Translate

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Δώστε προσοχή με ποιον μοιράζεστε την σεξουαλική σας ενέργεια.

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνο σωματικά όντα. Είμαστε και ενεργειακά. Για τα τσάκρα μπορεί να μην ξέρουν όλοι, για τους ενεργειακούς λώρους μπορεί να μην ξέρουν όλοι αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ξέρει και να μην έχει μιλήσει έστω και μια φορά στη ζωή του για το αιθερικό σώμα, κοινώς την αύρα…

Είμαστε ότι βλέπουμε και ότι δεν βλέπουμε. Είμαστε οι σκέψεις μας, τα λόγια μας, οι πράξεις μας. Είμαστε οι επιλογές μας.

Επιλέγουμε με ποιο τρόπο θα κινηθούμε στη ζωή μας. Με ποιους θα συνδεθούμε, ποιους θα απορρίψουμε, ακόμα (όσο κι αν φαίνεται περίεργο) επιλέγουμε και από ποιους θα απορριφτούμε. Συνδεόμαστε μεταξύ μας με σκέψεις και συναισθήματα που δημιουργούν αόρατες συνδέσεις που ονομάζονται ενεργειακοί λώροι.



Όταν η συναισθηματική σύνδεση δεν είναι δυνατή οι ενεργειακοί λώροι έχουν ασθενέστερη ισχύ. Όταν όμως υπάρχει σχέση αγάπης αυτοί είναι δυνατοί και με κάποιο αδιόρατο τρόπο μας καθοδηγούν. Αν ταυτόχρονα υπάρχει και σεξουαλική επαφή τότε η σύνδεση δεν γίνεται μόνο από τους λώρους αλλά και από τις αύρες αφού οι αερικές μας ενέργειες, κατά την διείσδυση, ανακατεύονται μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει ακόμα και στις περιπτώσεις που υπάρχει σεξουαλική επαφή αλλά δεν υπάρχει αγάπη.

Όσο πιο πολύ αλληλεπιδράμε σεξουαλικά με κάποιον, η σύνδεση μαζί του γίνεται δυνατότερη και οι αύρες μας ανακατεύονται περισσότερο. Ειδικά οι γυναίκες επειδή δέχονται την ενέργεια με την διείσδυση φτάνουν να έχουν μέσα τους ένα αλαλούμ ενεργειών που καθορίζει και τον τρόπο που κινούνται στη ζωή τους.

Χρειάζεται να ξέρουμε ότι όταν έχουμε οποιασδήποτε μορφής σεξουαλική σχέση με κάποιον ενωνόμαστε με την ενέργειά του. Δεν έχει σημασία αν το σεξ μεταξύ μας είναι σε σωματικό ή σε διαλογιστικό επίπεδο. Δεν έχει σημασία αν ενώνονται τα σώματα ή τα πνεύματα μας. Σε κάθε ένωση μας (με ένα ή με περισσότερα άτομα) παίρνουμε λίγη από την ενέργειά τους και τους δίνουμε λίγη από την δική μας. Δημιουργούνται έτσι  δυνατές συνδέσεις και άσχετα από το πόσο ασήμαντες ή ανύπαρκτες μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι είναι, αυτές, μπορούν να αφήσουν πνευματικά συντρίμμια. Ιδιαίτερα στους ανθρώπους που είναι ασυνείδητοι και που δεν εξασκούν κανενός είδους ενεργειακό καθαρισμό είτε σε σωματικό είτε σε συναισθηματικό είτε σε άλλο επίπεδο.

Ειδικά στην εποχή μας όπου η πολυσυντροφικότητα ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία μπορείτε να φανταστείτε πόσο μπερδεμένη είναι η αύρα κάποιου που κοιμάται με πολλούς και διαφορετικούς  ανθρώπους και πόσο δύσκολο είναι να κουβαλάει μέσα του αυτές τις πολλαπλές ενέργειες; Και αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο και το ήδη επιβαρυμένο ενεργειακό σύστημα επιβαρύνεται περισσότερο αν τα άτομα που εμπλέκονται στις ερωτικές αυτές συνευρέσεις είναι άτομα γεμάτα αρνητικότητα και φόβο.


«Ποτέ μην κοιμάστε ποτέ με κάποιον με τον οποίο δε θα θέλατε να είστε»  
Lisa Chase Patterson



Σεβαστείτε τον εαυτό σας και κάνετε θετικές ερωτικές επιλογές στη ζωή σας. Μην αφήνετε κανέναν να απωθήσει την θετική σας ενέργεια και να γεμίσει με την δική του αρνητική ενέργεια τη ζωή σας.

