το οποίο είχατε συμφωνήσει πριν από πολλές ζωές. «Όταν ανοίξει η πόρτα αυτή», λέει ο σύντροφός σου, «θα δεις στην άλλη πλευρά όλα όσα πρόκειται να δημιουργήσουμε μαζί». Η πόρτα αρχίζει να ανοίγει.

9. Κοιτάζοντας πίσω από την πόρτα βλέπεις εικόνες από τη μελλοντική ζωή σου: γέννηση, θάνατος, γάμος, χαρά, δάκρυα, γέλια, επανένωση, πάθος, πόνος, ευλογία, αγάπη. Αυτές οι εικόνες έχεις την αίσθηση ότι όλα είναι καλά, ενώ η ουσία του συντρόφου σου έχει ήδη αρχίσει να παίρνει μορφή.

10. Ο σύντροφός σου σε κοιτάζει στα μάτια και σου λέει: «Θυμήσου, όλα συμβαίνουν στην ώρα τους, σύμφωνα με το θεϊκό πλάνο. Θα σε δω σύντομα, αγάπη μου». Και έτσι αποχαιρετάτε προς το παρόν ο ένας τον άλλο.

11. Κάνεις ένα βήμα πίσω ώστε να βρεθείς από την πλευρά της πόρτας που βρισκόσουν στην αρχή, στο Εδώ και Τώρα.

12. Ανοίγεις τα μάτια σου, γεμάτη εμπιστοσύνη ότι ο ανώτερός σου εαυτός έχει ένα πλάνο ώστε μια μέρα να περπατήσεις κρατώντας το χέρι της αδελφής ψυχής σου. Μέχρι να ξανασυναντηθείτε, θυμήσου πώς ένιωθες όταν σου κρατούσε το χέρι, όταν ήσασταν μαζί.

Αυτή είναι μία από τις 30 ασκήσεις που δίνουν οι Prout και Simpson και οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, θα έλξουν στη ζωή μας τον ιδανικό για εμάς σύντροφο.
«Οι άνθρωποι που παίρνουν στη ζωή αυτό που θέλουν είναι όσοι συντονίζονται με αυτό που θέλουν να έλξουν. Φαντάσου ότι είσαι πλήρης για να έλξεις μια σχέση πληρότητας», λένε. 
Στις 21 μέρες του προγράμματός τους μπορεί κανείς να μάθει ποιους ανθρώπους έλκουμε στη ζωή μας και γιατί, απαντήσεις στην ερώτηση «γιατί δεν έχει εμφανιστεί ακόμα ο Ένας και Μοναδικός», γιατί είναι σημαντικό όλοι οι άνθρωποι να πιστέψουν ότι τους αξίζει να γνωρίσουν την αληθινή αγάπη κ.λπ.Δείτε τον διαλογισμό αλλά και το πρόγραμμα των 21 ημερών των Prout και Simpson, στο παρακάτω βίντεο. Ενεργοποιήστε τους αγγλικούς υπότιτλους για μεγαλύτερη διευκόλυνση.