Translate

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ταντρικός Έρωτας

Υπάρχουν δύο μέρη στη σεξουαλική πράξη: η αρχή και το τέλος. Το αρχικό μέρος είναι περισσότερο χαλαρό, ζεστό. Μη βιάζεστε όμως να κινηθείτε προς το τέ­λος. Ξεχάστε το τέλος ολοκληρωτικά. Παραμείνετε στην αρχή.

Πώς να παραμείνεις στην αρχή
Πολλά πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς. Πρώτο, μην πάρεις τη σεξουαλική πράξη σαν ένα μέσο, για να πας κάπου. Είναι μέσο από μόνη της. Δεν υπάρχει στόχος, δεν είναι μέσον. Δεύτερο, μη σκέφτεσαι για το μέλλον. Παράμεινε στο παρόν. Κι αν δεν μπορείς να παραμείνεις στο παρόν, στο αρχικό μέρος της σεξουαλικής πράξης, τότε δεν μπορείς να μείνεις ΠΟΤΕ στο παρόν, επειδή η ίδια η φύση τής πράξης είναι τέτοια, που σε επαναφέρει στο παρόν.
Παράμεινε στο παρόν. Παράμεινε στη στιγμή, χω­ρίς να πηγαίνεις κάπου και λιώσε. 


Στη διάρκεια της πράξης, κλείσε τα μάτια σου.
Νιώσε το σώμα του άλλου, νιώσε την ενέργειά του να κυλάει προς το μέρος σου και λιώσε μέσα της. Θα έρθει. Συνέχισε να χαλαρώνεις, να χαλαρώνεις, να χαλαρώνεις...
Κι αν δεν υπάρχει εκσπερμάτωση, μη νιώσεις πως έγινε κάποιο λάθος. Τίποτα δεν έγινε λάθος! Και μη νιώθεις πως έχασες κάτι. δεν έχεις χάσει. Επειδή η κοιλάδα έρχεται, νιώθεις πως χάνεις κάτι, αυτό όμως είναι απλά μια παλιά συνήθεια. Μέσα σε λίγο καιρό, τρεις εβδομάδες με ένα μή­να, η κοιλάδα θα αρχίσει να εμφανίζεται. Και όταν εμφανίζεται η κοιλάδα, εσύ θα ξεχάσεις τις κορυφώσεις σου. Καμιά κορύφωση δεν είναι αντάξιά της. Πρέπει όμως να περιμένεις, χωρίς να το πιέζεις, χωρίς να το ελέγχεις. Απλά χαλάρωσε.

Όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο αγκάλιασμα, σε τόσο βαθιά κοινωνία με την αγαπημένη σου ή τον εραστή σου, με τις αισθήσεις σου να τρέμουν σαν φύλλα δέντρου, μπες σ’ αυτό το τρεμούλια­σμα.
Ενώ κάνετε έρωτα, δεν αφήνετε τα σώματά σας να κινηθούν πολύ, επειδή αν αφεθούν τα σώματα σε τέτοια κίνηση, το σεξ απλώνεται σ’ ολόκληρο το σώμα. Όταν το σεξ περιορίζεται στο κέντρο του, μπορείς να το ελέγξεις. Ο νους έχει τον έλεγχο. Όταν όμως απλώνεται σ' ολόκληρο το σώμα σου, δεν μπορείς να το ελέγξεις. Μπορεί ν' αρχίσεις να τρεμουλιάζεις, μπορεί ν’ αρχίσεις να ουρλιάζεις και δεν θα μπορέσεις να ελέγξεις το σώμα σου

Δυνατός άνεμος φυσάει και το δέντρο ταρακουνιέται.
Ακόμη και οι ρίζες ταρακουνιούνται, κάθε φύλλο τρέμει.
Να είσαι ακριβώς σαν το δέντρο. Δυνατός άνεμος φυσάει και το σεξ ΕΙΝΑΙ δυνατός άνεμος, μια φοβερή ενέργεια που φυσάει και σε διαπερνάει. Ταρακουνήσου! Τρέμε!

Άσε το κάθε κύτταρο του σώματός σου να χορέψει. Και η αγαπημένη σου επίσης χορεύει, κάθε κύτταρό της πάλλεται. Μόνο τότε μπορούν να συναντηθούν οι δύο και τότε αυτή η συνάντηση δεν είναι διανοητική. Είναι η συνάντηση των δυο βιοενεργειών σας. 
Μπες σ’ αυτό το τρεμούλιασμα κι ενώ τρεμουλιάζεις μη μένεις επιφυλακτικός, μη μένεις θεατής, επειδή το μυαλό είναι ο θεατής. Μη μένεις επιφυλακτικός! Να είσαι το τρεμούλιασμα, γίνε το τρεμούλιασμα. Ξέχνα το κάθε τι και γίνε το τρεμούλιασμα. Δεν είναι το σώμα σου που τρεμουλιάζει. ΕΣΥ είσαι, ολόκληρη η ύπαρξή σου. Γίνεσαι το ίδιο το τρεμούλιασμα. Τότε δεν υπάρχουν δύο σώματα, δύο μυαλά.

