Translate

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Το Ταντρικό ζευγάρι


Ο Ταντρικός έρωτας είναι ένας καθολικός οργασμός με το Σύμπαν...
H σεξουαλική πράξη, σύμφωνα με την Tάντρα δεν έχει παρελθόν ή μέλλον, μόνο παρόν. Δεν έχει στόχο ή σκοπό, μόνο απόλαυση. 
Οι Ταντρικοί εραστές, με απλότητα και χαλαρότητα κάνοντας έρωτα λιώνουν ο ένας μέσα στον άλλον, παραδίνονται ο ένας στον άλλον χωρίς εγωισμό, υποκρισία, φόβο, βιασύνη και το κυριότερο χωρίς το νου, χωρίς τις σκέψεις. 
Τα σώματά τους μπορεί να παραμένουν χωριστά, μέσα τους όμως έχει δημιουργηθεί μια αόρατη γέφυρα που επιτρέπει στη ζωτική ενέργεια να δονείται ανάμεσα στην πολικότητα που σχηματίζει η δυαδικότητα τους.


Η Ταντρική ένωση είναι μια διαδικασία συγχώνευσης, ένα βαθύ άφημα με εμπιστοσύνη, όπου τα σώματα και οι ψυχές ενώνονται. Μόνο μέσα από τον έρωτα και το ¨άφημα¨ μπορεί να αποκτήσει κάποιος την εμπειρία της βαθιάς ένωσης. Ο άνδρας και η γυναίκα μέσα από αυτήν την ένωση γίνονται Ένα. Γίνονται Αγάπη.

Η Tάντρα έχει σαν σκοπό να μεταμορφώσει αυτήν την Αγάπη σε Διαλογισμό, σε Φώτιση, σε μια Μυστικιστική Κορύφωση. (Ιερή Σεξουαλικότητα)
Έχει τη δυνατότητα να ανυψώσει τη σχέση του ζευγαριού, αφού οι πρακτικές της (Ιερή Σεξουαλικότητα, Διαλογισμοί, Σεξουαλική Γιόγκα, Αναπνευστικές Τεχνικές, Ενεργειακά Μασάζ, Ταντρικές Ασκήσεις Χαλάρωσης, Ταντρικά Παιχνίδια), μπορούν με τρόπο ευχάριστο και μοναδικό να προσφέρουν Υπερβατικές Εμπειρίες Απόλυτης Ένωσης και Μοναδικής Διέγερσης. Η Ταντρική Πρακτική

 

v    Επαφή με τα μάτια
 
Το κοίταγμα στα μάτια σύμφωνα με την Tάντρα διευκολύνει τη βαθιά ένωση ανάμεσα στο ζευγάρι. 
«Το κοίταγμα των ψυχών», όπως λέγετε, τους βοηθά να ξεπεράσουν τυχόν αναστολές, να αποβάλλουν τα αρνητικά τους συναισθήματα και να ανοιχτεί ο ένας στον άλλο. Ταυτόχρονα εναρμονίζει τα ενεργειακά πεδία και θα μπορούσε κανείς να το παρομοιάσει με την προετοιμασία των μουσικών και το κούρδισμα των οργάνων, πριν από μια συναυλία. Ανταλλάσουν με αυτό τον τρόπο την ενέργεια που εκπέμπεται από το τσάκρα της καρδιάς και επιτρέπουν να δημιουργηθεί η δική τους μελωδία.
Πολλά τελετουργικά της Τάντρα και αρκετοί διαλογισμοί ξεκινάνε με αυτόν τον τρόπο.

v    Ταντρικές αναπνοές

Με τις αναπνευστικές τεχνικές οι σύντροφοι χαλαρώνουν πρώτα το σώμα και το νου τους και μετά στρέφουν την προσοχή τους στην αναπνοή του συντρόφου τους.
Κάποιες από τις αναπνοές που μπορούν να εφαρμόσουν είναι:
·    «αρμονική αναπνοή» όπου εισπνέουν και εκπνέουν ταυτόχρονα
·    «αμοιβαία αναπνοή» όπου όταν ο ένας εισπνέει, ο άλλος εκπνέει.
·    «Γιν-Γιανγκ αναπνοή» όπου αναπνέουν μέσα από το πρώτο και το τέταρτο ενεργειακό τους κέντρο
·    «κυκλική αναπνοή» όπου ο ένας αναπνέει τον άλλον
·    «μικροκοσμική τροχιά» όπου ο ένας αναπνέει εναλλάξ τον εαυτό του και τον σύντροφο του
Είναι σημαντικό το ζευγάρι να μάθει να αναπνέει αργά και να εκπνέει πάντα βγάζοντας ήχο. Όσο μεγαλύτερη ένταση έχει η φωνή κατά την εκπνοή, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια, βαθύτητα και δονητικότητα θα έχει ο οργασμός.


