Translate

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ταντρικές Αναπνοές για ζευγάρια

Διαλογιστική αναπνοή Γιν - Γιανγκ 


Αν θέλεις μια βαθύτερη σχέση με τον άνθρωπο σου πρέπει να μάθεις να είσαι περισσότερο διαλογιστικός. Ο έρωτας μόνο δεν είναι αρκετός. Ο έρωτας μόνος του είναι τυφλός. Ο διαλογισμός του δίνει μάτια. Και από τη στιγμή που ο ερωτάς σου είναι και τα δυο, έρωτας και διαλογισμός, τότε γίνεστε συνταξιδιώτες. Τότε δεν είναι μια συνηθισμένη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας αλλά μια βαθιά φιλία στο μονοπάτι για την ανακάλυψη των μυστηρίων της ζωής.
Osho

Ένας τρόπος να έρθουν σε βαθιά επαφή και ένωση οι δυο σύντροφοι είναι οι διαλογιστικές αναπνοές που μπορούν να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν μια σχέση αφού φέρνουν τους συντρόφους πιο κοντά σε επίπεδο ψυχής. Με τις αναπνευστικές αυτές τεχνικές οι δυο σύντροφοι χαλαρώνουν πρώτα το σώμα και το νου τους και μετά παραδίνονται ο ένας μέσα στην ενέργεια του άλλου.



Ταντρικές αναπνοές
Κάποιες από τις αναπνοές που μπορούν να εφαρμόσουν οι δυο σύντροφοι είναι:
· Η Αρμονική αναπνοή, όπου εισπνέουν και εκπνέουν ταυτόχρονα
· Η Αμοιβαία αναπνοή, όπου όταν ο ένας εισπνέει, ο άλλος εκπνέει. 
· Η Γιν-Γιανγκ αναπνοή, όπου αναπνέουν μέσα από το πρώτο και το τέταρτο ενεργειακό τους κέντρο
· Η Κυκλική αναπνοή, όπου ο ένας αναπνέει τον άλλον
· Η αναπνοή της μικροκοσμικής τροχιάς, όπου ο ένας αναπνέει εναλλάξ τον εαυτό του και τον σύντροφο του


Είναι σημαντικό το ζευγάρι να μάθει να αναπνέει αργά και να εκπνέει πάντα βγάζοντας ήχο. Όσο μεγαλύτερη ένταση έχει η φωνή κατά την εκπνοή, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια, βαθύτητα και δονητικότητα θα έχει ο οργασμός.


Διαλογιστική αναπνοή γιν και γιανγκ 
Είναι μια πολύ σημαντική αναπνοή και βοηθά το ζευγάρι να μετουσιώσει το απλό σεξ σε μια οργασμική εμπειρία ένωσης.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο ρυθμός ανάμεσα στο ζευγάρι και η απελευθέρωση της αναπνοής και της λεκάνης. Η επόμενη ταντρική αναπνοή βοηθά στο συγχρονισμό και των τριών. Δείτε το σαν ένα παιχνίδι κίνησης και αναπνοής. Σε όλη τη διάρκεια της άσκησης είναι καλό να είστε παρόντες στο εδώ και στο τώρα και να βιώνετε ολοκληρωτικά ότι συμβαίνει

Η αναπνοή που κάνουν οι δυο σύντροφοι ξεκινά και ολοκληρώνεται από διαφορετικά κέντρα. Ο Άντρας εισπνέει από την καρδιά του και εκπνέει από το κέντρο του sex (γεννητικά όργανα). Η Γυναίκα εισπνέει από το κέντρο του sex και εκπνέει από την καρδιά. Δημιουργούν με την συμπληρωματική (Αμοιβαία) αυτή αναπνοή έναν ενεργειακό κύκλο αναπνοής που τους βοηθά να φέρουν σε επαφή και αρμονία τους δυο ενεργειακούς τους πόλους, το θετικό και τον αρνητικό, και να συνδεθούν  σε βαθύτερο επίπεδο.

