Translate

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Συνδέοντας την Αγάπη με την Σεξουαλικότητα

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Οsho
«τάντρα, πνευματικότητα και σεξ»

Το σεξ είναι ο σπόρος και η αγάπη το λουλούδισμα του. Αν καταδικάζεις τον σπόρο, καταδικάζεις το λουλούδι. Το σεξ μπορεί να γίνει αγάπη. Αν δεν γίνει αγάπη τότε είναι ανάπηρο. Να καταδικάζεις την αναπηρία και όχι το σεξ. Η αγάπη πρέπει ανθίσει. Το σεξ πρέπει να γίνει αγάπη.
Ο σπόρος μπορεί να είναι άσχημος μα όταν ζωντανέψει, βλαστήσει και ανθίσει τότε υπάρχει ομορφιά. Μην πετάς τον σπόρο γιατί πετάς τα λουλούδια του. Δεν υπάρχουν ακόμα εκεί, δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί για να μπορείς να τα δεις, όμως βρίσκονται εκεί. Χρησιμοποίησε αυτόν τον σπόρο για να φτάσεις στα λουλούδια.

Tι είναι το σεξ; Τι είναι αυτό το φαινόμενο;
.Ξέρουμε πολλά πράγματα για το σεξ που μας τα έμαθαν άλλοι. Μπορεί να περάσαμε μέσα από την σεξουαλική πράξη αλλά με ενοχή, με τάση απώθησης, με βιασύνη. Μάθαμε ότι η σεξουαλική πράξη δεν είναι πράξη αγάπης.   Ότι δεν είσαι ευτυχής κάνοντας τη αλλά ότι δεν μπορείς και να την αφήσεις. Όσο προσπαθείς να τη αφήσεις τόσο πιο ελκυστική γίνεται. Όσο θέλεις να τη αρνηθείς, τόσο νιώθεις να σε δελεάζει. 

Αυτή η αρνητική στάση καταστρέφει τον ίδιο το νου, την ίδια την ευαισθησία. Μόνο η βαθιά αίσθηση, η κίνηση σε βάθος μπορεί να κατανοήσει το οτιδήποτε. Μπορείς να καταλάβεις το σεξ μόνο αν κινηθείς μέσα του όπως κινείται ο ποιητής μέσα στα λουλούδια.
Αν αισθάνεσαι ενοχή για τα λουλούδια μπορείς να περάσεις μέσα από τον κήπο αλλά με τα μάτια κλειστά και θα είσαι βιαστικός. Θα έχεις μια τρελή έντονη βιασύνη. Πρέπει κάπως να βγεις από τον κήπο.
 

Η Τάντρα λέει: Δέξου αυτό που είσαι και κινήσου με κάθε ενέργεια έχοντας βαθιά ευαισθησία, κατανόηση και αγάπη. Κινήσου μαζί του. Τότε κάθε επιθυμία γίνεται όχημα για να πας πέρα από αυτή. Κάθε ενέργεια γίνεται βοηθός και τότε το ίδιο το σώμα είναι ένας ναός, ένας ιερός τόπος…
Το σεξ είναι αθώα ενέργεια που κυλάει μέσα σου. Που είναι ζωντανή μέσα σου. Μην την κάνεις ανάπηρη. Άφησε τη να κινηθεί προς τα ύψη. Άφησε τη να γίνει αγάπη.

Στην αρχή της σεξουαλικής ένωσης
μείνε προσηλωμένη στην φωτιά της αρχής και συνεχίζοντας έτσι απόφυγε την τέφρα του τέλους

