Translate

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τάντρα και Ομοφυλοφιλία

Αρκετοί από εσάς ρώτησαν τι λέει η Τάντρα για την ομοφυλοφιλία. Αναζητώντας βρήκα ένα ενδιαφέρον κείμενο και το μοιράζομαι μαζί σας

Η Ομοφυλοφιλία

Η ομοφυλοφιλία στους άνδρες καταδικάζεται από τα ταντρικά κείμενα, όχι από θέμα ταμπού, αλλά επειδή δεν βοηθά στην πνευματική αφύπνιση. Αυτή η επαφή και η απορρόφηση του σπέρματος -είτε από την κατάποση είτε από την απορρόφηση κατά το πρωκτικό σεξ- προκαλεί μετασχηματισμό της θηλυκής ενέργειας που υπάρχει μέσα στον άνδρα σε αρσενική. Αυτό ίσως τov κάνει πολύ άκαμπτο ή και επιθετικό.
Ωστόσο, στις μέρες μας παρατηρούμε πλέον ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν αποδείξει τη δη­μιουργική τους φύση και ιδιαίτερα στον καλλιτεχνικό τομέα, κάπου υποδηλώνει ότι έχουν τη δυνατότητα της καλλιέργειας και της μετατροπής της σεξουαλικής ενέργειας σε κάτι άλλο πιο δημιουργικό - και αυτό σπάει την ακαμψία που αναφέρουν τα παραδοσιακά κείμενα της τάντρα. Μέσα δε, από τις κατάλληλες τεχνικές της Ψυχοσεξουαλικής Αλχημείας μπορεί να λάβει ο ασκούμενος την απορρόφηση της θηλυκής ενέργειας από τη φύση -που μπορεί σε ένα ποσοστό να επιτευχθεί-, ίσως σε πιο αργούς ρυθμούς. Η ενασχόληση με τη φύση εξισορροπεί την ανάγκη για θηλυκή ενέργεια.


Ο Σαπφισμός
Η λέξη «σαπφισμός» ή λεσβιασμός προέρχεται από τη Σαπφώ, η οποία έζησε στη Λέσβο τον 6ο αιώνα π.Χ. Ο Σωκράτης την επαινούσε για την ομορφιά της και ο Πλάτωνας την ανέφερε σαν τη δέκατη μούσα. Οι ανατολικές διδασκαλίες ενθάρρυναν τις ερωτικές σχέσεις ανάμεσα σε γυναίκες, αλλά δίχως να αποτελεί αυτό εναλλακτική λύση του ετεροφυλικού έρωτα. Αυτό το έκαναν, γιατί γνώριζαν πως η γυναικεία ενέργεια δρα αθροιστικά σε αντίθεση με του άνδρα. Ο σαπφισμός τότε δεν είχε καμία σχέση με τη σύγχρονη μορφή του δυτικού Λεσβιασμού, που είναι και σε έναν τεράστιο βαθμό επιθετικός και με διαχωρισμό ρόλων, καθώς η σύγχρονη γυναίκα μαθαίνει να αντιμετωπίζει τις άλλες γυναίκες ως ανταγωνίστριες και όχι ως συμμάχους. Από την άλλη, οι γυναίκες στην Ανατολή αισθάνονταν μεγάλη αλληλεγγύη μεταξύ τους. 

Οι λεσβιακές σχέσεις εξελίσσονταν με φυσικότητα, καθώς οι παλλακίδες και οι σύζυγοι ζούσαν στον ίδιο χώρο. Στο Ραμαγιάνα, ένα σημαντικό ινδουιστικό κείμενο, στο Κάμα Σουτρα, όπως και στη βουδιστική, ινδουιστική, ταντρική, ταοϊστική, αιγυπτιακή και αφρικάνικη λογοτεχνία συναντάμε πολλά κείμενα με παγανιστικές τελετές που θεωρούσαν τη σεξουαλική επαφή ανάμεσα στις γυναίκες απολύτως φυσική και αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικοθρησκευτικού συστήματος και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μητριαρχικές κοινωνίες.


Ασκήσεις Εξισορρόπησης Ενέργειας
Μια όμορφη και ευχάριστη πρακτική εξισορρόπησης ενέργειας (όχι μόνο για ομοφυλόφιλους) είναι ο διαλογισμός μέσα στη θάλασσα. Να αφεθούμε ελεύθεροι να επιπλεύσουμε στο νερό, οραματιζόμενοι ότι, κατά την εισπνοή, λαμβάνουμε ενέργεια από το νερό, ένα κατεξοχήν θηλυκό στοιχείο.
Επίσης, οι άνδρες, μπορείτε να ξαπλώσετε στην παραλία γυμνοί μπρούμυτα και να οραματιστείτε ότι από το πέος απορρο­φάτε ενέργεια από τη γη και την κινείτε στην τροχιά των ενεργειακών κέντρων σας και των μεσημβρινών.
Για τις γυναίκες που χρειάζονται συμπλήρωμα θηλυκής ενέργειας, μια εξαίσια πρα­κτική είναι να κάνουν την ανάποδη στάση με το κεφάλι κάτω (στάση στήριξης στο κεφάλι) και με όλο το σώμα κάθετο στη γη και να ανοίξουν τα πόδια σε σχήμα χωνιού, οραματιζόμενες ότι ενεργειακές ρίζες απλώνονται από τα πόδια και το γεννητικό τους όργανο προς τον ήλιο και απορροφούν και γεμίζουν με την αρσενική ενέργεια του ήλιου. 
Ακόμη πιο απλά, μπορείτε να ξαπλώσετε ανάσκελα στην παραλία, κατά προτίμηση γυμνές και με τα πόδια λυγισμένα και ανοικτά και να οραματίζεστε ότι η ηλιακή ενέργεια κυλά μέσα σας και εσείς την κινείτε στην τροχιά των τσάκρα και των μεσημβρινών. Αν όμως, ως γυναίκες, έχετε περισσότερα αποθέματα αρσενικής ενέργειας, τότε καλό είναι να γίνει η άσκηση για την απορρόφηση θηλυκής ενέργειας από τη θάλασσα. 
Και το ίδιο ισχύει και για τους ομοφυλόφιλους άν­τρες: αν έχετε περισσότερη θηλυκή ενέργεια από αρσενική, μπορείτε να κάνετε την άσκηση απορρόφησης ενέργειας από τον ήλιο, διαμέσου του περινέου σας.
Αυτές οι ασκήσεις συμβάλλουν θετικά και στα δύο φύλα, δημιουργώντας μια εξαιρετικά δυνατή βάση για την εξισορρόπηση των πολικοτήτων.


Μιχαήλ Καρπαθίου
Απόσπασμα από το βιβλίο 
«Σεξουαλική Αλχημεία»