Translate

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Αυτοθεραπεία και θεραπευτικά μυστικά

Η θεραπευτική διαδικα­σία μπορεί να επιταχυνθεί και η κατάσταση να μεταβληθεί με το να είμαστε απλά παρόντες στο σώμα μας, όταν είμαστε άρρωστοι. 
Μπο­ρούμε να θεραπεύσουμε το σώμα μας αν τηρούμε ενεργητική στάση απέναντι του, του μιλάμε, το ακούμε και το περιποιούμαστε παρέχοντάς του συναισθηματική προσοχή.

Σημαντικό στοιχείο θεραπευτικής αντιμετώπισης είναι η επιβράδυνση του χρόνου — η συνειδητή χαλάρωση και κατάδυση σε έναν τόπο ανανέωσης, κάθε φορά που είστε κουρασμένοι, υπερβολικά συγκινημένοι ή άρρωστοι.

Σύγχρονες έρευνες στον ύπνο δείχνουν πως, για να μπορέσει το σώμα να βρεθεί στην κατάσταση χαλάρωσης που θα του επιτρέψει να ξεκινήσει τον αναζωογονητικό ύπνο, χρειάζεται τρεις με πέντε ώρες για να χαλαρώσει από το στρες της ημέρας. Η ίδια, όμως, ποσότητα στρες μπορεί να φύγει με πέντε έως δέκα λε­πτά συνειδητής χαλάρωσης. 
Έτσι, αν θέλουμε να μπούμε αμέσως στο στάδιο του αναζωογονητικού ύπνου, μπορούμε να αφιερώνουμε πέντε έως δέκα λεπτά συνειδητής χαλάρωσης προτού πάμε για ύπνο. 
Η επιβράδυνση του χρόνου στις περιπτώσεις που νιώθουμε την ανάγκη να ξαναφορτίσουμε τις διανοητικές, σωματικές ή συναισθηματικές μπαταρίες μας αποτελεί ένα ανεκτίμητο ατού στην υπόθεση της υγεί­ας και της ευημερίας.


Θεραπευτικά μυστικά
Ποτέ μη δίνετε σε κάποιον ή κάποια την ετικέτα του αρρώστου. Ό,τι βλέπετε, σκέφτεστε και προβάλλετε με το νου σας επηρεάζει τη φυσική πραγματικότητα. Αντίθετα, φανταστείτε και νιώστε το συγκεκριμένο πρόσωπο να ακτινοβολεί υγεία.

Μερικές φορές, η σκόπιμη, υποστηρικτική και γεμάτη αγά­πη παρουσία μπορεί να βοηθήσει ένα άρρωστο πρόσωπο πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε φάρμακο. Λούστε αυτό το πρό­σωπο με ενέργεια. Μιλήστε του, κρατήστε το, αγαπήστε το, κάντε το να γελάσει.

Εμπιστευθείτε την ικανότητά του να θεραπεύει τον εαυτό του και μεταδώστε του την πίστη σας. Όμως, μην το πιέζετε να ανακάμψει. Αποδεχτείτε το όπως είναι. Μερικοί άνθρωποι έχουν να διδαχθούν από την αρρώστια τους και δεν πρέπει να πιέζονται να επανέλθουν στην κατάσταση της υγείας.

Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπο αυτό είναι σε ένα χαρούμενο και αισθησιακό περιβάλλον, με καθαρό αέρα, λουλούδια, μουσική, φυσικό φωτισμό και καλή τροφή.


Αφήστε το να κινηθεί ή να ξεκουραστεί όσο χρειάζεται.

Δημιουργήστε μαζί μία τελετουργία, ή φτιάξτε μία μόνοι, με την άδειά του. Οι οδηγίες στο Κεφάλαιο Εφτά και το τελετουργικό στο τέλος αυτού του κεφαλαίου θα σας φανούν χρήσι­μα. Τα θιβετιανά μουσικά μπολ, τα αρώματα, οι ύμνοι, ο κα­θαρός αέρας και οι επικλήσεις θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε την ενέργεια και το χώρο του.

Θεωρήστε την ασθένεια ως διαδικασία εξαγνισμού. Συμμετέχετε με αυτό το Πνεύμα σ’ αυτή τη διαδικασία, εξαγνίζοντας και καθαρίζοντας τις σκέψεις, τις λέξεις, τα συναισθήματα και τον προσωπικό σας χώρο.


Margot Anand
“Η Τέχνη της Καθημερινής Έκστασης”