Translate

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Φλερτ, ανοίγοντας την πύλη της έκστασης

"Φαίνεται ότι στη ζωή οτιδήποτε σου φαίνεται όμορφο είναι αυτό που δεν είναι πραγματικά δικό σου. Αυτό που λαχταράς και επιθυμείς να αποκτήσεις. Τότε κάνεις όνειρα και κρατάς το μυαλό σου σε εγρήγορση για να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις την επιθυμία σου." 

Κάπως έτσι ξεκινάνε και οι "σχέσεις". Ένας άντρας βλέπει μια όμορφη γυναίκα και την επιθυμεί. Επιθυμεί το πρόσωπο, τα μάτια της, το σώμα της. Θέλει να την πλησιάσει, να νιώσει το άγγιγμα της, να γευτεί το φιλί της. Θέλει τα χέρια του να ταξιδέψουν πάνω στο κορμί της και να ακούσει μικρές φωνές ευχαρίστησης να βγαίνουν από τα χείλη της. Θέλει η ματιά της να θολώνει από ηδονή και να ξέρει ότι αυτός είναι ο δημιουργός της ευχαρίστησης της. Ότι αυτός μπορεί να την οδηγήσει στην ικανοποίηση. Θέλει, θέλει, θέλει…

Και για όλα αυτά τα θέλω μπορεί να κάνει τα πάντα. Γίνεται ο άντρας-κυνηγός που πρέπει να κατακτήσει τη γυναίκα- θήραμα. Η πρόκληση γι’ αυτόν είναι τεράστια. Η γυναίκα πρέπει να κατακτηθεί και μπορεί να κάνει γι' αυτό οτιδήποτε χρειαστεί. Ακόμα και να πέσει στη "φωτιά" για να την κάνει να τον "δει". Πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι οποιοσδήποτε άντρας αλλά ο Μοναδικός. Αυτός που θα την κατακτήσει…

Από την άλλη η γυναίκα θέλει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Θέλει τον άντρα-κυνηγό που έχει την ικανότητα να την διεκδικήσει με όλους τους τρόπους. Που δεν θα τον σταματήσει κανένα εμποδιο. Υποσυνείδητα τον τσεκάρει για να δει αν έχει έμπνευση, αν έχει τσαγανό, αν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες, αν είναι τολμηρός γιατί σύμφωνα με τον γενετήσιο προγραμματισμό της ουσιαστικά αναζητά έναν άντρα-προστάτη γι’ αυτήν και τα παιδιά της.
Γι' αυτό το λόγο συνήθως δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία, δεν κυνηγά τον άντρα, στήνει την ¨παγίδα¨ της περιμένοντας. Γίνεται κι εκείνη με τη σειρά της κυνηγός. Κυνηγά χωρίς όμως να φαίνεται ώσπου να γίνει η μεγαλύτερη φαντασίωση σου. Και τότε ξέρει ότι τον έχει κατακτήσει.

Και με αυτόν τον τρόπο αρχίζει το παιχνίδι του φλερτ που ουσιαστικά είναι ένα παιχνίδι κατάκτησης και από τις δυο πλευρές. Το άγνωστο και η αβεβαιότητα φαντάζουν μαγικά. Κανείς από τους δυο δεν μπορεί να ξέρει που θα καταλήξει αυτό το παιχνίδι. Θέλω-δεν θέλω, μπορώ-δεν μπορώ, έρχομαι-φεύγω, τίποτα σίγουρο, τίποτα γνώριμο, τίποτα ασφαλές. Και η επιθυμία γιγαντώνεται, το μυαλό τρελαίνεται και αναζητά καινούργιους τρόπους για να κατακτήσει το πρόσωπο που το εξιτάρει. Οι αισθήσεις χτυπάνε κόκκινο καθώς ακόμα κι ένα απλό άγγιγμα μπορεί να απογειώσει το συναίσθημα. 

Όλη η ομορφιά του έρωτα δεν βρίσκεται τόσο πολύ στον ίδιο τον έρωτα αλλά στο προκαταρκτικό παιχνίδι, στο φλερτ. Οι άνθρωποι είναι πολύ ευτυχισμένοι όταν φλερτάρουν. Κι αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει το κυνήγι, το άγνωστο, το αβέβαιο. Νιώθουν τόσο ευτυχισμένοι γιατί ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο φλερτάρουν την Ζωή. Η ενέργεια τους ανεβαίνει στο ζενίθ. Νιώθουν ζωντανοί, δυνατοί, ελεύθεροι. Ανοίγουν καρδιά και μυαλό στην έμπνευση, στη δημιουργία, στην έκσταση!

