Translate

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Όταν ο έρωτας γίνεται οργασμική εμπειρία

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Οsho
«τάντρα, πνευματικότητα και σεξ» 


Ο οργασμός είναι μια κατάσταση όπου το σώμα δεν είναι πια αισθητό ως ύλη. Δονείται ως ενέργεια, ως ηλεκτρισμός. Στον οργασμό έρχεσαι σ' αυτό το βαθύτερο στρώμα του σώματός σου όπου δεν υπάρχει ύλη, μόνο κύματα ενέργειας. 
Αυτή είναι η σημασία του σεξουαλικού οργασμού. H παγωμένη ενέργειά σου λιώνει και για μια μοναδική στιγμή γίνεται ένα με τη γυναίκα και τον άνδρα, με τα δέντρα, με τα άστρα, με το σύμπαν. Εκείνη όμως τη στιγμή έχεις ένα είδος συνειδητότητας που είναι θρησκευτική, που είναι ιερή, επειδή προέρχεται από το Όλον.


Ο σεξουαλικός οργασμός χρειάζεται χρόνο. Όσο περισσότερος τόσο καλύτερα, γιατί τότε θα μπει βαθύτερα στην ύπαρξή σου, στο νου, στη ψυχή σου. Τότε θα απλωθεί από τα δάχτυλα των ποδιών σου ως το κεφάλι σου. Κάθε ίνα του σώματός σου θα πάλλετε μαζί. Ολόκληρο το σώμα σου θα γίνει μια ορχήστρα και θα φτάσει σε κρεσέντο. 
Αν όμως βιάζεσαι, τότε ο οργασμός γίνεται απλώς εκσπερμάτωση. Είναι τοπικός και πολύ μικροσκοπικός, σχεδόν χωρίς σημασία. Στην πραγματικότητα μετά το σεξ θα νιώθεις κούραση, απογοήτευση, θλίψη, επειδή η ενέργεια όχι μόνο δεν σ' έχει κατακλύσει, αλλά απλώς έχει χαθεί. 

Εκατομμύρια άνθρωποι έζησαν χωρίς να γνωρίσουν ποτέ πως έχουν τη ικανότητα να βιώσουν οργασμό. Κι αν δεν γνωρίζεις πως μπορείς να βιώσεις μεγάλες εκρήξεις οργασμού, δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις τίποτα από πνευματικότητα. Θα είναι σχεδόν αδύνατο για σένα. Ο οργασμός είναι η συνάντηση του άντρα και της γυναίκας. Όταν η γυναίκα δεν μπορεί να έχει οργασμό ούτε και ο άντρας μπορεί. Μόνο όταν λιώσουν οι δύο, ο ένας μέσα στον άλλο, μπορούν να έχουν οργασμό. 
Δεν είναι ότι ο ένας μπορεί και ο άλλος όχι. Δεν είναι δυνατόν! Η εκσπερμάτωση είναι δυνατή, η ανακούφιση είναι δυνατή, όχι όμως ο οργασμός. Ο οργασμός δεν είναι ανακούφιση. Ο οργασμός είναι γιορτασμός. Και ο οργανισμός συναντιέται μέσα από τον άλλον με το Όλον. Ο οργασμός είναι πάντοτε θεϊκός Ο άλλος γίνεται η πόρτα και εισέρχεσαι στο θεϊκό... 

Ο οργασμός είναι πάντοτε πνευματικός, ποτέ σεξουαλικός. Εκείνοι που νομίζουν ότι ο οργασμός είναι σεξουαλικός, δεν έχουν καταλάβει τίποτε απολύτως. Δεν ξέρουν τίποτα από οργασμικές εμπειρίες. Ο οργασμός είναι πάντοτε Σαμάντι, είναι έκσταση. Όμως οι άνθρωποι δεν το ξέρουν επειδή συναντιούνται από ανάγκη, όχι από ενέργειες που ξεχειλίζουν. 


Όταν σκέφτεσαι τον οργασμό, τότε γίνεται σκοπός μοιάζει με εμπορική πράξη. Και τότε γίνεται δύσκολος. Αν επιδιώκεις τον οργασμό γίνεται δύσκολος επειδή τον αναζητάς, τον λαχταράς και δεν δίνεσαι ολοκληρωτικά στην πράξη. Το μυαλό σου προσβλέπει προς τον οργασμό. Σκέφτεσαι αν θα τον πετύχεις αυτή τη φορά ή όχι κι εκείνος ο φόβος παραλύει το κέντρο του σεξ.
Αυτό το κέντρο μπορεί ν' ανοίξει πραγματικά μόνο όταν δεν υπάρχει φόβος, όταν δεν τίθεται θέμα έκβασης, όταν δεν σκέφτεσαι καθόλου το μέλλον, όταν η δραστηριότητα δεν κατευθύνεται σε κανέναν στόχο, όταν απλά είσαι μέσα στο παιχνίδι. 

Είναι όμορφο να παίζεις με ένα άλλο σώμα και ο άλλος να παίζει με το δικό σου. Δύο σώματα χορεύουν, τραγουδούν, αγκαλιάζονται, χαϊδεύονται σε μια όμορφη συμφωνία. Δεν υπάρχει ανάγκη να σκέφτονται τον οργασμό. Και ύστερα θα συμβεί! Αυτή είναι η ομορφιά του.