Translate

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Μικρά μυστικά για επιτυχημένες σχέσεις

Όταν διαλέγουμε ένα άτομο για σύντροφο συνήθως στην αρχή υπάρχει χημεία, μια σύνδεση που προέρχεται από το πρώτο τσάκρα. Είναι καλό να αναρωτηθούμε αν υπάρχει σύνδεση και από την κοιλιά μας. Αν πραγματικά υπάρχει σύνδεση τότε αυτό που ερωτικά θα συμβαίνει θα μας τρέφει, θα μας προάγει σαν ανθρώπους, δεν θα μας αδειάζει και δεν θα μας κρατάει πίσω.
Αν υπάρχει σύνδεση από την κοιλιά μας τότε ο Έρωτας θα είναι η συγχώνευση με το άλλο άτομο. Η βαθιά οικειότητα που θα έχουν οι δυο καρδιές, θα είναι τόσο βαθιά που θα αρχίσουν να χορεύουν μέσα στην ίδια αρμονία. Οι καρδιές μπορεί να είναι δύο η αρμονία όμως θα είναι μία, η μουσική θα είναι μία, ο χορός θα είναι ένας. 
Ακόμα αν το σώμα ή το άγγιγμά μας, δίνουν μια θετική, ερωτική πληροφορία για ένα άτομο που είναι διαφορετικό από τα στερεότυπα που θα έχουμε στο μυαλό μας, είναι καλό να δούμε πέρα από αυτά. Αν η καρδιά μας λέει ότι υπάρχει ψυχική σύνδεση και η κοιλιά μας, μας δίνει την πληροφορία ότι αυτός είναι ο κατάλληλος σύντροφος για μας, είναι καλό να σπάσουμε τα στερεότυπα μας και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας.


Οι διαφορές του άντρα και της γυναίκας σύμφωνα με τον γενετήσιο προγραμματισμό τους
Το αρσενικό στοιχείο έχει σαν στόχο την κατάκτηση της αγάπης ενώ το θηλυκό την παράδοση στην αγάπη. Και τα δυο στοιχεία ταυτόχρονα υπηρετούν την αγάπη.   
Η γυναίκα είναι προγραμματισμένη  με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει στη σχέση την ενέργεια και την έμπνευση. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μπορεί να γίνει η γεννήτρια ενέργειας για τη σχέση και να την απογειώσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι την προσοχή του άντρα. Χρειάζεται να νιώθει την παρουσία του στη σχέση κάθε στιγμή. Να νιώθει ότι τη ¨βλέπει¨. Τότε αποκτά περισσότερη λάμψη και τροφοδοτεί τη σχέση τους με περισσότερη ενέργεια γιατί είναι προγραμματισμένη να βρίσκει την ολοκλήρωση μέσα από την αγάπη. Η γυναίκα χρειάζεται αγάπη και προσοχή. Αν τα έχει αυτά τότε γίνεται τα καύσιμα για το πλοίο του άντρα. 
Ο άντρας αντίθετα χρειάζεται την απομόνωση ακόμα κι όταν είναι μαζί με την σύντροφο του γιατί αυτός είναι ο τρόπος του για να γεμίσει ενέργεια και να μπορέσει να βρει το ποιος είναι, που πάει, τι θέλει, ποιος είναι ο στόχος του. Κι αυτό μπορεί να το βρει μόνο στη μοναξιά του. Όταν δεν βρει αυτό που θέλει για τον εαυτό του, όταν δεν βρει τον στόχο του, τότε νιώθει ξένος  με τον εαυτό του και δεν μπορεί να είναι το στήριγμα σε μια σχέση. Αν όμως βρει τον στόχο του τότε οφείλει σε όλη τη ζωή του να τον διεκδικεί και η επιλογή της συντρόφου να γίνεται με το πόσο κατάλληλη είναι στο να τον βοηθήσει να τον εκπληρώσει. 
Ο άντρας προσφέρει το στήριγμα σε μια σχέση και η γυναίκα την ενέργεια.