Και όλα αλλάζουν όταν αρχίζει ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα η οικειότητα. Όταν νιώσουν ότι το "θήραμα" κατακτήθηκε. Όταν χάσουν την ικανότητα να είναι αυθεντικοί, ελεύθεροι. Όταν αρχίσουν τα πρέπει να είσαι έτσι, πρέπει να είσαι αλλιώς, τώρα είσαι δική μου, είσαι δικός μου. Όταν το άγνωστο αντικαταστείτε από το γνώριμο, το ασφαλές. Και μετά έρχεται ο έλεγχος και η κτητικότητα να μαραζώσουν την σχέση. Η γυναίκα δεν είναι τόσο όμορφη τώρα πια. Ο άντρας δεν είναι τόσο δυνατός τώρα πια. Το αδηφάγο τέρας της καθημερινότητας απλώνει τα νύχια του για να καταστρέψει τον έρωτα μεταξύ τους.

Δεν επιτρέπουν ο ένας στον άλλον να είναι ο εαυτός του και αφήνουν να κυριαρχούν πάνω στο κρεβάτι τους τα πρέπει και ο φόβος. Μα πως μπορεί να απολαύσει ο ένας τον άλλον όταν και οι δυο σύντροφοι κρύβονται μέσα σε ανασφάλειες και ψεύτικες συμπεριφορές. Οι ψεύτικες συμπεριφορές φέρνουν και ψεύτικους οργασμούς. Δεν απογειώνουν την σχέση, δεν υμνούν τον έρωτα, δεν επιτρέπουν την ελευθερία του να "είμαι ο εαυτός μου". Δεν οδηγούν στην έκσταση. 

Γι’ αυτό λένε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα γιατί οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να σχετίζονται, πώς να αγαπάνε. Απλά αφήνουν τις πληγές τους να κυριαρχούν στη σκέψη τους και απαιτούν από τον άλλον να είναι ευχαριστημένος μέσα στο κλουβί της "αγάπης" ενώ ταυτόχρονα αποζητούν  έντονα τη δική τους ελευθερία.

«Δεν μπορείς να βάλεις το πουλί της αγάπης μέσα σε ένα κλουβί. Μπορεί το κλουβί να είναι χρυσό, μπορεί να είναι πολύτιμο, μπορεί να είναι κατάμεστο με διαμάντια και κοσμήματα, το κλουβί όμως παραμένει κλουβί. Και αυτό που θα κάνει με σιγουριά είναι να καταστρέψει την ικανότητα του πουλιού να πετάει. Και τότε το πουλί θα νομίζεις ότι ζει αλλά θα είναι νεκρό... Και η θέα ενός νεκρού πουλιού δεν εξιτάρει κανέναν.»

Πολλοί άνθρωποι οδηγούνται στο να ψάχνουν έναν άλλον σύντροφο, έξω από τη σχέση ή το γάμο τους γιατί δεν αντέχουν στη θέα αυτή. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όμως είναι ότι την ευθύνη για το νεκρό πουλί την έχουν εκείνοι και ότι πολύ γρήγορα ακόμα και τον καινούριο σύντροφο θα τον βαρεθούν. Ο επαναλαμβανόμενος ελεγκτικός τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς που έχουν, το ανελεύθερο εγώ τους, θα σκοτώσει, για άλλη μια φορά, την ομορφιά της ελευθερίας που αντίκρισαν όταν τον πρωτοσυνάντησαν.  


«Αν πραγματικά δεν θέλεις μια νεκρή σχέση, έναν νεκρό γάμο, αν θέλεις να ξαναδείς τον σύντροφο σου όμορφο, επιθυμητό δεν χρειάζεται να περιμένεις από εκείνον να αλλάξει. Χρειάζεται να αλλάξεις ο ίδιος. 
Να συναντήσεις τον άγριο ελεύθερο εαυτό σου, αυτόν που δεν ξέρει από συμβιβασμούς και περιορισμένες ανάσες ζωής και να του επιτρέψεις να κυριαρχήσει στη ζωή σου. Ταυτόχρονα χρειάζεται να αποδεχτείς την ατίθαση και ελεύθερη πλευρά του συντρόφου σου ώστε να  έρθει πάλι η μαγεία του έρωτα στη ζωή σας.

Χρειάζεται να θυμηθείς το παιχνίδι, το φλερτ για να μπεις πάλι στο μονοπάτι της χαράς. Να κάνεις την ζωή σου βαθιά εκστατική "παίζοντας"…»


namaste
despoina palamari