Translate

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Τροφή και σεξουαλική ικανοποίηση

OSHO: Η κατανάλωση τροφής μπορεί να σου δώσει σεξουαλική ικανοποίηση, επειδή το κέντρο τού σεξ και το στόμα συνδέονται. Γι' αυτό και τα φιλιά είναι τόσο σεξουαλικά. Κι αν φιλήσεις παθιασμένα κάποιον, αμέσως θα νιώσεις να ανεβαίνει η σεξουαλική ενέργεια.

Νομίζεις πως το στόμα είναι μακριά από το κέντρο του σεξ, δεν είναι όμως. Στην πραγματικότητα, είναι ενωμένα. Είναι οι δυο πόλοι μιας ενέργειας. Έτσι, όποτε λιμοκτονείς στο σεξουαλικό πόλο, όλη η ενέργεια πηγαίνει στο στόμα. Θα πρέπει να φας περισσότερο, έστω να μασήσεις μια τσίχλα. Ή, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να μιλάς συνεχώς, επειδή μιλώντας, το στόμα κινείται. Γι’ αυτό οι άνθρωποι μιλούν συνεχώς, όλη μέρα. Μερικοί μιλούν και τη νύχτα, όταν κοιμούνται!


Αν σταματήσει ο ένας πόλος της ενέργειας, τότε αρχίζει ο άλλος, επειδή η ενέργεια πρέπει κα­τά κάποιον τρόπο να απελευθερωθεί. Δεν μπορείς να την περιορίσεις. Αν κυλάει η σεξουαλική ενέργεια, τότε το κάθε τι σιγοτραγουδάει σωστά, το κάθε τι παραμένει εναρμονισμένο, συντονισμένο. Τότε, είσαι απλά συντονισμένος, πάλλεσαι και υπάρχει ισορροπία.

Όταν η σεξουαλική ενέργεια κολλήσει κάπου, υπάρχουν επιπτώσεις σ’ ολόκληρο το σώμα. Και φυσικά θα έρθουν πρώτα στο κεφάλι, επειδή το σεξ είναι ο ένας πόλος και το κεφάλι είναι ο άλλος πόλος.