Η πόλωση ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό
Ο άντρας και η γυναίκα είναι ο ένας το μισό του άλλου, έχουν αντίθετες πολικότητες και για αυτό το λόγο έλκονται. Όσο πιο μακριά βρίσκονται ο ένας από τον άλλον. τόσο πιο μεγάλη είναι η έλξη μεταξύ τους. Όσο πιο πολύ διαφέρουν τόσο μεγαλύτερη είναι η χάρη, η ομορφιά και η έλξη. Αυτή η διαφορετικότητα όμως μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.  Αν ο καθένας μέσα στην ερωτική σχέση δεν είναι συνειδητός πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα, βάσανα και έγνοιες. Αν όμως οι δυο σύντροφοι έχουν επίγνωση ότι είναι μια συνάντηση αντιθέτων και ότι δεν χρειάζεται να κάνουν τη σχέση τους πεδίο μάχης τότε θα έχουν σπουδαία ευκαιρία για να καταλάβουν την εντελώς αντίθετη οπτική και να την απορροφήσουν.
Όλη η έλξη μεταξύ τους εξαρτάται από το πώς μπορούν  να κρατήσουν την αντίθετη πολικότητα ανάμεσα τους. Να καταφέρουν να διατηρήσουν την πόλωση μεταξύ τους. Για να γίνει αυτό χρειάζεται όταν ο ένας από τους δυο συντρόφους εκφράζεται με την  αρσενική ενέργεια ο άλλος να εκφράζεται εκείνη τη στιγμή με την θηλυκή. Δηλαδή να βρίσκονται τις περισσότερες φορές στα άκρα, στους πόλους αυτής της ενέργειας. Μπορούμε να το κατανοήσουμε αυτό με το έξης παράδειγμα:
Ο άντρας γυρίζοντας σπίτι εξαντλημένος γιατί χρειάστηκε να ξοδέψει ενέργεια σε πράξεις και αποφάσεις έχει ανάγκη να μπει στην θηλυκή του ενέργεια και να παραδοθεί ώστε να φορτίσει ξανά τις μπαταρίες του. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε εκείνη την ώρα είναι μια γυναίκα που θα παραμείνει κι εκείνη στην θηλυκή της ενέργεια και θα αρχίσει ερωτήσεις του τύπου: Θα φας τώρα ή μετά; Τι φαγητό προτιμάς;  θα κάνεις μπάνιο τώρα ή μετά το φαγητό; Θέλεις να πιεις κάτι, μια μπύρα ίσως; 
Εκείνος αυτό που χρειάζεται είναι να μην αποφασίσει για λίγο για οτιδήποτε. Το μόνο που θέλει είναι να απομονωθεί στον κόσμο του χωρίς να μιλεί.  Η γυναίκα από την άλλη λαχταρά με την συνάντηση τους να την ¨δει¨. Να της πει όμορφα λόγια, να της πει πόσο την επιθύμησε για να φορτίσει κι εκείνη μέσα από την αγάπη της ¨μπαταρίες¨ της. 
Μια έξυπνη γυναίκα όμως που θέλει να κρατήσει τη σχέση της σε βάθος χρόνου χρειάζεται να δώσει στον άντρα λίγο χρόνο για να μείνει στη σιωπή, στην ¨απομόνωση¨ του και να περάσει αυτόματα στην αρσενική της ενέργεια αποφασίζοντας για εκείνον, διευκολύνοντας τον. Μόλις ο άντρας πάρει τον απαιτούμενο χρόνο για να έρθει στο κέντρο του οφείλει να ξαναμπεί στην αρσενική του ενέργεια και να αρχίσει να επικοινωνεί με την γυναίκα. Να τη ¨βλέπει¨ ξανά… 
Δυο αρσενικά ή δυο θηλυκά δεν μπορούν να συνυπάρχουν ταυτόχρονα σε μια σχέση και να κρατήσουν ζωντανή τη σεξουαλική έλξη σε βάθος χρόνου. Χρειάζεται να έχουν οι σύντροφοι την ικανότητα να μεταφέρονται από τον ένα πόλο της ενέργειας στον άλλον βιώνοντας όλο το φάσμα της. Να εκδηλώνουν όποτε χρειάζεται την αρσενική ή την θηλυκή ενέργεια που έτσι ή αλλιώς υπάρχουν μέσα στον καθένα μας


