Translate

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ο άνθρωπος πρέπει να υπερβεί το σεξ

Γιατί ο άνθρωπος έχει τόσους πολλούς τρόπους να κάνει σεξ;
Ομοφυλόφιλο, ετεροφυλόφυλο, αμφισεξουαλικό, ένας-προς-έναν και ομαδικό. Ο άνθρωπος έχει την ελευθερία της επιλογής. Και αυτή η επιλογή μπορεί να σε κάνει παθολογικό ή αυτή η επιλογή μπορεί να σε κάνει Βούδα. Τώρα από σένα εξαρτάται, το πώς χρησιμοποιείς την ελευθερία σου.

Μπορείς να ζήσεις τη σεξουαλικότητα σου, διαλέγοντας το δικό σου στυλ. Είσαι ελεύθερος να επιλέξεις το δικό σου στυλ. Αν αποφασίσεις να είσαι βλάκας, τουλάχιστον θα πρέπει να σου δοθεί η ελευθερία του τι είδους βλάκας θέλεις να είσαι!

Σου δίνω ολοκληρωτική ελευθερία. 
Η προσπάθεια μου εδώ είναι να σε βοηθήσω να το ξεπεράσεις. Έτσι, αν είσαι ομοφυλόφιλος, πρέπει να ξεπεράσεις την ομοφυλοφιλία σου. Αν είσαι ετεροφυλόφιλος πρέπει να ξεπεράσεις την ετεροφυλοφιλία σου. Και υπάρχουν επίσης άλλοι άνθρωποι, που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, που είναι αυτοερωτικοί, αυτοσεξουαλικοί. Πρέπει να ξεπεράσουν τον αυτοερωτισμό τους.

Ο άνθρωπος πρέπει να υπερβεί το σεξ, όποιο είδος σεξ κι αν είναι, επειδή αν δεν ξεπεράσεις τη βιολογία σου, ποτέ δεν θα γνωρίσεις την ψυχή σου.

Αν ένας άνθρωπος έχει βρει τον τρόπο του, το στυλ του, τη ζωή του, τότε τα προβλήματα του σεξ εξαφανίζονται. Τα προβλήματα του σεξ υπάρχουν μόνον επειδή η ζωτική σου ενέργεια κινείται σε μια κατεύθυνση, όπου δεν απολαμβάνεις την κίνηση.
Για παράδειγμα, συνεχίζεις να κάνεις μια συγκεκριμένη δουλειά, που δεν σ' αρέσει, αλλά αντίθετα, βαθιά μέσα σου τη μισείς. Κι αυτό γίνεται χρόνιο, επειδή κάθε μέρα συνεχίζεις να κάνεις την ίδια δουλειά, που μισείς. Τότε, ξαφνικά, αν μια μέρα αρχίσεις να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, θα σου προκαλέσει έκπληξη η έκσταση που θα συμβεί μέσα σου. Και τότε το κάθε τι αρχίζει να κυλάει: αγάπη, προσευχή, διαλογισμός, σχέση, το κάθε τι!

Έχω παρατηρήσει ότι η ψυχολογική τοποθέτηση προς το σεξ είναι συμβολική. Δείχνει το κάθε τι που έχει σχέση με ολόκληρη τη ζωή σου.

Osho
"Sex"