Στην αρχή, υπάρχουν δύο ενέργειες, που τρεμουλιάζουν και στο τέλος μόνο ένας κύκλος. Μπες μέσα στη σεξουαλική πράξη. Μπες ολοκληρωτικά. Μην αφήνεις τίποτα απέξω. Καθόλου μην αφήνεσαι στη σκέψη. Μόνο τότε αντιλαμβάνεσαι πως έχεις γίνει ένα με τον άλλον. Κι έπειτα, αυτή η αίσθηση της ενότητας μπορεί να αποσυνδεθεί από τη σύντροφο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ολόκληρο το σύμπαν. Μπορείς να κάνεις έρωτα με τα δέντρα, με το φεγγάρι, με το κάθε τι.

Όταν μάθεις πώς να δημιουργείς αυτόν τον κύκλο, μπορεί να δημιουργηθεί με το κάθε τι, ακόμη και με το τίποτε. Μπορείς να δημιουργείς αυτόν τον κύκλο μέσα σου, επειδή ο άντρας είναι και άντρας και γυναίκα και η γυναίκα είναι και γυναίκα και άντρας.
Είσαι και τα δύο γιατί δημιουργήθηκες από τα δύο.
Δημιουργήθηκες και από άντρα και από γυναίκα, έτσι το μισό σου παραμένει το αντίθετό σου. Μπορείς να ξεχάσεις εντελώς τα πάντα και ο κύκλος μπορεί να δημιουργηθεί μέσα σου. Και μόνον όταν δημιουργηθεί αυτός ο κύκλος, φτάνεις στην αληθινή αγαμία. Όταν αυτός ο κύκλος δημιουργηθεί μέσα σου, έχεις απελευθερωθεί. 

Όταν επιστρέφεις μετά από μια ταντρική πράξη, έχεις ανέβει, δεν έχεις πέσει. Νιώθεις γεμάτος ενέργεια, πιο σφριγηλός, πιο ζωντανός, ακτινοβόλος. Κι εκείνη η έκσταση θα διαρκέσει για ώρες, ακόμη και για μέρες. Εξαρτάται από το πόσο βαθιά είχες προχωρήσει. Μετά από μια ταντρική σεξουαλική εμπειρία, για μέρες θα αισθάνεσαι χαλαρός, άνετος, σαν στο σπίτι σου, καθόλου βίαιος, καθόλου θυμωμένος, καθόλου στενοχωρημένος.

Η Τάντρα λέει πως, αν κινείσαι διαλογιστικά, το σεξ θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά, θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά! Όλη η ενέργεια απορροφάται σε υψηλότερα κέντρα. Και το σώμα σου έχει πολλά κέντρα. Το σεξ είναι το χαμηλότερο κέντρο και ο άντρας υφίσταται στο χαμηλότερο κέντρο. Όσο πιο πολλή ενέργεια κινείται υψηλότερα, τόσο πιο πολύ αρχίζουν ν’ ανθίζουν τα υψηλότερα κέντρα Όταν η ίδια ενέργεια έρχεται στην καρδιά, γίνεται αγάπη. Όταν η ίδια ενέργεια φτάνει ακόμη υψηλότερα, νέες διαστάσεις και νέες εμπειρίες αρχίζουν ν' ανθίζουν. Και τότε η ίδια ενέργεια θα φτάσει στην υψηλότερη κορυφή τού σώματός σου, σ' αυτό που η Τάντρα ονομάζει ‘σαχασράρ’ στο υψηλότερο κέντρο, στην κορυφή τού κεφα­λιού.

Το σεξ είναι το χαμηλότερο ενεργειακό κέντρο και το «σαχασράρ» είναι το υψηλότερο. Και η ενέργεια κινείται ανάμεσα σ' αυτά τα δύο. Όταν απελευθερωθεί από το κέντρο του σεξ, μπορεί να γίνεις αιτία για να γεννηθεί κάποιος. Όταν η ίδια ενέργεια απελευθερώνεται από το «σαχασράρ», από το κεφάλι προς το Σύμπαν, προσφέρεις στον εαυτό σου μια καινούργια γέννηση. Είναι κι αυτό μια γέννηση, αν και όχι βιολογική. Πρόκειται για μια πνευματική γέννηση. Ξαναγεννιέσαι. Παλιά, στην Ινδία ονομάζαμε έναν τέτοιο άνθρωπο «ντουίτζ», διπλογεννημένο.

Η Τάντρα δεν διδάσκει τη σεξουαλικότητα. Απλώς λέει πως το σεξ μπορεί να είναι μια πηγή μακαριότητας. Και όταν έχεις γνωρίσει αυτή τη μακαριότητα, μπορείς να προχωρήσεις παραπέρα, επειδή τώρα είσαι γειωμένος στην πραγματικότητα. Κανένας δεν πρόκειται να παραμείνει στο σεξ για πάντα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σεξ σαν αφετηρία.

Αυτό σημαίνει η Τάντρα: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σεξ σαν αφετηρία. Και όταν κατανοήσεις την έκσταση του σεξ, μπορείς να κατανοήσεις όλα όσα οι μύστες λένε από παλιά για το μεγαλύτερο οργασμό, τον συμπαντικό οργασμό.

Πολλά βιβλία έχουν γραφεί για την Τάντρα κι όλα μιλάνε για τεχνική. Η αληθινή όμως Τάντρα δεν έχει καθόλου να κάνει με τεχνική. Η αληθινή Τάντρα δεν μπορεί να γραφτεί. Την αληθινή Τάντρα πρέπει να τη ρουφήξεις, να την απορροφήσεις σα σφουγάρι.

Osho
"Sex"