Μικρά μυστικά που κρατάνε μια σχέση ζωντανή σε βάθος χρόνου
Αν θέλει ένας  άντρας και μια γυναίκα η κοινή τους ζωή να γίνει μια όμορφη αρμονία τότε θα πρέπει να γνωρίζουν εκείνα τα μικρά μυστικά που κρατούν τη σχέση ζωντανή σε βάθος χρόνου. Αυτά είναι:

Επιθυμία
Οι δυο μορφές έλξης είναι η αγάπη και ο παράφορος έρωτας. Για να λειτουργήσει όμως μια σχέση μακροχρόνια εκτός από την πόλωση (έρωτα) και την αγάπη χρειάζεται να υπάρχει και η επιθυμία να διατηρηθεί αυτή η σχέση. Να έχουμε την αφοσίωση στην επιθυμία μας και στον εαυτό μας ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε αυτή τη σχέση.
Υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ υπάρχει αγάπη λείπουν άλλα συστατικά για να διατηρηθεί η σχέση. Χρειάζεται να δούμε και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας αν αυτή η σχέση μας προάγει. Αν μας πάει μπροστά ή μας κρατά καθηλωμένους και βαλτωμένους. Αν συμβαίνει αυτό τότε είναι καλύτερο και για τους δυο συντρόφους η σχέση να τελειώνει ακόμα κι αν το μυαλό μας αντιστέκεται. Το Μυαλό δεν αγαπά τις αλλαγές. Το φοβίζουν γιατί ουσιαστικά το μυαλό φοβάται το άγνωστο. Προτιμά τα γνωστά μονοπάτια ακόμα κι αν αυτά φέρνουν θλίψη και ανία. Όμως κάτι που είναι στάσιμο δεν είναι εμπειρία ζωής. Δεν υπάρχει σχέση που κρατάει για πάντα. Έτσι κι αλλιώς μια σχέση τελειώνει με τον θάνατο. Χρειάζεται να βλέπουμε συχνά είτε είμαστε μέσα σε σχέση είτε μόνοι μας, τον εαυτό μας και την καρδιά μας. Το τι μας συμβαίνει. Τι νιώθουμε. Τι θέλουμε. Τι φοβόμαστε. Πόσο αφηνόμαστε στον άλλον. Πάντα με ειλικρίνεια να αντικρίζουμε τον εαυτό μας και τα θέλω μας. 
Αποτυχημένη σχέση δεν υπάρχει. Απλά μια σχέση τελειώνει αφού μας έχει δώσει όλα τα δώρα της, που είναι εφόδια για τα καινούρια μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά στον καθένα μας.
Κάθε μέρα χρειάζεται να ρωτάμε τον εαυτό μας: Διαλέγω αυτόν τον άντρα; Διαλέγω αυτή τη γυναίκα; Αν η απάντηση είναι ναι τότε παίζουμε το παιχνίδι της σχέσης διεκδικώντας τον σύντροφο μας και φροντίζοντας να κρατάμε ζωντανή την πόλωση μεταξύ μας. Αν οι δυο σύντροφοι έχουν ίδια κατεύθυνση και παρόμοιο σχέδιο ζωής τότε η σχέση διατηρείτε στο χρόνο ευκολότερα. 

