Translate

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Από την Σεξουαλική Επιθυμία στην Αγάπη

ΟSHΟ: Όποτε αισθάνεστε να αναδύεται μέσα σας η σεξουαλική επιθυμία, υπάρχουν τρεις πιθανότητες. Η μία είναι να υποκύψετε σ’ αυτήν· είναι η συνηθισμένη περίπτωση, όλοι το κάνουν. 
Η δεύτερη είναι να την καταπιέσετε, να την αναγκάσετε να κατασταλεί, έτσι ώστε να βγει από τη συνείδησή σας και να περάσει στο σκοτάδι του ασυνείδητου, να την πετάξετε στο υπόγειο της ζωής σας. 
Αυτό κάνουν οι επονομαζόμενοι εξαιρετικοί άνθρωποι - οι μαχάτμα, οι άγιοι, οι μοναχοί. Αλλά και οι δύο πιθανότητες πηγαίνουν κόντρα στη φύση, και οι δύο πηγαίνουν κόντρα στην εσωτερική επιστήμη της μεταμόρφωσης.


Η τρίτη -μια ελάχιστη μειοψηφία την έχει δοκιμάσει ποτέ- είναι να κλείσετε τα μάτια σας όποτε αναδύεται η σεξουαλική επι­θυμία. Είναι μια ιδιαίτερα πολύτιμη στιγμή: η ανάδυση της επιθυμίας είναι ανάδυση ενέργειας. Είναι σαν τον ήλιο που ανατέλλει το πρωί. Κλείστε τα μάτια σας, αυτή είναι η στιγμή που θα πρέπει να διαλογιστείτε. 
Κατεβείτε στο σεξουαλικό κέντρο, όπου αισθάνεστε τον ενθουσιασμό, τη δόνηση, την ώθηση. Κινηθείτε εκεί και απλώς γίνετε ένας σιωπηλός θεατής. Παρατηρήστε το, μην το καταδικάζετε. Τι στιγμή που το καταδικάζετε, έχετε απομακρυνθεί από αυτό. Και μην το απολαμβάνετε, επειδή τη στιγμή που απολαμβάνετε είστε εκτός συνείδησης. 
Απλώς μείνετε σε εγρήγορση προσεκτικοί, σαν μια λάμπα που καίει σε μια σκοτεινή νύχτα. Απλώς μετακινήστε τη συνείδησή σας εκεί, χωρίς να τρεμοπαίζει, ακλόνητη. Βλέπετε τι συμβαίνει στο σεξουαλικό κέντρο. 
Τί είναι αυτή η ενέργεια;

Μην της δίνετε ονόματα, επειδή όλες οι λέξεις έχουν φορτιστεί αρνητικά. Ακόμη και εάν πείτε τη λέξη "σεξ", έχετε ήδη αρχίσει να το καταδικάζετε. Η ίδια η λέξη έχει γίνει επικριτική. Ή, εάν ανήκετε σε μια διαφορετική γενιά, τότε η ίδια η λέξη έχει γίνει κάτι ιερό. Αλλά η λέξη είναι πάντοτε φορτισμένη με συναίσθημα Οποιαδήποτε λέξη φορτισμένη με συναίσθημα γίνεται ένα φράγμα στο μονοπάτι της συνειδητότητας.

