Translate

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Στην αγάπη, το σεξ είτε εξαφανίζεται είτε μεταμορφώνεται

Αν βρείτε έναν άγιο να μιλάει ακόμη για το σεξ και να είναι εναντίον του, να είστε σίγουροι ότι δεν έχει γνωρίσει ποτέ την αγάπη. 
Και κάποιος που δεν έχει γνωρίσει ποτέ την αγάπη δεν μπορεί να γνωρίσει την προσευχή, ό,τι κι αν ισχυρίζεται, επειδή το σεξ εξευγενίζεται στην αγάπη, και η αγάπη εξευγενίζεται στην προσευχή. 
Είναι μια ιεραρ­χία, είναι μια πυραμίδα. Η βάση είναι το σεξ και η κορυφή είναι η προσευχή, και ανάμεσα σε αυτά τα δύο υπάρχει η έκταση της αγάπης.

Όταν είστε παρών στην παρουσία κάποιου άλλου, και ικανοποιημένος στην παρουσία, και ευτυχισμένος στην παρουσία, υπάρχει μοίρασμα. Η αγάπη μπορεί να γίνει σεξουαλική, η αγάπη μπορεί να έχει και μια σεξουαλική διάσταση, αλλά τότε το σεξ ανυψώνεται, τότε το σεξ δεν είναι πλέον αηδιαστικό, τότε το σεξ έχει φτάσει και το ίδιο σε ένα μεγαλύτερο ύψος. Μετά έχει μια διαφορετική ιδιότητα.
Όταν αγαπάτε ένα άτομο και το σεξ συμβαίνει αυθόρμητα, όπως ακριβώς ένα μοίρασμα -όχι ότι υπάρχει απληστία γι’ αυ­τό, όχι ότι το επιθυμούσατε, όχι ότι το σχεδιάζατε, όχι ότι ήταν στο μυαλό σας, δεν υπήρχε καθόλου εκεί- απλά μοιραζόσα­σταν την παρουσία, και από αυτό το μοίρασμα ακόμη και τα σώματα άρχισαν να συναντιούνται και να συγχωνεύονται με­ταξύ τους, τότε είναι και το σεξ διαφορετικό.

Στην αγάπη, το σεξ είτε εξαφανίζεται είτε μεταμορφώνεται. Πρώτα μεταμορφώνεται, και μετά σιγά-σιγά εξαφανίζεται. Τότε προκύπτει μια άλλη, υψηλότερη ποιότητα αγάπης - η οποία είναι η προσευχή. Στην προσευχή δεν απομένει σεξ. Η αγάπη είναι στη μέση, ανάμεσα στην προσευχή και στο σεξ.

Στην αγάπη, και τα δυο αποτελούν πιθανότητες: η αγάπη μπορεί να απλωθεί μέχρι τις ρίζες, μέχρι το σεξ, και η αγάπη μπορεί μερικές φορές να υψωθεί στην κορυφή της προσευχής. Αγαπώντας ένα άτομο, μερικές φορές μπορεί να αγαπάτε με έναν σεξουαλικό τρόπο, και μερικές φορές μπορεί να αγαπάτε με έναν προσευχητικό τρόπο. 

Η αγάπη θα απλωθεί και στις δύο όχθες. Η αγάπη είναι το ποτάμι- αγγίζει και τις δύο όχθες. Μερικές φορές ακόμη και το σώμα, και μερικές φορές το άτο­μο θα είναι τόσο μεταμορφωμένο ώστε θα δείτε έναν θεό ή μια θεά. Αν η αγάπη σας δεν αρχίσει να νιώθει την παρουσία του άλλου ως θεϊκή, τότε δεν υπάρχει προσευχή.

Όταν προχωράτε στην προσευχή τότε το σεξ εξαφανίζεται τελείως. Από την προσευχή δεν υπάρχει πτώση στο σεξ, αυτό είναι αδύνατον. Η προσευχή είναι η άλλη όχθη. Από το σεξ δεν υπάρχει επαφή με την προσευχή - το σεξ είναι η άλλη όχθη. Είναι μακριά το ένα από το άλλο. Συναντιούνται στην αγάπη, κι έτσι η αγάπη είναι το πιο περίπλοκο πράγμα στην ανθρώπινη εμπειρία, επειδή στην αγάπη υπάρχει μια συνάντηση δύο όχθεων. 

Στην αγάπη, η ύλη και το πνεύμα συναντιούνται, το σώμα και η ψυχή συναντιούνται, ο δημιουργός και η δημιουργία συ­ναντιούνται. Μην χάσετε ποτέ μια ευκαιρία να μεγαλώσετε στην αγάπη.


OSHO
"Το sex μετράει"