Translate

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ψέματα και Αλήθειες για την Τάντρα

Όσο κι αν κάποιοι το αρνούνται το σώμα είναι ο Ναός της Ψυχής και ταυτόχρονα η Πύλη για το Θεϊκό. Και όσο περισσότερο εμβαθύνει κάποιος στα μυστήρια του σώματος τόσο περισσότερο αγγίζει την ψυχή του. 
Η Τάντρα είναι ένα πνευματικό μονοπάτι, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, που οι περισσότεροι διστάζουν να ακολουθήσουν. Κάποιοι από αυτούς είναι επηρεασμένοι από τα ψέματα και τις ανακρίβειες που κυκλοφορούν και κάποιοι άλλοι αποφεύγουν να την γνωρίσουν επειδή φοβούνται την σεξουαλικότητά τους και δεν έχουν καλή σχέση ούτε με το σώμα τους ούτε με τον εαυτό τους. 

Ας ρίξουμε όμως λίγο φως στο τι είναι πραγματικά η Τάντρα.

Ψέματα και Αλήθειες για την Τάντρα. 

1ο Ψέμα: Για την  Τάντρα όλος ο κόσμος είναι ένα μεγάλο κρεβάτι. 
Αλήθεια: Για την Τάντρα όλος ο κόσμος είναι ΕΝΑ. Δεν υπάρχει διαχωρισμός. Όλοι έχουμε όλες τις ποιότητες μέσα μας και οτιδήποτε υπάρχει έξω από εμάς, απλώς καθρεφτίζει αυτό που υπάρχει ήδη μέσα μας. Μέσα από τα διάφορα μονοπάτια της Τάντρα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τον κόσμο, τον άνθρωπο, τον έρωτα, τα μυστικά της ζωής έξω από τα όρια του συνηθισμένου νου και να προσεγγίσει την πνευματικότητα χωρίς να αρνηθεί την σεξουαλικότητά του.
Μετουσιώνοντας τα αρχέγονα ένστικτα αλλά και την ενέργεια των τριών κατώτερων ενεργειακών μας κέντρων μέσα στο τσάκρα της καρδιάς και παντρεύοντάς τα εκεί με τις λεπτοφυείς ενέργειες των τριών ανώτερων ενεργειακών μας κέντρων μπορεί κάποιος να διευρύνει όχι μόνο την αντίληψή του για το τι είναι πνευματικότητα αλλά και την ίδια του την ύπαρξη μέσα  στην Σοφία της Απεραντοσύνης. 


2ο Ψέμα: Τάντρα σημαίνει εύκολο και γρήγορο σεξ
Αλήθεια: Αντίθετα απ’ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι το γρήγορο και εύκολο σεξ δεν αφορά τον Ταντρικό Έρωτα. Για τους ταντρικούς εραστές δεν υπάρχει στόχος, δεν υπάρχει βιασύνη και φυσικά η εκσπερμάτιση δεν είναι το ζητούμενο. 
Η αγάπη, η αποδοχή, η προσφορά και το μοίρασμα χαρακτηρίζει την επαφή τους και καθώς εξερευνούν την ουσία του Έρωτα, μπαίνοντας όλο και πιο βαθιά στις ταντρικές τεχνικές, ξεφεύγουν από την κορύφωση του σωματικού οργασμού. Φτάνουν στην βαθύτητα του κοσμικού οργασμού όπου ο Ιερός Άντρας συναντά την Ιερή Γυναίκα και γίνονται Ένα. “Λιώνει” ο ένας μέσα στον άλλον και ταυτόχρονα γίνονται ένα με την Ύπαρξη μετατρέποντας τη σωματική έκσταση σε πνευματική. 


3ο Ψέμα: Η Τάντρα είναι ένα πάρτυ σεξουαλικών οργίων όπου όλοι πάνε με όλους χωρίς σεβασμό στον άνθρωπο και την ψυχή του.
Αλήθεια:  Κάποτε ένας μεγάλος ταντρικός δάσκαλος είπε: Απορώ γιατί σε έλκει το στήθος ή τα πόδια μιας γυναίκας και δεν σε έλκει το χέρι σου ή το πόδι σου αφού είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό. 
Τα σεξουαλικά όργια αφορούν τους μη αφυπνισμένους στα μυστικά της Ύπαρξης. Η ταντρική προσέγγιση ξεφεύγει από τον πόθο, το πάθος, το ένστικτο, την ηδονή όπως την έχουμε μάθει αλλά και την σωματική ικανοποίηση. Δεν ενώνονται τα σώματα αλλά οι ψυχές. Δεν έχεις έναν ξένο απέναντι σου αλλά τον εαυτό σου. Δεν ικανοποιείς τα αρχέγονα ένστικτα σου αλλά αγγίζεις την πνευματικότητα μέσα από μια ιερή, αλχημική, ένωση Αγάπης. 


4ο Ψέμα: Η Τάντρα είναι στάσεις του ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ.
Αλήθεια: Οι στάσεις του ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ είναι απλά ερωτικές τεχνικές για καλύτερη σεξουαλική ζωή που κάποιοι, αν είναι σωματικά γυμνασμένοι και ευέλικτοι, μπορούν να τις ακολουθήσουν. Η Τάντρα δεν έχει ερωτικές τεχνικές αλλά τεχνικές Ζωής και όποιος δεν έχει τη διάθεση να αναγνωρίσει τον εαυτό του σε όλες του τις εκφάνσεις και να αποδεχτεί, όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τους άλλους, δεν μπορεί να περπατήσει στο ταντρικό μονοπάτι ούτε να εμβαθύνει στην Ταντρική Αλήθεια. 


5ο Ψέμα: Όποιος ακολουθεί την Τάντρα είναι μακριά από το Θεό! 
Αλήθεια: Όποιος ακολουθεί την Τάντρα μπορεί να αντικρίσει το θεό μέσα σε οτιδήποτε υπάρχει πάνω και μέσα στη Γη αλλά κυρίως σε οποιοδήποτε πλάσμα συναντά. 
Η αγάπη, η αποδοχή, ο σεβασμός και η προσφορά είναι τα κύρια συστατικά της ΤΑΝΤΡΑ και όποιος περπατά στο μονοπάτι της, αντιμετωπίζει τον οποιοδήποτε “άλλον” με σεβασμό και ιερότητα αναγνωρίζοντας  ότι είναι μια προέκταση του εαυτού του, τιμώντας την θεϊκότητα μέσα του!


6ο Ψέμα: Τα σεμινάρια της Τάντρα είναι μια καλή ευκαιρία για να βρει κάποιος ερωτικό σύντροφο ή να κάνει σχέση.
Αλήθεια: Τα σεμινάρια της  Τάντρα είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσει κάποιος τον εαυτό του και να συνάψει μια υγιή σχέση μαζί του. 
Να μπορέσει να αντικρίσει κατάματα τις δυσκολίες του και να θεραπεύσει τις πληγές του μέσα από το δρόμο της αποδοχής και της αγάπης.
Να καταφέρει να ξεφύγει από τον γρήγορο τρόπο ζωής απολαμβάνοντας τον εαυτό του και τις στιγμές του. 
Να μπει στην κατάσταση “μη νου”  και να μάθει πάλι από την αρχή να ζει το τώρα.
Να αλλάξει την οπτική του για τη σεξουαλικότητά του αλλά και για την ερωτική πραγματικότητα που είχε στο μυαλό του μέχρι τώρα. 


namaste
despoina palamari




περισσότερα για τι "τι είναι Τάντρα" στο 
http://tantra-yoga-events.blogspot.gr/2016/07/blog-post_10.html#more