Απλώς μην του δώσετε όνομα, απλώς παρατηρήστε το γεγονός ότι μια ενέργεια αναδύεται κοντά στο σεξουαλικό κέντρο. Υπάρχει μια αναστάτωση - παρατηρήστε την. Και παρατηρώντας την, αισθανθείτε μια εντελώς νέα ποιότητα ενέργειας. Παρατηρώντας την θα δείτε να αναδύεται προς τα επάνω· είναι η εύρεση ενός μονοπατιού μέσα σας. Και τη στιγμή που αρχίζει να αναδύεται μέσα σας, θα αισθανθείτε μια δροσιά να απλώνετε επάνω σας, μια σιωπή να σας περιβάλλει, μια χάρη, μια ομορφιά, μια ευλογία, μια ευ­δαιμονία γύρω σας. 
Δεν είναι πλέον σαν αγκάθι, κάτι επίπονο. Δεν πληγώνει πλέον είναι πολύ καταπραϋντικό, σαν βάλσαμο. Και όσο περισσότερο μένετε συνειδητοί, τόσο υψηλότερα θα ανεβαίνει. Εάν μπορεί να φθάσει στην καρδιά, κάτι που δεν είναι πολύ δύσκολο -είναι δύσκολο, αλλά όχι πολύ δύσκολο- εάν παραμεί­νετε σε εγρήγορση, θα δείτε ότι έχει φτάσει στην καρδιά, και όταν φτάνει στην καρδιά θα γνωρίσετε για πρώτη φορά τι σημαίνει αγά­πη.


Παρατηρώντας το Σεξ

Κινηθείτε μέσα στο σεξ· δεν υπάρχει τίποτα κακό σ’ αυτό, αλλά παραμείνετε ένας παρατηρητής. Παρατηρήστε όλες τις κινήσεις του σώματος· παρατηρήστε την ενέργεια να ρέει μέσα και έξω, παρατηρήστε πώς η ενέργεια κατεβαίνει προς τα κάτω· παρατηρήστε τον οργασμό, τί συμβαίνει - πώς δύο σώματα κινούνται στον ίδιο ρυθμό. 
Παρατηρήστε τον χτύπο της καρδιάς: αυξάνεται όλο και περισσότερο, και έρχεται μια στιγμή που σχεδόν τρελαί­νεται. Παρατηρήστε τη θερμότητα του σώματος· το αίμα κύκλο φορεί πιο έντονα. Παρατηρήστε την αναπνοή- γίνεται τρελή και χαοτική. Παρατηρήστε τη στιγμή που επέρχεται ένα όριο στο εκούσιο, και πλέον όλα γίνονται ακούσια.
Παρατηρήστε τη στιγμή από την οποία θα μπορούσατε να επιστρέψετε, αλλά πέρα από την οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Το σώμα γίνεται απολύτως αυτό­ματο, κάθε έλεγχος χάνεται. Απλώς μια στιγμή πριν την εκσπερμάτωση χάνετε κάθε έλεγχο, αναλαμβάνει το σώμα.

Παρατηρήστε: τις εθελούσιες διαδικασίες, την ακούσια διαδι­κασία. Τη στιγμή που έχετε τον έλεγχο και θα μπορούσατε να επι­στρέψετε, η επιστροφή ήταν δυνατή, και τη στιγμή που δεν μπο­ρούσατε να επιστρέψετε, η επιστροφή είχε γίνει αδύνατη· τώρα το σώμα έχει αναλάβει πλήρως τον έλεγχο, δεν τον έχετε πλέον εσείς. Παρατηρήστε τα πάντα - και εκατομμύρια πράγματα είναι εκεί. Όλα είναι τόσο περίπλοκα, και τίποτε δεν είναι τόσο περί­πλοκο όσο το σεξ, επειδή εμπλέκεται ολόκληρος ο σώμανους· μό­νο η παρατήρηση δεν εμπλέκεται, μόνο ένα πράγμα παραμένει πάντοτε απ’ έξω.

Ο παρατηρητής είναι ένας παρείσακτος. Από την ίδια τη φύση του δεν μπορεί να συμμετάσχει ποτέ. Ανακαλύψτε αυτόν τον πα­ρατηρητή και τότε θα στέκεστε στην κορυφή του λόφου, και όλα θα συνεχίζονται κάτω στην κοιλάδα, χωρίς να σας απασχολούν. 
Εσείς απλώς κοιτάξτε· τί σας απασχολεί; Είναι σαν να συμβαίνουν πλέον σε κάποιον άλλον.