Είτε προτιμάτε την πολυγαμία είτε την μονογαμία αξίζει να θυμάστε ότι αν κάνετε έρωτα με θετικούς και εμψυχωτικούς ανθρώπους η υπέροχη ενέργεια που μοιράζεστε μαζί τους θα σας ανεβάζει και θα σας αναβαθμίζει.
Αν κάνετε σεξ με αρνητικούς ανθρώπους, που υψώνουν το λάβαρο της δυστυχίας σε κάθε τους λέξη, σε κάθε τους βήμα, τότε η ενέργεια τους θα σας τσακίσει και πριν το καταλάβετε θα βουλιάξετε μέσα στη μελαγχολία.

Και όσον αφορά την πολυγαμία ή την πολυσυντροφικότητα το πόσο ικανός είναι ο καθένας μας να διαχειριστεί την διαφορετικότητα των ενεργειών που εισβάλλουν μέσα του και ανακατεύονται με την δική του είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Χρειάζεται να είναι κάποιος συνειδητός και να χρησιμοποιεί μετά από κάθε συνεύρεση τα ενεργειακά όπλα καθαρισμού που διαθέτει στα θησαυροφυλάκια της γνώσης του. Γιατί αν δεν το κάνει αυτό, θα βρεθεί (ενεργειακά πάντα) λόγω των συνδέσεων που έχουν αναπτυχτεί, να έχει σεξουαλική σχέση με οποιονδήποτε είχε συνευρεθεί με τον άνθρωπο που έκανε σεξ.

Αν δεν καθαρίζει την αύρα του, αν δεν κόβει τους ενεργειακούς λώρους που σχηματίζονται τότε το πνευματικό του ενεργειακό σύστημα θα γίνεται ολοένα και πιο αδύνατο, ολοένα και πιο βρώμικο για να φτάσει τελικά να γίνει ανεπιθύμητος στους γύρω του κι ας μην να μην κατανοούν συνειδητά το γιατί. Με χαμηλή ενέργεια το ενεργειακό του σύστημα πέφτει σε χαμηλότερες δονήσεις και τότε ελκύει ανθρώπους με εξίσου χαμηλή δόνηση δημιουργώντας σχέσεις που είναι επιβαρυντικές για τον ίδιον σε όλα τα επίπεδα.

Αλλά ας φύγουμε από την πολυγαμία και την πολυσυντροφικότητα κι ας προχωρήσουμε στο θέμα των σχέσεων. Έχετε ακούσει την φράση χώρισε από τον/ην σύντροφο αλλά ακόμα δεν έχει χωρίσει από τη σχέση μαζί της/ου;  Ή χώρισε από τον/ην σύζυγο αλλά ακόμα δεν έχει χωρίσει από το γάμο της/ου;

Αυτό είναι μια πραγματικότητα και συμβαίνει γιατί ο χωρισμός στην αρχή γίνεται σε νοητικό επίπεδο. Θέλει χρόνο για να συμβεί στο συναισθηματικό και στο ενεργειακό επίπεδο. Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουν τον τρόπο για να διευκολύνουν αυτό το ενεργειακό διαζύγιο καθαρίζοντας την ενέργεια τους. Και ενώ κάνουν νοητικές προσπάθειες να ξεκόψουν από τον πρώην σύντροφό τους με κάποιο τρόπο εξακολουθούν να είναι δεσμευμένοι μαζί του ανακυκλώνοντας μνήμες και συναισθήματα…

Οι αόρατοι λώροι, τα ενεργειακά πέπλα που τους έχουν συνδέσει και η αναμεμειγμένη ενέργεια τους δεν τους αφήνουν, μετά το τέλος της σχέσης, να προχωρήσουν εύκολα σε κάτι καινούργιο. Και με ένα "περίεργο" τρόπο μπορεί να έχουν περάσει μήνες ή χρόνια και να εξακολουθούν να παραμένουν συνδεδεμένοι μαζί του με αποτέλεσμα να έχουν χωρίσει τυπικά από εκείνον αλλά όχι και από τη σχέση τους μαζί του.