  
v    Σεξουαλική γιόγκα σε ζευγάρια
Ένα ¨παιχνίδι¨ για δύο.
Η καθημερινότητα, το άγχος και το στρες λειτουργούν αρνητικά στην σεξουαλική μας επιθυμία αλλά και στη διάθεση μας γενικώς. Βαδίζοντας στο μονοπάτι της Τάντρα γιόγκα με τρόπο παιχνιδιάρικο θα έχουμε σαν στόχο όχι μόνο τη βελτίωση της επικοινωνίας αλλά και την αύξηση της ενέργειας και της ζωτικότητας μας.
Κάνοντας κάποιες από τις στάσεις-asana της γιόγκα θα ηρεμήσουμε το μυαλό και θα αναζωογονήσουμε το σώμα με τέτοιο τρόπο ώστε να ¨μαλακώσουμε¨ την περιοχή της πυέλου. Έτσι βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος και προκαλούμε αύξηση της Libido

 
v    Διαλογισμός

Το μυαλό μέσα στην καθημερινότητα είναι πολυάσχολο. Τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, είναι  γεμάτο σκέψεις και δεν απολαμβάνει. 
H σκέψη είναι ο χειρότερος εχθρός της ελεύθερης ροής της σεξουαλικής ενέργειας. Την μπλοκάρει, την καταπιέζει, την εξαφανίζει και εμποδίζει την πραγματική ένωση μεταξύ των συντρόφων.
Με την βοήθεια των διαλογισμών (ομαδικοί, ατομικοί, σε ζευγάρια, με κίνηση ή χωρίς) θα οδηγηθούμε στο να αδειάσουμε το μυαλό και να συντονίσουμε μεταξύ τους κάποια μέρη του σώματος που αλληλοσυγκρούονται ώστε να φέρουμε σε αρμονία το Σώμα και το Νου. 
Να οδηγηθούμε μέσα από τη Σιωπή στην Ειρήνη και την Απόλαυση μετασχηματίζοντας τις συνηθισμένες καθημερινές μας στιγμές σε Ιερές (Καθημερινή Έκσταση)
 

v    Ενεργειακά Μασάζ

Τα Ενεργειακά μασάζ φέρνουν σε επαφή τις ψυχές των συντρόφων και τους συνδέουν με τις θετικές ενέργειες της Γης (θηλυκό στοιχείο, Ενέργεια) και του Ουρανού (αρσενικό στοιχείο, Πνεύμα).
Επίσης λειτουργούν θεραπευτικά καθώς:
·    Εναρμονίζουν τα πέντε στοιχεία στο φυσικό και στο αιθερικό μας σώμα όπως το Ενεργειακό μασάζ των 5 στοιχείων, (γη, νερό, φωτιά, αέρας και αιθέρας).
·    Καθαρίζουν και ενεργοποιούν τα ενεργειακά μας κέντρα όπως το μασάζ των τσάκρα.
·    Διοχετεύουν προς τα έξω καταπιεσμένα συναισθήματα όπως του φόβου και του πόνου και αποκαθιστούν τη ζωτική ενέργεια όπως το μασάζ Γιν –Γιανγκ.
·    Διεγείρουν τις αισθήσεις και οδηγούν στην Απόλαυση όπως το μασάζ των αισθήσεων.v    Ταντρικά Παιχνίδια & Ασκήσεις Χαλάρωσης

Όλα γύρω μας γυρίζουν με ταχύτητα φωτός. Από τα Χριστούγεννα βρισκόμαστε στο Πάσχα και από το Πάσχα στις καλοκαιρινές διακοπές και το μόνο που κάνουμε είναι να τρέχουμε και εμείς μαζί με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Όταν κάποιος υπολογίζει το χρόνο, θα βιάζεται παντού και πάντα. 
Ακόμα και στα Ταντρικά παιχνίδια ή στη σεξουαλική πράξη. Σαν να μην έχει διάθεση να χαραμίσει το χρόνο του. Γι' αυτό ζητάνε οι άνθρωποι στιγμιαίο καφέ και στιγμιαίο σεξ. Με τον καφέ είναι εντάξει, στο σεξ όμως;
 
Δεν μπορεί να υπάρξει στιγμιαία επαφή ή στιγμιαίο σεξ. Δεν πρόκειται για δουλειά και δεν σηκώνει βιασύνη. Με τη βιασύνη καταστρέφεται η στιγμή. Χάνεται η ουσία του ζητήματος. 

Είναι όμορφο να παίζει κάποιος με το σώμα ενός άλλου και ο άλλος να παίζει με το δικό του και να το απολαμβάνουν χωρίς να υπάρχει ανάγκη να σκέφτονται τον οργασμό. Είναι διασκέδαση! Είναι το δώρο του Θεού. Μόνο να το απολαμβάνει μπορεί κάποιος και να το χαίρεται. Έτσι συμμετέχει στο μεγάλο πανηγύρι της Ύπαρξης.

Ο τελικός στόχος της Tάντρα είναι η ενότητα! 
Θυμηθείτε: Ο έρωτας μπορεί να γίνει ο πιο ευχάριστος και μοναδικός τρόπος να αποκτήσει κανείς την εμπειρία της βαθιάς ένωσης. Όμως οι αρχές της Tάντρα δεν εφαρμόζονται μόνο στις ερωτικές στιγμές αλλά και στην υπόλοιπη καθημερινότητα. Το ταντρικό ζευγάρι μοιράζεται τα πάντα. Τις σκέψεις του, τα όνειρά του, τις ελπίδες του. Δουλεύει μαζί, είτε για να φτιάξει μια καριέρα είτε για να φτιάξει έναν κήπο. 
Αυτό σημαίνει ότι ο θεμέλιος λίθος για μια καλή σχέση είναι η συνεργασία και η προσπάθεια γι’ αυτήν σε όλα τα επίπεδα, φυσικό, νοητικό και ψυχικό.


namaste
Ματθίλδη Νέαρχου