Κοινή Κατεύθυνση
Όπως είπαμε προηγουμένως αν ο άντρας βρει τον στόχο του τότε οφείλει να τον διεκδικεί σε όλη τη πορεία της ζωής του. Η επιλογή της συντρόφου γίνεται με το πόσο κατάλληλη είναι στο να τον βοηθήσει να τον εκπληρώσει. 
Με τον ίδιο τρόπο η γυναίκα χρειάζεται να ξέρει και εκείνη τι θέλει. Αν έχει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση για επιτύχει τους στόχους της ή αυτό που την ενδιαφέρει είναι η απλά η κοινή πορεία ώστε να βρει την ολοκλήρωση μέσα στην αγάπη και να μπορεί να παραδοθεί σ’ αυτήν. 
Όταν κοιτά έναν άντρα μπορεί να δει μέσα από το πώς κινείται, το πώς μιλάει ποιο είναι αυτό που εκείνος θέλει, ποιο είναι το πλοίο που παίρνει και αν ταιριάζει με την δική της κατεύθυνση ή επιθυμία, μπορεί να διαλέξει να ανέβει πάνω σ’ αυτό το πλοίο. Αν ανεβαίνοντας σ’ αυτό το πλοίο, συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή, ότι ο άντρας παρεκκλίνει από την πορεία του, τότε οφείλει να τον ταρακουνήσει και χωρίς να δεχτεί συμβιβασμούς, να του θυμίσει το που θέλει να πάει και τι θέλει να κερδίσει. Ένα θηλυκό πρόσωπο για να επιθυμήσει ένα αρσενικό χρειάζεται εκείνο να έχει στόχο ζωής και παρουσία. Το δε αρσενικό χρειάζεται την ενέργεια που παίρνει μέσα από τη λάμψη και την αγάπη της γυναίκας.


Ευελιξία
Ο άντρας ζητά από τη γυναίκα να έχει όλους τους ρόλους. Να εκπληρώνει όλες τις ενέργειες. Να είναι γατούλα, σεξουαλική, ταυτόχρονα μαμά, άγρια γκόμενα, παιδούλα, διαλογίστρια κ.α. Όποτε είναι απαραίτητο η γυναίκα να μπορεί να περνά από τον ένα ρόλο στον άλλον για να κρατά τη σχέση συνέχεια ζωντανή. Αν αναλάβει μόνο έναν ρόλο για παράδειγμα αυτόν της μαμάς τότε το πάθος στον έρωτα θα εξαφανιστεί, η σεξουαλική έλξη θα τελειώσει και η σχέση θα τελματώσει γιατί ο άντρας έχει γίνει το παιδί σε αυτή τη σχέση. 
Η γυναίκα οφείλει να παρασύρει τον άντρα στο κρεβάτι και να τον ξελογιάζει. Από την άλλη αν ένας άντρας νιώθει ότι η σύντροφος του τον βλέπει σαν μπαμπά τότε είναι καλό να της ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι ο πατέρας της  και ότι δεν μπορεί  να την αντιμετωπίζει με πατρικό τρόπο 


Ενσυναίσθηση
Είναι σημαντικό να καταλαβαίνει ο ένας το που βρίσκεται ο άλλος και το πώς νιώθει ώστε να μπορεί να πηγαίνει στον αντίθετο πόλο από αυτόν πόλο άλλα και να κατανοεί τις επιθυμίες του, τα βαθύτερα θέλω του οποιαδήποτε στιγμή.
Για να διευκολυνθεί η σχέση είναι καλό μεταξύ τους να γίνεται διάλογος κι όχι συζήτηση και να φροντίζουν ακόμα και τότε να βρίσκονται σε αντίθετους πόλους. Η συζήτηση συνοδεύεται από αναλύσεις και επιχειρήματα και δίνει την ευκαιρία στα εγώ να συναντιούνται. Αντίθετα με τον διάλογο έρχονται σε επαφή δυο άνθρωποι που μοιράζονται τα συναισθήματα τους, συναισθάνονται ο ένας τον άλλον και επιτρέπουν να αγγιχτούν οι καρδιές τους ώστε αργά ή γρήγορα, να αρχίσει ο ένας να ρέει με την ενέργεια του άλλου.


