Translate

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η φιλοσοφία της Τάντρα

Σεξουαλικότητα και Πνευματικότητα

Το μονοπάτι της Τάντρα είναι Πνευματικό και ταυτόχρονα Θεραπευτικό.
Όποιος περπατά σε αυτό αντιλαμβάνεται και εκτιμά τον αισθησιασμό και τη σεξουαλικότητα ως ένα Συνειδητό Διαλογισμό. Δεν αρνείται τίποτα, δεν φοβάται τίποτα, γιατί γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί την ενέργεια, πώς να την μετασχηματίζει και πάνω απ’ όλα γνωρίζει πως τα πάθη, εφόσον μετασχηματιστούν, είναι ένα ισχυρότατο καύσιμο για τη φώτιση.

Η Τάντρα δέχεται πλήρως την ολότητά σου, έτσι όπως ακριβώς είσαι, δεν προσπαθεί να σε αλλάξει, να διώξει τίποτα από πάνω σου. Δεν διχάζει, είναι πέρα από την ηθική, δεν βάζει κάτι «καλό» και κάτι «κακό» μέσα σου προτρέποντας να αγκαλιάσεις το ένα και να αγωνιστείς εναντίον του άλλου 



Στόχος της Τάντρα είναι να γνωρίσουμε τα συναισθήματά μας αλλά και του συντρόφου μας (Ενσυναίσθηση) 
Να χρησιμοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο την ενέργειά μας ώστε η σωματική και σεξουαλική ενέργεια, στην ένωση μας, να γίνει ένα με την κοσμική ενέργεια. Να γίνουμε ένα με το Σύμπαν!

Η Τάντρα λέει: "Το κάθε τι μπορείς να το βιώνεις παιχνιδιάρικα, αλλά ταυτόχρονα να έχεις αίσθηση της Ιερότητας σε κάθε χειρονομία (Ιερή Σεξουαλικότητα) Αυτός είναι ο τρόπος ώστε οι απλές, συνηθισμένες, ερωτικές στιγμές να γίνουν ένα με τις Ιερές Διαστάσεις της Ζωής.

Η Τάντρα λέει: Δέξου αυτό που είσαι και κινήσου με κάθε ενέργεια έχοντας βαθιά ευαισθησία, κατανόηση και αγάπη.

  
Κινήσου μαζί με την ενέργεια αυτού που νιώθεις γιατί τότε κάθε επιθυμία γίνεται όχημα για να πας πέρα από αυτή. Κάθε ενέργεια γίνεται βοηθός και τότε το ίδιο το σώμα είναι ένας ναός, ένας ιερός τόπος. Το σεξ είναι αθώα ενέργεια που κυλάει μέσα σου και που είναι ζωντανή. Άφησε τη να κινηθεί προς τα ύψη. Άφησε τη να γίνει αγάπη.

Η Τάντρα λέει: Αν δεν μπορέσεις να απολαύσεις τον εαυτό σου, δεν θα μπορέσεις να βοηθήσεις κανένα να απολαύσει. Αν δεν είσαι πραγματικά ικανοποιημένος με τον εαυτό σου, δεν μπορείς να υπηρετείς τους άλλους. Δεν μπορείς να τους βοηθήσεις να πετύχουν την δική τους ικανοποίηση. 

Η Τάντρα λέει: Αγάπησε έντονα, ολοκληρωτικά, με χαρά και μη σκεφτείς ποτέ να φτιάξεις ένα δεσμό, ένα συμβόλαιο. Μη σκεφτείς ποτέ να κάνεις τον άλλο εξαρτημένο.
Αν αγαπάς, δεν θα μπορέσεις να είσαι τόσο σκληρός, ώστε να καταστρέψεις την ελευθερία του άλλου. Θα τον βοηθήσεις να πλατύνει τους ορίζοντες του. Υπάρχει μονάχα ένα μέτρο κρίσης για την αγάπη: Δίνει ελευθερία και δίνει χωρίς όρους.

Η Τάντρα λέει: «Αν μπορείς να δώσεις ελευθερία στον άλλον, μόνο τότε μπορείς να αγαπήσεις. Αν μπορείς να αποδεχτείς την οντότητα του άλλου, έτσι όπως είναι, μόνο τότε έχεις αγαπήσει. Αν μπορείς να αποδεχτείς τη θεϊκότητα του άλλου, χωρίς να του επιβάλλεις τίποτε, μόνο τότε αγαπάς. Διαφορετικά νομίζεις ότι αγαπάς.

