Translate

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Η αγκαλιά και το χάδι θεραπεύουν την καρδιά

Έχω ακούσει πολλές γυναίκες να λένε ότι θα ήθελαν τον σύντροφο τους πιο τρυφερό, πιο δοτικό, με μεγαλύτερη “παρουσία” στις στιγμές τους… 
Να μπορεί να ρέει περισσότερο μέσα στη Ζωή και να μην αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις με τετράγωνη λογική…

Για όλα αυτά η λύση είναι απλή. 
Χρειάζεται να ενεργοποιηθεί περισσότερο το συναισθηματικό τους κέντρο, το κέντρο της καρδιάς. Γι’ αυτό αν θέλετε ο σύντροφος σας να είναι περισσότερο δοτικός, περισσότερο τρυφερός τροφοδοτήστε την καρδιά του με αγάπη. Γεμίστε τον με χάδια, φροντίδα, αποδοχή και αγάπη που θα ξεχειλίσει από την δική σας καρδιά. Και κυρίως φροντίστε την περιοχή του στήθους του. Γεμίστε τη με αγγίγματα και χάδια κάθε είδους. Χαϊδέψτε τη με απαλότητα, με τρυφερότητα, νιώθοντας ότι δεν την χαϊδεύει το χέρι σας αλλά η καρδιά σας. 


Εκεί όπως είστε ξαπλωμένοι και αγκαλιασμένοι συγκεντρωθείτε για λίγο στην αναπνοή σας και νιώστε ότι η καρδιά σας μεγαλώνει, γεμίζει το στήθος σας και προεκτείνετε μέχρι τις παλάμες σας. Νιώστε ότι η ενέργεια της καρδιάς σας φτάνει μέχρι τα ακροδάχτυλα σας. 

Στη συνέχεια αγγίξτε τον σύντροφό σας νιώθοντας ότι αυτή που τον αγγίζει είναι η καρδιά σας και δώστε του μέσα από το κάθε άγγιγμα σας όλη την αγάπη της. Κι αφού χορτάσει το χάδι σας γεμίστε την περιοχή του στήθους του με φιλιά. Κάθε είδους φιλιά. Στεγνά φιλιά, υγρά φιλιά… φιλιά καυτά, πικάντικα, απαλά, δαγκωτά… κάθε είδους. Και φυσικά μην ξεχάσετε τις θηλές…

Ακουμπήστε απαλά τα χείλη σας σε κάποιο σημείο του θώρακα του και στείλτε εκεί τον καυτό αέρα της ανάσας σας. Και αφού κάνετε αρκετές επαναλήψεις διαλέξτε κάποιο άλλο σημείο για να κάνετε το ίδιο…

Αφήστε τα χέρια σας πάλι να ταξιδέψουν πάνω στο στήθος του και με τα ακροδάχτυλά σας δώστε του “το χάδι του νερού”. Επιτρέψτε τους να κυλήσουν πάνω στο στήθος του όπως κυλάνε οι σταγόνες της βροχής. Άλλοτε απαλά, άλλοτε πιο δυνατά, άλλοτε πιο γεμάτα… να κυλίσει σαν νεράκι το χάδι σας ώστε να φροντίσει και να δώσει τη “θρέψη” που χρειάζεται η περιοχή της καρδιάς. Γιατί αυτή η “θρέψη” θα φτάσει, να είστε σίγουρες, μέχρι την καρδιά του και θα την κάνει να ανοίξει σαν λουλούδι.

Μετά ακουμπήστε την παλάμη σας στο κέντρο του στήθους και πιεστέ με απαλότητα, επαναλαμβανόμενα αρκετές φορές. Αυτές οι μικρές επαναλαμβανόμενες πιέσεις ενεργοποιούν και απεμπλοκάρουν το καρδιακό του κέντρο.
Ύστερα ξαπλώστε δίπλα του σιωπηλά, χωρίς σκέψεις και αφήστε τη σιωπή να ενώσει τις καρδιές σας.