Ποικιλία και Ποιότητα
Στην σεξουαλική πράξη η γυναίκα φέρνει την ποικιλία και την ενέργεια. Ο άντρας φέρνει το βάθος και την ποιότητα. Όσο πιο παρών είναι ο άντρας κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης τόσο περισσότερο την πάει σε βάθος. Τόσο περισσότερο φεύγει η δυαδικότητα και έρχεται η ενότητα. Το λιώσιμο του ενός μέσα στον άλλον.
Ένας εγωιστής σύντροφος στο σεξ ακόμα κι όταν αγγίζει την γυναίκα ουσιαστικά δεν δίνει γιατί την αγγίζει μόνο για να πάρει ικανοποίηση. Να πάρει ερεθισμό. Λειτουργεί μόνο για να ικανοποιηθεί ο ίδιος. Όταν κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης δίνουμε στον σύντροφο μας δεν δίνουμε μόνο σ’ αυτόν αλλά προσφέρουμε στον ίδιο τον έρωτα.


Αυτογνωσία
Είναι πολύ σημαντικό το πώς βλέπει ο καθένας τον εαυτό του και τι ποσοστά ικανότητας και ανοίγματος του δίνει. Αν ο ένας δίνει στον εαυτό του 90% και παρέχει στην σχέση το 90% δεν μπορεί να συνυπάρξει με κάποιον που δίνει στον εαυτό του 55%. Χρειάζεται να υπάρχει παρόμοιος συντονισμός για να κυλίσει η σχέση. 
Αν ο ένας από τους συντρόφους πιστεύει ολόψυχα σε ένα ιδανικό, μια ιδέα, μια φιλοσοφία και ο άλλος είναι εκ διαμέτρου αντίθετος τότε αυτοί οι δυο δεν μπορούν να συνυπάρξουν σαν σύντροφοι μιας σχέσης για πολύ.
Κάποιες φορές τυχαίνει να ξέρουν δυο άνθρωποι ότι η σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει στο χρόνο γιατί δεν μπορούν να συμπορευτούν σαν σύντροφοι. Παρόλα αυτά όμως συνειδητά μπορούν να επιλέξουν να βιώσουν την εμπειρία γιατί ίσως κάποιο μάθημα ζωής πάρουν μέσα από αυτό

Ευδαιμονία 
Μέσα από μια ερωτική επαφή συνήθως αναζητάμε απόλαυση. Την απόλαυση όμως πρέπει να την αρπάξεις από τον άλλον. Γίνεσαι με αυτόν τον τρόπο είτε ζητιάνος είτε κλέφτης. Η ευδαιμονία είναι που σε κάνει Κύριο.
Όσο περισσότερο μοιράζεσαι τα εσωτερικά σου πλούτη τόσο περισσότερο έχεις. Όσο περισσότερο δίνεις τόσο περισσότερο έχεις. Αν αρχίσεις να συσσωρεύεις θα τα χάσεις. Όποιος φτάνει στην εσωτερική του ευδαιμονία δεν μπορεί να συσσωρεύσει. Η συσσώρευση τη σκοτώνει μόνο με το να τη μοιράζεσαι παραμένει ζωντανή.
Είναι καλό να θυμόμαστε ότι η απόλαυση είναι στιγμιαία, ανήκει στο χρόνο. Η ευδαιμονία είναι μόνιμη και είναι πέρα από το χρόνο. 
Η απόλαυση έχει αρχή και τέλος. Η ευδαιμονία παραμένει για πάντα.
Η απόλαυση έρχεται και φεύγει. Η ευδαιμονία δεν έρχεται ποτέ και δεν φεύγει ποτέ. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει περιστασιακά. Βρίσκεται ήδη στον βαθύτερο πυρήνα του είναι σου. Είναι η ίδια σου η συνειδητότητα
Osho