Με ποιο τρόπο όμως μπορεί να καθαριστεί η σεξουαλική ενέργεια;

Όπως είπαμε στην κάθε ερωτική επαφή, ανεξάρτητα αν υπάρχει αγάπη ή όχι, η ενέργεια του ενός συντρόφου αναμιγνύετε με την ενέργεια του άλλου. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ενεργειακούς τρόπους καθαρισμού και αποφόρτισης, θεραπευτικές διαλογιστικές ασκήσεις και τελετουργικά ώστε να μπορεί κάποιος χρησιμοποιώντας τους να κρατά την ενέργειά του καθαρή, απελευθερωμένη από τα αποτυπώματα του παρελθόντος και να είναι έτοιμος να προχωρήσει με "καθαρότητα" στη ζωή του απολαμβάνοντας τον εαυτό του.

Κάποιοι τρόποι είναι απλοί αλλά δεν μπορούν να φέρουν αποτοξίνωση σε βαθύ επίπεδο. Το περπάτημα στο φύση, το κολύμπι στη θάλασσα με πρόθεση καθαρισμού είναι καλοί τρόποι αποφόρτισης και ανανέωσης αλλά δεν είναι αρκετοί.

Ένας άλλος τρόπος είναι το μπάνιο με νερό και αλάτι. Και συνίσταται όχι μόνο για να καθαρίσει κάποιος την σεξουαλική του ενέργεια αλλά και για να αποφορτιστεί από την μέρα του, τη δουλειά, τα μαθήματα ή τα σεμινάρια. Ρίχνει πάνω του νερό, μετά αλάτι (χοντρό ή ψιλό, δεν έχει σημασία) τρίβει καλά το σώμα του με το αλάτι ώστε να καθαριστεί ενεργειακά και ξεπλένεται πάλι με νερό.  

Σε αυτό το καθάρισμα είναι πολύ σημαντική η πρόθεση αλλά και το να ζητήσει από το νερό να λειτουργήσει θεραπευτικά για εκείνον. Να τον καθαρίσει σε βάθος… Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το νερό όχι μόνο ακούει αλλά και μεταβάλλει την δομή του ανάλογα τους ήχους και την δόνηση που αυτοί εκπέμπουν. Αν κάποιος χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο θα αισθανθεί την ενέργεια του πάλι φρέσκια και καθαρή.

Μια πανάρχαια τεχνική ενεργειακού καθαρίσματος είναι το κάψιμο του φασκόμηλου μαζί με το λιβάνι. Το φασκόμηλο έχει καθαρτικές ενεργειακά ιδιότητες και είναι πολύ αποτελεσματικό. Μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει είτε για το ενεργειακό καθαρισμό του χώρου του είτε για τον καθαρισμό της αύρας του. Μπορεί να φέρει  το θυμιατό μπροστά από κάθε του τσάκρα και να σπρώξει με το δεξί του χέρι τον καπνό τρεις φορές πάνω στο κάθε ενεργειακό του κέντρο έχοντας πάντα την πρόθεση καθαρισμού. Μετά κρατώντας το στο δεξί του χέρι, στριβεί δεξιόστροφα (σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού) και καθαρίζει έτσι και το αυρικό του πεδίο.

Ένας άλλος πιο ενεργειακός και πιο βαθύς τρόπος καθαρισμού της σεξουαλικής ενέργειας είναι η σύνδεση με τα τσάκρα. Μπορεί κάποιος να συντονιστεί με κάθε του τσάκρα και να αρχίσει να φαντάζεται ότι αναπνέει μέσα από το καθένα ξεχωριστά για όσο χρόνο χρειάζεται για να αποσυμφοριθεί η εγκλωβισμένη ενέργεια. 

Μπορεί ακόμα να του δανείσει και τη φωνή του και να αρχίσει να βγάζει ήχους απελευθέρωσης από κάθε ενεργειακό του κέντρο. Αυτοί οι ήχοι μπορεί να είναι μελωδικοί μπορεί να είναι και άγριοι, βαθείς, γρατζουνιστοί, ακόμα και τρομακτικοί. Είναι καλό να αφήσει το σώμα του ελεύθερο να εκφραστεί μέσα από τους ήχους χωρίς να κρίνει αν είναι όμορφοι ή άσχημοι. Χωρίς να κρίνει πιο είναι καλό και πιο κακό. 

Χρειάζεται το μυαλό να πάει πίσω και το σώμα να βγει μπροστά, ελεύθερο να εκφραστεί όπως θέλει για να πετύχει την θεραπεία του.

Όμως η πιο αποτελεσματική τεχνική είναι το ενεργειακό κόψιμο των λώρων.



