Translate

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Τι είναι ο οργασμός

Ο οργασμός είναι μια κατάσταση όπου το σώμα σου δεν είναι πια αισθητό ως ύλη. Δονείται ως ενέργεια, ως ηλεκτρισμός. Δονείται τόσο βαθιά, από τα ίδια του τα θεμέλια, ώστε ξεχνάς εντελώς πως είναι ένα υλικό πράγμα. Γίνεται ένα ηλεκτρικό φαινόμενο. Τώρα οι φυσικοί λένε πως η ύλη δεν υπάρχει, πως ολόκληρη η ύλη είναι απλώς η μορφή, η επιφάνεια του φαινομένου. Κατά βάθος, αυτό που υπάρχει είναι ο ηλεκτρισμός, όχι η ύλη.

Στον οργασμό, έρχεσαι σ' αυτό το βαθύτερο στρώμα του σώματός σου, όπου δεν υπάρχει πια η ύλη, μόνο κύματα ενέργειας. Γίνεσαι μια ενέργεια που χορεύει, δονείται. Δεν υπάρχουν πια όρια σ' εσένα. Πάλλονται, αλλά δεν είναι πια καθόλου ουσιώδη. 

Αυτή είναι η σημασία τού σεξουαλικού οργασμού. Η παγωμένη ενέργειά σου λειώνει και για μια μοναδική στιγμή γίνεται ένα με τη γυναίκα και με τον άντρα, με τα δέντρα, με τα άστρα, με τα βράχια και με το σύμπαν. Εκείνη όμως τη στιγμή, έχεις ένα είδος συνειδητότητας, που είναι θρησκευτική, που είναι ιερή, επειδή προέρχεται από το όλον.

Τώρα ο σεξουαλικός οργασμός χρειάζεται χρόνο. Όσο περισσότερος τόσο καλύτερα' γιατί τότε θα μπει βαθύτερα στην ύπαρξή σου, στο νου, στην ψυχή σου. Τότε θα απλωθεί από τα δάχτυλα των ποδιών σου ως το κεφάλι σου. Κάθε ίνα τού σώματός σου θα πάλλεται μαζί του. Ολόκληρο το σώμα σου θα γίνει μια ορχήστρα και θα φτάσει σε κρεσέντο.
Αν όμως βιάζεσαι, τότε ο οργασμός γίνεται απλώς εκσπερμάτωση, δεν είναι πια οργασμός. Είναι τοπικός και πολύ μικροσκοπικός, σχεδόν χωρίς σημασία. Στην πραγματικότητα, μετά από το σεξ θα νιώσεις κούραση, απογοήτευση, θλίψη, επειδή η ενέργεια όχι μόνο δεν σε έχει κατακλύσει, αλλά έχει απλώς χαθεί.

Παραμένεις, λοιπόν, όπως πριν: Λίγο περισσότερο κουρασμένος, φυσικά, με λιγότερη ενέργεια, φυσικά, όμως παραμένεις ο ίδιος. Δεν σε συγκλόνισε συθέμελα. Και αν δεν γνωρίζεις πως μπορείς να βιώσεις μεγάλες οργασμικές εκρήξεις, δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις τίποτα από πνευματικότητα. Θα είναι σχεδόν αδύνατο για σένα.

Εκατομμύρια γυναίκες έζησαν χωρίς να γνωρίσουν ποτέ πως έχουν την ικανότητα να βιώσουν τον οργασμό. Όταν η γυναίκα δεν μπορεί να έχει οργασμό ούτε και ο άντρας μπορεί. Επειδή ο οργασμός είναι συνάντηση των δυο. Μόνο όταν λιώσουν οι δύο, ο ένας μέσα στον άλλο, μπορούν να έχουν οργασμό. Δεν είναι ότι ο ένας μπορεί και ο άλλος όχι. Δεν είναι δυνατόν!

Η εκσπερμάτωση είναι δυνατή, η ανακούφιση είναι δυνατή, όχι όμως ο οργασμός. Ο οργασμός δεν είναι ανακούφιση. Ο οργασμός είναι γιορτασμός. Και ο οργανισμός συναντιέται, μέσα από τον άλλον, με το όλον. Ο οργασμός είναι πάντοτε θεϊκός. Ο άλλος γίνεται η πόρτα και εισέρχεσαι στο θεϊκό. Ο οργασμός είναι πάντοτε πνευματικός. Ποτέ δεν είναι σεξουαλικός.

Εκείνοι που νομίζουν ότι ο οργασμός είναι σεξουαλικός, δεν έχουν καταλάβει τίποτα απολύτως. Δεν ξέρουν τίποτα από οργασμικές εμπειρίες. Ο οργασμός είναι πάντοτε σαμάντι, έκσταση. Όμως οι άνθρωποι δεν το ξέρουν, επειδή συναντιούνται από ανάγκη, όχι από ενέργειες που ξεχειλίζουν. Όταν σκέφτεσαι τον οργασμό, τότε γίνεται σκοπός, μοιάζει με εμπορική πράξη. Και τότε ο οργασμός γίνεται δύσκολος.

Αυτό είναι το δίλημμα: Αν επιδιώκεις τον οργασμό, γίνεται δύσκολος, επειδή τον αναζητάς, τον λαχταράς και δεν δίνεσαι ολοκληρωτικά στην πράξη. Το μυαλό σου προσβλέπει προς τον οργασμό. Σκέφτεσαι αν θα τον πετύχεις αυτή τη φορά ή όχι κι εκείνος ο φόβος παραλύει το κέντρο του σεξ. Αυτό το κέντρο μπορεί ν’ ανοίξει πραγματικά, μόνον όταν δεν υπάρχει φόβος, όταν δεν τίθεται θέμα έκβασης, όταν δεν σκέφτεσαι καθόλου το μέλλον, όταν η δραστηριότητα δεν κατευθύνεται σε κανένα στόχο, όταν απλά είσαι μέσα στο παιχνίδι.

Είναι όμορφο να παίζεις με ένα άλλο σώμα και ο άλλος να παίζει με το δικό σου σώμα. Δυο σώματα που χορεύουν, τραγουδούν, αγκαλιάζονται, χαϊδεύονται σε μια όμορφη συμφωνία. Δεν υπάρχει ανάγκη να σκέφτονται τον οργασμό. Και ύστερα θα συμβεί! Αυτή είναι η ομορφιά του. 

Κι ύστερα θα συμβεί. Το αν θα συμβεί όμως ή όχι είναι άσχετο. Απλά ξέχνα ό,τι έχει σχέση μ’ αυτόν.


Osho
"Sex"