Διαλογισμός
Συνήθως ο άντρας και η γυναίκα όταν βρίσκονται μαζί είτε καυγαδίζουν είτε κάνουν έρωτα. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις η σύνδεση μεταξύ τους γίνεται με το σώμα, τη βιολογία και τις ορμόνες. Ποτέ δεν κάθονται σιωπηλά μαζί επί μια ώρα ώστε να αισθανθεί ο ένας την συνειδητότητα του άλλου. Να συνδεθεί ο ένας με τον βαθύτερο πυρήνα του άλλου, ώστε οι ψυχές να μην μένουν χωρισμένες.
Αν θέλεις μια βαθύτερη σχέση με τον άνθρωπο σου πρέπει να βάλεις τον διαλογισμό στη ζωή σου. Ο Osho έλεγε ότι ο έρωτας μόνος του δεν είναι αρκετός. Ο έρωτας μόνος του είναι τυφλός. Ο διαλογισμός είναι αυτός που του δίνει μάτια. Και από τη στιγμή που ο έρωτας μεταξύ σας είναι και τα δυο, έρωτας και διαλογισμός, τότε δεν έχετε μια συνηθισμένη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας αλλά γίνεστε συνταξιδιώτες στο μονοπάτι για την ανακάλυψη των μυστηρίων της ζωής.Τα επίπεδα των σχέσεων
Τα επίπεδα σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στα ζευγάρια διαφέρουν ανάλογα το πόσο έχει δουλέψει ο καθένας με τον εαυτό του.

1ο επίπεδο: Ανώριμες σχέσεις
Αυτό το στάδιο αφορά το ανώριμο αρσενικό και θηλυκό. Τον άντρα τον brutal, που ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του και τις δικές του ανάγκες. Το motto του είναι: αυτό θέλω και αυτό κάνω.
Το ανώριμο θηλυκό συμπεριφέρεται αντίστοιχα ως εξής: Κάνω ότι θες εσύ άντρα μου. Και στη συνέχεια ασκώντας με υπόγειο τρόπο εξουσία συνήθως μέσα από το σεξ λέει: Εγώ που στα κάνω όλα θα μου πάρεις αυτό ή εκείνο;
Σε αυτό το επίπεδο σχέσης υπάρχουν πολύ έντονοι καβγάδες ακόμα και ξύλο μερικές φορές και ακραίες συμπεριφορές. Υπάρχουν ακόμα και παράλληλες σχέσεις που κρατιούνται κρυφές μεταξύ τους.
Το συμβόλαιο της Ανώριμης σχέσης είναι: Κάνω τα πάντα για να καλύψω τις ανάγκες μου.

2ο επίπεδο: Καλλιεργημένες σχέσεις
Εδώ ανήκει το πιο εξελιγμένο αρσενικό και θηλυκό. Όσοι  έχουν καλλιεργήσει τον εαυτό τους. Βλέπει ο ένας τον άλλον σαν σύντροφο. Φροντίζουν από κοινού για τις ανάγκες της σχέσης ενώ ταυτόχρονα ο καθένας από μόνος του έχει την ικανότητα να φροντίζει τον εαυτό του.  Στη σχέση υπάρχει ισότητα στις ανταλλαγές και εξυπηρετεί ο ένας τον άλλον. Ο ένας μαγειρεύει και ο άλλος πλένει. Όσον αφορά την σεξουαλική πράξη υπάρχει το εξής: Κάνε μου αυτό που θέλω για να σου κάνω μετά εκείνο που θέλεις.
Σε αυτό το επίπεδο μπορούν να υπάρξουν παράλληλες σχέσεις που όμως είναι γνωστές και στους δυο συντρόφους γιατί το επικοινωνούν μεταξύ τους. Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε η σχέση πέφτει στο πρώτο επίπεδο γιατί παραμένει μυστική η παράλληλη σχέση για να εξυπηρετήσει ανάγκες και φόβους του ενός. 
Το συμβόλαιο της Καλλιεργημένης σχέσης είναι: Κάνω αυτό για να μου κάνεις εκείνο