Η διαλογιστική άσκηση που ακόλουθη είναι από το βιβλίο της Margot Anand "Η Τέχνη της Καθημερινής Έκστασης" και βοηθά:

Να κόψετε και να καθαρίσετε τους ενεργειακούς λώρους σύνδεσης
Να ξανακερδίσετε την ενέργειά σας, όταν νιώθετε ότι τη δώσατε σε άλλους.
Να προετοιμαστείτε για ένα δύσκολο χωρισμό.
Στην ταχεία επούλωση των πληγών μετά από το θάνατο κάποιου αγαπημένου προσώπου.
Να μάθετε πώς να επιστρέφετε στο κέντρο σας οποιαδήποτε στιγ­μή.
Να είστε σε θέση να χειριστείτε δυναμικά και με αυτοπεποίθηση κάθε κατάσταση. 


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Χρειάζεστε δεκαπέντε με είκοσι λεπτά και σε αυτό το διάστημα δεν πρέπει να σας διακόψουν ούτε να σας ενοχλήσουν. Κάτι σημαντικό: εφόσον ξε­κινήσετε το τελετουργικό πρέπει να το ολοκληρώσετε, ώστε η ενέργεια να μη μείνει εγκλωβισμένη σε κάποιο τσάκρα. Αν σας διακόψουν, επιστρέψτε και συνεχίστε από το σημείο που σταματήσατε.

Είναι καλό πριν κάνετε την άσκηση να έχετε καθαρίσει το χώρο σας ενεργειακά καίγοντας φασκόμηλο. Μπορείτε επίσης να ανάψετε κάποιο αρωματικό στικ και κεράκια με την πρόθεση να διαμορφώσετε έναν ιερό θεραπευτικό για σας χώρο.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Κλείστε τα μάτια και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές. Με τα μά­τια κλειστά, συγκεντρωθείτε στο πρόσωπο ή στην κατάσταση με τα οποία νιώθετε πως υπάρχουν εκκρεμότητες (η λύπη από έναν άλυτο χωρισμό, μια ξαφνική αναχώρηση, κάποιος από τη δουλειά με τον οποίο δεν νιώθετε άνετα, κ.λπ.).

Τώρα, με το μυαλό σας, πείτε σ’ αυτό το πρόσωπο ότι θέλετε να ολοκληρώσετε την κατάσταση μεταξύ σας και πως είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε και να ολοκληρώσετε τη σχέση σας.

Τοποθετήστε την παλάμη του αριστερού χεριού στο ηλιακό σας πλέγμα και την παλάμη του δεξιού χεριού από πάνω, ώστε τα χέρια να αναπαύονται ελαφρά το ένα πάνω στο άλλο. Φανταστείτε μια χορδή ενέργειας που εκτείνεται από το ηλιακό σας πλέγμα στο ηλιακό πλέγμα αυτού του προσώπου — από το κέντρο της δύναμής σας, στο κέντρο δύναμης αυτού του προσώπου. Θυμηθείτε τι σας συνέβη μ’ αυτό το πρόσωπο, δείτε τις καταστάσεις στις οποίες αντιμετωπίζατε δυσκολίες.

Τώρα, πάρτε βαθιά εισπνοή και σηκώστε και τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι (χωρίς να αλλάξετε θέση).

Εκπνεύστε αμέσως, κατεβάζοντας, συγχρόνως, απότομα και τα δύο χέρια με μία κίνηση, όπως κατεβαίνει μια κοφτερή λεπίδα ή η λεπίδα της γκιλοτίνας, και κόψτε την ενεργειακή χορδή. Χρατς!

Και τώρα, σπρώξτε απαλά με το δεξί σας χέρι την ενέργεια προς το άλλο πρόσωπο λέγοντας: «Σου επιστρέφω τη δύναμή σου».

Ξαναφέρτε το χέρι στο ηλιακό πλέγμα λέγοντας: «Παίρνω πίσω τη δύναμη μου». Καθώς αγγίζετε το ηλιακό πλέγμα, εισπνεύστε και φανταστείτε την ενέργεια να μπαίνει ελικοειδώς βαθιά στο σώμα σας. Πάρτε βαθιά αναπνοή και νιώστε τη δύναμη να ξανάρχεται σε σας.

Συνεχίστε μ’ αυτό τον τρόπο. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για κάθε τσάκρα. Καθώς φέρνετε τα χέρια στο στήθος, φανταστεί τη χορδή ενέργειας να βγαίνει από το κέντρο της καρδιάς και να κατευθύνεται στο δικό του/της κέντρο. Επαναλάβετε την κίνηση της αποκοπής της χορδής γι’ αυτό το τσάκρα: εισπνεύστε βαθιά, ανασηκώστε τα χέρια, εκπνεύστε δυνατά, κόφτε τη χορδή, δώστε του/της πίσω τη δύναμή του/της, πάρτε πίσω τη δική σας δύναμη. 

