Translate

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Το ταντρικό σεξ δεν είναι καθόλου σεξ, είναι διαλογισμός

Ερώτηση: «Γιατί, όλον αυτόν τον καιρό, οι άνθρωποι είναι ακόμη κολλημένοι και ανίκανοι να προχωρήσουν στην ταντρική προσέγγιση του σεξ;»

Απάντηση από τον OSHO: Η προσέγγιση της Τάντρα δεν πρέπει να είναι ούτε κατα­πιεστική ούτε ανεκτική. Η ταντρική εμπειρία είναι δυνατή μόνο αν εμβαθύνετε στον διαλογισμό. 


Όταν γίνετε πολύ ακί­νητοι, σιωπηλοί, σε επίγνωση, σε επαγρύπνηση, μόνο τότε εί­ναι πιθανό να γνωρίσετε κάτι από την Τάντρα. Διαφορετικά η Τάντρα μπορεί να γίνει μια δικαιολογία για ανεκτικότητα — ένα νέο όνομα, ένα θρησκευτικό όνομα-και μπορείτε να βυθιστείτε στην ανεκτικότητα στο όνομα της Τάντρα. Τα ονό­ματα δεν θα αλλάξουν πολλά, το είναι σας είναι αυτό που χρειάζεται αλλαγή.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα υποφέρει από εμμονή, είτε μέσω της ανεκτικότητας είτε μέσω της καταπίεσης. Όλη η ανθρωπότητα ασχολείται με το σεξ εικοσιτέσσερεις ώρες το εικοσιτετράωρο. Οι ψυχολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι κάθε άνδρας σκέφτεται τις γυναίκες τουλάχιστον μια φορά κάθε τρία λεπτά, και κάθε γυναίκα σκέφτεται τους άνδρες τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι λεπτά. 

Το ταντρικό σεξ δεν είναι καθόλου σεξ· είναι διαλογισμός. 
Ο διαλογισμός πρέπει να επεκταθεί σε όλη σας τη ζωή. Ό,τι κι αν κάνετε, κάντε το διαλογιστικά. Να περπατάτε διαλογιστικά, να τρώτε διαλογιστικά. Αν κάνετε έρωτα, κάντε έρωτα διαλογιστικά. 
Ο διαλογισμός πρέπει να γίνει η ζωή σας εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο- μόνο τότε θα έρθει η μεταμόρφωση. Μετά θα προχωρήσετε πέρα από το σεξ, πέρα από το σώμα, πέρα από το μυαλό. Και για πρώτη φορά θα γνωρί­σετε τη θεϊκότητα, την έκσταση, την ευτυχία, την αλήθεια, την απελευθέρωση.