Translate

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αδερφές ψυχές, μύθος ή αλήθεια

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τη φράση Αδερφή ψυχή από τους γύρω μας και πόσες φορές έχουμε αισθανθεί την συγκίνηση που τη συνοδεύει...              Άλλοτε πάλι ακούμε: Ψάχνω να βρω το άλλο μου μισό, εκείνον τον άνθρωπο που θα με ολοκληρώσει...

Παρατηρώντας αυτούς τους ανθρώπους θα δούμε ότι αναζητούν με πάθος να βρουν την αδερφή ψυχή τους και αυτή τους η αναζήτηση τους κάνει να μην βλέπουν και να μην ακούν, τίποτε από τα μηνύματα που τους φέρνει η ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ακράδαντα ότι αν βρουν την αδερφή ψυχή τους θα ολοκληρωθούν και θα ζήσουν μια σχέση εύκολη, μαγική, ισορροπημένη. 



Ότι θα έχουν τον τέλειο σύντροφο και ότι θα μπορέσουν μαζί του να βιώσουν την βαθιά ένωση σε όλα τα επίπεδα, να γίνουν ένα. Και παραμένοντας στη σφαίρα της φαντασίας αναζητούν το τέλειο ταίρι και περιμένουν υπομονετικά. Και η ζωή κυλάει...

Κάποια στιγμή χρειάζεται να καταλάβουμε ότι οι αδερφές ψυχές μας είναι παντού γύρω μας. Mπορεί να είναι οι σύντροφοι μας, κάποιοι φίλοι μας, οι γονείς ή τα παιδιά μας ή ακόμη και κάποιοι συνεργάτες μας. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε συναντηθεί ξανά μαζί τους στο ¨παρελθόν¨ και έχουμε μοιραστεί διάφορες εμπειρίες μέσα από διαφορετικά επίπεδα σχέσεων. Μια σχέση με τις αδερφές ψυχές μπορεί να είναι είτε υγιής είτε προβληματική γιατί μπορεί να λειτουργούν είτε σαν θετικοί είτε σαν αρνητικοί καταλυτές ώστε να πάρουμε το μάθημα που χρειαζόμαστε σε αυτήν τη ζωή.

Όσον αφορά τις συντροφικές σχέσεις ένας άνθρωπος που είναι αδελφή ψυχή μας δεν σημαίνει ότι ήρθε για να μείνει για πάντα στη ζωή μας. Είναι ένας άνθρωπος-¨κρύσταλλος¨ και έρχεται για να μας ταρακουνήσει, να μας βάλει μέσα στη φωτιά και να μας εξαγνίσει. Η έλξη που θα νιώσουμε για αυτόν μπορεί να είναι πολύ δυνατή γιατί έρχεται για να μας πατήσει πολλά από τα κουμπιά της ΄΄αυτοεξέτασης΄΄ ώστε να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από διάφορους προγραμματισμούς μας.

Συνήθως όταν συναντήσουμε έναν τέτοιον άνθρωπο νιώθουμε αμέσως μεγάλη οικειότητα αλλά και έντονη έλξη χωρίς να σημαίνει ότι αυτή η έλξη είναι και ερωτική. Απλά λόγω της μεγάλης οικειότητας παρερμηνεύουμε τα σημάδια. 

Αν στη ζωή μας υπάρχει ένας τέτοιος άνθρωπος πρέπει να δούμε αν μας δονεί με θετικό ή αρνητικό τρόπο και σε ποιο κέντρο μας. Μπορεί να υπάρχει δόνηση σε περισσότερα από ένα ή δύο κέντρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να μπούμε σε μια ερωτική σχέση μαζί του. Αν όμως εξελιχτούν τα πράγματα με τέτοιο τρόπο και καταλήξουμε σε συντροφική σχέση τότε είναι απαραίτητο να είμαστε απόλυτα συνειδητοί και να παρατηρούμε τον τρόπο που μας δονεί και ποιες από τις πληγές μας φέρνει στην επιφάνεια η συναναστροφή μας μαζί του.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια σχέση σε επίπεδο αδερφής ψυχής με τον σύντροφο μας αρκεί να είμαστε συνειδητοί και ειλικρινείς. Να έχουμε αποδοχή, κατανόηση και να παρέχουμε ελευθερία. Να βάζουμε φτερά στα όνειρα μας και να μην περιοριζόμαστε σε μια συμβατική καθημερινότητα. Να κοιτάζουμε τη ζωή όχι μόνο μέσα από τα δικά μας μάτια αλλά και από αυτά του συντρόφου μας έτσι ώστε να γίνουμε πιο ολοκληρωμένοι άνθρωποι.
Να δίνουμε χρόνο στη σχέση μας και να αφηνόμαστε στο να απολαύσει ο ένας τον άλλον. Να παίζουμε ερωτικά παιχνίδια μεταξύ μας αναζητώντας την ευδαιμονία και όχι την στιγμιαία απόλαυση. Να εντάξουμε στην σχέση μας τον διαλογισμό επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στις ψυχές μας να αγγιχτούν. 
Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται δύσκολα αλλά δεν είναι ακατόρθωτα. Αυτός είναι ο τρόπος που δημιουργούνται και κτίζονται καθημερινά οι ταντρικές σχέσεις. 
Δεν έχουν μόνο απόλαυση αλλά συνειδητότητα και μαθήματα αυτοβελτίωσης καθημερινά.



Δέσποινα Παλαμάρη
namaste