Translate

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Θέλει θάρρος να εμπιστευτείς τον εαυτό σου!

Με βαθιά συγκίνηση μοιράζομαι μαζί σας την βιωματική εμπειρία της Μαρίας από τον 4ο κύκλο των Ταντρικών σεμιναρίων που γίνονταν εκείνα τα χρόνια κάθε Τετάρτη στον "ΑΓΑΠΗΣ ΧΩΡΟΣ"
namaste


Αν θα έπρεπε να πω μια κεντρική πρόταση για τα υπέροχα σεμινάρια της Τάντρα, με συντονίστρια τη Δέσποινα Παλαμάρη, θα έλεγα πως στα συγκεκριμένα σεμινάρια, η θεϊκή γυναικεία και η θεϊκή αντρική φύση, υποκλίνονται η μία στην άλλη. Πρόκειται για κάτι μαγικό! Στις ομάδες, επικρατεί μια υπέροχη ισορροπία, πασπαλισμένη με μπόλικη αγάπη και εμπιστοσύνη. 

Μπαίνοντας στο χώρο του σεμιναρίου, σε υποδέχεται η Δέσποινα με μια ζεστή αγκαλιά. Η αγκαλιά της μιλάει και χωρίς να ακούς πραγματικά τις λέξεις, παρακολουθείς τον εαυτό σου, να βγάζει τα παπούτσια του και μαζί με αυτά, όλες τις ταυτότητες που κουβαλάει στην καθημερινότητα. Μπαίνεις στο θεραπευτικό κύκλο και με απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια επιτρέπεις σε εσένα, να φέρει στην επιφάνεια την θηλυκή και την αρσενική σου ενέργεια. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία! Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι για αυτή τη στιγμή.

Η γλυκιά φωνή της συντονίστριας σε προτρέπει να αρχίσεις να χορεύεις! Να χορεύεις και ταυτόχρονα να αδειάζεις, όλα αυτά που νομίζεις πως είσαι! 

Ο χορός, η κίνηση, σε οδηγεί πίσω στη πηγή, εκεί που άρχισαν όλα! Εκεί που ήμασταν όλοι ένα με το Θεό. Πριν ακόμα γραφτούν τα θέατρα, οι ρόλοι, πριν μοιραστούν οι αποστολές, πριν δημιουργηθούν οι θύτες και τα θύματα. Στροβιλίζεσαι στην υπέροχη μουσική και νιώθεις πως είσαι κομμάτι της θεϊκής ενέργειας!  Όλοι είμαστε ένα και το νιώθεις σε κάθε ίνα του κορμιού σου, σε κάθε βλέμμα που εστιάζεις!

Όλοι μια αγκαλιά! Και μέσα σε αυτή την υπέροχη αγκαλιά, θυμάσαι πάλι να αγγίζεις! Θυμάσαι να αφήνεσαι στη ροή της ενέργειας, στο συναίσθημα, στο ίδιο το σώμα.

Το σώμα μιλάει! Μιλάει σε εσένα, μιλάει στους άλλους, μιλάει με τα λόγια της ψυχής. Αναγνωρίζει συνοδοιπόρους, κλείνει το μάτι σε παλιούς και νέους συμπαντικούς έρωτες, αγγίζει και ξυπνάει τις αισθήσεις με τον πιο εύκολο και απλό τρόπο.

Θέλει θάρρος να εμπιστευτείς τον εαυτό σου και τους άλλους! Το μυαλό προσπαθεί να βρει τρόπους να σε σταματήσει...

Πρόσεξε θα πληγωθείς, πρόσεξε θα εκτεθείς, πρόσεξε δεν τον ξέρεις, πρόσεξε δεν έχεις ιδέα τι κρύβει, ποιοι είναι οι στόχοι του, πρόσεξε! Πρόσεξε, ουρλιάζει μέσα στο κεφάλι σου η φωνή της λογικής σου.

Είναι καλό να πάρεις μια απόφαση σε αυτό το σημείο! 

Να βουτήξω στο κενό; Αναρωτιέσαι… 

Η ζεστή φωνή της Δέσποινας σου θυμίζει πως μπορείς να κάνεις το άλμα! 
Είναι στο δικό σου χέρι τώρα, να κάνεις άλλη μια στροφή και να αποφασίσεις να πεις, φτάνει πια σε όλα αυτά τα “πρόσεξε”. 
Είσαι έτοιμη να εμπιστευτείς, να νιώσεις, να θυμηθείς πως είναι να μη φοβάσαι να εκφράσεις αυτό που λαχταρά η καρδιά σου!

Μόλις λοιπόν τολμήσεις και αφεθείς, όσο μπορείς, σιγά-σιγά, αρχίζεις να παρατηρείς, πόσο πόνο έχει κρύψει μέσα του ο καθένας, και εσύ μαζί,  στην πορεία της ζωή του. 
Δεν ξέρεις γιατί! Δεν ξέρεις ποιον έχεις απέναντι σου! Δεν ξέρεις ούτε καν εσένα! Ξέρεις μόνο πως θέλεις να βοηθήσεις αυτή την ψυχή που σου εμπιστεύεται τον πόνο της, καθώς την βλέπεις να δονείται, καθώς βλέπεις όλο το σώμα να γίνεται καμβάς ζωγραφικής και να απεικονίζεται σε αυτό ότι έχει μείνει κρυμμένο για καιρό!

Και μετά! Τι ανακούφιση! Νιώθεις πως βουτάς τα χέρια σου στο σύμπαν, σε αυτή την θεϊκή συμπαντική ενέργεια και θεραπεύεις και θεραπεύεσαι, όλο και πιο πολύ, όλο και πιο βαθειά. 
Είσαι χαρούμενη! Γεμάτη! Ολοκληρωμένη!

Και ο άντρας και η γυναίκα επιτέλους θυμούνται, να σέβονται ο ένας τον άλλον και να αναγνωρίζουν τον κοινό τους προορισμό! Θυμούνται πως είναι να εμπιστεύονται, να αγγίζονται με αγάπη. Εξελίσσονται και μαζί τους εξελίσσεται η πλάση όλη!

Σ ευχαριστώ Δέσποινα, για την εμπιστοσύνη που με έκανε να νιώσω και την μοναδική αγκαλιά σου, την γεμάτη αγάπη, που μας τυλίγει κάθε φορά που επιλέγουμε να ανοίξουμε την ψυχή μας. 
Ευχαριστώ ομάδα της Δέσποινας για το υπέροχο μοίρασμα εμπειριών και συναισθημάτων που βιώνουμε κάθε Τετάρτη. 


Μαρία Μπούσμπουλα










Τη Μαρία Μπούσμπουλα μπορείτε να τη βρείτε 
και στο Facebook στo "Χρώμα του Φωτός" 


Αν θελετε να παρακολουθήσετε κι εσείς κάποιο ταντρικό σεμινάριο, θα μας βρείτε κάθε Τετάρτη 20:15 - 23:00 Αλκαμένους 175 κοντά στο μετρό Αττική. Πληροφορίες στο 6973216895



ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑΝΤΡΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Μια εικόνα χίλιες λέξεις

foto by anna erodiou


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ


Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ  ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ 

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΤΣΑΚΡΑ