Translate

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί θα πρέπει να υπάρχει διαφορά στις τεχνικές για άντρες και γυναίκες

Ερώτηση: Γιατί θα πρέπει να υπάρχει διαφορά στις τεχνικές για άντρες και γυναίκες;

Osho: Γιατί είναι διαφορετικοί. Είναι όσο πιο διαφορετικοί είναι δυνατόν. Είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι. Όλη η φυσιολογία, όλη η ψυχολογία, κάθε επίπεδο της θηλυκής συνειδητότητας είναι διαφορετικά από του άντρα. Και όχι μόνο διαφορετικά, αλλά αντίθετα.
Θα πρέπει να αναπτυχθούν εντελώς διαφορετικές τεχνικές. Επειδή όμως ο άντρας και η γυναίκα ζουν μαζί τόσο κοντά, συνεχίζουν, ξεχνώντας ότι είναι διαφορετικοί. Τίποτα δεν είναι όμοιο. Και είναι καλό το ότι τίποτα δεν είναι όμοιο, γιατί έτσι μπορούν να γίνουν ένας κύκλος ενέργειας. Είναι συμπληρωματικοί. Ταιριάζουν ο ένας μέσα στον άλλον. Ο άντρας και η γυναίκα είναι ισότιμοι, επειδή είναι συμπληρωματικοί. Και η συμπληρωματικότητα είναι δυνατή μόνον όταν συναντιούνται οι αντίθετοι πόλοι.


Δες το έτσι: Στο θηλυκό σώμα, ο κόλπος είναι ο αρνητικός πόλος και το στήθος είναι ο θετικός πόλος. Αυτό είναι η μαγνητική ράβδος: Ο θετικός πόλος κοντά στο στήθος, ο αρνητικός πόλος κοντά στον κόλπο. Για τον άντρα, ο αρνητικός πόλος είναι στο στήθος και ο θετικός πόλος είναι στο πέος.

Έτσι, όταν συναντιούνται τα στήθη, το αντρικό και το γυναικείο, συναντιέται το αρσενικό με το θηλυκό Και όταν συναντιούνται στη συνουσία τα σεξουαλικά κέντρα, το αρσενικό και το θηλυκό συναντιούνται. Τώρα και οι δυο μαγνητικοί ράβδοι συναντιούνται στους αντίθετους πόλους. Τώρα υπάρχει ένας κύκλος. Η ενέργεια μπορεί να κυλήσει, η ενέργεια μπορεί να κινηθεί. 
Αυτός όμως ο κύκλος θα συμβεί μόνον όταν ένας άντρας και μια γυναίκα είναι ερωτευμένοι. Αν δεν είναι ερωτευμένοι, τότε μόνο τα σεξουαλικά τους κέντρα θα συναντηθούν. Ένας θετικός πόλος θα συναντήσει έναν αρνητικό πόλο. Θα υπάρξει ανταλλαγή ενέργειας, αλλά γραμμική. Κύκλος δεν μπορεί να γίνει. Γι’ αυτό, χωρίς αγάπη ποτέ δεν αισθάνεσαι ικανοποίηση. Το σεξ χωρίς την αγάπη γίνεται ασήμαντο. Δεν είναι κίνηση στο βάθος. Η ενέργεια κινείται σε μια γραμμή. Κύκλος δεν γίνεται. Κι όταν υπάρχει ο κύκλος, τότε γίνεστε ένα, όχι όμως πριν. Όταν είστε βαθιά ερωτευμένοι, τότε επίσης συναντιούνται τα στήθη. Ποτέ πριν. Έτσι, η σεξουαλική πράξη είναι πολύ εύκολη, η πράξη τής αγάπης είναι περισσότερο σύνθετη. 

Η σεξουαλική πράξη είναι απλά σωματική: Δύο ενέργειες που συναντιούνται και χάνονται. Γι’ αυτό, αν υπάρχει μόνο σεξ, αργά ή γρήγορα θα νιώσεις αποτυχημένος. Ξοδεύεις ενέργεια και τίποτα δεν κερδίζεις. Το κέρδος συμβαίνει μόνον όταν υπάρχει ο κύκλος. Αν ο κύκλος είναι ολοκληρωτικά εκεί, τότε και οι δυο σύντροφοι θα βγουν από τη σεξουαλική πράξη με περισσότερη ενέργεια, πιο ζωντανοί, πιο φορτισμένοι, με περισσότερη ενέργεια να κυλάει.

Αν υπάρχει μόνο η σεξουαλική πράξη, τότε και οι δυο σύντροφοι θα είναι εξουθενωμένοι. Έχουν χάσει ενέργεια και θα κοιμηθούν, επειδή νιώθουν αδύναμοι. Σ' αυτή τη 'συνάντηση του ενός πόλου, οι άντρες αισθάνονται περισσότερο χαμένοι από τις γυναίκες. Γι’ αυτό οι γυναίκες μπορούν να γίνουν πόρνες, επειδή ο θετικός πόλος είναι ο άντρας και ο αρνητικός πόλος είναι η γυναίκα. Η ενέργεια κυλάει από τον άντρα στη γυναίκα, αλλά όχι αντίστροφα. Έτσι, μια γυναίκα μπορεί να συμμετέχει σε είκοσι ή τριάντα σεξουαλικές πράξεις σε μια νύχτα, ενώ ένας άντρας δεν μπορεί. 

Αν υπάρχει αγάπη, τότε ο άντρας και η γυναίκα συναντιούνται στους δυο πόλους. Ο άντρας δίνει στη γυναίκα και η γυναίκα το επιστρέφει.
Είναι αμοιβαίο.

Osho
"Sex"