Η Τάντρα λέει: Μόνο μια μεταμόρφωση είναι δυνατή και αυτή έρχεται όταν αποδέχεσαι την Ολότητα του Είναι σου. Τότε όλα μπαίνουν ξαφνικά σε τάξη, παίρνοντας έτσι τη θέση τους. Τότε χωρίς να προσπαθήσεις να αποκλείσεις τίποτα από το είναι σου, αυτό από μόνο του αναδιατάσσεται. Όταν δέχεσαι, απλά δέχεσαι, τότε συμβαίνει μια αναδιάταξη μέσα σου κι ενώ υπήρχε πριν ένας θόρυβος και μια αναταραχή, γεννιέται τώρα μια μελωδία, μια μουσική, μια αρμονία.

Η Τάντρα λέει: Μείνε χαλαρός και ρευστός, κινήσου με την κατάσταση, ανταποκρίσου σε αυτήν. Μείνε χαλαρός σαν το νερό και όχι συμπαγής σαν το πάγο. Μείνε κινητικός και ευλύγιστος. Πήγαινε όπου σε πάει η φύση. Μην αντιστέκεσαι, μην προσπαθείς να επιβάλλεις τίποτα στον εαυτό σου, στο είναι σου. Μη δημιουργείς καμιά δομή γύρω σου, ζήσε στιγμή προς στιγμή, ζήσε με εγρήγορση.

Η Τάντρα λέει:
Έρωτας είναι η συγχώνευση με ένα άτομο. Η βαθιά οικειότητα που έχουν δυο καρδιές, τόσο βαθιά που αρχίζουν να χορεύουν μέσα στην ίδια αρμονία. Αν και οι καρδιές είναι δύο η αρμονία είναι μία, η μουσική είναι μία, ο χορός είναι ένας.

Η Τάντρα λέει: Αυτό που είναι έρωτας ανάμεσα σε δύο άτομα είναι η αφοσίωση ανάμεσα σε ένα άτομο κι ολόκληρη την Ύπαρξη.
Το άτομο χορεύει μέσα στα κύματα του ωκεανού, χορεύει με τα δέντρα, με τον ήλιο, με τα αστέρια

Η καρδιά του ανταποκρίνεται στο άρωμα των λουλουδιών, στο τραγούδι των πουλιών,στις σιωπές της νύχτας. 
Η αφοσίωση είναι ο θάνατος της προσωπικότητας. Αυτό που είναι θνητό μέσα σου φεύγει από μόνο του. Μόνο το αθάνατο παραμένει, το αιώνιο αθάνατο, το άφθαρτο. Και φυσικά το άφθαρτο δεν μπορεί να είναι διαχωρισμένο από την Ύπαρξη η οποία είναι άφθαρτη, συνεχίζεται πάντα και δεν γνωρίζει ούτε αρχή ούτε τέλος.

Η Τάντρα λέει:
Το να μπεις στη ροή σημαίνει να παραμένεις πάντοτε ελεύθερος να κινηθείς με τη ζωή, όπου αυτή σε οδηγεί, όσο άγνωστος κι αν είναι ο σκοπός. Από τη στιγμή που αρχίζεις να παγιώνεις το στόχο σου εναντίον της Ζωής τότε δεν βρίσκεσαι μέσα στη ροή…
Ζήσε τη στιγμή ολοκληρωτικά και η επόμενη στιγμή θα βγει από αυτήν. Ζήσε μια ζωή χωρίς σχέδια επειδή μόνο τότε ζεις τη Ζωή. Αντί να προσδοκείς περισσότερα απολάμβανε αυτό που συμβαίνει…

Η Τάντρα λέει:
Απλώς άρχισε να ζεις και ξαφνικά θα δεις ότι το κάθε τι ήταν από πάντα διαθέσιμο. Ότι δεν υπάρχει τίποτε να κάνεις, καμιά προετοιμασία για να γίνεις ικανός. Όλη η προσπάθεια γίνεται για να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις, με όσους δυνατόν περισσότερους τρόπους, ότι είσαι ένας άνθρωπος έτοιμος να ζήσεις, να είσαι εκστατικός, να γλεντήσεις.


Αποσπάσματα από το βιβλίο του Osho

«Τάντρα Πνευματικότητα και Σεξ»