Συνήθως η σεξουαλική πράξη είναι εκτόνωση. Έτσι όταν μπαίνεις σε αυτήν είσαι βιαστικός. Γυρεύεις απλώς να εκτονωθείς. Η ενέργεια που ξεχειλίζει δημιουργεί εντάσεις, έξαψη. 
Όταν αυτή η ενέργεια απελευθερωθεί θα αισθανθείς άνετα, θα νιώσεις χαλαρωμένος, όμως αυτή η χαλάρωση είναι μόνο σωματική. Δεν μπορεί να πάει βαθύτερα, να γίνει πνευματική. Γι΄ αυτό δεν χρειάζεται να είσαι βιαστικός και μην λαχταράς το τέλος.  
Μείνε προσηλωμένος/η στη φωτιά της αρχής και μην βιάζεσαι να οδηγηθείς στο τέλος. Αν δεν βιάζεσαι να τελειώσεις την πράξη τότε αυτή γίνεται σιγά όλο και λιγότερο σεξουαλική, όλο και περισσότερο πνευματική. Μια βαθιά σιωπηλή επικοινωνία συμβαίνει ανάμεσα στις δυο σωματικές ενέργειες. Αυτή η συνύπαρξη κινείται ολοένα σε βάθος καθώς κυλά ο χρόνος…
Το σεξ τότε γίνεται έκσταση, σαμάντι. 

Η Τάντρα λέει: Αν δεν μπορέσεις να απολαύσεις τον εαυτό σου, δεν θα μπορέσεις να βοηθήσεις κανένα να απολαύσει. Αν δεν είσαι πραγματικά ικανοποιημένος με τον εαυτό σου, δεν μπορείς να υπηρετείς τους άλλους. Δεν μπορείς να τους βοηθήσεις να πετύχουν την δική τους ικανοποίηση.

Όταν σε τέτοιο αγκάλιασμα οι αισθήσεις σου τρέμουν σαν φύλλο, μπες σε αυτή τη δόνηση
Φοβόμαστε ακόμα κι όταν κάνουμε έρωτα. 
Δεν αφήνουμε το σώμα μας να κινηθεί πολύ, γιατί αν αφήσεις το σώμα σου να κινηθεί τότε η σεξουαλική πράξη απλώνεται σε όλο σου το σώμα. Αν την περιορίσεις στο κέντρο του σεξ τότε μπορείς να την ελέγξεις και ο νους μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο. 
Όταν όμως απλωθεί σε όλο σου το σώμα, όταν αρχίσεις να δονείσαι, όταν αρχίσεις να φωνάζεις τότε δεν θα είσαι ικανός/η να ελέγξεις το σώμα σου από τη στιγμή που θα πάρει εκείνο την πρωτοβουλία. Τότε ο νους χάνει τον έλεγχο.
Και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η δόνηση είναι θαυμάσια, γιατί όταν δονείσαι στην σεξουαλική πράξη η ενέργεια αρχίζει να ρέει σε όλο το σώμα και να δονείται μέσα σε αυτό. Τότε μετέχει κάθε κύτταρο του σώματος. Κάθε κύτταρο ζωντανεύει γιατί κάθε κύτταρο είναι σεξουαλικό.


Φυσάει δυνατός άνεμος και το δέντρο δονείται.
Δονούνται οι ρίζες του, ο κορμός του, τα φύλλα του…
Γίνε και εσύ σαν το δέντρο.
Φυσάει δυνατός άνεμος και το σεξ είναι δυνατός άνεμος. Μια δυνατή ενέργεια που φυσάει μέσα σου. Δονήσου. Κινήσου. Άφησε κάθε κύτταρο του σώματος σου να χορέψει...
Αυτό πρέπει να γίνει και στους δύο. Το ταίρι σου χορεύει και εκείνο. Δονείται κάθε κύτταρο του. Μόνο τότε μπορεί να συναντηθείτε οι δυο σας και αυτή η συνάντηση δεν είναι διανοητική. Είναι συνάντηση των βιοενεργειών σας.

Καθώς δέχεσαι τα χάδια πριγκίπισσα γλυκιά μπες στο χάϊδεμα, την πράξη της αγάπης σαν σε αιώνια ζωή.
Πλησίασε την σεξουαλική πράξη σαν να πλησιάζεις τον ναό του Θεϊκού. Πλησίασε την σεξουαλική πράξη σαν να είναι προσευχή, σαν να είναι διαλογισμός. Νιώσε την ιερότητα της…
Όταν απολαμβάνεις την αγάπη το παρελθόν παύει να υπάρχει. Το μέλλον παύει να υπάρχει. Κινείσαι στην διάσταση του παρόντος, κινείσαι στο τώρα.