Κάντε το και με το λαιμό, το τρίτο μάτι και την κορυφή της κεφαλής, μετά με την κοιλιά και, τέλος, με το κέντρο της σεξουαλικότητας.

Για να νιώσετε την ολότητά σας, την πληρότητα του ενεργειακού πεδίου σας, ολοκληρώστε την τελετουργία με τον καθαρισμό του πεδίου της αύρας που περιβάλλει το σώμα σας. Ρίξτε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας στις παλάμες των χεριών σας και τρίψτε τες μεταξύ τους. Αναπνέοντας βαθιά, μετακινήστε απαλά τα χέρια σας κατά μήκος της κορυφής της κεφαλής, μπροστά από το κεφάλι, το λαιμό, την καρδιά, το ηλιακό πλέγμα, την κοιλιά και το κέντρο της σεξουαλικότητας — τελειώστε αγγίζοντας το έδαφος.

Μείνετε για μια στιγμή ήσυχοι, και νιώστε πως ξανασυνδέεστε με τον εαυτό σας — είστε ολόκληροι, ολοκληρωμένοι, βελτιωμένοι. Νιώστε την ειρήνη και τη σιωπή.


ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: Μην ανησυχείτε αν το κάνετε «ακριβώς όπως πρέπει». Αν κατα­λαβαίνετε το σκοπό, θα βρείτε το δικό σας τρόπο να το κάνετε. Είναι σημαντικό το κόψιμο να γίνεται γρήγορα και ενεργητικά, και η δή­λωση «σου επιστρέφω τη δύναμή σου και παίρνω πίσω τη δύναμή μου» να προφέρεται δυνατά και καθαρά.

Αν το κάνετε με κάποιο πρόσωπο που έχει πεθάνει, μπορεί να θέ­λετε να το ρωτήσετε αν συμφωνεί να κάνετε αυτή την άσκηση διαλο­γισμού. Αν λάβετε την εντύπωση ότι αντιστέκεται, εξηγήστε το σκο­πό με αγάπη και θετικό πνεύμα.

Αντί για αιθέραιο μέντας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασκόμηλο ή πομάδα από την aura soma.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πιο συνηθισμένη παρεξήγηση που μπορεί να γίνει σ’ αυτή την τε­λετουργία είναι να νομίσετε ότι κόβετε κάθε σχέση μ’ αυτό το πρόσω­πο. Όχι! Μόνο όταν αποκτήσετε ξανά όλη την ενέργειά σας μπορείτε να είστε πραγματικοί φίλοι! Θυμηθείτε: Η δύναμη είναι εστιασμένη ενέργεια. Ξεκινήστε με τον εαυτό σας! Μόνο τότε μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα τι είδους σχέση επιθυμείτε. Μπορείτε να συνεχίσετε να αγαπιέστε χωρίς να χάνετε ενέργεια ή να τη σπαταλάτε ασυνείδητα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορεί να αναδυθούν έντονα συναισθήματα. Αφήστε τα να έρθουν! Νιώστε τα, εκφράστε τα, κλάψτε. Μετά, συνεχίστε στο επόμενο τσάκρα, εωσότου περάσε­τε απ’ όλα.

Αν θέλετε, μπορείτε, αντί να ξεκινήσετε από το ηλιακό πλέγμα, να ξεκινήσετε από το σεξουαλικό κέντρο. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να κατευθυνθείτε προς την κορυφή της κεφαλής. Κάντε όπως θέλετε.


Δοκιμάστε αυτή την άσκηση διαλογισμού για τρεις έως εφτά ημέ­ρες και νιώστε τη διαφορά!


Αν θέλετε να συγχωρήσετε κάποιον που σας πλήγωσε, που σας ράγισε την καρδιά, που σας ενόχλησε ή δεν σας άκουσε, κάντε αυτή την τελετουργία μια φορά την ημέρα μέχρι να νιώσετε πως έχετε θε­ραπευτεί.

Αν έχετε ερωτική σχέση, κάντε την άσκηση σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα νιώσετε ότι η σχέση σας γίνεται πιο ελεύθερη και παιχνιδιάρικη.

Θυμηθείτε: Όπως φροντίζετε την υγιεινή του υλικού σας σώματος φροντίστε και την υγιεινή του ενεργειακού σας σώματος και αλλάξτε προς το καλύτερο τη ζωή σας…

namaste
despoina palamari