Translate

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

«Αναζητώντας τον τέλειο σύντροφο»


“Ταξίδι προς τα μέσα” 

«Αναζητώντας τον τέλειο σύντροφο»


Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 18:00- 22:30

L.A. Theater 
Κωνσταντινουπόλεως 82, Γκάζι  


"Γνωρίζοντας τον εσωτερικό Άντρα και την εσωτερική Γυναίκα"
Αν μέχρι τώρα αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να έχεις αρμονικές υγιείς συντροφικές σχέσεις…
Αν ζεις μέσα σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο εγκατάλειψης και απόρριψης…
Αν η πίκρα που κουβαλάς από το “παρελθόν” νιώθεις ότι καθορίζει την συμπεριφορά σου και δεν σε αφήνει ελεύθερο/η να νιώσεις, να αφεθείς και να απολαύσεις…
Αν  η μοναξιά και η αποξένωση κυριαρχεί στη ζωή σου… 
Τότε χρειάζεται να “κυττάξεις” μέσα σου, να αντικρίσεις τον εσωτερικό σου άντρα και την εσωτερική σου γυναίκα και να φέρεις σε ισορροπία όχι μόνο την μεταξύ σας σχέση αλλά και τον τρόπο που σχετίζονται μεταξύ τους. 


Συνήθως η εξωτερική πραγματικότητα είναι ένα καθρέφτισμα του εσωτερικού μας κόσμου και οι σύντροφοι μας καθρεφτίζουν την εσωτερική εικόνα που έχουμε στην ψυχή μας για το αντίθετο φύλο. 
Αν κάτι δεν κυλάει στις σχέσεις σου είναι καιρός να έρθεις σε επαφή με τις αρχέτυπες μορφές του άντρα και της γυναίκας μέσα σου και να φέρεις πάλι σε αρμονία τη σχέση σου με την αρσενική και τη θηλυκή σου ποιότητα. 


Σε αυτό το σεμινάριο όχι μόνο θα συναντήσουμε τις αρχετυπικές μορφές του άντρα και της γυναίκας μέσα μας αλλά θα κατανοήσουμε και τον τρόπο που συμπεριφέρονται και αντιδρούν, έτσι ωστε να μπορέσουμε  να φέρουμε την μεταξύ τους σχέση σε αρμονία. 
Ταυτόχρονα, αφού συμφιλιωθούμε με την ύπαρξη τους, θα θεραπεύσουμε τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί από αυτή την εσωτερική διάσπαση. 
Η συνάντηση μας θα ολοκληρωθεί με το ενεργειακό μασάζ ”yin-yang” ώστε να ξαναέρθουν σε ισορροπία το αρσενικό και το θηλυκό μέσα μας για να αποκτήσουν οι επιλογές μας στη ζωή δύναμη και συναισθηματική διαύγεια 



Για να έχουμε αρμονικές υγιείς συναισθηματικές σχέσεις
.
Φτάνοντας στα “χρόνια της ωριμότητας” δεν σημαίνει ότι έχουμε ωριμάσει συναισθηματικά γιατί κουβαλάμε αθεράπευτες πληγές που μας υποβάλλουν σε συγκεκριμένες συμπεριφορές και επιλογές. Αυτές συχνά προκαλούνται από τον συναισθηματικό μας πόνο, τη  βαθιά λύπη που προέρχεται από διαλυμένες ρηχές σχέσεις, από τη μοναξιά και την αποξένωση, από την ανασφάλεια και τον φόβο μας για το μέλλον και από την πίκρα που έρχεται από το παρελθόν. Μένοντας στο πρώτο επίπεδο αντίληψης δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η ρίζα του προβλήματος είναι πολύ πιο βαθιά και πηγαίνει στα χρόνια της αθωότητας όταν για πρώτη φορά έγινε ρήξη της σχέσης με τον εσωτερικό μας άντρα και την εσωτερική μας γυναίκα. Τότε που διασπάστηκε η ισορροπία που είχαμε με την εσωτερική αυτοεικόνα για το φύλο μας ή  με την εικόνα του εσωτερικού μας αντίθετου φύλου εξαιτίας της διαμάχης μας με τον γονιό του ίδιου ή του αντίθετου φύλου αντίστοιχα.
Κάνοντας ασυνείδητα προβολές αυτής της διαλυμένης εσωτερικής σχέσης πάνω στον εκάστοτε σύντροφό μας επιτρέπουμε η εσωτερική μας διαμάχη να εκδηλώνεται και στον εξωτερικό μας κόσμο ή ζώντας σε συνεχόμενες διενέξεις και εντάσεις  ή ζώντας σε μια καταθλιπτική αποστασιοποίηση. Όμως πολλές φορές αναρωτιόμαστε: Τι φταίει που δεν μπορούμε να έχουμε συναισθηματικά υγιείς σχέσεις.
Για να πετύχει όμως μια εξωτερική σχέση, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με τις αρχέτυπες μορφές του άντρα και της γυναίκας μέσα μας έτσι ώστε να γιατρέψουμε τα αρσενικά και τα θηλυκά χαρακτηριστικά μας, να αποδεχτούμε και τις δυο μας ποιότητες για να τις φέρουμε σε ισορροπία.

Οι σχέσεις μας είναι καθρέφτες που, αναπόφευκτα, καθρεφτίζουν οτιδήποτε αναξιοποίητο υπάρχει μέσα μας. Οι σύντροφοι μας καθρεφτίζουν την εσωτερική εικόνα που έχουμε στην ψυχή μας για το αντίθετο φύλο. Και αυτή η εσωτερική εικόνα πολλές φορές μας μπλοκάρει και μας οδηγεί σε οδυνηρούς δρόμους και σε συμπεριφορές που τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Και πραγματικά η ζωή παίζει τρελά παιχνίδια μαζί μας γιατί φέρνει στο διάβα μας ανθρώπους που εχουν τις ίδιες πληγές με τις δικές μας. Και όχι μόνο ελκόμαστε από αυτούς τους ανθρώπους αλλά τις περισσότερες φορές τους ερωτευόμαστε κιόλας. Η μεταξύ μας σχέση είτε θα γίνει «κατάρα» είτε «ευλογία». Εξαρτάται από εμάς και από το αν θα πάρουμε το μάθημα μας και θα οδηγηθούμε στην πληρότητα ή θα το αρνηθούμε και θα οδηγηθούμε σε πιο βαθιά διάσπαση.

Χρειάζεται να ξέρουμε ότι κυλώντας στο ποτάμι του χρόνου όλες οι σχέσεις μπορούν να  γίνουν, σε κάποιο βαθμό, ένα σταυροδρόμι πόνου. Και αυτό θα συνεχιστεί έως ότου αποφασίσουμε, συνειδητά, να ισορροπήσουμε και να ενώσουμε μέσα μας το Αρσενικό και το Θηλυκό.



Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου       L.A. (Life n' Art) Theater
Κωνσταντινουπόλεως 82, Γκάζι        (Μετρό Κεραμεικός)

Πληροφορίες:   210 5789337  &  6973216895


Συντονίστρια: Δέσποινα Παλαμάρη


Ειδικές τιμές για ζευγάρια  και ανέργους




¨Ταξίδι προς τα Μέσα¨  
Οι επόμενες συναντήσεις  είναι:



Σάββατο 7 Μαρτίου 18:00-22:00
«Άντρας-Γυναίκα, ο χορός των ενεργειών»



Σάββατο 4 Απριλίου 18:00-22:00
«Μυστικά για επιτυχημένες σχέσεις»



Σάββατο 16 Μαΐου  19:00-22:00    
«Παιχνιδίζοντας με τις αισθήσεις»





namaste
despoina palamari