Translate

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Πέρα από τα όρια της Έκστασης

"Το σεξ είναι αθώα ενέργεια που κυλάει μέσα σου. Που είναι ζωντανή μέσα σου. Μην την κάνεις ανάπηρη. Άφησε τη να κινηθεί προς τα ύψη. Άφησε τη να γίνει αγάπη".
Osho


Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας. Τρέχουμε για να προλάβουμε τα πάντα. Βάζουμε στόχους και κινούμαστε βάση σχεδίου για να τα καταφέρουμε. Έχουμε μάθει από πολύ μικροί ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε οτιδήποτε. Να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε. Και η ζωή μας έχει γίνει ένας αγώνας δρόμου…
Και δυστυχώς την ίδια ταχύτητα, την ίδια πολεμική διάθεση, την ίδια αγωνία την έχουμε βάλει και μέσα στην ερωτική μας ζωή. Η σεξουαλική πράξη από έκσταση έχει γίνει εκτόνωση. Μια απελευθέρωση εντάσεων και υγρών που όμως είναι στιγμιαία γιατί μετά το σώμα πάλι σφίγγετε, το μυαλό συνεχίζει να υπερλειτουργεί και η ζωτικότητα μας αποκοιμιέται. Έτσι μάθαμε και έτσι συνεχίζουμε να κάνουμε…


Νομίζουμε ότι όλοι οι άντρες είναι ίδιοι. Ότι όλες οι γυναίκες είναι ίδιες. Ότι εμείς, είμαστε ίδιοι με τον χθεσινό εαυτό μας. Για αυτό και συνεχίζουμε να λειτουργούμε μέσα από συγκεκριμένες συμπεριφορές και σκέψεις. Συνεχίζουμε να φλερτάρουμε με τον ίδιο τρόπο, να κοιτάμε με τον ίδιο τρόπο, να αγγίζουμε με τον ίδιο τρόπο, να ξεγελάμε τις αισθήσεις μας με τον ίδιο τρόπο. 
Η όραση έχει γίνει η αίσθηση που πρωταγωνιστεί στη ζωή μας και όλες οι υπόλοιπες υπολειτουργούν. Είναι τόσο πολύ κατευθυνόμενη από το μυαλό που έχει γίνει υποχείριο του. Ταμπέλες, κανόνες και  απαγορεύσεις την περιορίζουν στο λίγο και στο συγκεκριμένο. Νομίζουμε ότι τίποτα άλλο έξω από αυτά που έχουμε στο μυαλό μας δεν μπορεί να μας φέρει ικανοποίηση, ευχαρίστηση. Τι σχέση όμως έχει η απόλαυση με την μάρκα των ρούχων ή του αυτοκινήτου; Τι σχέση έχει ο ερωτισμός με τη διάμετρο του στήθους, της περιφέρειας, της μέσης; Με το πόσο γυμνασμένα είναι τα πόδια ή τα χέρια ή η κοιλιά; Τι σχέση έχει ο ερωτισμός με το μυαλό; Καμία!
Ο ερωτισμός είναι έκφραση του σώματος και όσο πιο πολύ αγαπάμε εμείς οι ίδιοι το σώμα μας, όσο περισσότερο το αφήνουμε ελεύθερο να εκφραστεί, να κινηθεί, να χορέψει, να μοιραστεί, να εκστασιαστεί τόσο περισσότερο μεγαλώνει και ο ερωτισμός μέσα μας, τόσο περισσότερο διαχέεσαι γύρω μας.

Αν μάθουμε εμείς οι ίδιοι να απολαμβάνουμε τον ερωτισμό μας τότε δεν χρειάζεται να είμαστε βιαστικοί. Τότε θα μπαίνουμε στη φωτιά του πάθους αργά, εκστασιακά, απολαμβάνοντας το σώμα το δικό μας και του συντρόφου μας με τον ίδιο τρόπο. Δεν θα υπάρχει διαχωρισμός. Θα είμαστε μια ενότητα. Δεν θα χρειάζεται να κατακτήσουμε ούτε να κατακτηθούμε. Δεν θα χρειάζεται να κάνουμε συγκεκριμένες κινήσεις, συγκεκριμένες τεχνικές για να φτάσουμε σε συγκεκριμένο στόχο. Η τωρινή στιγμή θα μας χαρίζει την επόμενη. Το τωρινό χάδι θα μας οδηγεί στο επόμενο. Όλη η ερωτική εμπειρία θα είναι ένα υπέροχο οργασμικό ταξίδι. Ένας χορός ενεργειών.

Αφήνοντας το σώμα να μπει στο χορό των ενεργειών και να κινηθεί ελεύθερα τότε επιτρέπουμε στη σεξουαλική ενέργεια να απλωθεί παντού και να μην μείνει περιορισμένη στο κέντρο του sex εκεί όπου ο νους μπορεί να την ελέγξει και να την περιορίσει. Το σώμα τότε απελευθερωμένο παίρνει την πρωτοβουλία. Αρχίζει να δονείται ολόκληρο, κραυγές ανεξέλεγκτες φεύγουν από τα χείλη, κάθε κύτταρο ζωντανεύει, το σώμα κινείται και η σεξουαλική ενέργεια απλώνεται παντού…
Ο χρόνος σταματά να υπάρχει. Το παρελθόν σταματά να υπάρχει. Το μέλλον σταματά να υπάρχει. Δεν υπάρχει πόνος, ανησυχία, αμφιβολία… Απλά κινούμαστε στην διάσταση του τώρα απολαμβάνοντας την αγάπη. 
Όταν συμβεί μια τέτοια επαφή τότε δεν συναντιούνται δυο μυαλά αλλά δυο ψυχές και αναπτύσσεται ανάμεσα τους μια σιωπηλή και βαθύτερη επικοινωνία.

Αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον και γινόμαστε το ίδιο το αγκάλιασμα. Γινόμαστε το ίδιο το φιλί. Δεν είμαστε αυτός που χαϊδεύει ή που χαϊδεύεται αλλά το ίδιο το χάδι. Ξεχνάμε τον εαυτό μας τόσο ολοκληρωτικά που αρχίζουμε να υπάρχουμε χωρίς κανένα περιορισμό, μέσα στην Αγάπη. Το σώμα μας δεν είναι πια  αισθητό σαν ύλη. Το νιώθουμε να δονείται σαν ενέργεια και σιγά, σιγά οδηγούμαστε στον σεξουαλικό οργασμό. H ενέργειά μας κυλά παντού  και για μια μοναδική στιγμή γίνεται ένα με τη γυναίκα, γίνεται ένα με τον άνδρα, γίνεται ένα με το Όλον, ένα με το Σύμπαν. 


namaste
despoina palamari