Αυτά τα ιδιαίτερα αγγίγματα στην περιοχή του στήθους χρειάζεται να γίνονται συχνά αν θέλετε ο σύντροφος σας να μαλακώσει ενεργειακά και να αποκτήσει πάλι όλες εκείνες τις ιδιότητες-ικανότητες που του αξίζει να έχει αλλά και να σας τις προσφέρει…

Οι άντρες από τη φύση τους έχουν δυνατό το πρώτο τους ενεργειακό κέντρο, το κέντρο του sex και γι΄αυτό το πρωί που ξυπνάνε, πριν ακόμα προλάβουν να τους κατακλύσουν οι σκέψεις, αυτό, είναι απόλυτα ζωντανό. 
Για να ανοίξουν και να ενεργοποιήσουν το καρδιακό τους κέντρο χρειάζονται βοήθεια. Το χάδι και το μασάζ στην περιοχή του στήθους ενεργοποιεί το κέντρο της καρδιάς και βοηθά να ξεπαγώσουν οι “παγωμένες”, από τις αρνητικές εμπειρίες καρδιές και να ξαναβρούν όχι μόνο την ποιότητα τους, την ποιότητα της αγάπης, αλλά και τη χαρά τους.

Ένας άλλος τρόπος που βοηθά να ξεπαγώσουν τα μπλοκαρίσματα στην περιοχή της καρδιάς και να πέσουν τα τείχη προστασίας που μας απομονώνουν από την ίδια τη ζωή είναι η αναπνοή. Η βαθιά, αργή αναπνοή που αν γίνει με συγκεκριμένο τρόπο μπορεί να βγάλει τα μπλοκαρίσματά της καρδιάς στην επιφάνεια και να την απελευθερώσει.

Οι χρόνιες εντάσεις στο σώμα μας και ειδικά στην καρδιά μας συνδέονται ως επί το πλείστον με άλυτες συναισθηματικά συγκρούσεις που προέρχονται από την παιδική ηλικία.

Η βιοενεργειακή άσκηση που ακολουθεί είναι από το βιβλίο του Alexander lowen «Αφεθείτε στο σώμα σας και στη ζωή» επαναφέρει την αρμονία στη σχέση μυαλού–σώματος και μπορεί να βοηθήσει άντρες και γυναίκες να ξανανιώσουν την ζωντάνια να κυλάει μέσα τους και να ξαναφέρουν την αγάπη και τη χαρά στη ζωή τους.

Εφαρμογή
Την άσκηση μπορείτε να την κάνετε πρωί ή βράδυ για 21 μέρες τουλάχιστον αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχει ησυχία γύρω σας.

Ξαπλώστε με την πλάτη πάνω σε ένα σκαμπό, τα χέρια ανοικτά στο πλάι και με τα πέλματα να πατάνε στο πάτωμα για τρία ως πέντε λεπτά αναπνέοντας βαθιά και επιτρέποντας στην αναπνοή σας να βαθαίνει ολοένα και περισσοτερο. 
Αν νιώσετε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε ήχους ή κραυγές μπορείτε να το κάνετε αλλά να ξέρετε ότι χρειάζεται να βγαίνουν αυτοί οι ήχοι χωρίς προσπάθεια από μέρους σας.

Αν βγουν στην επιφάνεια κάποιοι λυγμοί μην τρομάξετε. Από τη στιγμή που θα αρχίσετε να κλαίτε η αναπνοή θα γίνει πιο εύκολη και πιο βαθιά. Το κλάμα είναι σημαντικό γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια αντίσταση σ' αυτό.  Κι αν είστε αποφασισμένοι να ξεπεράσετε τις δυσκολίες σας, συνεχίστε να αναπνέετε με κλάμα ή χωρίς, δεν έχει καμιά σημασία.
Το κλάμα στη δύση είναι μια “παράδοση” και παλιά θεωρούταν αποτυχία. Αλλά η πραγματική παράδοση, το άφημα στο σώμα είναι ο μόνος δρόμος για την θεραπεία και την λύτρωση.


namaste
Ματθίλδη Νέαρχου