Καθώς δέχεσαι τη αγάπη, πριγκίπισσα γλυκιά μπες στην πράξη της αγάπης σαν σε αιώνια ζωή.
Γέμισε αγάπη. Όταν αγκαλιάζεις γίνε ο ίδιος το αγκάλιασμα. Γίνε το φιλί. Ξέχασε τον εαυτό σου τόσο ολοκληρωτικά που να μπορείς να πεις: Δεν υπάρχω πια. Υπάρχει η αγάπη. Δεν χτυπάει η καρδιά , χτυπάει μόνο η αγάπη.
Καθώς χαϊδεύεις τον αγαπημένο/η σου γέμισε αγάπη και γίνε το χάδι. Όταν φιλάς μην είσαι εκείνος που φιλά ή που φιλιέται αλλά το ίδιο το φιλί. Ξέχασε εντελώς το εγώ. Διέλυσε το μέσα στη πράξη. Γίνε αγάπη και μπες στην αιώνια ζωή. Η αγάπη αλλάζει ξαφνικά την ίδια σου την διάσταση. Σε ρίχνει έξω από τον χρόνο και αντικρίζεις την αιωνιότητα.


Όταν τρως ή πίνεις
Γίνε η γεύση της τροφής ή του ποτού
Και νιώσε πλήρης

Μπορείς να τρως διάφορα πράγματα χωρίς να γεύεσαι. Με το να μην γεύεσαι οι αισθήσεις σου θα νεκρωθούν. Θα γίνουν όλο και λιγότερο ευαίσθητες. Με την ελαττωμένη τους ευαισθησία δεν θα είσαι σε θέση να νιώθεις το σώμα σου, δεν θα είσαι σε θέση να νιώθεις τα συναισθήματα σου. Τότε θα μένεις απλώς συγκεντρωμένος στο κεφάλι.
 
Είναι πολύ όμορφο να γεύεσαι και είναι ακόμα πιο όμορφο να είσαι ευαίσθητος. 
Και όσο πιο ευαίσθητος είσαι, τόσο πιο ζωντανός γίνεσαι. 
Επιτρέπεις περισσότερη ζωή να μπει στο εσωτερικό σου είναι…
Όταν πίνεις νερό νιώσε τη δροσιά. Κλείσε τα μάτια, πιες αργά, γεύσου το. Νιώσε τη δροσιά και νιώσε ότι έχεις γίνει εσύ η δροσιά γιατί η δροσιά μεταφέρεται σε σένα από το νερό. Γίνεται μέρος του σώματος σου. Αγγίζει το στόμα σου, τη γλώσσα σου και μεταφέρεται σε όλο σου το σώμα. Άφησε το να συμβεί, άφησε τους κυματισμούς της δροσιάς να απλωθούν παντού…

Η Τάντρα λέει: Να είσαι ζωντανός, πιο ζωντανός, γιατί η ζωή είναι ο Θεός. Δεν υπάρχει άλλος θεός από τη ζωή. Γίνε πιο ζωντανός και θα γίνεις πιο θεϊκός. Να είσαι ολικά ζωντανός και δεν θα υπάρχει θάνατος για σένα.


Το σεξ και ο θάνατος είναι και τα δυο βασικά για τον πραγματικό αναζητητή αλλά ταμπού για τους κοινούς ανθρώπους. Δεν μιλούν γι` αυτά. 
Και τα δυο είναι βασικά και σχετίζονται τόσο βαθιά που ακόμα κι αν περνάς στο σεξ, περνάς σε ένα είδος θανάτου, επειδή πεθαίνεις.      
Το εγώ εξαφανίζεται, ο χρόνος εξαφανίζεται, η ατομικότητα σου εξαφανίζεται, πεθαίνεις. Το σεξ είναι ένας ανεπαίσθητος θάνατος κι αν μπορέσεις να το γνωρίσεις αυτό τότε ο ¨θάνατος¨ μπορεί να γίνει ένας μεγάλος σεξουαλικός οργασμός.
Ο άνθρωπος που είναι ζωντανός δεν φοβάται τον θάνατο, γιατί ζει! Όσο ζεις πραγματικά δεν υπάρχει ο φόβος του θανάτου. Μπορείς να ζήσεις ακόμα και τον θάνατο. Όταν έρθει να σε συναντήσει θα είσαι τόσο ευαίσθητος απέναντι του που θα τον απολαύσεις. Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία.