Translate

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Πρόσκληση στη Χαρά και στην Αγάπη


Σάββατο 17 Ιανουαρίου 

ώρα 18.30 -21:00  

στο L.A theater 

Donation


Πολλές φορές ακούω, θέλω να διώξω τις σκέψεις, να μην είμαι στο μυαλό μου αλλά δεν ξέρω τον τρόπο. Το σώμα μπορεί να μας μάθει αυτό το μυστικό...


Μέσα από ένα παιχνιδιάρικο και απολαυστικό ταξίδι στο εδώ και τώρα θα μάθουμε το πώς μπορούμε:
v να διαφοροποιήσουμε τον μέχρι τώρα τρόπο σκέψης μας
v να νιώσουμε το σώμα μας και να ζούμε στο τώρα   (γείωση)
v να ξυπνήσουμε την ζωτική μας ενέργεια με ενεργειακές ασκήσεις, αναπνοές και με ενεργειακά μασάζ
v να βιώσουμε το ¨άγγιγμα¨ της αγάπης
v και να αφεθούμε να απολαύσουμε την κάθε μας στιγμή



«Αν θες να ανυψώσεις τη συνειδητότητά σου χρειάζεται να αγαπήσεις το σώμα σου»...



Συντονίστρια: Δέσποινα Παλαμάρη

L.A. (Life n' Art) Theater 
Κωνσταντινουπόλεως 82 και Ιεράς οδού, Γκάζι
(Μετρό Κεραμεικος)

Πληροφορίες:   210 5789337

Donation: ο κάθε συμμετέχων δίνει το ποσό που επιθυμεί






Οι επόμενες συναντήσεις μας θα γίνουν:
 21 Μαρτίου        «Ο χορός και το μασάζ των 5 στοιχείων»
                          Γη, νερό, φωτιά, αέρας, και αιθέρας…    
     
   30 Μαΐου                     «Άνοιγμα στην ελευθερία»                                              


Osho: «Αν μάθεις τη σοφία του σώματος και το μυστήριο του σώματος, θα έχεις βρει το μυστηριακό μέσα σου. Και μέσα στο μυστήριο του σώματος βρίσκεται η ίδια η λάμψη της συνειδητότητάς σου.»

Ένα εντελώς καινούργιο είδος παιδείας χρειάζεται στον κόσμο, όπου ο καθένας θα εισάγεται στις σιωπές της καρδιάς, μ’ άλλα λόγια στο διαλογισμό, όπου ο καθένας θα προετοιμάζεται να είναι συμπονετικός με το σώμα του. Επειδή, αν δεν είσαι συμπονετικός με το ίδιο σου το σώμα, δεν μπορείς να είσαι συμπονετικός με κανένα άλλο σώμα. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός και δεν σου έχει κάνει κανένα κακό. Βρίσκεται συνεχώς στην υπηρεσία σου – από τότε που γεννήθηκες – και θα βρίσκεται στην υπηρεσία σου μέχρι το θάνατό σου. Θα κάνει όλα όσα θέλεις να κάνεις – ακόμα και το ανέφικτο – και ποτέ δεν θα σου είναι ανυπάκουο.
Είναι ασύλληπτη η δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού, ο οποίος είναι τόσο υπάκουος και τόσο σοφός. Αν συνειδητοποιήσεις όλες τις λειτουργίες του σώματός σου, θα εκπλαγείς. Ποτέ δεν έχεις σκεφτεί τι κάνει το σώμα σου.


Είναι τόσο θαυμαστό, τόσο μυστηριακό! Ποτέ όμως δεν έχεις κοιτάξει μέσα του. Ποτέ δεν ασχολήθηκες με το να εξοικειωθείς με το ίδιο σου το σώμα. Κι ύστερα υποκρίνεσαι πως αγαπάς άλλους ανθρώπους; Δεν μπορείς, επειδή εκείνοι οι άλλοι άνθρωποι σου παρουσιάζονται επίσης ως σώματα.
Το σώμα είναι το μεγαλύτερο μυστήριο σ’ ολόκληρη την ύπαρξη. Αυτό το μυστήριο πρέπει να αγαπηθεί – τα μυστήριά του, οι λειτουργίες του – να εξοικειωθείς απόλυτα μαζί του. Αν μάθεις τη σοφία του σώματος και το μυστήριο του σώματος, θα έχεις βρει το μυστηριακό μέσα σου. Και μέσα στο μυστήριο του σώματος βρίσκεται η ίδια η λάμψη της συνειδητότητάς σου.
Μόνο από τη στιγμή που έχεις επίγνωση της συνειδητότητάς σου, του είναι σου, μπορείς να έχεις σεβασμό προς τα άλλα ανθρώπινα όντα, προς τα άλλα ζωντανά όντα, επειδή όλα είναι τόσο μυστηριακά, όσο είσαι κι εσύ. Είναι απλώς διαφορετικές εκφράσεις, διαφορετικές εκδηλώσεις, οι οποίες κάνουν τη ζωή πλουσιότερη. Και από τη στιγμή που ο άνθρωπος έχει βρει τη συνειδητότητα μέσα του, έχει βρει το κλειδί για το υπέρτατο.
Κάθε εκπαίδευση που δεν σε διδάσκει να αγαπάς το σώμα σου, που δεν σε διδάσκει να είσαι συμπονετικός με το σώμα σου, που δεν σε διδάσκει πώς να μπαίνεις μέσα στα μυστήριά του, δεν θα είναι σε θέση να σε διδάξει πώς να μπεις μέσα στην ίδια σου τη συνειδητότητα.