Translate

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η ενέργεια του σεξ είναι Θεϊκή γι’ αυτό και δημιουργεί νέα ζωή.

Όλοι λένε ότι αγαπάνε. Οι μητέρες, οι σύζυγοι, οι πατέρες, οι αδελφοί, οι αδελφές, οι φίλοι, όλοι λένε ότι αγαπάνε. Όμως αν κοιτάξετε τη ζωή στην ολότητά της, η αγάπη δεν είναι εμφανής πουθενά. Αν τόσοι πολλοί άνθρωποι αγαπάνε, τότε ο κόσμος θα έπρεπε να είναι λουσμένος με αγάπη · θα έπρεπε να υπάρχουν αμέτρητα λουλούδια αγάπης παντού γύρω, λάμπες αγάπης θα έπρεπε να καίνε παντού. Αν σε κάθε σπίτι έκαιγε και μια λάμπα αγάπης, πόσο φως θα υπήρχε σε αυτόν τον κόσμο! Αντίθετα όμως, βρίσκουμε παντού μια ατμόσφαιρα μίσους, θυμού, πολέμων. Δεν υπάρχει ούτε μία ακτίνα αγάπης πουθενά.
Είναι ψέμα να λέμε ότι όλοι αγαπούν. Και όσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτό το ψέμα, δεν μπορούμε ούτε καν να ξεκινήσουμε το ταξίδι για να κάνουμε την αγάπη πραγματικότητα. Κανείς δεν αγαπάει κανέναν εδώ. Και αν η φυσικότητα του σεξ δεν γίνει ολόψυχα αποδεκτή, κανείς δεν θα μπορεί να αγαπήσει κανέναν.


Θέλω να σας πω ότι το σεξ είναι θεϊκό. Η ενέργεια του σεξ είναι Θεϊκή ενέργεια, θεία ενέργεια. Γι’ αυτό αυτή η ενέργεια δημιουργεί νέα ζωή. Είναι η μεγαλύτερη, η πιο μυστηριώδης δύναμη από όλες.

Σταματήστε αυτόν τον ανταγωνισμό απέναντι στο σεξ. Αν θέλετε να λούσει ποτέ η αγάπη τη ζωή σας, απαρνηθείτε τη διαμάχη με το σεξ. Αποδεχτείτε το σεξ μακάρια. Αναγνωρίστε την ιερότητά του. Αναγνωρίστε την ευλογία του. Συνεχίστε να ψάχνετε όλο και πιο βαθιά μέσα του, και θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι όσο περισσότερο αποδέχεστε το σεξ ως κάτι ιερό, τόσο πιο ιερό θα γίνεται. Και όσο περισσότερο βρίσκεστε σε σύγκρουση μαζί του, σαν να είναι κάτι αμαρτωλό και βρόμικο, τόσο πιο αμαρτωλό και βρόμικο θα γίνεται.

Όταν ένας άνδρας πλησιάζει τη γυναίκα του θα πρέπει να έχει ένα ιερό συναίσθημα, σαν να πηγαίνει σε ένα ναό. Και όταν μια γυναίκα πηγαίνει στον άνδρα της θα πρέπει να είναι πλημμυρισμένη με μια αίσθηση ιερότητας, δέους, σαν να πλη­σιάζει έναν θεό. Όταν δύο εραστές έρχονται κοντά τη στιγμή του σεξ, όταν περνάνε από τη διαδικασία της πράξης του έρω­τα, περνάνε πραγματικά κοντά από έναν ναό. Εκείνο που μπαί­νει σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της εγγύτητάς τους είναι η αίσθηση του ιερού, η δημιουργική δύναμη της ύπαρξης.

Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι ο άνθρωπος αντι­κρίζει τις πρώτες αχτίδες αφύπνισης, διαλογισμού, τις στιγμές που κάνει έρωτα - πουθενά αλλού. Μόνο τις στιγμές που έκα­ναν έρωτα συνειδητοποίησαν για πρώτη φορά τα ανθρώπινα όντα ότι είναι δυνατή τόση ευτυχία. Εκείνοι που διαλογίστηκαν πάνω σε αυτή την αλήθεια, εκείνοι που συλλογίστηκαν βαθιά κάνω στο φαινόμενο του σεξ, της ερωτικής πράξης, είδαν ότι τις στιγμές της ερωτικής πράξης, στην κλιμάκωση, το μυαλό αδειάζει από σκέψεις. Για μια στιγμή όλες οι σκέψεις εξαφα­νίζονται. Και αυτή η εκκένωση του μυαλού, αυτή η εξαφάνιση των σκέψεων, φέρνει μια βροχή ευτυχίας. Ανακάλυψαν το μυστικό.