Τελετουργικό ένωσης
Οι δυο σύντροφοι κάθονται οκλαδόν (πόδια σταυρωτά) ο ένας απέναντι στον άλλον και κοιτάζονται στα μάτια. Κοιτάζει ο ένας το αριστερό μάτι του άλλου, το μάτι στο οποίο καθρεφτίζεται η ψυχή, για λίγα λεπτά ώστε να νιώσουν ότι συνδέονται μεταξύ τους. Να νιώσουν ότι μέσα από τα μάτια σας αγγίζονται οι ψυχές τους. Στη συνέχεια φέρνουν τα χέρια σε θέση προσευχής στο στήθος τους και υποκλίνονται ο ένας στον άλλον λέγοντας: namaste!
Namaste: σημαίνει ο θεός μέσα μου συναντά το θεό μέσα σου. 

Στάδιο πρώτο
Όπως κάθονται οκλαδόν ο ένας απέναντι από τον άλλον αγγίζουν απαλά τις παλάμες τους. Αρχίζουν να αναπνέουν ο καθένας με τον τρόπο αναπνοής που χρειάζεται το φύλο τους προσέχοντας στην εκπνοή της γυναίκας από την καρδιά να εισπνέει ο άντρας από την δική του καρδιά. Και στη εκπνοή του άντρα από το κέντρο του sex να εισπνέει η γυναίκα από το δικό της σεξουαλικό κέντρο ταυτόχρονα. Είναι καλό η εκπνοή να συνοδεύεται από έναν ελαφρύ ήχο στην αρχή που αργότερα μπορεί να γίνει πιο βαθύς. 

Στάδιο δεύτερο
Αφού εξοικειωθούν και βρουν το ρυθμό τους τα χέρια αρχίζουν να κινούνται ελαφρά. Καθώς εκπνέει η γυναίκα από την καρδιά της, στέλνει τις παλάμες της προς το στήθος του άντρα. Και καθώς εισπνέει από το κέντρο του sex τραβά τις παλάμες προς το δικό της στήθος. Ο άντρας ακολουθεί με απαλότητα αυτή την ροή των χεριών τους. 
Σταδιακά αρχίζει να συμμετέχει όλο το σώμα και ειδικά η λεκάνη. Ανάλογα την κίνηση των χεριών το σώμα κινείται προς τα μπρος ή προς τα πίσω και όσο περισσότερο συντονίζονται με τον κοινό αυτόν ρυθμό, όσο περισσότερο το σώμα αφήνετε να κινηθεί χωρίς τον έλεγχο του μυαλού τόσο περισσότερο μεγαλώνει και η κίνηση.

Στάδιο τρίτο
Όταν αποκτήσουν οικειότητα με αυτήν την αναπνοή μπορούν να την κάνουν μπαίνοντας σε ταντρική αγκαλιά.

Ταντρική Αγκαλιά: Οι δυο σύντροφοι κάθονται αγκαλιασμένοι με την γυναίκα να κάθεται με τέτοιο τρόπο πάνω στον άντρα ώστε τα πόδια της να αγκαλιάζουν τη λεκάνη του. Το στήθος τους και η κοιλιά τους είναι σε επαφή. Με τα χέρια τους στηρίζουν απαλά την πλάτη και τη λεκάνη ο ένας του άλλου. Το ένα χέρι τοποθετείται στο μέρος της πλάτης που είναι πίσω από την καρδιά και το άλλο χαμηλά στη λεκάνη.
Συνεχίζουν να αναπνέουν κυκλικά ενώνοντας το κέντρο του sex και της καρδιάς ενώ τα σώματά τους κινούνται ελεύθερα ακολουθώντας τη ροή της ενέργειας. Αν νιώσουν ότι ανεβαίνει η σεξουαλική τους ενέργεια σταματάνε για λίγο την κίνηση χωρίς να αποσυνδεθούν από τον ρυθμό της αναπνοής και κοιτάζονται βαθιά στα μάτια για να ξεκινήσουν πάλι, ύστερα από λίγο, τον χορό των σωμάτων τους  



despoina palamari
namaste