3ο επίπεδο: Σχέσεις εμπιστοσύνης και αγάπης
Ανοίγουν και οι δυο την καρδιά τους και αφήνουν έξω από τη σχέση τον έλεγχο και τον εγωισμό. Συναισθάνονται ο ένας τον άλλον, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου και τις ικανοποιούν χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση. Ξέρουν και οι δυο ότι μπορεί ο καθένας ανεξάρτητα να ικανοποιήσει τις δικές του ανάγκες μόνος του αλλά δίνουν την ευκαιρία στον άλλον να προσφέρει όχι μόνο σ’ αυτόν αλλά και στη σχέση. Ποτέ δεν αντικρούει ο ένας στον άλλον: Εγώ που έκανα αυτό ή εκείνο; 
Σε αυτό το επίπεδο σχέσης δεν ταξιδεύει ο καθένας σε διαφορετικό πλοίο σε μια παράλληλη πορεία, αλλά ταξιδεύουν μαζί στο ίδιο πλοίο και έχουν την ίδια κατεύθυνση ζωής. Πότε γίνεται κυβερνήτης ο ένας στο πλοίο της σχέσης και πότε ο άλλος. Η μετάβαση μεταξύ τους από το ένα στοιχείο στο άλλο γίνεται πάντα με αγάπη και σεβασμό.
Σε αυτή τη μορφή σχέσης υπάρχει ειλικρίνεια και αλήθεια ακόμα και στις σκέψεις που μοιράζονται. Δεν κρύβεται ο ένας από τον άλλον. Επειδή είναι απαραίτητο να είναι ουσιαστικά παρών οποιαδήποτε στιγμή είναι δύσκολο να υπάρχουν παράλληλες σχέσεις. Εκτός αν μπορεί κάποιος να είναι ολοκληρωτικά παρών με τον εαυτό του και τις συντρόφους του ταυτόχρονα.
Δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο εκτός από την ολοκληρωτική παρουσία.Οι εκφράσεις της σεξουαλικής πράξης
1. αναπαραγωγική: Αφορά τη διαιώνιση του είδους   
2.σωματική: Αφορά μόνο την ευχαρίστηση
3. πολιτιστική: Αφορά το κοινωνικό status (Με έναν ή πολλούς συντρόφους με δύναμη και πλούτο)
4.συναισθηματική: Επιδίωξη της πληρότητας και της ολοκλήρωσης
5. γιόγκι: Το σεξ σαν θεραπεία και ανανέωση. Με ή χωρίς σύντροφο.
6. πνευματική: Ο σκοπός της σεξουαλικής πράξης είναι η επικοινωνία με το Θεό. (Με ή χωρίς σύντροφο)

Χρειάζεται να ξέρουμε ότι όταν η σεξουαλική ενέργεια στρέφεται προς τα κάτω υπηρετεί τη βιολογία και όταν στρέφεται προς τα πάνω υπηρετεί την πνευματικότητα. Όμως και στις δυο περιπτώσεις η ενέργεια είναι ίδια. Εξαρτάται από τον καθένα μας που θα την κατευθύνει και το πώς θα τη χρησιμοποιήσεις. Αν καταδικάζουμε το σεξ ή αν στεκόμαστε  ενοχικά μέσα σ’ αυτό τότε είναι αδύνατο να μεταμορφώσουμε την ενέργεια του. Τότε δημιουργούμε μέσα μας χωρίς να το καταλάβουμε εχθρότητα και διαχωρισμό. Αν το αποδεχόμαστε απλά και μόνο η αποδοχή είναι η κινητήριος δύναμη που θα το κατευθύνει προς τα επάνω.
namaste
despoina palamari