Ανακάλυψαν επίσης το μυστικό ότι αν ο νους μπορεί να απελευθερωθεί από σκέψεις χρησιμοποιώντας κάποια άλλα μέσα πέρα από το σεξ, μπορεί να επιτευχθεί η ίδια ευτυχία. Από αυτό αναπτύχθηκαν τα συστήματα της γιόγκα και του μη νου που γέννησαν τον διαλογισμό. Στη ρίζα του διαλογισμού βρίσκεται η εμπειρία της ερωτικής πράξης. 

Επομένως τα ανθρώπινα όντα κατέληξαν να βιώσουν ότι ο νους μπορεί να μείνει ακίνητος, ότι ο νους μπορεί να απελευθερωθεί από σκέψεις χωρίς  να καταφύγει στο σεξ, και ότι μπορεί να επιτευχθεί η ίδια ευτυχία που λαμβάνει χώρα με το σεξ.
Επιπλέον, μπορεί κανείς να βιώσει την εμπειρία της πράξης του έρωτα μόνο για έναν περιορισμένο χρόνο, επειδή είναι διασκορπισμός και απελευθέρωση ενέργειας. Μπορεί όμως να παραμένει στην εμπειρία του διαλογισμού συνεχώς.

Θέλω να σας πω ότι εκείνος που επιτυγχάνει τον διαλογισμό βιώνει την ίδια ευτυχία, αδιάκοπα, που βιώνει ένα ζευγάρι τις στιγμές του οργασμού. Δεν υπάρχει άλλη βασική διαφορά ανάμεσα στην ευτυχία των δύο εμπειριών. Ο σοφός που είπε ότι βισαϊάντ και το μπραχμανάντ -η ευτυχία που έρχεται μέσα από την απόλαυση των αισθήσεων, και η ευτυχία που έρχεται μέσα από την είσοδο στο ιερό- είναι δίδυμα αδέλφια, ουσια­στικά έχει πει την αλήθεια. Έχουν γεννηθεί από την ίδια μήτρα. Έχουν γεννηθεί από την ίδια εμπειρία. Είχε δίκιο.

Έτσι, η πρώτη αρχή που θέλω να σας δώσω είναι ότι αν επι­θυμείτε να γνωρίσετε το φαινόμενο που ονομάζεται αγάπη, το πρώτο κλειδί είναι να αποδεχτείτε την ιερότητα, τη θεϊκότητα του σεξ - με όλη σας την καρδιά, με γεμάτη την καρδιά σας. Και θα εκπλαγείτε όταν δείτε ότι όσο πιο ολοκληρωτικά και ολόψυχα αποδεχτείτε το σεξ, τόσο πιο ελεύθεροι θα είστε από αυτό. Όσο λιγότερη αποδοχή υπάρχει, τόσο πιο υπόδουλοι στο σεξ θα είστε, όπως εκείνος ο άγιος που έγινε σκλάβος των ρού­χων του. Όσο μεγαλύτερη είναι η αποδοχή, τόσο πιο ελεύθεροι γίνεστε. Η ολική αποδοχή της ζωής, όλων όσων είναι φυσιο­λογικά στη ζωή, την αποκαλώ θρησκευτικότητα. Και αυτή η θρησκευτικότητα είναι που απελευθερώνει το άτομο.

Θεωρώ άθρησκους εκείνους που αρνούνται και απορρί­πτουν αυτό που είναι φυσικό στη ζωή: «Αυτό είναι καλό, αυτό είναι αμαρτωλό, αυτό είναι δηλητηριώδες. Άφησε το ένα, άφη­σε το άλλο». Άθρησκοι είναι όσοι μιλούν για απάρνηση.
Δεχτείτε τη ζωή όπως είναι, με όλη της τη φυσικότητα, και ζήστε την στην ολότητά της. Αυτή ακριβώς η ολότητα θα σας εξυψώνει μέρα με τη μέρα, βήμα με το βήμα. Με αυτό τον τρόπο η αποδοχή θα σας ανεβάσει σε τέτοια ύψη ώστε μια μέ­ρα θα βιώσετε αυτό που δεν έχει ούτε ίχνος σεξ μέσα του. Αν το σεξ είναι το κάρβουνο, μια ημέρα θα εμφανιστεί από μέσα του και το διαμάντι της αγάπης. Αυτό είναι το πρώτο κλειδί.

 Osho
"Το σεξ μετράει"